Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Álom doktor - cover

Álom doktor

Stephen King

Publisher: Európa Könyvkiadó

 • 0
 • 7
 • 0

Summary

Nem tudom elzárni: nem egyszerűen bennem van, hanem magam vagyok a ragyogás.
 
– Tudom, mit szeretnél, cukorfalat. Gyere vissza, és megkaphatod.
 
– Száját közelítette Andiéhoz, nyelvével addig simogatva annak felső ajkát, amíg az köddé nem foszlott. A szeme azonban kitartott, s Rose tekintetébe kapcsolódott.
 
– Sabbatha hanti – danolta a kórus. – Lodsam hanti. Cahanna risone hanti.
 
Andi visszajött, kimeredő, fájdalmas szeme köré megképződött az arc, melyet aztán a test is követett. Rose egy pillanatig látta karcsontjait és az ő ujjait szorító ujjakéit, majd ismét rájuk nőtt a hús.
 
Rose újból megcsókolta. Andi még kínjai között is reagált, Rose pedig a fiatalabb nő torkába lehelte saját lényegét.
 
Kell nekem ez a nő. És ami kell nekem, azt meg is kapom.
 
Andi újra lenullázódóban volt, de Rose érezte, hogy küzd ellene, és felülkerekedik. A tüdejébe szívott, jajongó életerőből táplálékot merített, ahelyett hogy megpróbálta volna eltaszítani.
 
Szuflát gyűjtött – most először.

 
A ragyogás folytatásában a gonosz ismét visszatér közénk. A kisfiú, aki annak idején annyi rémséget élt át a Panoráma Szállóban, immár felnőttként, miután kigyógyult alkoholbetegségéből, egy New Hampshire-i hospice-házban dolgozik ápolóként, ahol a betegek Álom doktornak kezdik szólítani. Dan Torrance különleges képessége felnőttkorában is fontos szerephez jut. Régóta kísértő szellemek, az Igaz Kötés nevű baljós, vándorló kompánia és egy Abra nevű, még Danénél is erősebb ragyogással bíró kislány körül bonyolódik a lidérces, borzongató történet.
Available since: 02/22/2018.

Other books that might interest you

 • Kakukkszó - cover

  Kakukkszó

  Robert Galbraith

  • 0
  • 0
  • 0
  Amikor egy zűrös életű modell lezuhan londoni lakása erkélyéről és meghal, mindenki azt gondolja, öngyilkos lett. A bátyjának azonban kétségei támadnak, és felfogadja Cormoran Strike magánnyomozót, hogy nézzen rá az ügyre...
  Show book
 • Vallomás - cover

  Vallomás

  András Berkesi

  • 0
  • 0
  • 0
  A népszerű író regénye – a Vallomás – divatos témáról, az „ötvenes évekről” szól. Berkesi az ártatlan áldozatok fizikai-szellemi gyötrelmeinek eleven tapasztalásával mutatja be könyvében a törvénytelenségek rendszerének mechanizmusát, beleszőve a börtönnaplók komor, de titokzatosan érdekes izgalmát. A Vallomás súlyos kordokumentum, amely elsősorban azzal haladja meg az ötvenes éveket felidéző eddigi műveket, hogy meggyőzően feltárja az olvasó előtt – miért marad hű osztályához és pártjához kétségek, eszmei megingások dacára, ártatlan szenvedések között is egy kommunista.A Vallomás természetesen nem végső szó a korszak művészi ábrázolásában, de hiteles, mellőzhetetlen mozaikja a majdan összeálló egésznek.
  Show book
 • Aludj jól - Meddig mennél el a szeretteidért? - cover

  Aludj jól - Meddig mennél el a...

  Rachel Abbott

  • 0
  • 0
  • 0
  Meddig mennél el a szeretteidért?Amikor Olivia Brookes felhívja a rendőrséget, hogy bejelentse férje és gyermekei eltűnését, azt hiszi, soha többé nem látja viszont őket. Okkal fél a legrosszabbtól, hiszen nem ez az első tragédia, amit átél.Most, két esztendővel később, Tom Douglas főfelügyelőt ismét ehhez a családhoz küldik nyomozni, ám ezúttal Oliiva tűnt el. Minden bizonyíték arra utal, hogy reggel még az otthonában tartózkodott – kocsija a garázsban áll, pénztárcája a konyhaasztalon heverő táskájában van.A rendőrség el akarja rendelni Olivia keresését, de a családtagok összes fényképét eltávolították a fotóalbumokból, számítógépekből, telefonokból.Aztán meglátják a vért…Vajon a múlt utolérte Oliviát?Aludj jól – ha tudsz. Sosem tudhatod, ki figyel.
  Show book
 • Bennem megbízhatsz - cover

  Bennem megbízhatsz

  Sophie McKenzie

  • 0
  • 0
  • 0
  A Mióta meghaltál szerzőjének új pszichológiai thrillere.Egy csendes, szürke szombat délelőttön Livy holtan találja legjobb barátnőjét, Juliát, akihez a gyermekeivel együtt látogatóba érkezett. Jóllehet az összes bizonyíték öngyilkosságra utal, Livy képtelen elfogadni a hivatalos döntést, az emlékeiben élő Julia ugyanis harsány volt, szókimondó, élveteg, polgárpukkasztó és életigenlő, egyáltalán nem depressziós. Néhány gyanús körülmény miatt Livy kutakodni kezd, és váratlanul azzal a döbbenetes lehetőséggel szembesül, hogy Juliát ugyanaz a személy gyilkolta meg, aki tizennyolc évvel korábban Livy húgával is végzett. Miközben kétségbeesetten küzd, hogy megértse a múltbéli tragédiákat és összetartsa roskadozó házasságát, Livy a gyilkos nyomába ered, akiről gyanítja, hogy közeli kapcsolatban áll ővele és a családjával. De ha ez igaz, megbízhat-e még bárkiben? Például Julia eltitkolt szerelmében. Vagy akár saját szeretett férjében, aki talán többször is megcsalta, mint ahányat bevallott. Amikor pedig végül hajmeresztő, képtelen döntés elé állítják, azt is végig kell gondolnia: elég erős-e ahhoz, hogy önmagában megbízzon.
  Show book
 • Küszöbök - cover

  Küszöbök

  András Berkesi

  • 0
  • 0
  • 0
  Berkesi András e regényének egyik helyszíne Berlin, az 1930-as évek végén, és a másik Budapest, a német megszállás idején, 1944-ben. Három gyermekkori barát, egy orvos, egy újságíró és egy lelkész kerül a Gestapo hálójába, s közülük csak egy meri vállalni a küzdelmet az egyéni élet, a boldogság feláldozása árán is.A rendkívül izgalmas, történelmi jelentőségű események során az olvasó megismeri nemcsak a fasizmus „szürke eminenciásait”, hanem Heydrich és Himmler, a náci titkosszolgálat vezetőinek egymás ellen folytatott ördögi praktikáit, valamint a náci és magyar fasizmusnak egész döbbenetes szövevényét is.
  Show book
 • A megmentő - cover

  A megmentő

  Frei Tamás

  • 0
  • 0
  • 0
  André-sztori I.
   
  Konspiráció, szerelem, hatalom, pénz, tündöklés és leszámolás - Frei Tamás
   
  akcióregénye új műfajt teremtett a magyar könyvpiacon. Valódi kuriózum!A "kőkemény" thriller kitalált szereplőkkel, de valós helyszínekre röpíti el az
   
  olvasót. A könyv izgalmas "utazás" egy szövevényes összeesküvés kulisszái mögé.
   
  Oligarchák, miniszterelnökök, exlégiósok, Londonban élő magyar modellek és párizsi
   
  kémek a főszereplői a Teherántól Budapesten át egészen a francia fővárosig ívelő
   
  történetnek.Magyarország titkai egy bennfentes szemével! Élvezd ki és értsd meg, de aztán éld
   
  is túl!
   
  Frei Tamás televíziós újságíróként több mint 100 országban forgatott
   
  riportfilmeket. Műsorait milliók látták itthon és külföldön, regényeinek főhőse,
   
  André Calvi pedig egy ország kedvence lett az elmúlt években. A Megmentő története
   
  azért is különösen érdekes, mert a regény főszereplői közül néhányan újra
   
  felbukkannak az André-sorozat negyedik epizódjában, az Agrárbárók című kötetben.
  Show book