Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Abraham Maslow a szükségletek hierarchiájától az önmegvalósításig - A humanista pszichológia utazása a szükségletek hierarchiáján a motiváción és a teljes emberi potenciál elérésén keresztül - cover

Abraham Maslow a szükségletek hierarchiájától az önmegvalósításig - A humanista pszichológia utazása a szükségletek hierarchiáján a motiváción és a teljes emberi potenciál elérésén keresztül

Stefano Calicchio

Publisher: Stefano Calicchio

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Ki volt Abraham Maslow, és miért olyan érdekesek még mindig az elméletei? Hogyan alakíthatja át a szükségletek hierarchiájáról alkotott nézete az élethez és a személyes fejlődéshez való hozzáállásunkat? Mit jelent valójában elindulni az önmegvalósítás felé vezető úton?

Ez az útmutató elméleti és gyakorlati szempontból vizsgálja a 20. század egyik legnagyobb hatású pszichológusának, Abraham Maslownak az életét és munkásságát. Az elsősorban forradalmi szükséglethierarchiájáról ismert Maslow új utakat nyitott az emberi viselkedés megértésében, az egyszerű túlélési és alapvető szükségletekről az önmegvalósítás és a transzcendencia fogalmára helyezve a hangsúlyt.

A könyv nem csupán Maslow elméleteinek elemzése, hanem gyakorlati útmutató is, amely a mindennapi életben való alkalmazásukhoz nyújt segítséget. Megtudhatja, hogy a biztonság, a szeretet, a megbecsülés és az önmegvalósítás iránti szükségletek hogyan befolyásolják lényünk minden aspektusát, és hogy ha felismerjük és kielégítjük őket, hogyan vezethetnek teljesebb és kiteljesedettebb élethez.

A könyv konkrét példákon, gyakorlati gyakorlatokon és pszichológiai meglátásokon keresztül a belső felfedezés útjára viszi Önt. Megtanulhatja, hogyan ismerje fel és ápolja belső szükségleteit, hogyan találja meg az egyensúlyt és a harmóniát az életében, és hogyan érjen el a személyes fejlődés új magasságait. Induljon el a teljes potenciáljának megvalósítása felé vezető úton, a modern pszichológia egyik legnagyobb gondolkodójának időtlen meglátásai által inspirálva.
Available since: 12/18/2023.

Other books that might interest you

 • 100 igaz törtenet szokatlan halalesetekrol - cover

  100 igaz törtenet szokatlan...

  John Mac, Sandrine Brugot,...

  • 0
  • 0
  • 0
  Meghalhatsz-e felnyársalva egy szalmaszállal, megölhet-e egy csiga, összezúzhat-e egy égből leesett tehén, megmérgezhet-e egy sárgarépa, vagy megfulladsz a nevetéstől? NEM? Nos igen, lehetséges... Sajnos. Felfedezheted a 100 legabszurdabb és legtragikusabb módot, néha komikus halálozási módok, amelyek egyszerre fognak megrémíteni és megmosolyogtatni. Mindegyik emlékeztet a létezés elviselhetetlen törékenységére és a kockázatos viselkedés elkerülésének szükségességére.
  Show book
 • Lev Tolsztoj: Ivan Iljics halála - cover

  Lev Tolsztoj: Ivan Iljics halála

  Lev Tolstoj

  • 0
  • 0
  • 0
  Ilyich Ivan halála - Hangoskönyv magyarul. Ivan Iljics halála Leo Tolstoi regénye, amelyet késői fikciójának egyik remekművének tekintik, röviddel az 1870-es évek végi vallásos átalakulása után. "Általában a regény legjobb példáinak közé sorolják", Ivan Iljics halála a 19. századi oroszországi bíró történetéről, valamint szenvedéseiről és végzetes betegségének haláláról szól.
  Show book
 • Tartaria - Ókori Görögország nem létezett - cover

  Tartaria - Ókori Görögország nem...

  David Ewing Jr

  • 0
  • 0
  • 0
  Valóban létezett az ókori Görögország…?
   
  Az ókori Görögország híres csillagászatáról és filozófiájáról
   
  A történészek és tudósok szerint az ókori görögök azt mondták, hogy a Föld kerek, mint egy labda. Valóban léteztek az ókori görögök?
   
  1969. július 19-én Neil Armstrong megérkezett a Holdra. 19? Miért 19?
   
  Neil Armstrong 1969. július 20-án sétált a Holdon. Valóban igaz ez?- Vagy -Minden nagy hazugság?
   
  Ez a könyv megvizsgálja a bizonyítékokat annak bizonyítására, hogy az ókori Görögország nem létezett, és nem más, mint egy átverés
  Show book
 • LSD és más „csodaszerek” - cover

  LSD és más „csodaszerek”

  Csaba Szummer

  • 0
  • 0
  • 0
  Miért került az LSD másfél évtized eufóriája után feketelistára?
  Milyen hatása volt a pszichológia és a pszichiátria fejlődésére?
  Mi közük van a pszichedelikus élményeknek a valláshoz?
  Hogyan lehetne biztonságosabban használni az LSD-t kutatási, terápiás és önismereti célokra? 
  1943-ban Albert Hofmann svájci vegyész egy véletlen folytán felismerte az általa megalkotott vegyület hallucinogén potenciálját. A „bajkeverő csodagyereket”, az LSD-t hamarosan széles körben kezdték el használni: a pszichiáterek alkoholista, depressziós és skizofrén betegeket kezeltek vele, végső stádiumban lévő rákos betegek fájdalmát csillapította; a CIA önkéntesek, elítéltek és gyanútlan civilek ezrein kísérletezve kereste az ideális vallatószérumot; a művészek pedig alkotóképességük fokozását remélték tőle. 
  Az 1960-as évek első felében az LSD eljutott a tömegekhez: szakrális drogként és a társadalmat forradalmasító csodaszerként tekintettek rá. A korszak olyan meghatározó alakjai, mint Aldous Huxley, Allen Ginsberg, Ken Kesey, Timothy Leary, John Lennon vagy éppen Steve Jobs kezdték el használni és többnyire dicsőíteni a „savat”.
  Az LSD és más „csodaszerek” az első magyar nyelvű összefoglalója a nyugati világ tudatmódosító anyagainak napjainkig bezárólag. Lebilincselő eszme- és kultúrtörténeti munka, amely sorra veszi a pszichedelikumok kulturális, társadalmi, pszichológiai és terápiás aspektusait, és megismertet azokkal a messianisztikus várakozásokkal és irracionális félelmekkel, amelyek a pszichedelikumokhoz mind a mai napig kapcsolódnak. 
  Az LSD az egyik legizgalmasabb, legtöbbet ígérő, s egyben legveszélyesebb a pszichoaktív szerek listáján, amelyet rendkívül intenzív hallucinogén hatása tesz egyszerre vonzóvá és ijesztővé. Hiába telt el több mint hét évtized születése óta, a benne rejlő veszélyeket és lehetőségeket még távolról sem térképezte fel a tudomány kellő alapossággal. Ez a kötet fontos előrelépés az LSD és más hallucinogén szerek pszichológiai és társadalmi hatásainak megismerése terén. 
  Demetrovics Zsolt, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar Pszichológiai Intézetének igazgatója, a Klinikai Pszichológia és Addiktológia Tanszék vezetője, a Journal of Behavioral Addictions főszerkesztője
  Show book
 • Harmóniában egymással - cover

  Harmóniában egymással

  L. Stipkovits Erika

  • 0
  • 0
  • 0
  Miért csalt meg a párom?
  Szeretkezzünk vagy beszéljük meg?
  Létezik még egyáltalán normális kapcsolat?
  Gyermekkorunk és környezetünk hatása erősebb, mint gondolnánk: párkapcsolati problémáink hátterében leggyakrabban az ezekből fakadó tudattalan tévhitek állnak. E hiedelmeink nemcsak a kapcsolat kialakítását nehezítik; a rózsaszín köd időszaka után jelentkező problémák megoldását, a krízisek átvészelését, az újrakezdést is gátolhatják. A szerző terápiás esetek alapján mutatja be, hogyan ismerhetjük fel a boldogságunkat akadályozó hamis elképzeléseinket, érdekes gyakorlatai és tesztjei pedig segítenek a párkapcsolati harmónia kialakításában.
  Show book
 • Corvinisták II kötet - cover

  Corvinisták II kötet

  László Eörsi

  • 0
  • 0
  • 0
  „A november 4-ei szovjet támadás egyik fő iránya a legnagyobb 
  felkelőközpont, a corvinisták ellen irányult, akik az Üllői út, 
  Nagykörút kereszteződésénél rendezkedtek be. E felkelő csoportok 
  felvették ellenük a harcot, de bázisaikat rövidesen aknázni kezdték. Így
   az ellenállás ott reménytelennek tűnt, és ezért már 4-én este vagy 5-én
   fegyveresen elhagyták a körzetüket. Egy kb. 350 fős egység a Víg utcai 
  rendőrkapitányságon és a mellette lévő épületekben gyűlt össze, egy 
  másik, ennél jóval kisebb részleg pedig a szintén VIII. kerületi Jázmin 
  utcai iskolába vonult. Többen a Corvin mozi környékén maradtak, és kis 
  létszámú osztagokban folytatták a harcot (nem kis veszteségeket okozva a
   betolakodóknak), mások letették a fegyvert és hazamentek. (…)Nincsenek
   kellő bizonyítékok arra vonatkozóan, hogy kinek a kezdeményezésére 
  alakult ki ez az új bázishely, de nyilvánvalóan szervezetten, vezetőik 
  irányításával kerültek ide a felkelők. Állítólag Pongrátz Gergely 
  főparancsnok (agronómus) már 4-én hajnalban bejelentette, hogy a VIII. 
  kerületi kapitányságra megy, ha a Corvin nem védhető tovább.A 
  felkelők egy része a közeli Rákóczi téren folytatta a harcot. Mások a 
  szomszédos csarnokot őrizték a tolvajok ellen (mérsékelt sikerrel). Az 
  italozást úgy gátolták meg, hogy belelőttek hordókba. A parancsnokok
   a kapitányság épületében tartották a megbeszéléseiket, csak sejthetjük,
   hogy miről. Állítólag „a szétvert csoportok parancsnokai egymást 
  okolták az ellenforradalom gyors összeomlásáért, ebből kifolyólag súlyos
   nézeteltérések és fenyegetések keletkeztek…” Több adat utal arra, hogy a
   budapesti fegyveres harc folytatását kilátástalannak ítélték. Ennek 
  kapcsán szó esett Iván Kovács László (raktáros) „árulásáról” és 
  ártalmatlanná tételéről is.”
  Show book