Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Lassú lövedékek - cover

Lassú lövedékek

Reynolds Alastair

Publisher: Gabo Könyvkiadó

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Úgy tűnik, végre befejeződött egy több száz világot és naprendszert érintő háború. Szkur, aki katonaként csinálta végig a zűrzavaros időszakot, szeretne visszatérni a családjához és folytatni az életét, de a béke még nem köszöntött be teljesen, sem számára, sem az emberiség számára.
Available since: 05/20/2020.

Other books that might interest you

 • A búvóhely - Odalent III 3 - cover

  A búvóhely - Odalent III 3

  Gabriel Wolf

  • 0
  • 0
  • 0
  A búvóhely („Odalent” sci-fi sorozat III/3.)
  
  Ebben a harmadik, befejező epizódban végre fény derül az igazságra a következőkkel kapcsolatban:
  – Kicsodák Thomas és Kat szülei?
  – Valóban él-e valami természetfeletti lény a bunker alatt?
  – Kik dolgoznak igazából a bázison?
  – Kijutnak-e valaha a fiatalok a föld alatti bunkerből?
  ...valamint: érdemes-e egyáltalán kijutni onnan?
  
  Ebben a részben olyan kérdésekre kapunk választ, és olyan fordulatokkal találjuk szembe magunkat, ami Thomas és Kat életét örökre megváltoztatja.
  És nemcsak az ő életüket, de az egész világot.
  Show book
 • Megölni mind - A Varjúlovag - cover

  Megölni mind - A Varjúlovag

  Gergely Attila Gőri

  • 0
  • 0
  • 0
  Két fiktív királyság, Valor és Pondra szolgál Edwin, egy menekült lovag, a tapasztalt varázslónő, Natali és Ama­rilla tündehercegnő történetének helyszínéül. Amikor Edwin a törté­net elején rátalál a menekülő Amarilla hercegnőre, abban a reményben kísé­ri vissza Valor birodalmába, és adja át a hercegnek, hogy házasságuknak köszönhetően véget ér a háború Valor és a tündék között. Ha a tervét sikerre viszi, re­ményei szerint a birodalom egy sokkal békésebb hely lehet az ő és féltestvére, Natali számára. A húga azonban szemlátomást nem hisz a béke eljövetelében, hiszen az esküvő napján nyoma vész. Edwin úgy gondolja, Natali az Üvegtoronynak ne­vezett menedékhelyen rejtőzött el, ahogy minden varázsló szokott közelgő háborúk idején, így útra kel, hogy megannyi kalandot és viszontagságot átél­ve megtalálja különleges képességekkel bíró testvérét.
  Show book
 • Kardok vihara - cover

  Kardok vihara

  George R. R. Martin

  • 0
  • 1
  • 0
  Tolkien óta alig született történet, amely annyira rabul ejtené egy egész nemzedék képzeletét, mint A tűz és jég dala, George R. R. Martin hatalmas fantasyeposza. Az első részben, a Trónok harcában megismertük Westeros ősi királyságát, amelyet könyörtelen hatalomvágya marcangolt. A Királyok csatájában kiéhezett ragadozóként söpört végig az uralkodóját vesztett birodalmon a háború, a mágia és az őrület. A Kardok vihara képes még tovább fokozni a feszültséget és még sokkolóbbá tenni Westeros történetét: most közeledik tetőpontjához a hatalomért folytatott embertelen küzdelem. A megosztott, megtépázott királyság eddigi legszörnyűbb ellenségével kénytelen szembenézni, amely a síron túlról érkezik... Martin a fantasy mestere. Kimeríthetetlen fantáziával megírt históriái középkori mintákból merítenek ihletet, és a láthatóság határát súroló plasztikussággal jelenítik meg fiktív világukat. A sodró, szofisztikált történetvezetés, az árnyalt karakterábrázolás és a szexualitásnak a fantasy műfajában szokatlanul nyílt kezelése is fontos szerepet játszik abban, hogy Martin sikert sikerre halmozó újítóként vonulhat be műfaj történetébe. A tűz és jég dala az elmúlt évtized egyik legjelentősebb fantasysorozata, minden kötete letehetetlen olvasmány.
  Show book
 • A periféria - cover

  A periféria

  William Gibson

  • 0
  • 0
  • 0
  Flynne Fisher az országút szélén tengeti életét a közeljövő Amerikájában, ahol az illegális drogfőzésen kívül már alig akad munka. Korábban sokat keresett harci felderítőként egy online shooterben, de ezekről a játékokról le kellett mondania. Mégis egy brutális gyilkosság szemtanúja lesz, amikor kivételesen helyettesíti a bátyját virtuális biztonsági őrként.
  
  Wilf Netherton a hivatása szerint jelentős befolyással rendelkező publicista, aki az egyik ügyfele testvérének haláláról értesül egy olyan társadalomban, ahol belenyúlni a múltba csupán egy hobbi a sok közül. Hetven évvel később, egy lassú apokalipszist elszenvedő Londonban él, ahol a dolgok egyelőre még bíztatóak a vagyonosok számára. Igaz, a szegények legtöbbje már nem él.
  
  Flynne és Wilf találkozni fognak egymással. Időutazással, szellemekkel, harci drónokkal, bérgyilkos robotokkal és kleptokratákkal teli történetük során a nő világa teljesen és visszavonhatatlanul meg fog változni, a férfié pedig szembesül azzal, hogy a múltat átírni rendkívül veszélyes.
  
  William Gibson tizenöt év után jelentkezik ismét klasszikus értelemben vett sci-fivel, és újfent bizonyítja, hogy a zsáner kortárs nagyságai közé tartozik.
  Show book
 • Európa - cover

  Európa

  Paul Hut

  • 0
  • 0
  • 0
   Új, illusztrált kiadás!
   
    Az igazi napfény hatását keltő megvilágítástól az embernek olyan érzése támadt, mintha a szabadban lenne. Amihez hozzácsapva a mesterségesen előállított, egyetlen molekulából növesztett, és nem !gyártott!, minden szögletességet nélkülöző bútorzatot, valamint azt a cseppet sem elhanyagolható tényt, miszerint mindez ezerkétszáz méterrel a felszín alatt található, egyértelműen az alkotók zsenialitása iránti csodálatra késztette a szemlélőt.  Ugyanúgy, mint a szobában izgatottan fel-alá járkáló Dr. Greace Augustinon.  A már az ötvenes éveiben járó tudósnőn az öregedés jelei csak a szemei körüli pár szarkalábban mutatkoztak meg. Hosszú szőke haja természetes színben tündökölt, izmai pedig fiatalos feszességgel ütöttek át testhez álló hófehér öltözékén.  És most, amint az asztal szerepét betöltő… tárgy felett „lebegő” Dr. Mendez holografikus képét nézte, az egész lényéből a tettre készség lüktető energiája sugárzott.  − Haladás és béke Dr. Augustin. − szólította meg a férfi. Valami pontosan meg nem határozható helyről. Olyan hatást keltve, mintha ő maga is teljes fizikai valójában ott lenne a szobában. − Egyetlen képletben sem számoltunk a rendőrnővel… nem fogja ez felborítani a terveinket?  − Én viszont végeztem utólagos elemzéseket − emelte fel figyelmeztetőleg a mutatóujját Greace. − És határozottan úgy vélem, Miss Hernandez jelenléte még a hasznunkra is van.  − Ezt hogy érti? − ült ki az értetlenkedés Dr. Mendez arcára.  − Úgy, hogy a nő rendkívül hatásosan téríti el a gyanút a Carlstonnal való kapcsolatunkról − mosolyodott el magabiztosan Greace. − A jelek szerint Königék úgy vélekednek, hogy pont Hernandez hadnagy az, akit mi irányítunk.  − Az jó − bólintott a „pesszimizmus” élő szobrát alakító férfi. Akit szemmel láthatóan máris teljesen más probléma aggasztott: − Amúgy vélhetőleg a Mariushoz tartanak… úgy véljük ezúttal tényleg csak kettesben… és én személy szerint őszintén remélem, hogy ez így is marad! − suhant át egy fájdalmas grimasz a jó hatvanas arcon. − Mert nagyon nem szeretnék, még egy ugyanolyan mészárlás, mint az alapítványnál.  − Akkor sem jó, ha amazok elvesztették a nyomukat − ellenkezett Greace. − Akármilyen veszélyes is, de azt a látszatot kell erősítenünk, hogy ők irányítják az eseményeket!… mivel csak így lesz elég időnk… apropó idő, amúgy hogy haladunk?  − Elérkeztünk a befejezés stádiumába − válaszolt a férfi. Egyértelműen kissé neheztelve Greace nem túl humánus hozzáállása hallatán. − Viszont a számítógépes szimulációktól eltekintve, most már biztos, hogy nem tudunk tesztelni… ami mintegy huszonhét százalékkal növeli a kockázati tényezőt… mondjuk… szűken ugyan, de még így is benne vagyunk a biztonsági zónában…  − Időben ez mennyi? − szakította félbe türelmetlenül Greace.  − Még kell úgy… legkevesebb tíz nap…
  Show book
 • Hadműveleti Zóna - cover

  Hadműveleti Zóna

  Vaszilij Orehov

  • 0
  • 0
  • 0
  Valami nagy dolog lehet készülőben, hiszen a házban a Zóna összes szelleme összegyűlt, mindazok, akik valaha is elérték a Kívánságteljesítőt, és túlélték ezt a találkozást. Mosómedvéék menekülésbe fognak a Mocsár széle felé, és közben hallják, hogy a házat valami ismeretlen erő semmisíti meg mögöttük, valószínűleg a szellemekkel együtt. A későbbiek során kiderül, hogy ez az erő kifejezetten őket üldözi. Honnan ered ez az ismeretlen erő? Miért üldözi őket? És vajon sikerülni fog elmenekülni előle?
  Show book