Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
A búvóhely - Odalent III 3 - cover

A búvóhely - Odalent III 3

Gabriel Woolf

Publisher: jo-konyvek.hu

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

A búvóhely („Odalent” sci-fi sorozat III/3.)

Ebben a harmadik, befejező epizódban végre fény derül az igazságra a következőkkel kapcsolatban:
– Kicsodák Thomas és Kat szülei?
– Valóban él-e valami természetfeletti lény a bunker alatt?
– Kik dolgoznak igazából a bázison?
– Kijutnak-e valaha a fiatalok a föld alatti bunkerből?
...valamint: érdemes-e egyáltalán kijutni onnan?

Ebben a részben olyan kérdésekre kapunk választ, és olyan fordulatokkal találjuk szembe magunkat, ami Thomas és Kat életét örökre megváltoztatja.
És nemcsak az ő életüket, de az egész világot.
Available since: 08/25/2022.

Other books that might interest you

 • ASKAN A kovács - A lechfeldi csata - cover

  ASKAN A kovács - A lechfeldi csata

  Jürgen Wolf

  • 0
  • 0
  • 0
  Egy fiú születik a 10. század zűrzavara közepette. Azt mondják, tud beszélni a természettel. Ő egy varázsló, mondják a többiek. Igaz, van egy adottsága. Miközben Henrik király bástyát épít a magyarok hordái ellen, Askan a nagyapjával nő fel.
  955. augusztus 10-én a magyarok megtámadják Augsburgot. Askan segít felkészíteni a várost a közelgő ostromra. Amikor bekövetkezik a magyar támadás, és Ottó király serege kudarccal fenyeget, van egy terve.
  Show book
 • Égj inkvizítor! - cover

  Égj inkvizítor!

  Valerio Evangelisti

  • 0
  • 0
  • 0
  9786155508448Aragónia, ​a 14. század. A királyság főinkvizítorát, Nicolas Eymerichet Castres-ba rendelik, egy újabb rejtélyes eretnek szekta, a mascok fölszámolására. A véres szertartásaikkal hírhedtté vált eltévelyedettek ellen Eymerich drasztikus lépésre szánja el magát: tisztítótűzzel tünteti el még a nyomukat is e világból, akár ártatlanok élete árán.
  Amerikai Egyesült Államok, a 20. század. A Ku-Klux-Klán elvein nevelkedett őrült tudós, Lycurgus Pinks megtalálta a tökéletes ellenszert az ország fekete lakosságának gyarapodására: egy vírust, amely válogat!
  A kétfajta tisztítótűz lángjai a közeljövőben érnek össze, és csapnak legmagasabbra. Itt Pinks és az amerikai elnök a Fehér Házban keresnek menedéket egy világméretű katasztrófa elől. Csakhogy talán már nincs menekvés…
  Az Európa-díjas Valerio Evangelisti inkvizítora ismét az emberi lét és a hit fontos kérdéseivel szembesül, a történet két szála pedig szokás szerint a legkiszámíthatatlanabb és legmeglepőbb módon találkozik ebben a misztikus történelmi krimiket a tudományos-fantasztikummal vegyítő, mesteri regényben.
  „Az utóbbi évtizedek legeredetibb irodalmi kísérlete.”
  – Goffredo Fofi, olasz kritikus
  „…letehetetlenül izgalmas, minden sorában érdekes történet…”
  – ekultura.hu (a második kötetről)
  Show book
 • A Halál Angyala - cover

  A Halál Angyala

  Gabriel Woolf

  • 0
  • 0
  • 0
  A Halál Angyala („Lángoló sorok” paranormális thriller sorozat III/2. rész)
  
  Lena Livingstone jó ideig nem értette, hogyan sikerült kinyitnia égő kocsijuk ajtaját, amiben férje bent rekedt. Ilyenkor az óriási hő hatására deformálódik a gépjármű karosszériája, ezért még a tűzoltók is csak feszítő-vágó berendezéssel tudják megbontani a burkolatot, mert emberi erővel már lehetetlen kiszabadítani a beszorult vezetőt. Lena mégis képes volt Stanley lángoló dzsipjének ajtaját egyetlen rántással kitépni, aminek ráadásul vörösen izzott közben a kilincse.
  Lena, az egykori írónő rájön, hogy nemcsak tüzet tud gyújtani gondolatának erejével, valamint szinte teljesen tűzálló is a teste, hanem megmagyarázhatatlan okból emberfeletti fizikai erőre is szert tett. Súlyzós edzésekkel tesztelve magát, kideríti, hogy az, amire izmai képesek, szinte már ellentmond a fizika törvényeinek.
  Livingstone elkezd módszeresen leszámolni az őt korábban zaklató, megalázó, fenyegető internetes trollokkal, akik férje haláláért is felelősek. Olyan hatalommal pedig, ami a birtokában van, elképzelhetetlen pusztításba kezd közöttük. A dolognak hamar híre megy, miszerint egy természetfeletti jelenség tizedeli Livingstone egykori kritikusait, bizonyíték ugyanis sosincs az írónő ellen.
  Csupán egy személy gyanakszik rá: Lisbeth Long, akinek még Livingstone-nál is különlegesebb képességek vannak a birtokában. Long eldönti, hogy leleplezi az önbíráskodót, de nincs könnyű dolga, mert Lena jóval agyafúrtabb, elszántabb és őrültebb, mint azt bárki feltételezné róla.
  Az állandó menekülésben lévő, sorozatgyilkossá vált írónő már éppen azt gondolná, hogy senki sem fogja tudni őt megállítani, egyszer azonban találkozik valakivel, vagy inkább valamivel, amire még ő sem volt felkészülve:
  Egyik este, egy sikátorban bujkálva összetalálkozik azzal, ami állítólag anyósát, majd a férjét is elvitte: a Halál Angyalával.
  Vajon elég-e a tűzgyújtás képessége, a tűzálló test és az emberfeletti erő ahhoz, hogy szembeszálljon egy ilyen lénnyel? Lehet, hogy végül a Halál Angyala lesz az, aki megállítja Livingstone-t az ámokfutásban? Vagy talán még ő sem bír el vele?
  Ha a tűz nem fog Lenán, akkor fog-e majd a halál?
  Show book
 • Fable - Ékkő a tolvajok között - cover

  Fable - Ékkő a tolvajok között

  Adrienne Young

  • 0
  • 0
  • 0
  Öt szabály volt. Csak ez az öt.Mindig tartsd a késed elérhető helyen.Sose tartozz senkinek semmivel.Semmi sincs ingyen.Kovácsolj hazugságokat az igazságból.Soha, semmilyen körülmények között ne fedd fel, hogy ki vagy mi számít neked.A 17 éves Fable-nek egyetlen vágya van: kijutni Jeval szigetéről, ahol egy hajótörést követően az apja négy évvel korábban magára hagyta. Ehhez azonban rengeteg pénzt kell gyűjtenie a tolvajoktól hemzsegő szigeten, akik sokkal kevesebbért is ölni szoktak. Ám a valódi nehézségek csak akkor kezdődnek, amikor végül sikerül elhajóznia. A kotróként dolgozó lány, aki a tenger fenekéről, a korallzátonyok rejtett mélyéről hoz fel drágaköveket, mindennap harcot vív az ételért és az életben maradásért. Ki kell vívnia a helyét egy kegyetlen, férfiak által uralt világban, ahol senki nem az, akinek mondja magát. Fable hamar rádöbben, hogy a szeszélyes tengernél csak saját társai veszélyesebbek, és számot kell vetnie: mit és kit áldoz fel a túlélésért?Adrienne Young óriási sikert aratott regénye kalandokkal teli, magával ragadó történet a felnőtté válásról és a szolidaritás erejéről.
  Show book
 • Menekülési kísérlet - cover

  Menekülési kísérlet

  Arkagyij Sztrugackij, Borisz...

  • 0
  • 0
  • 0
  Két ​történet, két kísérlet a menekülésre egy halálos veszedelem elől.
  Az első színhelye a Szivárvány bolygó, amelyen tudósok kutatják a null-transzport titkát. Az utazásnak és a teherszállításnak ez a forradalmian új, instant módja jelentheti a kulcsot az egész galaxis meghódításához, ám az eljárás mellékhatásai egyelőre katasztrofálisak. Nem véletlen, hogy a tudóscsoport egy isten háta mögötti, lakatlan bolygót választott a kísérletek színhelyéül. Legutóbbi próbálkozásuk azonban olyan hatalmas energiákat szabadított el, amelyek akár az egész felszínről eltörölhetnek minden életet… és az evakuálásra sem elég idő, sem elegendő eszköz nincsen.
  A második történet idejére már az utazás mindennapos módjává vált a null-T, és fiatalok járják a kozmoszt, egyre újabb lakott világokat fedezve föl. Két ilyen felderítőt egy titokzatos harmadik férfi elvezet egy ismeretlen bolygóra, amelyet emberhez hasonló lények laknak egyfajta kora-feudális társadalmi berendezkedésben. A világ primitív technikai szintjéből csak egyvalami lóg ki: egy különös autósztráda-szerűség két hatalmas kráter között. Ezen a sztrádán anakronisztikusan modern járművek haladnak megállíthatatlanul, eltéríthetetlenül. A megmagyarázhatatlan, fejlett technika nem hagyja érintetlenül a bolygó társadalmát, és a földi látogatók riadtan ébrednek rá, hogy e távoli világban történelmük egyik legsötétebb időszaka készül megismételni önmagát.
  Az SF két Európa-díjas nagymesterének magyarul először olvasható kisregényei az akciódús történet mellett szellemi izgalmakkal is szolgálnak, az értelem evolúciójának titkát keresve, a kitörés lehetséges pontját az emberi gyarlóság örök körforgásából.
  Show book
 • Valis - cover

  Valis

  Philip K. Dick

  • 0
  • 0
  • 0
  Horselover Fat számára minden a rózsaszín fénnyel kezdődött, az isteni jelenéssel, amely VALIS-nak hívta magát. A valóság szövete széthasadt, és a világba áramló információ kételyeket és kérdéseket hozott magával. Horselover Fat pedig nem nyugszik addig, amíg ezekre a kérdésekre választ nem kap.
  Félig önéletrajz, félig fikció. Félig science-fiction, félig szépirodalom. Félig lélektani regény, félig metafizikai értekezés. Válaszok keresése olyan kérdésekre, melyeket talán jobb lenne nem feltenni. A VALIS teológiai detektívregény, ahol Isten egyszerre játssza az eltűnt személy és a tökéletes bűntény elkövetőjének szerepét.
  Philip K. Dick életművének egyik legnagyszerűbb, legszemélyesebb darabja megrázó és elgondolkodtató olvasmány, átszőve őrült humorral és öniróniával. Néha mosolygásra késztet, néha felkavar, de egy biztos: közömbösen képtelenség elmenni mellette.
  Show book