Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Az első expedíció - cover

Az első expedíció

G. D. German

Publisher: G. D. German

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

2050. Az emberiség a harmadik világháború küszöbén. Azonban egy szerencsés véletlennek hála a célkeresztek az égnek fordulnak. Elindul az űr meghódítása. A tartós béke megteremtéséért ötven éven belül produkálni kell a sikert. Meg kell találnunk az idegeneket, vagy az emberiség visszatér saját maga pusztításához.
 
Ötven évvel később Sebastian és csapata az első expedíciós hajó fedélzetén egy távoli bolygó felé tart. Vajon barátságos fogadtatásban részesülnek? Vajon az idegenek hasonlítanak ránk? Vajon sikeres lesz az első expedíció? Vagy összedől az űrutazásra épített kártyavár és az emberiség visszafordul önmaga elpusztításához?
Available since: 07/21/2018.

Other books that might interest you

 • A Hősök Küldetése (A Varázslö Gyűrűje -- 1 Kötet) - cover

  A Hősök Küldetése (A Varázslö...

  Morgan Rice

  • 0
  • 0
  • 0
  “A VARÁSZLÓ GYŰRŰJÉBEN” az azonnali siker eléréséhez szükséges minden hozzávaló megtalálható: összeesküvések, az összeesküvésekkel szembeni ellenállás, relytély, vitéz lovagok, és virágzó szerelmek, teli összetört szívekkel, csalódással és elárulással. A regény olvasása órákig le fog kötni, kielégítve minden korosztály ízlését. A könyv mélyen ajánlott minden, fantázia dús olvasmányt kedvelő állandó könyvtárába.”
  --Books and Movie Értékelések, Roberto Mattos
  
  Első helyen álló besztszeller, több mint 500 ötcsillagos értékeléssel az Amazonon! 
  
  Az első számú besztszeller írótól, Morgan Ricetól származó fantázia sorozat első könyve. „A HŐSÖK KÜLDETÉSE” („A VARÁSZLÓ GYŰRŰJE” című sorozat első kötete) egy kiváló kisfiú hősies átalakulását mutatja be, a Gyűrű Királyságán kívüli kis faluból származó 14 éves kisfiúét. Thorgrin, a négy gyerek közül a legfiatalabb, apja által legkevésbé kedvelt, fiútestvérei által utált, hamarosan megérzi, hogy a többiektől sok mindenben különbözik. Minden álma, hogy egy nagy harcossá váljon, beálljon a király hadseregébe, és megvédje a Gyűrűt, a Szurdok másik oldalán rejtőzködő sokféle félelmetes lényektől. Mikor eljön az ideje, hogy megpróbálkozzon bejutni a Király hadseregébe, apja megtiltja ezt neki, de a fiú nem fogadja el apja határozatát: egyedül és félelmet nem ismerve indul útnak, hogy kényszerrel hatoljon be a királyi udvarba, elismerést nyerve. 
  
  A királyi udvar viszont mindennapos családi drámákkal, az uralom iránti harccal, ambícióval, féltékenységgel, erőszakkal és csábítással van tele. MacGil király még nem választott utódot gyermekei közül, az ősi Királyi Kard, a királyság minden erejének megtestesítője még érintetlenül áll, a kiválasztott eljövetelére várva. 
  
  Thorgrin kivülállóként érkezik, keményen meg kell küzdenie az elismerésért és a Királyi Hadseregbe való befogadásáért. 
  
  Thorgrin hamarosan rájön, hogy olyan titkos erőkkel rendelkezik, amiket még nem tud megérteni, ráébred az áldásra ami neki adatott, valamint a különleges sorsára. Minden valószínűség ellenére, beleszeret a király lányába, és amint ez a tiltott kapcsolat kivirágzik rájön, hogy erős ellenfelei vannak. Miközben erejét értelmezni próbálja, a király varázslója szárnya alá veszi, és feltárja előtte az igazat egy ismeretlen anyáról, aki a Szurdokon túl, egy távoli országban él, a Sárkányok országán is túl. 
  
  Mielőtt Thorgrin beteljesítené válalkozását, és a régvárt harcossá alakulna, egy nehéz kiképzésen kell átmennie. E kiképzés nagyon rövid lesz, mivel nemsokára a királyi cselszövések, és ellen-cselszövések közepén találja magát. Ezek veszélyeztetik szerelmét, lealacsonyítva őt – és vele együtt az egész királyságot. 
  
  „A HŐSÖK KÜLDETÉSE”, kifinomult szóösszetételével és jellemzéseivel, egy barátokról és szerelemről, riválisokról, vetélkedő kérőkről, páncélos lovagokról és sárkányokról, összeesküvésekről és politikai fordulatokról, megöregedésről és összetört szívekről, kiábrándulásról, ambícióról és elárulásról szóló, hősies regény. Becsületről és bátorságról, sorsról és végzetről, varázslatról szóló mese. A regény egy olyan fantáziavilágba vezet be minket, amit nem fogunk soha elfelejteni, érdekes és lebilincselő olvasmány minden korosztály számára. A regény megalkotásához hozzávetőlegesen 82.000 szavat használt az író. 
  
  JEGYZÉK: Az olvasók kérésére, a könyvet szakmailag újra szerkesztették, a jelen változat nyelvtani és nyomdahibáktól mentes. 
  
  A 3-17. kötet szintén megvásárolható!
  
  “Egy szórakoztató hősies fantázia.” 
  —Kirkus Értékelések 
  
  “ Valami figyelemre méltó dolog kezdete rejlik ebben a kötetben.” 
  --San Francisco Könyv Értékelések 
  
  “Akcióval tömött …. Rice regényei tömörek, az előfeltételek érdekesek.” 
  --Publishers Weekly 
  
  “Egy szellemes agyszülemény….Csak a kezdete egy ígéretes, hősies tinédzser sorozatnak.” 
  --Midwest Book Értékelések
  Show book
 • Hetedhét Birodalom - cover

  Hetedhét Birodalom

  L. J. Wesley

  • 0
  • 0
  • 0
  És boldogan éltek, amíg meg nem haltak. A mesék mindig így érnek véget, de a happy end csak addig tart, amíg a függöny össze nem zárul. Ideje megtudni, mi történt Hófehérkével a boldogító igen után. Beleszerethetett a hercegbe első látásra, vagy csak a hála vezérelte? Mi történt a saját országával? És persze, mi van a többi hercegnővel, akikkel egykor osztozott a mesekönyvek lapjain?Íme egy könyv, ami pontosan ott kezdődik, ahol a mesék véget értek.Egy komor, sötét történet, ami nem a szende kislányoknak íródott.
   
  VIGYÁZAT! FELNŐTT TARTALOM!
  Show book
 • Expedíció - cover

  Expedíció

  Jeff VanderMeer

  • 0
  • 0
  • 0
  A könyv új kiadása filmes védőborítóval, alatta az új kiadása borítójával. 
  
  Az X Térséget a kormányzat már harminc éve környezeti katasztrófa sújtotta övezetnek álcázza, így mostanra az érintetlen és burjánzó vadonnak látszó terület csupa misztikum és rejtély az emberek szemében. A Déli Végek nevű titkos ügynökség ez idő alatt számos expedíciót küldött a hely felderítésére - szinte mindegyik tragikus véget ért.
  
  Most indul útnak a tizenkettedik expedíció.
  
  A kutatócsoport négy nőből áll: egy antropológusból, egy geodétából, egy pszichológusból és egy biológusból. A küldetésük felderíteni a terepet és mintákat gyűjteni, feljegyezni minden tudományos megfigyelést a környezetről és egymásról, valamint mindenek felett elkerülni az X Térség természetfeletti hatását.
  
  Az expedíció mindenre felkészülve indul útnak, és hamar megdöbbentő felfedezéseket tesz - például talál egy megmagyarázhatatlan topográfiai jelenséget és olyan életformákat, amik meghaladják a megértés képességét -, de mégsem ezek, hanem a tagok egymás elől gondosan elrejtett titkai változtatnak meg mindent.
  Show book
 • Bogár a hangyabolyban - cover

  Bogár a hangyabolyban

  Arkagyij Sztrugackij, Borisz...

  • 0
  • 0
  • 0
  Lev Abalkin Progresszor eltűnt. Utoljára a Szigetbirodalom politikai csatározásaiba keveredett bele, majd hazarendelték. Azóta valahol a Földön bujkál, de hogy a lelkiismerete elől, vagy egy idegen civilizáció sötét megbízását teljesíti, nem tudni. Csak egyvalaki találhatja meg: Makszim Kammerer, a KONBIZ-2 különleges ügynöke, aki valamikor maga is Progresszornak készült. Kammerer pályája kezdetén maga is megjárta a Szaraks bolygó birodalmainak intrikákkal terhes világát, ám Abalkin esete még őt is megoldhatatlannak látszó rejtéllyel szembesíti. Egyre inkább úgy tűnik, ez a nyomozás akár a józan eszébe kerülhet, sőt az életébe.
  Az Európai Nagymester testvérpár egyik legtöbbet vitatott műve, a Lakott sziget folytatása most végre teljes terjedelmében, önálló kötetben olvasható magyarul, Borisz Sztrugackij kihagyhatatlan utószavával.
  Show book
 • Templom - cover

  Templom

  Tamas Garam

  • 0
  • 0
  • 0
  "Párizs, 1787Claire, a francia apáca éjszakákat virraszt át Istenhez fohászkodva, de úgy tűnik, imái válasz nélkül maradnak. Franciaország a 18. század végén a korábbinál is mélyebb hanyatlás mocsarába süllyed.
   
  A legsötétebb órák közepette szó szerint berobban templomuk kriptájába három idegen, akik alaposan megbolygatják az életét. Sophie, az újságíró történész, Gabriel a biológus és Oscar a könyvtárosból lett hajléktalan a huszonegyedik századból csöppennek vissza az 1700-as évekbe egy időkapun át.Érkezésükkel fény derül a templom kriptájában rejtőzködő sötét titokra is... 
   
  Claire elkeseredett küzdelembe kezd a közösségüket behálózó Gonosz Erő ellen. Egy titokzatos férfi személyében szövetségesre talál, aki átsegíti a lányt a pokoli nehézségeken, miközben szerelem szövődik közöttük.
   
  Sikerül-e az ifjú nővérnek felszabadítania a közösséget a sötétség fogságából? Vajon befolyásolja-e a francia történelmet a lány győzelme a Gonosz felett? Vissza tud-e jutni a három időutazó a saját korába vagy örökre a múltban ragadnak?"
  Show book
 • Alkonyi Őrség - cover

  Alkonyi Őrség

  Szergej Lukjanyenko

  • 0
  • 0
  • 0
  A Fény és a Setét erői immár harmadszor feszülnek egymásnak, és az ügy, amely kezdetben csupán néhány névtelen levél lenyomozásáról szólt, hamarosan sokkal nagyobb méreteket ölt. Az Éjszakai és a Nappali Őrség közös vizsgálatába az Inkvizíció is bekapcsolódik, és a képet tovább árnyalja egy elveszettnek hitt misztikus tárgy felbukkanása, amely akár valamennyi földi halandót Másfélévé változtathatja. A nyomok egészen Bajkonurig vezetnek, és kiderül, hogy a legfőbb hatalomra törő titokzatos személy még a Nemzetközi Űrállomást is tervének részévé tette. Mágia és tudomány csap össze a végső leszámolás során, amelyben a mit sem sejtő emberiség jövője a tét.
  Szergej Lukjanyenko Eurocon-díjas szerző kultikus regénysorozatának harmadik részében is bebizonyítja, hogy az igazán jó fantasztikus történetekben legalább olyan fontos szerep jut magának az embernek, mint a fantáziának és az izgalomnak.
  Show book