Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Remény - Az öngyilkosság és hatásainak megértése - cover

Remény - Az öngyilkosság és hatásainak megértése

Frank Selden

Translator Katalin Kormos

Publisher: 22 Lions

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Az öngyilkosság továbbra is széles körben elterjedt probléma az Egyesült Államokban, naponta körülbelül 86 ember vet véget életének. Meglepő módon az öngyilkosság által leginkább érintett csoportok egyike a hadsereg, beleértve a jelenlegi és a volt szolgálati tagokat is. Ennek a statisztikának a csökkentéséhez és az öngyilkossági járvány leküzdéséhez azonban jelentős változásra van szükség a társadalom öngyilkossággal kapcsolatos hozzáállásában és gondolkodásmódjában.
 
Ez a könyv kísérletet tesz arra, hogy ezt a változást elérje, és hatással legyen azok életére, akiket az öngyilkosság veszélye fenyegethet. Nem az a célja, hogy bárkit is meggyógyítson az öngyilkossági gondolatoktól, hanem inkább az, hogy az olvasók mélyebben megértsék, miért tűnhet egyesek számára az öngyilkosság általi halál az egyetlen járható útnak. A szerző megérti, hogy az öngyilkosság nemcsak a közvetlenül veszélyeztetett embereket érinti, hanem a hozzátartozóikat is, akiknek nehéz lehet megérteniük, hogy valaki, aki fontos számukra, miért választ egy ilyen szélsőséges lehetőséget. Emiatt a könyvnek nem célja, hogy csodaszer legyen az öngyilkosság veszélyének kitett emberek számára. Ehelyett a szerző arra bátorítja az olvasókat, hogy mélyebben értsék meg az öngyilkosságot, és őszinte beszélgetéseket folytassanak szeretteikkel, hogy segítsenek nekik olyan alternatívákat találni, amelyekben hihetnek. A szerző célja végső soron az, hogy az embereknek okot adjon az életre.
 
Az öngyilkosság tűnhet az egyetlen lehetőségnek azok számára, akiket túlterhelnek a problémáik, és akik küzdenek a kiútkeresésért. E könyv lapjain azonban az olvasók arra kapnak ösztönzést, hogy őszintén tekintsenek rá az életükre, és vizsgálják meg azokat az alternatív megoldásokat, amelyek segíthetnek nekik megtalálni a továbblépéshez vezető utat.
 
A könyv végére a szerző reméli, hogy az olvasók jobban megértik az öngyilkosságot és annak hatásait, és ezáltal képesek lesznek segíteni maguknak vagy valakinek, aki fontos számukra, hogy reményt és okot találjanak az élet folytatására.
Available since: 09/19/2023.
Print length: 342 pages.

Other books that might interest you

 • Művész 20 - Hogyan népszerűsítheted és élhetsz a művészetből azáltal hogy online eladod a műveidet - cover

  Művész 20 - Hogyan...

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Üdvözöljük a Művész 2.0-ban, a gyakorlati kézikönyvben, amely elmagyarázza, hogyan népszerűsítheti és értékesítheti műveit az interneten keresztül. Ebben az útmutatóban alapvető információkat fedezhet fel a művészi karrierje fejlesztéséhez. 
  Megtanulhatja az összes főbb stratégiát a láthatóság megszerzéséhez. 
  Megtudhatja:
  - hogyan helyezzen el hirdetéseket a munkáiról. 
  - Hogyan szerezhetsz cikkeket és véleményeket a fiókodról.
  - Hogyan lépj kapcsolatba a kritikusokkal és újságírókkal, és hogyan kezeld őket a weben keresztül. 
  - Hogyan kapjon írásos ajánlásokat az ügyfeleitől, hogy azokat online közzétehesse. 
  - Hogyan jelentse be műveit a főbb keresőmotorokban. 
  - Hogyan szponzorálhatja művészeti tevékenységét az interneten.
  - Hogyan írjon és tegyen közzé művészeti sajtóközleményeket online.
  - Hogyan lehet az interneten továbbértékesíteni a művei felhasználási jogait...
  És még sok minden más!
  Ne vesztegesse tovább az idejét, és fejlessze művészi karrierjét MOST az összes olyan információval, amelyre szüksége van ahhoz, hogy felkeltse vásárlói figyelmét és visszajelzést kapjon műveinek eladásában.
  Show book
 • Bevezetés az érzelmek pszichológiájába - Darwintól az idegtudományig mik az érzelmek és hogyan működnek - cover

  Bevezetés az érzelmek...

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Az érzelmek jelentésének és működésének felfedezése még sosem volt ilyen egyszerű. Ebben a kötetben áttekintjük az emberi érzelmek pszichológiájával kapcsolatos főbb gondolkodási áramlatokat. A korai tudósok elméleteitől (például James és Cannon elméleteitől) a pszichobiológia legújabb felfedezéseiig. A kötet második része az alapérzelmek, az érzelmi intelligencia és az érzelmi fejlődés kérdéseivel foglalkozik. Az útmutató egyszerű, gyors és lényegre törő diszkurzív stílusra épül. A könyv egy kis önértékelő teszttel zárul, amely lehetővé teszi az olvasó számára a főbb fogalmak áttekintését és rögzítését. Felejtse el a több ezer oldalas vagy megfizethetetlenül drága pszichológiai kézikönyveket, és kezdje el felfedezni elméje működését egy verhetetlen árú útmutatósorozaton keresztül.
   
  Show book
 • Nevelés és iskola - A nevelés pedagógiai antropológiai és összehasonlító megközelítése - cover

  Nevelés és iskola - A nevelés...

  Julianna Mrázik

  • 0
  • 0
  • 0
  Mrázik Julianna a Pécsi Tudományegyetem Neveléstudományi Intézete Nevelés és Oktatáselméleti Tanszékének vezetője. Közel száz tudományos megjelenéssel rendelkezik, közöttük angol és német nyelvű publikációkkal. Magyar és nemzetközi konferenciák gyakori résztvevője, szakértői tevékenységet folytat, számos kutatásban vett részt, folyóirat-szerkesztőbizottsági tag és tananyagfejlesztő, pedagógus-továbbképzési szak indítója és programgazdája. Opponensi, témavezetői, Országos Tudományos Diákköri konzulensi tevékenységet folytat és külföldi hallgatóknak kínál konzultációt. Oktatott tantárgyai a pedagógiai kreatológia, a tankönyvelemzés, a bevezetés a pedagógiába, tanítás tanulása, a neveléselmélet és pedagógiai antropológia, a nevelés és iskola.A monográfia célja, hogy  tanárképzésben és a tanártovábbképzésben résztvevők megismerkedjenek az intézményes és nem-intézményes nevelés aktuális és megoldandó feladataival, valamint a hazai és nemzetközi törekvésekkel ezen feladatok megoldására. A nemzetközi és összehasonlító megközelítésű kötet számos témája közé tartozik a nevelés (pedagógiai) antropológiai megközelítése, történeti-filozófiai előzményei, kapcsolódásai más tudományterületekkel, a nevelés stílusai, valamint a nevelő- és a tanulószerep.
  Show book
 • Rorschach - A tintafoltteszt és az észlelés rejtélyei - cover

  Rorschach - A tintafoltteszt és...

  Damion Searls

  • 0
  • 0
  • 0
  Hermann Rorschach pszichiáter az I. világháború alatt egy eldugott svájci elmegyógyintézetben kidolgozta tíz tintafoltból álló képsorozatát, amely az emberi elme kifürkészésére alkalmas kísérletének alapja lett. Miközben a futurizmustól a dadaizmusig magába szívta a korszak számos művészeti irányzatát, Rorschach éveken át tusázott Freud és Jung elméleteivel. Művészemberként szilárd meggyőződésévé vált, hogy valódi kilétünkről – Freud elképzeléseivel ellentétben – nem szavakkal, hanem a vizuális látásmódunkkal árulunk el a legtöbbet. Rorschach korai halála után a teszt története számos érdekes fordulatot vett. A II. világháború során az amerikai hadsereg rátette a kezét az eljárásra, így a nürnbergi perben és a vietnámi háborúban is jelentős szerephez jutott. Később felkapta a reklámipar, és klisévé tette Hollywood és a világsajtó, emellett Andy Warholtól Jay-Z-ig számos jeles művészt ihletett meg. A tintafolttesztet vádlottak, álláskeresők, elmebetegek és önmagukat jobban megismerni vágyók millióival végeztették el. A Rorschach-próba népszerűsége máig töretlen. Hermann Rorschach első valódi életrajzának megírásakor Damion Searls kiadatlan levelekből és naplókból merít, valamint a Rorschach család tagjaival, barátaival és kollégáival készített, korábban ismeretlen interjúk egész sorára támaszkodik. A teszt megalkotásának, heves vitákkal kísért újjászületésének története mellett azt is bemutatja, mit árul el mindez az észlelés rejtélyeiről.
  Show book
 • Mira - Így váltsd meg a világod! - cover

  Mira - Így váltsd meg a világod!

  Márta Böhönyey, Melinda Tóth

  • 0
  • 0
  • 0
  Éld át és értsd meg a terápiát! - Pszichorendelés könyvben! Mira rejtélyes csomagot kap, ezzel különös egybeesések sora veszi kezdetét…Mi köze a halsütöde logójának a hányattatott szerelmi élethez?És a kis hableánynak a manipulatív főnökhöz?Hogy válhat egy bársonyboleró megsemmisítő fegyverré egy szülő kezében?Hogy vértez fel egy jó barát egy krokodillal, és a még ennél is rettenetesebb üveggolyókkal szemben?A népszerű pszichológusduó első, formabontó könyvében Mira regényes életét nyomon követve bepillantást nyerünk a terápia hagyományosan zárt ajtaja mögé, hogy aztán a regényben olvasottak tudományos hátterére is fény derüljön. A kapott támpontok alapján saját életünkben is beazonosíthatjuk azokat a sokszor észrevétlen önsorsrontó beidegződéseket, amelyek miatt újra meg újra hasonló nehézségekbe ütközünk. A mű nem csak abban segít, hogy jobban megértsük magunkat, hanem abban is, hogy a gyakorlati útmutatót követve megszakítsuk ördögi köreinket.
  Show book
 • Az első bitcoinmillárdosok - cover

  Az első bitcoinmillárdosok

  Ben Mezrich

  • 0
  • 0
  • 0
  A Winklevoss ikrek, Tyler és Cameron nevét David Fincher filmjéből, a The Social Network - A közösségi hálóból ismerhetjük: állításuk szerint az ő forráskódjukat lenyúlva készítette el Mark Zuckerberg a Facebook első változatát. Az Oscar-díjas film alapjául szolgáló könyv írója Ben Mezrich egy évtizeddel később folytatta a sztorit, amelynek újabb fejezete még meghökkentőbb: hogyan lettek a pár tízmillióval „kisemmizett” ikerpár tagjai a világ első bitcoin milliárdosai. Napjaink egyik legelismertebb amerikai tényfeltárója ott veszi fel a fonalat, amikor Tyler és Cameron saját kárukon tanulják meg, hogy nem érdemes ujjat húzni a Facebook urával, miután senki sem hajlandó üzletelni velük a Szilícium-völgyben. Egy véletlen találkozás Ibizán 2012-ben azonban új lehetőségeket nyit meg előttük: a kriptovaluták titokzatos, sötét világát. Mint megállapítják, a bitcoin vagy komplett baromság, vagy az évszázad üzlete; ők az utóbbira fogadnak. Az első bitcoin millárdosok vad partikkal, FBI rajtaütésekkel és furcsa karakterekkel fűszerezett lenyűgöző és teljes egészében igaz története a dark web mélyén zajló illegális kereskedelemtől egészen a mindent felforgató bitcoin lázig követi a kriptovaluták történetét. Bemutatja, hogyan vált a bitcoin mindennapjaink részévé, és hogyan lett egy néhány százezer dolláros befektetésből alig öt év leforgása alatt milliárdos vagyon.
  Show book