Subscribe and enjoy more than 800,000 books
Add this book to bookshelf
Grey 902feb64d8b6d481ab8ddda06fbebbba4c95dfa9b7936a7beeb197266cd8b846
Write a new comment Default profile 50px
Grey 902feb64d8b6d481ab8ddda06fbebbba4c95dfa9b7936a7beeb197266cd8b846
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced 7236434c7af12f85357591f712aa5cce47c3d377e8addfc98f989c55a4ef4ca5
Kroz pustinju i prašinu - cover

Kroz pustinju i prašinu

Srđan V. Tešin

Publisher: Književna radionica Rašić

 • 0
 • 1
 • 0

Summary

Uzbudljivo i duhovito pripovedanje u duhu avanturističkog romana. Govoreći o 90-tim, roman kazuje o istorijskim, socijalnim i političkim, i erotskim avanturama, po gradovima bivše Jugoslavije i Srednje i Istočne Evrope.

Other books that might interest you

 • Kutija za pisanje - cover

  Kutija za pisanje

  Milorad Pavic

  • 0
  • 1
  • 0
  "Na jednoj ravni, ovo je priča o ljubavi između mlade Francuskinje Lili i srpskog studenta Timoteja. Na drugoj ravni, polazeći u svom delu od biblijskih priča, kabalističke tradicije, grčke mitologije, kao i balkanske usmene tradicije, i preoblikujući ih, Pavić uzima prastaru priču s početka vremena, koju projektuje u period kraja XX veka i u ljubavnu priču glavnih likova, koji, iz takve perspektive, poprimaju obrise mitskih junaka. Uz to, njihova priča odslikava i složeni odnos između Evrope i Balkana, naročito u svetlu nedavnih događaja na ovim prostorima."
  Show book
 • Čarobni trenuci i druge priče - cover

  Čarobni trenuci i druge priče

  Saša Dimoski

  • 0
  • 0
  • 0
  U zbirci pripovedaka Čarobni trenuci Saša Dimoski našim aktuelnim istorijskim, političkim i društvenim temama pristupa na originalan, pronicljiv i izrazito duhovit način, gradeći uzbudljive pripovedne linije pune neočekivanih dramskih i humornih obrta. Njegove priče donose paradoksalno ubedljive alternativne tokove kojima naši životi poslednjih decenija nisu pošli, zalazeći u skrivene, mučne, šašave i mračne kutke duševnih profila pripovednih junaka. Sposobnost Dimoskog da ono što tamo nađe čitaocu servira na tanjiru produbljenog razumevanja, garnirano smehom, gorkim i ozbiljnim, ironičnim i razuzdanim, čini njegov književni glas veoma prepoznatljivim u žamoru savremene srpske proze, a Čarobne trenutke knjigom kojoj će se čitaoci vraćati kad god se zažele životno aktuelne, mudro osmehnute i vragolaste proze.
  Show book
 • Sedmo nebo (Strniša Lipić #2) - cover

  Sedmo nebo (Strniša Lipić #2)

  Slobodan Stanišić

  • 0
  • 2
  • 0
  „...Na sedmom nebu je mladić Strniša Lipić. Sedmo nebo je najviši stepen zaljubljenosti, a naš junak se upravo, na početku ove priče, našao na tom stepenu glavnog čovekovog osećanja.
  Junak ovog romana je mlad student, tek prekoračio granicu između školske i fakultetske klupe, živi u svojoj porodici, a porodica živi danas, u središtu Beograda. U centru Beograda živi i devojka nimalo slučajnog imena – Anđela. I da se zvala drugačije, narator (pripovedač, a to je sam glavni junak), nazvao bi je tako, jer ga predstava anđela podseća na nju.
  Mladost i zanos ljubavi određuju temperament jezika i ritam poezije i proze – popularnih knjiga Slobodana Stanišića, pa samim tim i ove priče – poetske elemente i lirske slike u prizorima grada, u prikazivanju odnosa među ljudima. Čula čovekova, u tom stanju – vid, sluh, miris – reaguju drugačije, osetljivije i snažnije. U takvom stanju, junak romana lebdi kroz svoj grad i kroz svoju mladost i kroz ovu knjigu.
  Sedmo nebo je razigran, zagrcnut, treperav roman. Zaokružena povest o ljubavi – mladom junaku i svetu naspram te ljubavi. U njemu se prepliću stvarnost i poezija, faktografija i san. Otkrića postaju iskustva.
  Sedmo nebo je sprat za svakoga, a knjiga – za odabrane.“
  Dragan Lakićević
  Show book
 • Bomba u školi - cover

  Bomba u školi

  Slobodan Stanišić

  • 0
  • 5
  • 0
  Roman koji je 2004. dobio nagradu „Dositejevo pero“
  
  „Svaka buba među bubama, svaka ptica među pticama, svaki stvor među stvorovima, sam je sebi najvažniji. Svi žele dobrotu, toplinu, lepotu, ljubav, samo za sebe. Pravilo gubi snagu tek kad nam neko postane važniji od nas. Takvo odstupanje ispoljavaju osobe koje, reklo bi se, nisu baš pri sebi, dakle, one zaljubljene...
  Ovakvim razmišljanjima Goga se prepuštala uvek kad treba odagnati neprijatnost uzletanja. Čim avion naglo podigne nos uvis, stomak kao da se isprazni i stigne pod grlo. U poslednje vreme letovi su učestali, trebalo je da nastupi period navikavanja, ali, to još nije bio slučaj...
  Otkako se Tisa udala, ovo je Gogi treće putovanje u Dablin. Neverovatna žena! Ta Rastislava Tisa Žestić, njena majka, koja sada nosi novo prezime – O’Brajen. Neviđeno uspešna u poslu, nesposobna da organizuje sopstveni život. Kako je postala generalni direktor firme Vorld kompani, tako joj muž nestade iz kuće. Starog sportistu, hitrog i okretnog, niko nije mogao da pronađe! Jedino je Goga znala gde je, ali nije se moglo nikome reći, dala je reč. Onda se Aleksandar, jednoga dana pojavio, iznenada, baš kao što je i nestao. Svratio da saopšti učtive reči pozdrava, poljubi Gogu u kosu i otperja u Emirate da trenira kik-boksere.
  Tom O’Brajen stiže koju godinu kasnije. Lep, visok, snažan, uspešan irski biznismen, oborio se s nogu kad je spazio direktorku Tisu. Oborio sebe ali, bogme i nju. Ova momentalno postupi po svim pravilima važećim pri pronalasku osobe važnije od sebe, pa – pravac Dablin.
  Tako ti je to u životu. Sad nema druge, Goga koja u tome nije učestvovala, svaki čas mora da leti preko Evrope u zagrljaj majci željnoj svog deteta...“
  Show book
 • Magla i mjesečina - cover

  Magla i mjesečina

  Meša Selimović

  • 0
  • 3
  • 0
  „Slušala je sitno, ubitačno jednolično šljapkanje kiše pod prozorima, i Čangino suho kašljanje u drugoj sobi, i Jovanovo hodanje po predsoblju, i baš zato što je bila sama kao nikad u životu, sama kao u grobu, jače je osjećala te znakove tuđih života s kojima je ništa ne veže, od kojih je toliko odvojena da je zbog toga guši mučan bol. Okrećući glavu nevidljivom zidu, od koga bije leden dah, ona je svjesna čudne misli, a i ne misli o njoj, da se zbog nečega mladići i jedan bolestan čovjek teturaju ovog časa po dalekom kaljavom drumu, zbog nečega što je jače od sna i od straha, da zbog neke svoje misli onaj sušičavi čovjek u drugoj sobi danju i noću obigrava sela na svojim štulastim nogama, ne misleći na bolesno kašljucanje i ne tužeći se na umor, da zbog nečeg što mu je važnije od života Jovan mirno gleda na sve što se oko njega dešava, on zna za nešto od većeg značaja.“
  Show book
 • Vino i ljubav - 3D+ - cover

  Vino i ljubav - 3D+

  Stefani Blum

  • 0
  • 3
  • 0
  Mogu li se pomiriti dva, naizgled tako različita, sveta? Da li je ljubav prepreka ili jedini mogući put?
  Show book