Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
America dezgolită de la brâu în jos - vol 2 - cover

America dezgolită de la brâu în jos - vol 2

Raluca Feher

Publisher: Trei

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

„Raluca Feher e o rockeriță a scrisului, din cel puțin două motive. Unu: lucrează în publicitate, unde cuvintele scapără și pocnesc din călcâie. Doi: în literatura convențională (și prost) denumită „de călătorie“, blues-ul nu invită la înfierbințirea sângelui, ci la picoteală.
 
Pe rastelul din care ea îți ia armamentul scrie, cu litere electrice, „Rock’n roll over, Beethoven“. Dacă i-ați citit pățaniile din Argentina, Uruguay și Chile, știți la ce să vă așteptați: ritm de TGV, fraze trepidante și un cocktail afectiv cu o rețetă ușor de transcris și greu de nimerit: ironie, insolență, bravadă, nițică exasperare și credința că poți lua la bord orice pasager fără riscul de a-l pierde de client. Mulțumesc, Raluca Feher. Fiindcă scrii cum scrii, dar și fiindcă ai umblat după vize și pentru mine.“ – Radu Paraschivescu
 
„Terapie curată. Funcționează și în intimidate și în grup, citită cu voce tare. O recomand cu toată încrederea și fără prescripție medicală. Nu promit că vindecă, dar sigur alină. Are o singură problemă. Provoacă invariabil râsul și, se știe, râsul îngrașă.“ – Andi Moisescu

Other books that might interest you

 • Opere V Supraviețuirile: 3 Logica - cover

  Opere V Supraviețuirile: 3 Logica

  Cosașu Radu

  • 0
  • 0
  • 0
  În acest volum, Radu Cosașu își continuă autobiografia într-o notă autoironică, punând pe tapet încercările unui tânăr aspirant de a pătrunde în tagma literară, cu suișurile și coborâșurile pe care această incursiune le presupune. Logica este un veritabil manual de supraviețuire a scriitorului debutant în societatea comunistă.
  Show book
 • Numele meu este Mahtob - cover

  Numele meu este Mahtob

  Mahtob Mahmoody

  • 0
  • 1
  • 0
  În 1987, Betty Mahmoody publica o carte ce avea să devină bestseller internațional, Not Without My Daughter (Nu fără fiica mea), în care relata experiența terifiantă trăită după ce și-a urmat soțul iranian în țara natală a acestuia, unde a fost apoi ținută prizonieră împreună cu fiica sa în vârstă de patru ani. După aproape treizeci de ani, fiica, Mahtob Mahmoody, completează povestea. Numele meu este Mahtob nu e doar șirul de întâmplări trăite sub imperiul captivității și al fricii în Iran, ci și istoria urmărilor pe care această experiență le-a avut. Întoarsă în America după ce a reușit să evadeze împreună cu mama sa, Mahtob trăiește cu spaima de a fi răpită din nou, are coșmaruri repetate și la școală este înscrisă sub un nume fals, amenințată în fiece clipă de umbra tatălui. Numele meu este Mahtob e povestea unei tinere puternice care, în ciuda experiențelor prin care a trecut și a unei boli ce îi pune viața în pericol, reușește să răzbată, să găsească puterea de a-și ierta tatăl abuziv, redobândindu-și astfel pacea și bucuria de a trăi.
  Show book
 • Zig-zag prin alfabetul vieții Maria Capelos într-o discuție cu Vladimir Găitan - cover

  Zig-zag prin alfabetul vieții...

  Vladimir Găitan

  • 0
  • 0
  • 0
  „Zâmbesc pentru că încă mai joc, pentru că încă mai simt aceleași emoții ca acum patruzeci și patru de ani la auzul gongului care anunță intrarea în scenă, pentru că mai sper că voi citi în ochii doamnelor, atunci când ne vom întâlni pe stradă, același zâmbet dintotdeauna. Chiar dacă atunci eu îmi voi plimba fericit primul nepot, o fetiță al cărei arbore genealogic cuprinde atâtea nații, încât al meu pare o glumă... O fetiță care va fi cetățean englez, din tată român, fiul meu, și mamă jumătate chinezoaică, jumătate thailandeză. Mă gândesc la această minune cu același zâmbet cu care mă uit la sfârșitul fiecărui spectacol către Domniile Voastre cum vă ridicați în picioare și ne aplaudați cu generozitate. Este un zâmbet de bucurie și mulțumire pentru căldura și dragostea cu care ne răsplătiți pe noi, actorii, după fiecare spectacol. Același zâmbet îl am și acum, la încheierea acestor povestiri, la care evident că nu-mi doresc să vă ridicați în picioare, dar pe care vă rog să le citiți cu îngăduință, iar pe mine să mă răsplătiți cu un gând bun. Al vostru pentru totdeauna, Vladimir Găitan“
  Show book
 • Cine a fost Iisus? - cover

  Cine a fost Iisus?

  Ellen Morgan

  • 0
  • 0
  • 0
  Un evreu care s-a născut acum două mii de ani
  Un predicator condamnat la moarte pentru învățăturile sale
  Omul despre care creștinii cred că este Fiul lui Dumnezeu
  Toate cele de mai sus!
  
   
  Află mai multe despre Iisus în această biografie amuzantă și minunat ilustrată!
  Show book
 • Avalon: secretele emigranţilor fericiţi - cover

  Avalon: secretele emigranţilor...

  Bogdan Suceava

  • 0
  • 0
  • 0
  În august 1996, un tânăr matematician român aşteaptă pe aeroportul din Otopeni să înceapă lunga călătorie spre o nouă viaţă. A fost admis la doctorat la Michigan State University, unde urmează să lucreze cu unul dintre cei mai buni geometri din lume, după care se va întoarce în România şi va încerca să profite de avantajul experienţei sale. Acesta e planul, dar, cum se întâmplă de multe ori, viaţa lui îşi va schimba cursul pe nesimţite. Urmează examene ce par imposibile, zile şi nopţi de studiu, prea multă cafea, adaptarea la o altfel de societate, interacţiunea cu românii şi străinii din campus, dar şi un punct de cotitură privind viitorul, odată cu naşterea primului copil în America. Cum dorul de casă este eclipsat de dorinţa de a-i oferi celui mic o viaţă bună, tânărul se îndreaptă spre cel mai dificil examen dintre toate: candidaturile la sute de universităţi din SUA şi Canada, care necesită nervi de oţel şi credinţa neclintită că în cele din urmă îţi vei găsi postul potrivit şi un nou loc căruia să-i spui acasă. Romanul Avalon. Secretele emigranţilor fericiţi, cu o puternică tentă autobiografică, este un ghid de supravieţuire în mediul universitar american, o carte care ne învaţă că, dacă ai o bază academică solidă, un munte de pasiune pentru ceea ce faci şi un strop de optimism, poţi realiza orice ţi-ai propus.
  Show book
 • Monologurile neîmplinirii - cover

  Monologurile neîmplinirii

  Banu George

  • 0
  • 0
  • 0
  În Monologurile neîmplinirii, mărturia subiectivă se întâlnește cu reflecțiile despre teatru. După o privire retrospectivă deloc comodă, George Banu își reconstituie parcursul profesional cu toate tentațiile și eșecurile lui, asumându-și „neîmplinirile“ ca actor, scriitor și profesor. Fără frustrări și resentimente, autorul reface drumul spre acceptarea de sine și ajunge la o paradoxală formă de realizare prin „reciclarea“ eșecurilor și dialogul dintre toate aceste domenii și experiențe profesionale. Confirmându-i încă o dată vocația de eseist, acest volum cu caracter autobiografic relevă că teatrul e „un dublu al vieții“, locul unde neîmplinirile solitare se transformă într-o împlinire comună.
  Show book