Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Harald și luna verde - cover

Harald și luna verde

Nora Iuga

Publisher: Polirom

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

„Poeta româncă este o descoperire pentru spațiul de limba germană – este literatura de înaltă clasă, literatura la superlativ! Înregistrează tot ce i-au hărăzit amintirile rele, prezentul rău. Vorbește de case cu ferestre care prevestesc nenorociri, de pâlniile gramofoanelor care «înghit kilometri de tăcere». După căderea regimului Ceaușescu a rămas la fel – altfel decât ceilalți –, nu și-a luat drept țintă opoziția. A folosit libertatea nouă, a folosit și formule noi de expresie. E normal să așteptăm cu nerăbdare apariția în limba germană și a altor romane ale acestei autoare. Limba ei este imprevizibilă, capricioasă, ascunde un mare mister. Miracolul se săvârșește într-un flux continuu, de fapt, în poezia ei de neîntrerupt. Cum spune autoarea citându-l pe Oscar Wilde: «Un capriciu durează mai mult decât o pasiune». Cât de periculoase, cât de superbe sunt capriciile acestei scriitoare!“ (Harald Hartung, Frankfurter Allgemeine Zeitung)
Available since: 06/14/2016.

Other books that might interest you

  • Oamenii fericiți citesc și beau cafea - cover

    Oamenii fericiți citesc și beau...

    Agnes Martin-Lugand

    • 0
    • 0
    • 0
    A plecat din Paris să se uite pe sine. Dragostea pe care o va întâlni va schimba totul. 
    Povestea lui Diane începe în mod brutal cu moartea soțului și a fetiței sale, eveniment care o aruncă în cea mai cumplită depresie. Totul se oprește în loc, în afară de inima ei, care continuă să bată. Cu încăpățânare. Dureros. Zadarnic. 
    Când cel mai bun prieten și asociat în mica afacere cu o cafenea literară la Paris, Felix, îi propune o călătorie ca început pentru o nouă viață, Diane alege să îndeplinească o mai veche dorință a fostului ei soț și se refugiază departe de lume, într-o mică așezare din Irlanda. 
    O întâlnire neașteptată cu un bărbat taciturn o face pe Diane să vadă din nou lumea cu încredere și cu forță regăsită. 
     
    ”Această poveste despre împăcarea cu sine conține dialoguri convingătoare și e spusă într-un stil simplu, nepretențios, având chiar și accente de umor.” - Le Parisien 
     
    ”Profund și emoționant, romanul lui Agnès Martin-Lugand sondeazã cu luciditate cea mai cumplită tragedie din viața unui om. O carte care te marchează.” - Susan Wiggs
    Show book
  • Bureți de fag - cover

    Bureți de fag

    Mihai Dutescu

    • 0
    • 0
    • 0
    "Talentul lui Duțescu e de a da pe față lucrurile inconfortabile, de a le spune clar și pe bune. Într-o literatură fascinată de marginali și ratați, el vorbește cu simpatie despre oameni aflați în plin proces de ascensiune socială. Pe scurt, despre parveniți – un subiect la care lumea bună strâmbă vinovat din nas, chit că parvenitismul e adevărul de profunzime al unei societăți ajunse de curând la prosperitate. Mai mult, la fel de tabu e și opinia că în comunism a fost bine, deși e împărtășită de larga majoritate a celor trecuți prin vechiul regim. În Bureți de fag, Mihai Duțescu are curajul să asume și să dea pe post aceste curente de opinie omniprezente, dar reprimate public, sub pretextul poveștii de viață a unui băiat născut prin anii '50 în Teleorman și ajuns inginer la București. El și soția lui fac parte din acea tipologie a cadrelor medii cu aspirații burgheze, raportându-se la comunism într-un mod mai degrabă benign, specific multora din generația lor: sunt oportuniști la nevoie, iar în rest rămân indiferenți. Micul lor arivism este bazat pe convingerea că sistemul nu e chiar greșit, că măcar are o idee valabila de echitate și meritocrație, câtă vreme i-a scos dintre țărani, i-a școlit gratis, le-a dat o casă și i-a băgat între domnii de la oraș. În ce mă privește, am certitudinea că în sfârșit am dat peste cartea aia ALTFEL despre comunism, cu o perspectivă de bun-simț, fără volute pioase sau chestionări tragice – motiv pentru care o recomand în special celor care vor să-și facă o idee despre cum gândeau și se purtau oamenii moralmente OK din România de atunci." Adrian Schiop
    Show book
  • Refugiul timpului - cover

    Refugiul timpului

    Gheorghi Gospodinov

    • 0
    • 0
    • 0
    Roman distins cu International Booker Prize 2023 
     
    Într-o clădire înconjurată de flori de nu-mă-uita, Gaustin, misteriosul personaj al romanului Refugiul timpului, deschide prima „clinică a trecutului", un loc unde bolnavii de Alzheimer să-și aline suferința. Camerele acestei clinici neobișnuite reproduc detalii din trecut care le îngăduie pacienților să retrăiască momente preferate din tinerețe, să recupereze scene demult pierdute datorită unor clipe care, cândva, le-au marcat viața. Asistentul lui Gaustin, vocea care-i spune povestea, e însărcinat să găsească recuzita acestui refugiu: obiecte din trecut, mobilă din anii 1960, nasturi din 1940 sau parfumuri uitate. Treptat, aura acestui adăpost crește, el începe să fie căutat și de oameni sănătoși, care încearcă să uite de prezent și să se retragă în scene din propria istorie, ba chiar națiuni întregi se îndreaptă către iluzia unor vremuri mai bune îngropate în straturile memoriei. 
     
    „Gheorghi Gospodinov este un scriitor unic... Nimeni altul nu poate armoniza în același text o idee stranie, o fantezie minunată și o scriitură fără cusur." Olga Tokarczuk
    Show book
  • Cei trei frati imparati - Audio in limba romana - cover

    Cei trei frati imparati - Audio...

    MyBuni

    • 0
    • 0
    • 0
    Albumul audio contine basmul Cei trei frati împărati de Petre Ispirescu, lectura Ela MyBuni. Editor audio MyBuni. 
    Cuprins: 
     Cei trei frati împărati , in format mp3, lectura după o versiune în limba română.
    Show book
  • Felix asta-i culmea! - Nu încercați asta acasă! - cover

    Felix asta-i culmea! - Nu...

    Razvan "Franco" Nitoi

    • 0
    • 0
    • 0
    "Felix, asta-i culmea!" il are in miezul povestii pe un pusti destept si cu multa imaginatie, care, alaturi de prietenii lui, va inchipui o succesiune de farse amuzante si traznite. 
    Romanul este conceput ca o serie de povești și întâmplări haioase, sută la sută bazate pe poante, farse și peripeții reale, traite de autor. 
    FELIX, ASTA-I CULMEA! - Nu încercați asta acasă!, primul volum din serie, constituie o confesiune umoristică, scrisă și desenată pentru copii, dar și pentru oamenii mari care încă se simt copii! 
    Prima ediție tipărită a fost lansată în mai 2017, la Editura Corint Junior, și a fost Best Seller-ul editurii pe perioada BookFest 2017.
    Show book
  • Sufletul lumii - cover

    Sufletul lumii

    Camelia Cavadia

    • 0
    • 0
    • 0
    Sufletul lumii este o carte-­univers, în care realul se amestecă cu fantasticul, urbanul cu ruralul, lumile interioare ale personajelor cu lumile exterioare, înmuiate când în lumină, când în întuneric. Însă poate cel mai pregnant dintre personajele create de Camelia Cavadia în această carte este prezența. Există o stare de prezență extraordinară în aproape fiecare dintre povestiri, o ancorare profundă în aici și acum, indiferent dacă timpul prezent este unul pământean sau unul mai degrabă nepământean, magic, aflat între lumi poate, iar cei care o experimentează, fie că sunt orășeni sofisticați, trăitori în aglomerări urbane mari, fie oameni simpli, de la țară, sunt nevoiți să-­și trăiască la o intensitate teribilă emoțiile, să stea cu ele, să le consume până la capăt. E o carte pe care o citești cu sufletul la gură și cu ochii măriți, care te poartă prin povești magice, când înspăimântătoare, precum cele spuse la căldura focului de bunica, când luminoase și atinse de aripi hieratice. - Petronela Rotar, scriitoare
    Show book