Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
100 resnicnih zgodb o nenavadnih smrtih - cover

100 resnicnih zgodb o nenavadnih smrtih

John Mac, Sandrine Brugot, Marion Ambrosino, Luc Tailleur

Publisher: Studio Minuit

 • 0
 • 1
 • 0

Summary

Ali lahko umreš, če te prebode slamica, ubije polž, zdrobi krava, ki je padla z neba, se zastrupiš s korenčkom ali se zadušiš s smehom? NE? Da, možno je... Na žalost. Odkrili boste 100 najbolj absurdnih in tragičnih, včasih tudi smešnih načinov smrti, ob katerih se boste hkrati zdrznili in nasmejali. Vsak od njih opozarja na neznosno krhkost obstoja in potrebo po izogibanju tveganemu vedenju.
Available since: 06/22/2022.
Print length: 102 pages.

Other books that might interest you

 • Enostaven pristop k trgovanju z opcijami - Uvodni vodnik po trgovanju z opcijami in glavnih strategijah trgovanja z opcijami - cover

  Enostaven pristop k trgovanju z...

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Prenehajte izgubljati čas s smernim trgovanjem in začnite odkrivati napredne strategije trgovanja z opcijami ter občutno povečajte svoje možnosti za zaslužek. Trgovanje z opcijami vam omogoča, da omejite morebitne izgube svojega kapitala z oblikovanjem strategij s potencialno neomejenimi dobički. Z opcijskim trgovanjem lahko bolje nadzorujete tveganje in se odločite za oblikovanje neusmerjenih pozicij, ki vam omogočajo dobiček, ko mine čas ali se spremeni nestanovitnost. V tem priročniku boste našli tehnične razlage in praktične primere osnov opcij, teoretične in operativne značilnosti teh izvedenih finančnih instrumentov ter zapletene kombinacije, ki so značilne za napredne posle. Pritegnite trg na svojo stran ZDAJ: zdaj lahko končno odkrijete osnove trgovanja z opcijami po nepremagljivi ceni.
  Show book
 • Psikologija depresija in humorna razrednost - Razumevanje osnovnih mehanizmov - cover

  Psikologija depresija in humorna...

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Kaj je depresija in kakšni so njeni psihološki mehanizmi delovanja? Kateri so simptomi motenj razpoloženja? Kako vplivajo na življenje ljudi?
  
  V tem priročniku boste našli preproste, jasne in izčrpne razlage osnov psihologije, ki vam bodo pomagale razumeti delovanje depresije, drugih motenj razpoloženja in sorodnih patologij. Knjiga popelje bralca za roko in ga spremlja skozi postopne korake odkrivanja, ki poudarjajo ključne točke obravnavane teme. 
  
  Med branjem se boste naučili:
  
  - kaj je razpoloženje;
  - katere so glavne motnje razpoloženja;
  - kaj so depresija, distimija in bipolarna motnja ter kako delujejo;
  - glavne metode posredovanja za odpravljanje nelagodja.
  
  Psihologija za vse! Razumevanje znanstvene podlage psihologije še nikoli ni bilo tako preprosto, zahvaljujoč vrsti praktičnih in takojšnjih referenčnih priročnikov, ki lahko bralcu zagotovijo točno tiste informacije, ki jih išče.
  Show book
 • Donald Winnicott v novem tisočletju - Strategije načela in operativni modeli na katerih temelji misel Donalda Winnicotta in njegove teorije človekovega razvoja - cover

  Donald Winnicott v novem...

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Kdo je bil Donald Winnicott in kako so njegove študije korenito spremenile svet globinske psihologije? Kakšen je bil vpliv njegovih raziskav na področje psihologije? 
  
  Ta knjiga je potovanje v teoretično in praktično zapuščino Donalda Winnicotta. Raziskuje glavne koncepte njegovega teoretičnega pristopa in praktične posledice za sodobno psihologijo. Potovanje se začne z življenjem priznanega psihoanalitika in delovnimi načeli njegovih revolucionarnih idej. Winnicottov vpliv in pomen bo mogoče odkriti skozi ključne koncepte, kot so odnos med materjo in otrokom, dovolj dobra mati, vmesni zrak, pomen igre in razvoj osebnosti. Raziskani bodo tudi drugi ključni koncepti, povezani z obvladovanjem travm, odraščanjem in najnovejšimi nevroznanstvenimi raziskavami, kot je vloga epigenetike.
  Show book
 • Kaj je znanost? - Poročilo o stanju vednosti v dobi interneta - cover

  Kaj je znanost? - Poročilo o...

  Sašo Dolenc

  • 0
  • 0
  • 0
  "Knjiga predstavlja dober prerez čez štiri ključne družbene razsežnosti sodobne znanosti, ki jih predstavljajo pravila njenega delovanja, vpetost v institucijo univerzitetne (akademske) znanosti, odnos do tehnoloških aplikacij in umestitev v svet interneta. Posebnost knjige je, da prikazuje medsebojne interakcije teh razsežnosti, pri čemer je izpostavljena tudi analiza delovanja interneta in njegovega pomena za znanost, kar je novost tudi v svetovnem merilu. Zelo podpiram Dolenčevo osrednje sporočilo, da lahko institucije, ki imajo opravka z znanostjo, ustrezno in za družbo koristno delujejo le, če vztrajajo na lastnih kriterijih odličnosti, medtem ko preoblikovanje znanosti in univerze po njim eksternih načelih, npr. po načelih tržne ekonomije, le slabi njihovo simbolno avtoriteto in notranjo moč." (prof. dr. Andrej Ule)"Vprašanje »Kaj je znanost?« presega polje filozofije znanosti in spoznavne teorije. Tudi dosežki znanosti ne morejo zadovoljivo podati celotne razsežnosti omenjene problematike. Sašo Dolenc vprašanje o bistvu znanosti postavi v nov kontekst, ki zajema tako okvire družbenega učinkovanja znanstvenih spoznanj kot tudi pogoje njihove produkcije in reprodukcije. Informacijska tehnologija, ki narekuje spremembe v obeh vidikih, odpira spremenjen pogled na zgodovino znanosti in hkrati terja nov razmislek o njenem današnjem pojmovanju." (prof. dr. Dean Komel)
  Show book
 • Abraham Maslow od hierarhije potreb do samouresničitve - Potovanje po humanistični psihologiji skozi hierarhijo potreb motivacijo in doseganje polnega človeškega potenciala - cover

  Abraham Maslow od hierarhije...

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Kdo je bil Abraham Maslow in zakaj so njegove teorije še vedno tako zanimive? Kako lahko njegov pogled na hierarhijo potreb spremeni naš pristop k življenju in osebni rasti? Kaj v resnici pomeni podati se na pot k samouresničitvi?
  
  Ta vodnik s teoretičnega in praktičnega vidika obravnava življenje in delo enega najvplivnejših psihologov 20. stoletja, Abrahama Maslowa. Maslow je znan predvsem po svoji revolucionarni hierarhiji potreb, s katero je odprl nove poti v razumevanju človeškega vedenja, saj je pozornost s preprostega preživetja in osnovnih potreb preusmeril na koncept samouresničitve in transcendence.
  
  Knjiga ni le analiza Maslowovih teorij, temveč tudi praktični vodnik za njihovo uporabo v vsakdanjem življenju. Odkrili boste, kako potrebe po varnosti, ljubezni, spoštovanju in samouresničevanju vplivajo na vse vidike vašega bivanja in kako lahko, ko jih prepoznate in zadovoljite, vodijo k bolj celovitemu in izpolnjenemu življenju.
  
  S konkretnimi primeri, praktičnimi vajami in psihološkimi spoznanji vas bo knjiga popeljala na pot notranjega odkrivanja. Naučili se boste, kako prepoznati in gojiti svoje notranje potrebe, najti ravnovesje in harmonijo v svojem življenju ter doseči nove višine osebne rasti. Začnite pot k uresničevanju svojih polnih zmožnosti, navdihnjeni z brezčasnimi spoznanji enega največjih mislecev sodobne psihologije.
  Show book
 • Zavest - Odkrivanje stopenj uma: od zavestnega do nezavednega od vpliva bioloških ritmov do spanja in sanj - cover

  Zavest - Odkrivanje stopenj uma:...

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Odkrivanje pomena stanj zavesti še nikoli ni bilo tako preprosto. V tem zvezku pregledamo glavne miselne tokove, ki so znanstveno preučevali stopnje zavesti. Od prvih poskusov opredelitve do empiričnih študij in posledic fiziološke psihologije in nevroznanosti. Prvi del tega priročnika vas popelje za roko in vas spremlja pri iskanju pomena in namena zavesti. Od zavedanja do spanja, od sanj do pozornih sposobnosti. Drugi del knjige je posvečen bolj vsakdanjim in praktičnim vidikom, od vpliva bioloških ritmov do sproščanja in še veliko več. Vse to v preprostem, hitrem in bistvenem slogu razprave. Knjiga se konča z majhnim testom za samoocenjevanje, ki bralcu omogoča pregled in utrditev glavnih konceptov. Pozabite na tisoče strani dolge ali pregrešno drage psihološke priročnike in začnite raziskovati, kako deluje vaš um, s pomočjo serije vodnikov po brezkonkurenčnih cenah.
   
  Show book