Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced

Other books that might interest you

 • Josef Mengele eltűnése - cover

  Josef Mengele eltűnése

  Olivier Guez

  • 0
  • 0
  • 0
  A regény, amiről Franciaország beszél
   
  1949: Josef Mengele megérkezik Argentínába.Az egykori auschwitzi szörnyeteg orvos azt hiszi, különböző álneveken új életet kezdhet Buenos Airesben. Peron Argentínája befogadó, mindenki el akarja felejteni a nácik rémtetteit.A hajsza azonban folytatódik, az SS orvosnak menekülnie kell, először Paraguayba, majd Brazíliába.
   
  Álruhában vándorol rejtekhelyről rejtekhelyre, emészti a félelem, örökre elfelejtheti a nyugalmat... míg csak 1979-ben egy strandon utol nem éri a titokzatos halál.
   
  Hogyan tudott az egykori SS orvos harminc éven át mindig kicsúszni a hálóból? A Josef Mengele eltűnése alámerülés az árnyak legmélyére.Egykori nácik, Moszad ügynökök, bűnös asszonyok és operettdiktátorok népesítik be a fanatizmus, a reálpolitika, a pénz és a nagyravágyás uralta világot.
   
  Ebben az igaz tényeken alapuló regényben tanúi lehetünk Josef Mengele háború utáni vándorlásainak, dél-amerikai pokoljárásának,és feltárul a náci Németország megannyi titka is.
   
  Elgondolkodtató, megrázó olvasmány, alapmű.
  Show book
 • Kim Dzsongil bemutatja: - cover

  Kim Dzsongil bemutatja:

  Paul Fischer

  • 0
  • 0
  • 0
  „Visszatartom a dühömet. Ha kiengedném, akkor megtelne vele az
   egész szoba.”
  
   
  
    „Azt képzeltem, hogy akit szeretek, annak baja esik, mert én rossz
   vagyok.”
  
   
  
    „Nem volt egy élő lélek, aki megértett volna, és ez végtelenül magányossá
   tett. Megtanultam a leckét, hogy tapintatból erről nem beszélünk."Vajon
   mit élnek át a gyerekek, amikor szüleik válnak, vagy amikor elvesztik egy
   közeli családtagjukat? Mire van szükségük ezekben a nehéz időkben? És ki
   vigasztalja meg őket, ha a szülők saját fájdalmukban, dühükben nem tudnak
   feléjük fordulni? Súlyos veszteség idején a gyerekek legtöbbször nem tudják
   megfogalmazni, min mennek keresztül. Modern világunkban ráadásul a gyász
   tabu: a felnőttek sokszor saját érzéseikkel sincsenek tisztában, nemhogy a
   gyerekekével. Így a hiány meggyászolásában – ha egyáltalán megtörténik – a
   kicsik általában magukra maradnak, és ez a magány és elhagyatottság
   felnőttéletükre is kihat. Singer Magdolna gyászterapeuta bevezet minket egy
   rejtett világba: gyerekek és felnőttek mesélnek fiatalon átélt
   veszteségeikről, és arról, miként tudtak megküzdeni fájdalmas érzéseikkel.
   Harminc különálló történet segít megérteni, mit éreznek és észlelnek a
   gyermekek válás és halotti gyász idején, a megható önvallomásokból pedig az
   is felsejlik, hogyan vigasztalhatjuk, támogathatjuk őket életük e nehéz
   szakaszában.  
  Show book
 • Maffiózók mackónadrágban - A magyar szervezett bűnözés regényes története a 70-es évektől napjainkig - cover

  Maffiózók mackónadrágban - A...

  András Dezső

  • 0
  • 0
  • 0
  A magyar szervezett bűnözés regényes története a 70-es évektől napjainkig
  
   
  "Arra viszont Markó sem számított, hogy az egykor tengerészgyalogosként is szolgáló nyomozó a földön haldokolva, utolsó erejét összeszedve is képes tökéletesen célozni. Háromszor lőtt, az egyik lövedék Markó fején ment át. A magyar gengszter hatalmas, izmos teste zsákként dőlt el az étterem ajtaja előtt."
   
  Dezső András a történeti levéltárban porosodó, egykoron szigorúan titkos rendőrségi és állambiztonsági dossziék, periratok, korabeli újságcikkek százain rágta át magát, öreg zsiványokkal, volt rendőrökkel ült le beszélni. A tények, nem a mítoszok érdekelték. Könyvében a magyarországi szervezett bűnözés kialakulásának és fejlődésének történetét meséli el, eddig soha nem publikált, csak kevesek által ismert epizódokat is feltárva. 
   
  A sztorit olvasva a hetvenes évek hírhedt kasszafúróitól a Los Angeles-i magyar maffia támogatását élvező budapesti betörőeliten át megismerkedhetünk az alvilág kultikus, sokszor tragikus sorsú figuráival is. Ki volt a hetvenes évek legendás gengsztere, a Los Angelesben agyonlőtt Markó Béla? Mivel kezdte karrierjét Vizó, a diszkópápa? Honnan indult az 1996-ban meggyilkolt dúsgazdag vállalkozó, Prisztás József? Miből szerezte első millióit a luxus Bentleyében agyonlőtt Seres Zoltán? Kik azok a túlélők, akik évtizedeken át meghatározói szereplői voltak ennek a körnek? 
   
  A szerző nemcsak a szervezett alvilág kalandos krónikáját írta le példátlan részletességgel, hanem megrajzolta azt a folyamatosan változó társadalmi és gazdasági környezetet is, amely az elmúlt negyven évben nemcsak a bűnözők és ügyeskedők, de mindannyiunk életére hatással volt.
  Show book
 • Yanna titka - cover

  Yanna titka

  Ludányi Bettina

  • 1
  • 0
  • 0
  Yanna Kormou függő, nyolc éve józan. A legjobb barátnője, Niki Varela, egyben a mentoráltja is. Együttes erővel harcolnak a vágy ellen, úgy tűnik, sikeresen. Egyik nap azonban Yanna különös dolgokat tapasztal barátnője, Niki körül. Arra gyanakszik, hogy újra inni kezdett, ezért nyomozni kezd. Ám amire rájön, sokkal szörnyűbb, mint hitte volna.
  Show book
 • Az utolsó tárgyalás - cover

  Az utolsó tárgyalás

  Scott Turow

  • 0
  • 0
  • 0
  "A tárgyalótermi drámák mestere." - Daniel Silva New York Times bestsellerszerző"Első számú thriller." - David Baldacci New York Times bestsellerszerző"Scott Turow megadta a mércét a modern jogi thriller számára."Wall Street Journal"A modern jogi thriller keresztapja visszatért."Seattle TimesEgy utolsó ügy, amely mindent kockára teszA nyolcvanöt éves, híres védőügyvéd, Alejandro "Sandy" Stern egészsége megrendült, szelleme azonban még mindig ugyanolyan eleven, mint karrierje csúcsán. Nyugdíjba készül, ám amikor egy régi barátját, dr. Kiril Pafkót, a Nobel-díjas orvost bennfentes kereskedelemmel, csalással és gyilkossággal vádolják, Stern elhatározza, hogy elvállal még egy utolsó tárgyalást.Stern a kiváló rákkutató életének csillogó felszíne alá hatol, olyan mélyre ás, hogy lassan mindent megkérdőjelez, amit addig tudott a barátjáról.Az ügyvéd kötelességtudata, hogy védelmezze az ügyfelét. Az igazságszolgáltatás erejébe vetett hite még egyszer utoljára kemény próba elé kerül a tárgyalóteremben, ahol a bizonyítékokat és a valóságot néha egy világ választja el.Pafko számos hibája ellenére vajon ártatlan az ellene felhozott, szörnyű vádakban? Meddig megy el Stern, hogy megmentse őt és - bármi lesz is a tárgyalás végkimenetele - megtudja vajon az igazságot?A New York Times bestsellerírója, Scott Turow több mint 30 millió könyvet adott el világszerte. Az utolsó tárgyalás című, mesterien megírt jogi thrillere azokba a mélységekbe pillant be, ahol a törékeny emberi természet és az igazságszolgáltatás rendszere szembekerül egymással. A feszült hangulatú történet felveti azt a kérdést is, hogyan mérhető egy élet értéke.
  Show book
 • Lángszerelem - Bűnügyi regény - cover

  Lángszerelem - Bűnügyi regény

  Demeter Attila

  • 0
  • 0
  • 0
  A nagymamát fondorlatos módon meggyilkolják, a húszéves lányunokát, aki mindössze egy szerény, kisvárosi papírboltot örökölhet tőle, sorozatos fenyegetésekkel zaklatják. A rémület tanyát ver a jó idegrendszerű lány lelkében, és tanácstalanná válik. Nem bízhat senkiben, nem támaszkodhat senkire… vagy mégis?
   
  A regény végére megoldódnak a titkok, a bűn üldözői megfejtik a rejtélyeket, és a boldogság reménye is megcsillan a szereplők szeme előtt.
  Show book