Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Perdre la por - Un manifest a favor de la política - cover

Perdre la por - Un manifest a favor de la política

Marta Pascal i Capdevila

Publisher: Los Libros de La Catarata

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

El juliol del 2018 Marta Pascal va renunciar al càrrec de coordinadora general del PDeCAT. Durant dos anys havia format part d’alguns dels cercles de decisió més importants de la política catalana en un dels moments més convulsos de tota la seva història. La seva aposta estratègica per la moció de censura, que va portar Pedro Sánchez a La Moncloa, va capgirar el taulell polític espanyol. L’experiència viscuda durant aquest període, sumada als anys de militància fidel, són el capital humà, polític, partidista i ideològic que en aquest llibre posa en valor per elaborar una proposta que és alhora pragmàtica i ambiciosa i que parteix d’una convicció ferma: allò que més li convé a Catalunya ja no és ressuscitar la vella Convergència sinó actualitzar el seu discurs, la seva proposta i la seva organització perquè sigui útil per construir el país de demà. Perdre la por és un manifest personal que aposta radicalment per la política en temps de polarització, demagògia i populismes. És un assaig madur que pensa els grans problemes del present —a escala nacional i europea— i que elabora una proposta valenta però inclusiva per resoldre el conflicte territorial. Aquesta crida no mira el passat. És la renovació pública d’una voluntat de servei compromesa en reconstruir una Catalunya oberta i pròspera.
Available since: 02/06/2020.
Print length: 124 pages.

Other books that might interest you

  • Les nenes que llegien al lavabo - cover

    Les nenes que llegien al lavabo

    Sebastià Portell

    • 0
    • 0
    • 0
    Un llibre que s'endinsa en la passió cap a la literatura, en el llibre com a plaer i porta a altres mons. A mig camí entre l'autobiografia i l'assaig, Les nenes que lleguen al lavabo parla de la infància lectora de l'autor i de milers de nens i nenes que, com ell, sentien els llibres com a refugi. Que reivindica la lectura sense prejudicis ni critiques. Són les memòries de Sebastià Portell, però també les de tothom que ha sentit la màgia de la literatura, vingués en el llibre que vingués. Un cant a la diversitat literària, a la llibertat en la lectura, a l'escriptura sense lligams.-
    Show book
  • Cròniques rurals - cover

    Cròniques rurals

    Carme Martí, Jordi Llavina,...

    • 0
    • 0
    • 0
    "Aquell que oblida les arts i els costums de l'antigor oblida la vida mateixa, feta de la lluita deIs homes i els seus afanys", va escriure el cretenc Pandelís Prevelakis en la seva Crònica d'una ciutat. El llibre que us presentem aplega el testimoni de vint personalitats del nostre país. Excel•leixen en camps tan diversos com la literatura, la ciència, l'art, la teologia, l'economia, el periodisme, la política, la gastronomia, l'escalada, la fotografia, el cinema, l'organització d'espectacles…
    I tots i cada un d'ells, a la seva manera, reivindiquen els valors de la vida del camp, ja sigui per via dels seus records d'infància, ja sigui perquè han decidit instal•lar-se en un poble o, fins i tot, en algun paratge remot de la naturalesa catalana. Memòria i reivindicació: aquests són els dos pilars damunt els quals recolzen els suggeridors relats de Cròniques rurals. Per això mateix, podríem dir que el que teniu a les mans és tant un llibre essencialment poètic com un llibre radicalment polític. Entrevistats: Joan Rendé, Carme Ruscalleda, Ponç Pons, Lluís Foix, Araceli Segarra, Armand Puig i Tàrrech, Gay Mercader, Joan Margarit, Josep Bou, Roger Mas, Perico Pastor, Josep M. Esquirol, Cosima Dannoritzer, Joan Massagué, Sílvia Alcàntara, Ramon Tremosa, Roser Capdevila, Josep Piera, Francesc Colomer, Neus Català.
    Show book
  • Entre togues i reixes - Escrits de judici i presó - cover

    Entre togues i reixes - Escrits...

    Joaquim Forn

    • 0
    • 0
    • 0
    El segon dietari de Joaquim Forn sobre el judici i la seva estada a la presó.Entre togues i reixes és un llibre personal i íntim. Joaquim Forn es fixa en les petites coses i en tot allò que mai no ha aparegut en les transmissions des del Suprem. Ens explica com s'enfronta a la vida en una nova presó, la tercera, com es prepara per comparèixer davant del jutge, com viu la seva declaració i com encaixa la sentència. Forn rememora les imatges de les càrregues policials i la perplexitat davant la violència, però també descriu amb una sensibilitat extraordinària el banc del pati on toca el sol o la celebració d'un aniversari. Un testimoni excepcional d'uns mesos que han marcat i marcaran la història del nostre país.
    Show book
  • Sociologia de les relacions laborals (2a ed) - cover

    Sociologia de les relacions...

    Miguel Ángel García Calavia

    • 0
    • 0
    • 0
    Al llarg de les darreres dècades les economies s'han globalitzat i les relacions laborals han canviat: les institucions han experimentat transformacions i les estratègies i pràctiques dels actors socials s'han modificat, com també la dinàmica dels conflictes i la negociació. Per comprendre les relacions laborals actuals és necessari conèixer-ne la història, però també el desenvolupament dels canvis que s'hi han esdevingut, i aquesta ha estat una de les preocupacions que han inspirat la nova edició d'aquest manual, sobretot després de les successives crisis que han sacsejat el món del treball des del 2008. Així mateix, es traça una aproximació als dilemes i les controvèrsies que han sorgit en l'àmbit laboral i a les explicacions que s'ofereixen des del món acadèmic.
    Show book
  • Una posteritat de paper - Simposi Internacional Joan Fuster - cover

    Una posteritat de paper -...

    AA VVAA

    • 0
    • 0
    • 0
    Aquest monogràfic sobre Joan Fuster inclou setze aportacions de diferents especialistes i estudiosos que aprofundeixen en l'estudi i l'anàlisi de la seua producció i en la seua personalitat a partir de noves lectures, realitzades amb motiu de la commemoració del centenari del seu naixement. La revisió i l'apropament al llegat de l'escriptor de Sueca es fa, sobretot, des dels tres àmbits acadèmics més vinculats a la seua obra escrita i el seu pensament. En la primera part, "Des de la filologia", s'analitzen aspectes de la seua creació literària i dels estudis d'història de la literatura i d'història social de la llengua, com ara la reescriptura, la relació amb exiliats o la cultura de masses. La segona, "Des de la història", aprofundeix en diversos dels seus treballs d'història social, política i cultural, com els seus usos de la història, la vinculació amb historiadors o les seues relacions amb la cultura gallega. Finalment, "Des de la filosofia", es revisa el seu pensament mitjançant les connexions i els contrastos amb altres autors i obres de plantejaments semblants, o amb l'anàlisi del plantejament intel·lectual i el mètode dels escrits sociopolítics.
    Show book
  • El periodisme després de Twitter - Notes per a repensar l'ofici - cover

    El periodisme després de Twitter...

    Albert Sáez

    • 0
    • 0
    • 0
    El periodisme després de Twitter és una reflexió sobre l'impacte de les xarxes socials i els dispositius mòbils en la gestió de la informació. L'obra parteix de la hipòtesi que el periodisme és una realitat històrica i, com a tal, podria desaparèixer. A partir d'aquí s'analitzen els canvis en el context cultural, econòmic i polític que afavoririen l'extinció del periodisme, a més dels nous hàbits de consum informatiu dels ciutadans. La conclusió apunta a la possibilitat que el nou lloc del periodisme sigui el que tenia inicialment: un espai de conversa entre els membres d'una comunitat social. Per esdevenir-ho, hauria de desprendre's d'algunes adherències pròpies de la seva organització a través dels mitjans de comunicació de massa i reprendre el seu vincle amb el públic i la seva essència narrativa.
    Show book