Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Zugunruhe - Anhel de Nord - cover

Zugunruhe - Anhel de Nord

Maria Fúlvia Nicolàs Tolosa

Publisher: Univers Llibres

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Zugunruhe és molt més que el relat d'un viatge a les regions més fredes del planeta. És un viatge físic, de moviment d'un punt a un altre, o d'un punt a molts punts, però també és un viatge en el temps, cap al passat ­records de joventut, la relació de l'autora amb el seu pare, de com aquest li va inculcar la dèria septentrional­, i cap al present, a través d'en Jan, el seu fill petit de disset anys, i el present viatge. Cada any tots dos comparteixen un viatge, i cada any la Fúlvia descobreix un nou Jan. És en aquests viatges quan la vida, potser, se sent més viva i canviant. Zugunruhe és la paraula alemanya (Zug: «moviment», «migració» i Unruhe: «agitació», «ansietat», «inquietud») que descriu el comportament instintiu en els animals abans d'emigrar, especialment en les aus. Una urgència interior que les empeny a batre les ales, canviar els patrons de gana i de son i bellugar-se nerviosament fins que arriba el dia, no saben per què, que emprenen el vol. És aquest sentiment el que ha volgut expressar Fúlvia Nicolàs en el seu llibre.
Available since: 04/08/2021.
Print length: 200 pages.

Other books that might interest you

  • Des de dins - cover

    Des de dins

    Martin Amis

    • 0
    • 1
    • 0
    Un llibre ambiciós i enlluernador que barreja vida i literatura, novel·la i memòries, assaig i narració.  
    Martin Amis explora experiències, evoca persones importants per a ell i reflexiona sobre l’escriptura com l’art de narrar i donar sentit. Són unes memòries novel·lades? Una novel·la basada en episodis de la pròpia vida? Un assaig sobre el poder de la literatura? Aquest projecte ambiciós, escrit sense xarxa, és tot això i unes quantes coses més. 
    Hi veiem desfilar tres figures fonamentals per a l’autor: el mentor Saul Bellow; l’amic Christopher Hitchens, desaparegut prematurament, i l’esquiu, esquerp i genial Philip Larkin. Hi treuen el nas igualment altres escriptors, com el pare Kingsley, i també la germana, que va morir massa aviat per problemes amb l’alcohol; els endimoniats amors de joventut i la vida familiar amb la dona i els fills; Anglaterra i els Estats Units, el terrorisme, l’antisemitisme i sobretot la paraula, la literatura... 
    Escrit en la línia –i com a superació– d’Experiència, la seva anterior incursió en terrenys memorialístics, Des de dins és un llibre difícil d’encotillar, una mena d’experiència literària total. Un must per a qualsevol amant de l’obra d’Amis i un llibre indispensable per a tots els lectors interessats en les possibilitats d’esprémer a fons la literatura, la memòria i la vida.
    Show book
  • La nostra malaltia - cover

    La nostra malaltia

    Timothy Snyder

    • 0
    • 0
    • 0
    Un virus no és humà, però com s'hi reacciona és una manera de mesurar la humanitat. Els Estats Units no n'han sortit ben parats. Centenars de milers dels seus ciutadans han mort sense necessitat. Se suposa que els Estats Units és el país de la llibertat, però la malaltia i la por ens fan menys lliures. La llibertat és impossible quan estem massa malalts per pensar en la felicitat i massa febles per perseguir-la. Per això, si un govern ens priva de la salut, també ens està traient llibertat. El 29 de desembre de 2019, l'historiador Timothy Snyder es va posar greument malalt. Mentre s'aferrava a la vida va reflexionar sobre la fragilitat de la salut, que als Estats Units no es reconeix com un dret humà, però sense la qual els drets i les llibertats no tenen sentit. I això va ser poc abans de la pandèmia. Des de llavors hem vist com els hospitals, infradotats de personal i d'equipament, es col·lapsaven sota les onades de pacients amb coronavirus. El govern federal va empitjorar la situació amb una barreja d'ignorància deliberada, desinformació i especulació. Les lliçons que Snyder ofereix en aquest llibre, basades en les reflexions i experiències que va anotar en el seu diari d'hospital, s'adrecen a tots nosaltres, siguem on siguem. Només si reconeixem l'assistència sanitària com un dret humà, realcem l'autoritat dels metges i de la veritat, atorguem al coneixement la importancia que es mereix i planifiquem el futur dels nostres fills, podrem ser veritablement lliures. La llibertat pertany a cada individu. Però per ser lliures necessitem estar sans, i per estar sans ens necessitem els uns als altres.
    Show book
  • Avi et trauré d'aquí! - La lluita per desenterrar la memòria republicana del Valle de los Caídos - cover

    Avi et trauré d'aquí! - La...

    Joan Pinyol

    • 0
    • 1
    • 0
    Avi, et trauré d'aquí! és el resultat d'una promesa. És la que Joan Pinyol va fer a Joan Colom, l'avi que no va conèixer, el republicà exhumat d'una fossa comuna de Lleida per la dictadura i traslladat vergonyosament al Valle de los Caídos sense el permís de la família . És el compromís adquirit davant la cripta que acull els seus ossos, que reposen al costat dels del seu botxí. Algun dia descansaran a Capellades, a casa, al costat de la seva gent.
    Aquest llibre recull, a la primera part, el periple vital de Joan Colom  des de l'octubre de 1938, quan va ser mobilitzat per la República, fins poc després de la seva mort en un camp de presoners lleidatà, el març de 1939; a la segona part, es documenta l'odissea de la família des del 2008 en la seva lluita per treure l'avi del mausoleu franquista.
    El relat periodístic d'un cas, conegut a partir del documental homònim emès pel programa Sense ficció de TV3, que posa en relleu les nefastes conseqüències de la guerra en la vida de les persones, la desconsideració primer de la dictadura i després de la democràcia amb les víctimes republicanes i les misèries de la Transició, que les ha condemnat a l'oblit. Un crit d'alerta i de denúncia a tots aquells que sempre miren cap a una altra banda quan s'ha de fer memòria, i també una mà estesa a l'esperança en forma de carta escrita per Joan Pinyol als fills, per evitar que Joan Colom torni a caure mai més en l'oblit.
    Show book
  • El Cabanyal - Per exemple (1998-2013) - cover

    El Cabanyal - Per exemple...

    Lluís Cerveró Martí

    • 0
    • 0
    • 0
    El Cabanyal, per exemple descriu amb minuciositat els esdeveniments ocorreguts a València arran del projecte municipal de prolongació de l'avinguda de Blasco Ibáñez fins a la mar. Basant-se fonamentalment en les notícies aparegudes en la premsa escrita —valenciana, espanyola i, de vegades, internacional—, l'autor recorre els quinze anys passats entre el 1998, en què l'Ajuntament de València decideix d'executar el projecte, i el 2013, en què, amb la retirada per part del govern del Partit Popular d'un recurs d'inconstitucionalitat, es tanquen pràcticament totes les vies judicials. Malgrat la militància de l'autor contra el projecte municipal, l'exhaustivitat en l'arreplegada i selecció de les dades, el rigor de les descripcions i l'acurada ordenació del llibre el converteixen en un referent per a tothom qui vulga aproximar-se al coneixement del conflicte que, des de fa tants anys, enfronta una bona part del veïns del Cabanyal amb el seu ajuntament.
    Show book
  • L'espai de la imaginació - cover

    L'espai de la imaginació

    Ian McEwan

    • 0
    • 0
    • 0
    Són compatibles la llibertat estètica i el compromís polític? McEwan hi reflexiona a partir d'Orwell i Camus.  
    El 1940 George Orwell va publicar l’assaig «Dins la balena», en què es preguntava com poden conjugar els escriptors la llibertat estètica i el compromís polític. Són compatibles? Té sentit exigir a un creador que denunciï en les seves obres les injustícies del món? Anys més tard, el 1957, Albert Camus –un altre heterodox antitotalitari– reflexionava encara sobre el mateix tema. 
    Avui, en un context d’incertesa, Ian McEwan aborda la qüestió a partir d’aquests dos il·lustres predecessors: les seves idees continuen interpel·lant-nos i ens ajuden a veure-hi més clar.
    Show book
  • Els mestres - cover

    Els mestres

    Jordi Llovet

    • 0
    • 1
    • 0
    En aquest nou llibre, Jordi Llovet fa un homenatge als seus mestres, els que van ser decisius per a conformar-lo com a persona i intel·lectual. Jordi Llovet fa un retrat de Miquel Batllori, José Manuel Blecua, Martí de Riquer, José María Valverde i Antoni Comas. Són retrats molt vius, plens d'anècdotes sucoses i alguna tafaneria, escrits amb un gran sentit de l'humor i de la ironia, que contenen alhora reflexions profundes sobre l'art d'ensenyar, el que són les humanitats, i el que hauria de ser l'ensenyament universitari. I una reivindicació apassionada d'aquella "confraria sàvia i dialogant, incardinada en la vida social de la ciutat i del país, i dedicada a alguna cosa més que a la transmisssió de sabers arxivats". En definitiva, un festí de la intel·ligència.
    Show book