Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
A l'entorn de la paraula (II): lexicologia catalana - cover

A l'entorn de la paraula (II): lexicologia catalana

M. Teresa Cabré

Publisher: Publicacions de la Universitat de València

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

En aquest nou treball, Cabré presenta en dos volums reformulacions de posteriors a aquells primers supòsits,en un afany de contenir la majoria de les qüestions lexicològiques, tant generals, d'exposició teòrica, com a particulars, dc anàlisi concreta d'exemples de la llengua catalana. Adreçat a estudiants universitaris, aquests volums shan concebut com un tractat a lhora descriptiu i teòric. El segon volum (Lexicologia catalana) presenta la descripció del sistema lèxic de la llengua catalana. S'afegeixen tres apèndixs en aquest segon volum, que faciliten importants informacions de cada element enumerat: una selecció dels sufixos més productius en català; una doble llista de prefixos, seleccionats segons un criteri de disponibilitat lèxica i un annex molt ampli amb les principals formes de composició culta. Completa tots dos volums una amplia llista de referències bibliogràfiques.
Available since: 06/30/2017.
Print length: 178 pages.

Other books that might interest you

  • Més que una dona - cover

    Més que una dona

    Caitlin Moran

    • 1
    • 0
    • 0
    La continuació del ja clàssic Cómo ser mujer: Caitlin Moran ens explica què significa arribar als quaranta sense deixar-hi la vida.  
    Qui és que va dir que convertir-se en una dona de mitjana edat seria fàcil? Caitlin Moran, que va arrasar amb aquell divertit i lúcid manifest de feminisme assilvestrat titulat Com es fa una dona, torna amb una seqüela que rebat la teoria que les segones parts mai són bones, perquè aquesta és espectacular. 
    A mig camí entre la crònica personal, el manifest hilarant i la guia per fer-se gran sense morir en l’intent, aquest llibre, ordenat com l’agenda d’un dia qualsevol, aborda temes com la tirania de les llistes de tasques pendents; el sexe de les parelles amb fills i l’anomenat «clauet de manteniment»; el dubte de si una feminista pot posar-se bótox; el tempteig del ioga com a eina de relaxació; el pansiment del cos en observar-se al mirall; les maleïdes tasques domèstiques; les diferències entre homes i dones en els processos i temps per excitar-se sexualment; com bregar amb les crisis de les filles adolescents i amb les xacres d’uns pares ancians... 
    En temps propensos als dogmes, la correcció política i l’autocensura, és meravellós comprovar que la Caitlin Moran de mitjana edat continua tan impertinent, enginyosa, ferotge, intel·ligent i lúcida com sempre, amb el seu feminisme groucho-marxista funcionant a ple rendiment.
    Show book
  • Nous veïns a la ciutat - Els immigrants a València i Russafa - cover

    Nous veïns a la ciutat - Els...

    Francesc Torres Pérez

    • 0
    • 0
    • 0
    Nous veïns a la ciutat nos habla de la Valencia de los inmigrantes: la distribución residencial, cómo se insertan en los espacios públicos y el tejido social, qué relaciones mantienen con el resto del vecindario ... La situación en Valencia se compara con otras ciudades, como Barcelona y Montreal, y se analizan las formas de inserción urbana, que presentan fenómenos comunes a todos los grandes núcleos urbanos (barrios de población inmigrante, espacios de sociabilidad propia, negocios étnicos ...).
    La segunda parte del libro se centra en Russafa, seguramente el barrio más multicultural de Valencia: la vida cotidiana en la calle, la plaza y el mercado nos muestra las dinámicas que se generan, no sin problemas y tensiones, desde la convivencia pacifica pero distante hasta otras de menos inclusivas. Este trabajo obtuvo el segundo galardón del Premio de Investigación Cultural «Marcara de Lozoya» (2005), otorgado por el Ministerio de Cultura. Francesc Torres Pérez (Teresa de Cofrents, 1957) es trabajador social, sociólogo y doctor en Sociología por la Universitat de València. Sus trabajos se han centrado en el proceso de inserción de los inmigrantes extracomunitarios en el País Valencià y en España, con particular atención en las vertientes social, identitaria y de políticas públicas. De los diferentes escenarios sociales donde se da este proceso, sus investigaciones destaca la importancia de la inserción urbana de los nuevos vecinos, de la sociabilidad y de la convivencia cotidiana, y de las transformaciones que se están produciendo en nuestros pueblos y ciudades. Entre otras publicaciones es coeditor del libro Inmigrantes, ¿cómo los tenemos?. Algunos desafíos y (malas) respuestas (2002) y La participación de los inmigrantes en el ámbito local (2006). Actualmente es profesor en el Departamento de Sociología y Política Social de la Universidad de Murcia.
    Show book
  • Maria-Mercè Marçal L'escriptura permeable - cover

    Maria-Mercè Marçal L'escriptura...

    Caterina Riba

    • 0
    • 1
    • 0
    Caterina Riba presenta aquest estudi sobre l'obra de Maria-Mercè Marçal des de la "permeabilitat", des de la intertextualitat i el procés obert de significació que permet la seva poesia. 
    
    La primera part se centra en la reflexió de Marçal entorn de la tradició literària i de la teoria feminista, mentre que la segona part analitza la reformulació dels prototips femenins, des de les bruixes i altres figures de la tradició popular, fins al paper de la dona en la Bíblia, la figura del pare, i el diàleg de la poesia marçaliana amb l'obra de diversos escriptors i escriptores, com Dickinson, Perkins Gilman i Plath. El llibre es clou amb una bibliografia exhaustiva i actualitzada sobre Marçal.
    Show book
  • Tina Frankens - cover

    Tina Frankens

    Bel Olid

    • 0
    • 0
    • 0
    La reinterpretació, en clau feminista i juvenil, de Frankenstein, de Mary Shelley.La Tina no recorda res del seu passat. Acaba de despertar amb un cos adolorit i ple de cicatrius i l'única veritat que coneix és la de la seva tieta, que la cuidada durant la convalescència. Però els secrets a poc a poc es van desenredant, ja que, a mesura que la Tina va recuperant-se de les ferides, les preguntes es fan més i més intenses. Qui és la seva tieta realment? On són els seus pares? Però la pregunta que més ronda pel seu cap, que no la deixa descansar, és: qui és ella realment?-
    Show book
  • La invenció de l'espai - Ciutat i viatge - cover

    La invenció de l'espai - Ciutat...

    Enric Bou Maqueda

    • 0
    • 0
    • 0
    Escriure la ciutat i viatjar pel món són els eixos que permeten explorar les relacions entre literatura i espai. Lluny dels plantejaments tradicionals, la proposta de «llegir la ciutat» ens apropa a enfocaments teòrics tan estimulants com els de Roland Barthes, Michel de Certeau o Walter Benjamin. La visió literària de la ciutat i la ciutat com a matèria primera de la literatura conformen un continuum en l'experiència cultural dels nostres dies. En aquestes pàgines s'hi aprofundeix a partir de l'obra de Mercè Rodoreda, Llorenç Villalonga, Luis Goytisolo o Eduardo Mendoza, entre molts altres, sovint amb la ciutat de Barcelona com a referent. Finalment, el viatge, en totes les seues variants, inclosos l'exili, el viatge polític o l'experiència dels «no-llocs», és objecte d'una consideració plena de matisos, arriscada i sorprenent.
    Show book
  • Contra la inèrcia - Textos polítics (1979-1980) - cover

    Contra la inèrcia - Textos...

    Maria-Mercè Marçal

    • 0
    • 0
    • 0
    Les cròniques polítiques que Maria-Mercè Marçal va fer durant els anys 1979-1980 surten a la llum per primera vegada. Aquesta és la peça que faltava per comprendre la trajectòria intel·lectual de l'autora i la pulsió de l'independentisme i el feminisme en aquesta decisiva cruïlla històrica. «Contra tot mite fundacional», ens diu David Fernàndez, «aquells anys no van ser un camí de roses sinó un estrany rosari de l'aurora». Els textos de Marçal es poden llegir en molts aspectes com un mirall del temps que ens toca viure: l'estratègia per confrontar els Països Catalans, les desigualtats que pateixen les dones, la divisió de les forces independentistes, la «candidatura unitària de l'emigració» encapçalada per Jiménez Losantos... Tot és massa a prop per oblidar-ho tan ràpid. La inèrcia és això: oblit. I la de Marçal va ser una «lluita constant contra la inèrcia».
    Show book