Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Ambaixador a la cort del Gran Mogol - Viatges d'un jesuïta català del segle XVI a l'Índia Pakistan Afganistan i Himàlaia - cover

Ambaixador a la cort del Gran Mogol - Viatges d'un jesuïta català del segle XVI a l'Índia Pakistan Afganistan i Himàlaia

Antoni de Montserrat

Publisher: Pagès Editors

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Aquesta edició presenta l'obra literària i cartogràfica d'Antoni de Montserrat fins ara desconeguda en el nostre país, acompanyada d'una biografia, set-centes notes i seixanta imatges. El Mongolicae Legationis Commentarius descriu els viatges del jesuïta català per Àsia, des de l'Índia fins a Pakistan i Afganistan. Montserrat ens hi descobreix ètnies, tradicions i religions, moltes d'elles descrites per primer cop a Occident. Els tibetans, caxmiris i paixtus del segle XVI són alguns dels pobles que l'autor ens presenta. El seu llibre ens transporta a les serralades més altes del planeta (Himàlaia, Karakoram i Hindu Kush), als rius Indus i Yamuna, i a ciutats que van captivar la imaginació d'Europa com Agra, Delhi, Lahore, Peshwar i Kabul.
Available since: 11/30/2009.
Print length: 581 pages.

Other books that might interest you

  • L'hospital dels pobres - cover

    L'hospital dels pobres

    Tània Juste

    • 0
    • 0
    • 0
    La història darrera de la construcció de l'hospital Sant Pau en la Barcelona modernista. En una ciutat en plena expansió, amb el nou segle a les portes, l'edifici medieval de l'hospital de la Santa Creu agonitza. L'afany modernista mou a metges, artistes i arquitectes a crear un nou hospital per a gent pobre, un que estigui a l'altura de la nova Barcelona. Una novel·la coral que segueix els passos de metges i aspirants, de dones pioneres i artistes, que, pedra a pedra, aixecaran el nou hospital de Sant Pau.-
    Show book
  • Tocats de l'ala: Història oral del rock català - cover

    Tocats de l'ala: Història oral...

    Oriol Rodríguez

    • 0
    • 0
    • 0
    El 14 de juny de 1991, 21.104 persones van assistir al Palau Sant Jordi al concert més multitudinari celebrat a Europa en un recinte tancat, on van actuar Sau, Sopa de Cabra, Els Pets i Sangtraït, els quatre bastions del fenomen que es va donar a conèixer com a rock català. Era la culminació d'un moviment que havia començat a mitjans dels anys vuitanta amb la irrupció de bandes que, en lloc de fer servir el castellà com a llengua dels seus versos, com la resta dels grups catalans —que majoritàriament van optar pel castellà seguint l'estela de l'èxit dels grups de la Movida madrilenya—, van començar a cantar en català. Aquests pioners —Duble Buble, N'Gai N'Gai i Quimi Portet en solitari, entre d'altres— van topar amb la indiferència institucional (almenys al principi) i el menyspreu de la premsa, sobretot l'especialitzada. Això no va evitar, però, que joves amb ganes de menjar-se el món a través de la música rock i pop anessin formant les seves bandes i comencessin a cantar "T'estimo" en comptes de "I love you" o "Te quiero" i a compondre alguns dels himnes que han passat a la història de la música popular en la nostra llengua com "L'Empordà ", "Boig per tu", "Miami Beach", "Bon dia" i "La cachimba i "Els rostolls d'Angelina"".
    Va ser un fenomen marcadament "comarcal" que, d'arreu del país —excepte, simptomàticament, a Barcelona, amb molt poques excepcions—, va començar a nodrir una nova escena musical amb grups que ràpidament es van donar a conèixer, primer, a escala local, esperonats per l'entusiasme dels seus joves seguidors i les ràdios locals, i després, arreu del país, en interminables gires que van ser cada cop més multitudinàries, un fenomen que els ressorts del pujolisme rampant van voler assimilar per a la seva causa.
    Aquest llibre, fruit de dos anys de treball i més de 60 entrevistes, és el primer que analitza aquest fenomen musical i social, a partir del testimoni en primera persona dels principals músics, gestors culturals, propietaris de discogràfiques, productors i periodistes que hi van tenir un paper rellevant. Al llarg d'aquestes pàgines, coneixerem com van sorgir els grups que van crear la banda sonora emocional de les dècades dels vuitanta i noranta a Catalunya i en català, com Sopa de Cabra, Sau, Els Pets, Sangtraït, Lax'n'Busto, Tancat per Defunció, Ja t'ho Diré, Gossos, Kitsch i Umpa-Pah, entre molts d'altres. "Tocats de l'ala" és la seva història, que va culminar amb el concert del Palau Sant Jordi i va trobar un final simbòlic en la tràgica mort del carismàtic líder de Sau, Carles Sabater, l'any 1999.
    Show book
  • El record de la bellesa - cover

    El record de la bellesa

    Oriol Broggi

    • 0
    • 0
    • 0
    «El teatre es basa en el record. El seu motor, i l'únic que en quedarà, és el record que arribarem a deixar al cor de l'espectador, i com maldarà per mantenir-s'hi».
    
    A l'hora d'enfrontar-se a una obra d'art, pot ser la bellesa un fi en ell mateix? Quina és la feina real d'un director de teatre que es proposa aixecar una funció que perduri en el record de l'espectador? Com treballa aquest director que sap que el dia que la seva feina fructifiqui, no serà en escena per recollir els aplaudiments? Totes aquestes preguntes i moltes més són les que intenta respondre Oriol Broggi en aquest assaig essencial sobre la creació artística.
    
    Amb El record de la bellesa, una de les personalitats més determinants del teatre català del segle XXI ens parla del seu procés creatiu, ens convida a conèixer la seva personalitat i ens aporta noves visions sobre Sòfocles, Shakespeare, Txékhov, Lorca, Espriu, la tradició i el teatre contemporani.
    Show book
  • La música d'abans d'ahir - Antologia d'articles de la Revista Musical Catalana 1904-1936 - cover

    La música d'abans d'ahir -...

    Mercedes Conde

    • 0
    • 0
    • 0
    La música d’abans-d’ahir és una selecció d’articles publicats a la Revista Musical Catalana, butlletí oficial de l’Orfeó Català, entre els anys 1904 i 1936. Testimoni directe d’una època daurada de la cultura catalana, en plena efervescència modernista i noucentista, la Revista Musical Catalana és el mirall de l’activitat musical que es desenvolupa als Països Catalans, però també de l’activitat internacional dels seus músics i compositors, així com de la realitat musical internacional. Amb un clar interès per l’activitat coral —és l’època en què sorgeixen els orfeons locals, encara molt influïts del model de Josep Anselm Clavé—, la Revista Musical Catalana retrata les estrenes musicals més importants en l’època, la construcció del Palau de la Música Catalana, l’inici de la recuperació de la música antiga i de la interpretació amb criteris històrics, els concerts més representatius del moment, l’activitat dels instrumentistes catalans arreu del món i algunes polèmiques sorgides a redós d’una publicació que esdevé referent per la qualitat i alçada intel·lectual dels seus col·laboradors. Aquest llibre s’edita en commemoració del 110 aniversari de la seva fundació, el 1904, per posar a l’abast del lector una bona mostra del catàleg de la revista i, així, contribuir a conèixer millor una època única en la història de Catalunya.
    Show book
  • Arquitectes jardiners de Barcelona 1888-1992 - 2ª edició revisada i ampliada - cover

    Arquitectes jardiners de...

    Eva Jimenez Gómez, Xavier Llobet...

    • 0
    • 0
    • 0
    Aquest llibre vol emmirallar-se en Les Vides de Giorgio Vasari i els Homenots de Josep Pla, de tal manera que mitjançant el retrat literari de vuit arquitectes jardiners que han definit el verd urbà de la ciutat de Barcelona i a través d'una aproximació estètica als seus parcs i jardins puguem descobrir i dibuixar una tradició barcelonina de la jardineria.
    ///
    Breve historia del diseño de los parques y zonas verdes de la ciudad de Barcelona del siglo XIX y XX, a través de los arquitectos que los llevaron a cabo.
    Show book
  • Música mestre! - Les bandes valencianes en el tombant del segle XIX - cover

    Música mestre! - Les bandes...

    Elvira Asensi Silvestre

    • 0
    • 0
    • 0
    La música és un art que ha estat sovint obviat per la historiografia. Aquest volum pretén contribuir a la correcció d'aquest desinterès i acostar-se al fenomen musical des d'una metodologia deutora dels nous corrents d'història cultural, cada vegada menys indiferents a aquesta manifestació artística. Agafant com a fil conductor les bandes de música valencianes, el llibre ens endinsa en un període de transformacions socials que fan possible el progressiu accés de molta gent a una cultura musical que barreja components universals amb altres de locals, en un procés en què interactuen manifestacions pròpies de la cultura d'elit i de la cultura popular. Les bandes, sostingudes per la societat civil, jugaren un notori paper protagonista al final del segle XIX i principi del XX, i es convertiren en motor artístic i en un dels senyals d'identitat valenciana per excel·lència.
    Show book