Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
La pilota valenciana - Pràctica ciència i codi - cover

La pilota valenciana - Pràctica ciència i codi

AA VVAA

Publisher: Publicacions de la Universitat de València

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Des d'una pluralitat d'enfocaments en la investigació sobre la pilota valenciana, aquesta publicació contextualitza la realitat d?aquest esport. El llibre comença fent un recorregut per les diferents modalitats, analitzant la seua evolució històrica i les seues característiques actuals. Un altre apartat destacat és el binomi indissociable que forma el valencià i la pilota valenciana, que s'ha anat enriquint i modelant mútuament amb el pas del temps. Paral·lelament, resulten aspectes essencials de projecció de futur, la potenciació en l?àmbit educatiu i la divulgació i presència en els mitjans de comunicació. Un darrer aspecte considerat és la visió que es té del joc des de l'altre reducte geogràfic de la pràctica del joc a la Península, el País Basc. Es tracta doncs, d?un compendi de les característiques i circumstàncies de la pràctica del joc de pilota.
Available since: 07/03/2017.

Other books that might interest you

 • Festa popular territori i educació - cover

  Festa popular territori i educació

  AA VVAA

  • 0
  • 0
  • 0
  Aquest volum estudia la dimensió formativa de la festa, en tant que manifestació social, expressió simbòlica del poble i mecanisme de vinculació al territori. Des de disciplines diverses i convergents, que integren la història, la filologia, l'etnopoètica i les didàctiques específiques, es fan apropaments als elements literaris i teatrals que configuren les festes, des del cicle de Nadal i Pasqua, passant per les festes dels Moros i Cristians, sant Antoni, la Patum, el rerefons satíric de la festa de Carnaval, la Muixeranga o els Castellers, que integren cercaviles, danses i cançons. Dins la vessant educativa de la festa, s'hi presenten i analitzen els resultats d'experiències didàctiques i projectes educatius que empren les manifestacions festives, d'arrel tradicional o incorporades des de la interculturalitat, com a element motivador del treball a les aules.
  Show book
 • Gloria Anzaldúa: Postcolonialitat i feminisme - cover

  Gloria Anzaldúa:...

  Martha Palacio Avendaño

  • 0
  • 0
  • 0
  Gloria Anzaldúa (1942-2004) va escriure sempre amb la convicció de que li pertocava pensar què significava viure a la frontera: la que separa els Estats Units de Mèxic, la de ser lesbiana i mestissa. El fet d'estar situada a la cruïlla entre dos formes de vida i de pertinença la va fer plantejar la manera com la construcció històrica, política i social de la sobirania d'un Estat i de la identitat nacional configuren ferides en els cossos. En aquest sentit, el treball que Anzaldúa va dur a terme va ser una font d'inspiració per als estudis postcolonials i feministes pel fet de dotar-los d'un marc de comprensió que dona compte de la creació d'espais de reproducció de formes d'injustícia i desigualtat que són transversals. La veu de Gloria Anzaldúa ens permet entendre què vol dir pensar des d'una perspectiva postcolonial i feminista i quines noves tensions advenen d'un pensar radical que opera des de la ferida de la frontera.
  Show book
 • L'oració simple - cover

  L'oració simple

  Carlos Hernández Sacristán

  • 0
  • 0
  • 0
  L'estudi de Carlos Hernández constitueix una suggestiva descripció dels significats o valors que cobren les funcions sintàctiques en el domini de l'oració simple. Tot i que l'anomenada Gramàtica del Cas resulta ser el seu marc de referència més acostat, el lector trobarà ací esbossada, amb un criteri certament novedós, una formulació de les bases que permeten de discriminar els valors actancials i de distingir entre tipus i subtipus de predicat.
  Show book
 • Sociologia de les relacions laborals (2a ed) - cover

  Sociologia de les relacions...

  Miguel Ángel García Calavia

  • 0
  • 0
  • 0
  Al llarg de les darreres dècades les economies s'han globalitzat i les relacions laborals han canviat: les institucions han experimentat transformacions i les estratègies i pràctiques dels actors socials s'han modificat, com també la dinàmica dels conflictes i la negociació. Per comprendre les relacions laborals actuals és necessari conèixer-ne la història, però també el desenvolupament dels canvis que s'hi han esdevingut, i aquesta ha estat una de les preocupacions que han inspirat la nova edició d'aquest manual, sobretot després de les successives crisis que han sacsejat el món del treball des del 2008. Així mateix, es traça una aproximació als dilemes i les controvèrsies que han sorgit en l'àmbit laboral i a les explicacions que s'ofereixen des del món acadèmic.
  Show book
 • Joan Fuster llibre a llibre - Diccionari bibliogràfic - cover

  Joan Fuster llibre a llibre -...

  AA VVAA

  • 0
  • 0
  • 0
  Més de vint anys després de la mort de Joan Fuster, la seua obra continua sent un referent insubstituïble de la literatura catalana del segle XX. Aquest volum presenta una guia de lectura, amb un recorregut llibre a llibre de l'obra de Fuster. Com un diccionari bibliogràfic, explora el món literari d'un escriptor tan complex i polièdric amb el propòsit doble d'acostar-lo a un públic ampli i d'oferir al lector especialitzat reflexions i dades d'interès. Els comentaris han estat redactats per un equip d'estudiosos conformat per Francesc Calafat, Guillem Calaforra, Romà de la Calle, Ferran Carbó, Antoni Furió, Carme Gregori, Salvador Ortells Miralles, Francesc Pérez i Moragón, i Enric Sòria. Inclou, a més, un índex cronològic de les primeres edicions i una bibliografia general dels títols reeditats, ambdós documents elaborats per J. Antoni Carrasquer.
  Show book
 • Vint anys de Periodisme a la Universitat de València - Aproximació testimonial d'una experiència de servei públic del segle XXI - cover

  Vint anys de Periodisme a la...

  AA VVAA

  • 0
  • 0
  • 0
  La implantació de la titulació de Periodisme a la Universitat de València no va ser una comesa fàcil, però un pla d'estudis innovador –fins i tot experimental– i un equip docent competent ho va fer possible amb escreix. Els estudis combinaven la tradició del periodisme de qualitat amb algunes noves tendències, com el periodisme científic i tecnològic, el periodisme digital o el periodisme d'investigació i precisió. Quant al professorat, estava integrat per acadèmics i professionals dels principals mitjans de comunicació valencians. En l'actual ecosistema comunicatiu, era tot un repte formar periodistes graduats altament professionals que, més enllà de les teories i les habilitats tècniques, entengueren la informació com un bé públic i el periodisme com un instrument imprescindible per a una democràcia deliberativa i sostenible. Aquest recull de textos constitueix una polifonia testimonial de la gran majoria del professorat que, al llarg d'aquests primers vint anys, ha fet possible aquesta interessant i engrescadora experiència de docència i formació per a periodistes.
  Show book