Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Canalles - cover

Canalles

Patrick Radden Keefe

Translator Ricard Gil

Publisher: Edicions del Periscopi

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Què motiva algú a idear un sofisticat sistema de falsificació d'ampolles de vi per estafar col·leccionistes? Com viuen aquells que s'encarreguen de la defensa de persones condemnades per crims capitals? Quins trets psicològics comparteixen els integrants d'un càrtel de la droga? Estafadors, malversadors, falsificadors, traficants, advocats, víctimes i, fins i tot, productors de televisió i cuiners de renom; en aquest llibre trobareu les seves històries i les d'aquells que els envolten, involucrats, d'una manera o altra, en activitats de prestigi dubtós.

CANALLES és un recull de dotze articles que tornen a demostrar la destresa i l'habilitat narratives d'un dels millors reporters de la nostra època. En aquests textos, Patrick Radden Keefe posa la mirada en la línia imperceptible que separa el món legal de l'il·legal, el lícit de l'il·lícit, el bé del mal.
Available since: 06/08/2023.
Print length: 496 pages.

Other books that might interest you

 • Mar d'estiu - Una memòria mediterrània - cover

  Mar d'estiu - Una memòria...

  Rafel Nadal

  • 0
  • 2
  • 0
  Una aproximació sentimental al Mediterrani, als petits plaers de la vida, i una invitació a observar i descobrir les històries dels llocs i de les persones que l'habiten.«De petits ens pensàvem que el mar començava a l'Agulla de Castell i s'acabava a la Cova de cap Gros. No era un tros de mar gaire gran, però a nosaltres ens semblava tot un món: de cada roca en fèiem una illa; de cada platja, un continent; de tota la badia, un univers sencer. Era un paradís i en coneixíem cada pam, cada racó i cada sortint que servís per tirar-se de cap i capbussar-se en uns fons marins que també ens sabíem de memòria.»Rafel Nadal va ser l'autor més venut de Sant Jordi 2019. Una de les plomes més valorades en el panorama literari.
  Show book
 • Un diàleg imaginari - cover

  Un diàleg imaginari

  Lluís Maria Todó

  • 0
  • 0
  • 0
  "Va llegir Stendhal als dinou anys" podria ser una de les cinc o sis frases que resumeixen una vida. Poques peripècies vitals expressen tan bé el naixement i el curs de la pròpia consciència: l'enlluernament primer, la lenta assimilació d'aquell misteri que t'ha convertit en un altre, l'amistat diries que mútua.
  Per a Lluís Maria Todó, la trobada va tenir lloc en una platja i va determinar una sèrie de fets capitals. Entre ells, que dediqués tota la vida a llegir-lo i traduir-lo. Flaubert i Proust són els altres dos grans companys de viatge, i tot el contrari de Stendhal en la gran qüestió de com es relacionen el viure i l'escriure. Un diàleg imaginari  és el fruit de quaranta anys de relació amb uns quants mestres de la literatura francesa, i una de les passejades més delicioses que s'hi puguin fer. Ara posant la lupa en tres frases de  Madame Bovary , ara explorant el diari-riu d'Henri Beyle, ara pensant quina mena d'homosexual era Proust: les raconades no falten en aquest gran afecte d'un lector per les obres que fan casa —en aquesta experiència exultant que produeixen, de ser-hi per emmirallar-te i que puguis néixer, com un personatge més.
  Show book
 • Tot el que hauries de saber abans d'estimar-me - cover

  Tot el que hauries de saber...

  GERARD GUIX BADOSA

  • 0
  • 0
  • 0
  Aquesta novel·la és un road trip pel centre d'Europa que ficarà a prova la relació de parella d'en Gerard i l'Anastàsia.Han passat cinc anys d'amor trontollant d'ençà que es van conèixer a Londres, en els quals els secrets i les decepcions han empantanegat la convivència. Ella és una estudiant russa que guarda el seu passat amb clau. Ell, un escriptor frustrat que no troba la seva mussa. Junts emprendran un viatge per Suïssa que ho podrà capgirar tot. Amb tocs autobiogràfics, la novel·la parla de relacions de parella amb humor, una mica de fantasia i un misteri que acompanyarà als personatges per mitja Europa.-
  Show book
 • Illes de l'abandonament - La vida als paisatges posthumans - cover

  Illes de l'abandonament - La...

  Cal Flyn

  • 0
  • 0
  • 0
  Premi Sunday Times a la millor escriptora de l'any
  Algunes de les zones més desolades, devastades i contaminades de la Terra, contra tot pronòstic, ofereixen les millors oportunitats per a la recuperació del medi ambient.
  A Illes de l'abandonament Cal Flyn explora llocs extraordinaris on els humans ja no viuen, o hi sobreviuen en poc nombre, i ens dona una visió de la naturalesa quan no hi som per veure-la, una perspectiva que transcendeix la mera reflexió ecològica.
  Des de les muntanyes de Tanzània fins al Carib volcànic, des de les zones prohibides de França fins a les regions mineres d'Escòcia. A Txernòbil, on després del desastre nuclear algunes persones tornen a casa. A Detroit, abans empori industrial dels Estats Units, on la malesa s'empassa les cases desballestades. A la franja desmilitaritzada entre les dues Corees, on floreix la vida silvestre. I a molts més espais on el món natural ha recuperat el seu poder salvatge.
  Realista i esperançador, aquest estudi sobre els ecosistemes d'avui, escrit amb tota la llum, aglutina una perspectiva profunda i nous descobriments ecològics, que proposen una resposta a la gran pregunta: què passa després que hàgim marxat i fins a quin punt es pot desfer el dany que hem fet a la natura?
  Show book
 • El meu jo gastronòmic - Pròleg de Maria Nicolau - cover

  El meu jo gastronòmic - Pròleg...

  M.F.K. Fisher

  • 0
  • 0
  • 0
  L'any 1929 M. F. K. Fisher deixa els Estats Units per instal·lar-se a França amb el seu marit; allà, tasta l'autèntica cuina francesa per primera vegada i s'estrena en una nova manera de menjar, de beure i de viure. A partir d'anècdotes, àpats amb personatges excèntrics i escenes humorístiques al voltant d'una taula, i sempre amb el rerefons de la crisi econòmica del 1929 i les tensions polítiques creixents a Europa, Fisher explica l'evolució de la seva fam insaciable, des de la seva terra natal fins a Europa, amb una prosa sòlida, alegre i propera. Descriu àpats que són seducció, educació, diplomàcia i comunió, i escenaris tan diversos com una habitació a sobre d'una pastisseria, una granja suïssa, o un creuer per l'oceà, i descabdella, amb calidesa i una intel·ligència lluminosa, els pilars de la seva educació sentimental alhora que ens il·lustra en l'art de triar i demanar encertadament en un restaurant, en els plaers de menjar en solitud, sense companyia, i en la necessitat d'alimentar-se no només el cos sinó també l'ànima i la ment.
  Show book
 • 1001 secrets de la barcelona burgesa - cover

  1001 secrets de la barcelona...

  Núria Miret

  • 0
  • 1
  • 0
  Conegui les històries que amaga la burgesia barcelonina en els seus màxims anys d'esplendor
  
  Els indians van ser els iniciadors dels anys daurats de la gran burgesia barcelonina. Comerciants, aventurers, fills de bona família o simplement gent humil amb ganes de millorar, van tornar a Catalunya carregats de diners que van invertir en fàbriques, cases, artistes, comerços, hospitals... Sense ells el passeig de Gràcia no existiria com a tal, ni la Renaixença, el Modernisme o el mateix Eixample.
  Aquest llibre fa un retrat de la burgesia barcelonina, una atenció especial als diferents fotogrames que componen la seva vida: saber com es divertien, on estiuejaven, a quins llocs es reunien, com eren les seves relacions socials, etc. 
  
  •Les grans famílies: Güell, Santaló, Madrazo, Moragues, Xifré, Fabra, Batlló, Morera, Vidal, Gibert, Milà, De Riquer, Girona, López, Carbó, Amatller, Puig, Terradas, Domènech, Prat de la Riba, Arnús, etc.
  •Senyoretes casadores, monges, intel.lectuals i grans dames.
  •Un dia de cada dia: costums diaris, moda, missa, cultura, restaurants, teatres, festes, etc.
  •Mansions i palauets: l'Eixample, el Tibidabo, el passeig de Gràcia.
  
  Aquest és un retrat dels rituals, els esdeveniments i les formes de vida personal i familiar de la burgesia barcelonina. I ho fa endinsant-se en les interioritats familiars, en els negocis, en les celebracions –públiques i privades– i en el temps que dedicava a l'oci aquesta classe social que ha tingut tanta importància en el desenvolupament social i econòmic del nostre país. 
  
  Tot això sense perdre de vista el batec històric que els envoltava en cada moment: els anys d'esclat de la burgesia, de la seva màxima esplendor, coincideixen –no podia ser d'una altra manera– amb una ciutat plena de treballadors a les fàbriques i de classes menestrals que reivindiquen els seus drets i fan de Barcelona una urbs brillant, viva, dura i valenta. 
  
  Els burgesos són els que han fet Barcelona com la coneixem. Sense ells no hi hauria hagut Renaixença, Modernisme ni Noucentisme. Ni Pedrera, ni Casa Batlló, ni passeig de Gràcia, ni Eixample, ni Tibidabo, ni exposicions universals... La majoria van fer fortuna perquè eren uns grans emprenedors, però d'altres són fruit de negocis pocs clars –el mercat negre, l'esclavisme, etc– que cal, això sí, posar en el seu context històric. 
  
  El membre més important d'aquesta burgesia és l'empresari industrial. Al voltant del seu poder i la seva influència es desenvolupen els grans moviments artístics, socials, culturals i polítics que van impulsar el creixement de la ciutat entre els segles XIX i XX. Aquesta nova classe social va portar aires més moderns i nous a la seva vida privada i també en les seves relacions socials. El llibre també s'entreté a analitzar el paper de les dones, en l'associacionisme cultural i d'esbarjo i en les entitats que reforçaven aquest col.lectiu. Analitza el dia a dia de les famílies burgeses, les modes, les festes, les vacances i els llocs d'estiueig, i els plaers –confessables i inconfessables– d'aquesta classe social.
  Show book