Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
A la recerca de la dona moderna - cover

A la recerca de la dona moderna

Anna Murià

Publisher: Comanegra

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

«La dona ha de construir els seus somnis, si vol que durin, sobre un fonament de veritat. Perquè d'il·lusions n'ha de tenir, és clar, i, per tant, el xoc hi serà de totes maneres; però cal estar preparada per atenuar-lo, resistir-lo, eixir bé de les petites crisis que causarà defensar-se i prevenir mals majors.»
Anna Murià (1904-2002) va ser una autora radicalment polièdrica i rica en estils i registres. L'articulisme en publicacions com La dona catalana, La Nau, La Rambla i L'Opinió es pot considerar el primer bressol de la seva escriptura, i és un testimoni ben interessant dels anys vint i trenta a la ciutat de Barcelona. Mostra d'una època de grans esperances per als drets de la dona, de conflicte i debat entre distintes concepcions del feminisme, i de gran vigor del periodisme literari català. Una tria temàtica que mostra l'evolució d'una escriptora en construcció amb un apèndix memorialístic en què l'autora fa un repàs generós de les seves companyes de viatge.
Available since: 11/02/2022.
Print length: 224 pages.

Other books that might interest you

 • 1001 Històries de la Barcelona del segle XIX - Un llibre essencial sobre el passat per conèixer la Barcelona d'avui - cover

  1001 Històries de la Barcelona...

  Abraham Giraldés

  • 0
  • 1
  • 0
  El segle XIX va ser un segle convuls per a Europa i el reflex dels canvis que es produïren es poden veure en la ciutat de Barcelona. El llibre que teniu a les mans fa un repàs general i a la vegada concret de la Barcelona del segle XIX.És una obra que no busca situar la Ciutat Comtal dins del panoramaeuropeu del moment, sinó mostrar la Barcelona més orgànica, la Barcelona de la gent que hi vivia, i de com les influències estrangeres afectaren la seva vida quotidiana. Per tant, aquest és un llibre que fa un repàs en forma de curiositats a la història del segle XIX en un context entre Barcelona i Espanya, amb l'objectiu de mostrar-vos la transformació de la ciutat medieval en la capital de Catalunya del segle XX.
  
  •Com l'armada anglesa robà tres vaixells del port de Barcelona.
  •La conspiració de les metzines.
  •El poder del vapor i les grans fàbriques de la ciutat.
  •L'associacionisme obrer.
  •Negre i roig: l'arribada del marxisme i l'anarquisme.
  
  Un llibre amb totes les anècdotes, curiositats i històries sobre el creixement demogràfic, econòmic i urbanístic, com també sobre els canvis polítics, socials, culturals i de l'esbarjo de la ciutat durant el segle XIX.
  Show book
 • Un peu dins un peu fora - La immigració de residents europeus al municipì de Teulada - cover

  Un peu dins un peu fora - La...

  Carles X. Simó Noguera, Jordi...

  • 0
  • 0
  • 0
  En els darrers quaranta anys el municipi de Teulada ha viscut un procés de transformació pel qual, actualment, més de la meitat de la població resident és d'origen estranger. El llibre analitza la realitat dels immigrants residents des d'una òptica nova en l'anàlisi dels processos d'inserció. Aquesta és una investigació imprescindible per a fer un acostament rigorós i documentat a la realitat d'un municipi valencià on el turisme i els processos d'immigració residencial es donen la mà, i per a entendre les dificultats de la inserció que protagonitzen els immigrants no laborals de la UE27. L'obra aporta dades bàsiques per a la recerca d'una definició clara dels perfils i comportaments dels residents europeus així com una sòlida aportació a l'anàlisi d'un fenomen tan ignorat com és la migració de jubilats europeus i les dinàmiques que ha desenvolupat.
  Show book
 • Els senyors del boom - El gran negoci gasista de l'oligarquia espanyola sacseja la terra - cover

  Els senyors del boom - El gran...

  Gemma Garcia Fàbrega

  • 0
  • 0
  • 0
  La periodista del Grup de Periodistes Ramon Barnils Gemma Garcia Fàbrega   toca a fons una història molt sensible, la de la febre de l'or immobiliari viscuda als Països Catalans i els seus impactes socials, polítics i econòmics, amb informació de primera mà i una anàlisi estrictament documentada que obre una perspectiva nova sobre els motius d'una catàstrofe.
  A Els senyors del boom s'escriu la contracrònica d'un cicle viscut, però no tancat: es dibuixa un retaule estremidor amb els rostres dels que sí que hi van guanyar i s'hi van enriquir, es repassa l'anatomia dels fraus i les corrupcions que van acompanyar el tsunami especulatiu i s'explora la cartografia socioeconòmica de les restes del naufragi.
  Tot això a partir de l'estudi de nou empreses capdavanteres que tracen uns patrons comuns. Un relat de l'auge i la caiguda de les persones i les societats que van escampar el líquid, van encendre el misto i van propagar el foc.
  Ho diu David Bassa al pròleg: "Benvolguts senyors del boom, un dia o altre havíeu de perdre la condició de senyors. I aquest dia ja ha arribat".
  Show book
 • Joan Fuster llibre a llibre - Diccionari bibliogràfic - cover

  Joan Fuster llibre a llibre -...

  AA VVAA

  • 0
  • 0
  • 0
  Més de vint anys després de la mort de Joan Fuster, la seua obra continua sent un referent insubstituïble de la literatura catalana del segle XX. Aquest volum presenta una guia de lectura, amb un recorregut llibre a llibre de l'obra de Fuster. Com un diccionari bibliogràfic, explora el món literari d'un escriptor tan complex i polièdric amb el propòsit doble d'acostar-lo a un públic ampli i d'oferir al lector especialitzat reflexions i dades d'interès. Els comentaris han estat redactats per un equip d'estudiosos conformat per Francesc Calafat, Guillem Calaforra, Romà de la Calle, Ferran Carbó, Antoni Furió, Carme Gregori, Salvador Ortells Miralles, Francesc Pérez i Moragón, i Enric Sòria. Inclou, a més, un índex cronològic de les primeres edicions i una bibliografia general dels títols reeditats, ambdós documents elaborats per J. Antoni Carrasquer.
  Show book
 • Brigadistes - Les Brigades internacionals a Benissa i Dénia (1937-1938) - cover

  Brigadistes - Les Brigades...

  Robert Llopis Sendra

  • 0
  • 0
  • 0
  El 19 de març de 1937, en plena Guerra Civil, un reduït grup de voluntaris estrangers van ser enviats a Benissa i Dénia amb la missió d'instal·lar els primers centres de permisos de les Brigades Internacionals en zona republicana. La presència de centenars de combatents estrangers i dels seus hospitals militars va tenir un gran impacte entre la població civil d'aquests municipis valencians. Per les circumstàncies de guerra, un 9 d'abril de 1938, en una tràgica operació secreta, les Brigades Internacionals foren evacuades a Catalunya. Com fou aquell temps que les Brigades Internacionals van passar a Benissa i a Dénia? Qui eren aquelles dones i aquells homes del personal sanitari internacional? Què queda de tot això? Aquest llibre respon a totes aquestes qüestions i a moltes més. Tot plegat, una història colpidora.
  Show book
 • Quan tot semblava possible - Els fonaments del canvi cultural en Espanya (1960-1975) - cover

  Quan tot semblava possible - Els...

  AA VVAA

  • 0
  • 0
  • 0
  Aquest volum pretén oferir una panoràmica de les transformacions del món cultural que foren a la base de la transició. Amb un plantejament nou i interdisciplinari, historiadors, filòlegs, experts en art i comunicació, ofereixen un conjunt d'estudis que analitzen els canvis culturals des de múltiples perspectives. En aquest sentit, s'analitzen tant les propostes que dialogaven amb el llegat del passat recent com aquelles altres que s'identificaven amb els nous corrents culturals europeus; els debats de caire més ideològic i minoritari i les noves pràctiques culturals de difusió de masses, des del còmic a la televisió. L'objectiu central és precisament oferir una reflexió conjunta sobre aquests dos àmbits massa sovint escindits. En realitat, uns i altres, de forma més o menys conscient, interactuaven, i van ser demostracions palpables dels canvis profunds d'una societat que institucionalment seguia vivint sotmesa a una dictadura.
  Show book