Rejoignez-nous pour un voyage dans le monde des livres!
Ajouter ce livre à l'électronique
Grey
Ecrivez un nouveau commentaire Default profile 50px
Grey
Abonnez-vous pour lire le livre complet ou lisez les premières pages gratuitement!
All characters reduced
Viața financiară a poeților - cover

Viața financiară a poeților

Jess Walter

Maison d'édition: Polirom

  • 0
  • 0
  • 0

Synopsis

Matt Prior este un jurnalist economic doborât de marea criză din anii 2000, după o dubioasă investiție într-un site propriu de poezie și analiză financiară. Rămas fără slujbă, fără bani și cu o ipotecă pe care n-o mai poate plăti, riscă să fie evacuat din locuință. Mai mult, Matt bănuiește că soția îl înșală cu fostul ei prieten din școală. Dar, când totul pare să se îndrepte spre un dezastru, fostul jurnalist descoperă o oportunitate nu tocmai legală de a face bani: comerțul cu marijuana. Viața financiară a poeților este considerată una din cele mai bune cărți ale anului 2009 de către Time, Washington Post, Los Angeles Times.
Disponible depuis: 14/06/2016.

D'autres livres qui pourraient vous intéresser

  • Felix asta-i culmea! - Nu încercați asta acasă! - cover

    Felix asta-i culmea! - Nu...

    Razvan "Franco" Nitoi

    • 0
    • 0
    • 0
    "Felix, asta-i culmea!" il are in miezul povestii pe un pusti destept si cu multa imaginatie, care, alaturi de prietenii lui, va inchipui o succesiune de farse amuzante si traznite. 
    Romanul este conceput ca o serie de povești și întâmplări haioase, sută la sută bazate pe poante, farse și peripeții reale, traite de autor. 
    FELIX, ASTA-I CULMEA! - Nu încercați asta acasă!, primul volum din serie, constituie o confesiune umoristică, scrisă și desenată pentru copii, dar și pentru oamenii mari care încă se simt copii! 
    Prima ediție tipărită a fost lansată în mai 2017, la Editura Corint Junior, și a fost Best Seller-ul editurii pe perioada BookFest 2017.
    Voir livre
  • Culorile Seducției - cover

    Culorile Seducției

    Stefano Vignaroli, Emanuela La...

    • 0
    • 0
    • 0
    O femeie trădată decide că răzbunarea ei trebuie să se răsfrângă nu numai asupra soțului infidel, ci și asupra oamenilor care s-au învârtit ceva vreme în cercul ei: prietena lesbiană, polițistul de carieră, fotograful pe jumătate paparazzi și pe jumătate detectiv particular, scriitoarea milaneză, traficantul de droguri și așa mai departe. În decorul fermecătorului oraș din regiunea Marche, locul de naștere al poetului Giacomo Leopardi, Emanuela își va vedea îndeplinită răzbunarea, întemeiată pe un anumit număr, numărul șapte, și pe niște culori, culorile seducției. Șapte sunt culorile curcubeului, șapte sunt păcatele capitale, șapte sunt camerele secrete ale casei sale unde, una după alta, vor sfârși victimele neștiutoare ale răzbunării sale. O răzbunare, care însă,  îi va lăsa un gust amar protagonistei.O femeie trădată decide că răzbunarea ei trebuie să se răsfrângă nu doar asupra soțului infidel, ci și asupra persoanelor care s-au învârtit ceva vreme în cercul ei: prietena lesbiană, polițistul de carieră, fotograful pe jumătate paparazzi și pe jumătate detectiv particular, scriitoarea milaneză, traficantul de droguri și așa mai departe. În decorul fermecătorului oraș din regiunea Marche, locul de naștere al poetului Giacomo Leopardi, Emanuela își va îndeplini răzbunarea, întemeiată pe un anumit număr, șapte, și pe niște culori, culorile seducției. Șapte sunt culorile curcubeului, șapte sunt păcatele capitale, șapte sunt camerele secrete ale casei sale unde, una după alta, vor sfârși victimele neștiutoare ale răzbunării sale. O răzbunare, care însă, îi va lăsa un gust amar protagonistei.
    
    Emanuela Cea Capricioasă este pseudonimul în spatele căruia se află, pe lângă Emanuela din Recanati, o serie de autori care, grație tehnicii  Token Ring literar, au scris acest scurt roman sub forma unei opere colective. O lectură plăcută, cursivă și intrigantă, destul de insolentă, și în același timp, defel vulgară.PUBLISHER: TEKTIME
    Voir livre
  • Zilele amanților - cover

    Zilele amanților

    Corina Ozon

    • 0
    • 1
    • 0
    “Când am primit invitaţia de a citi manuscrisul cărţii Corinei, am acceptat temător. Sunt la o vârstă când îţi spui arogant că ai citit cam tot şi te întrebi seniorial ce ar putea să te mai surprindă. Ei bine, cartea Corinei. Care te surprinde prin toate locurile pe care le credeai securizate, impenetrabile. Te surprinde în primul rând pentru faptul că refuză fără efort scriitura feminină, melancolică şi vag lamentabilă. Frazele sunt scurte şi nu intră bătând la uşă, ci trântind-o de perete. Apoi, te surprinde tema predilectă a cărţii: amantlâcurile, iubirile frugale, relaţiile interzise, tot tacâmul. Practic, Corina omoară în poveştile ei orice ipocrizie feministă (chestie care mie mi-a mers la suflet), o îngroapă adânc şi îi pune capac. N-o să omit sub nicio formă limbajul, care surprinde de asemenea. Corina foloseşte limba română fără să se ferească de extremele ei. Are curaj, „are ouă”, cum s-ar spune. Nu că ar fi singura, nu că ar fi o raritate, dar a manipula cuvinte interzise într-un text literar, fără a-i strica savoarea, nu e la îndemâna oricui. Rămâne însă la final impresia generală, cea care contează cel mai mult. Care e bună, dacă nu foarte bună. Cartea se citeşte uşor, e cinică, e vie, are tot ce îi trebuie pentru a deveni un succes.” (Ştefan Caraman)
     
    “Corina Ozon vine dinspre jurnalism spre literatură, cunoscând oamenii, cu talent. Scrie captivant, folosind în fraze câte cuvinte chiar trebuie, fără floricele stilistice şi volute descriptive în plus, care ar creşte statistic durata de somn a populaţiei. Zilele amanţilor e o carte pentru dezinhibaţi. N-o recomand proştilor si bigoţilor.” (Alexandru Petria)
     
    “Aceasta este o carte deşteaptă. Iar vrăjitoria nu-i deloc exclusă. Te ţine lipit de ea, nu te lasă absolut deloc nici să faci altceva şi nici măcar să te gândeşti la altceva. Nu poţi uza de niciun instrument fizic ori sufletesc pentru a i te sustrage. Iar dacă asta nu-i curată fermecătură, atunci ce este? A, ştiu. Literatură deşteaptă.” (Ana Barton)
     
    “O lectură care curge uşor, cu un limbaj direct şi frust, perfect adaptat subiectului. Corina vorbeşte cu umor şi amar, fără ocolişuri, despre situaţii de viaţă verosimile, desprinse din cotidian. Amanţii putem fi oricare dintre noi.” (Petronela Rotar)
    Voir livre
  • Racane nu ti-e bine! - cover

    Racane nu ti-e bine!

    Lodge David

    • 0
    • 1
    • 0
    „Răcane, nu ți-e bine! este un roman «despre» Serviciul Național pe timp de pace, ca instituție și ca experiență trăită de majoritatea celor născuți cam între anii 1928 și 1941. Cei care am trecut prin el am simțit nu că am fi pregătiți pentru a fi de folos într-o stare de criză națională – instrucția pe care o primeam, atâta câtă era, se putea încheia în trei luni sau chiar și mai puțin –, ci că eram ținuți în postura de armată permanentă ieftină, care se ocupa cu lucruri inutile și înjositoare.“ (David Lodge)
    Voir livre
  • Războiul Mondial al Fumătorilor - cover

    Războiul Mondial al Fumătorilor

    Marin Mălaicu-Hondrari

    • 0
    • 3
    • 0
    Constantin, „orfan cu părinți“, cum se prezintă singur, renunță la viața lui confortabilă din România și pleacă să trăiască în Camarile, un soi de Cuba a fumătorilor, unde aceștia – mai ales cei persecutați în țările lor de baștină – primesc azil politic. De aici își rememorează viața, de-a lungul căreia marca țigărilor fumate se tot schimbă odată cu femeile pe care le iubește. Dar ironia sorții face ca el să se îndrăgostească nebunește de o nefumătoare...
    Voir livre
  • Dictatorul și hamacul - cover

    Dictatorul și hamacul

    Daniel Pennac

    • 0
    • 0
    • 0
    Într-o Brazilie pietrificată în cutume paternaliste, un dictator petrecăreț își năimește o sosie și pleacă pe Riviera franceză să-și toace banii. Sosia își tocmește o altă sosie care, sedusă aproape patologic de magia cinematografului, se dă drept Charlie Chaplin. Lumea o ia însă drept Rudolph Valentino, a cărui dublură devine în studiourile hollywoodiene. Dictatorul și hamacul e ca un joc de matrioști în care fiecare personaj ascunde un altul și se ascunde în altcineva, o meditație despre identitate și înstrăinare de sine.
    Voir livre