Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Már megint… Naugye - cover

Már megint… Naugye

Nagy Eszter

Publisher: Könyv Guru

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Amikor 2021 tavaszán Nagy Eszter első könyve megjelent, a magyar Bridget Jonesként emlegették. A párhuzam nem véletlen, hiszen angol „kolléganőjéhez” hasonlóan őt is egy naplóregényből ismerhettük meg. Mégis van köztük egy óriási különbség. Míg Helen Fielding közkedvelt karakterének történetét a képzelet szülte, addig Eszter a saját életéről mesél nekünk – immár a második kötetében. Nem beszél mellé, nem csomagolja selyempapírba az igazságot, egyszerűen csak kimondja, amit gondol. Sőt, szarkasztikus humorának hála, még viccet is csinál a gondjaiból. Mi pedig vele együtt nevetünk rajta – és közben persze magunkon is. Mert Eszter ismeri a legsötétebb gondolatainkat, a legnagyobb félelmeinket és átérzi a kétségbeesésünket is. Pontosan tudja, milyen nehéz, ha az ember egyedül neveli a gyermekeit és azt is, hogy albérletből albérletbe költözni felér egy horrorfilmmel. Ráadásul sokakhoz hasonlóan ő is naponta megkapja azt a bizonyos rettegett kérdést: „Hogy lehet az, hogy egyedül vagy?”. Ne tévesszen meg senkit a rózsaszín borító! Eszternek ugyanis esze ágában sincs tündérmesét írni, sőt! Szembeszáll a közösségi média kifilterezett valóságával, és szerethetővé teszi a tökéletlen tökéletességet. Miért ne viselhetnénk büszkén mi is a sebezhetőségünket?Naugye? Naugye!Barna Borbálaújságíró
Available since: 03/30/2022.
Print length: 136 pages.

Other books that might interest you

 • Sakk-matt - cover

  Sakk-matt

  Ali Hazelwood

  • 0
  • 0
  • 0
  Mallory Greenleaf végzett a sakkal. Manapság minden lépés számít, miután a sport négy éve romba döntötte a családját. Mallory az anyukájára, a húgaira és a sehová sem vezető munkájára koncentrál, amiből ki tudja fizetni a villanyszámlát. Egészen addig, míg nagy nehezen bele nem egyezik egy utolsó jótékonysági sakktornába, és véletlenül felmossa a padlót a hírhedt „Királygyilkossal”, Nolan Sawyerrel, a jelenlegi világbajnokkal és a sakk rosszfiújával.
  Mindenkit sokkol, hogy Nolan kikap egy ismeretlen újonctól. És ami még érthetetlenebb, hogy Nolan újabb összecsapásra vágyik. Miféle cselt vet be? Az okos lépés az lenne, ha Mallory elsétálna. Feladná. Sakk-matt. De Mallory győzelme utat nyit a pénzdíjakhoz, amire nagy szüksége van, és mindennek dacára akaratlanul is vonzódik a titokzatos stratégához.
  Miközben üstökösként tör fel a ranglistán, Mallory azzal küzd, hogy távol tartsa a családját a játéktól, ami eleve tönkretette. És ahogy újra beleszeret a sportba, amit olyan kétségbeesetten utálni akart, Mallory gyorsan rájön, hogy nemcsak a táblán zajlik játék, a rivaldafény élesebb, mint hitte, és az ellenfele ádáz(an jóképű. És intelligens... és dühítő...) is tud lenni.
  A könyv az LMBTQ tartalom miatt kapott 18+ besorolást.
  Show book
 • Lady Wistledown további megfigyelései - cover

  Lady Wistledown további...

  Julia Quinn

  • 0
  • 0
  • 0
  Amikor Julia Quinn nagysikerű A herceg és én című regényében megteremtette Lady Whistledown alakját, nem is álmodott arról, hogy a karakter önálló életre kel. Világszerte olvasók sokaságát bűvölte el kilétének titokzatossága.
   
  Ebben a kötetben két csodálatos szerelmi történetet talál az olvasó – Harminchat Valentin-napi üzenet és Az első csók –, melyekről Lady Whistledown társasági lapja részletesen tudósít. Mindkét elbeszélésben találkozhatunk a már jól ismert Bridgerton család néhány tagjával is. Julia Quinn a Harvardon és a Radcliffe College-ben szerzett diplomát. Családjával az Egyesült Államok északnyugati részén él.
  Show book
 • Könyvesbolt a tengerparton - cover

  Könyvesbolt a tengerparton

  Denise Hunter

  • 0
  • 0
  • 0
  Adnál még egy esélyt?Az lenne a dolgok rendje, hogy Sophie Lawson jól érezze magát a húga esküvőjén. De ha tudta volna, ki lesz a vőfély, sehogy sem tudta volna megacélozni magát.Miután az édesanyja fekvőbeteg lett, és az apjuk lelépett otthonról, Sophie anyjuk helyett gondoskodott két testvéréről: Sethről, és a húgáról, Jennáról. Támogatta őket, amíg elvégezték a főiskolát, és félretette álmát, hogy saját könyvesboltot nyit Piper’s Cove-ban, ebben a festői észak-karolinai kisvárosban, ahol gyerekkorukban olyan sok időt töltöttek.Végre itt az alkalom, hogy Sophie megvalósítsa célját, hiszen Seth állást kapott, és Jenna is sínen van: hozzámegy a pasijához, akivel főiskola alatt együtt jártak. A lagzi Piper’s Cove-ben lesz. De aztán kiderül, hogy a vőfély nem más, mint Aiden Maddox, Sophie gimis szerelme, aki annak idején faképnél hagyta Sophie-t.Vajon mit hoz az újabb találkozás? Sophie miért bízzon abban, aki egyszer már átejtette? Vágtatva közeledik Piper’s Cove felé a hurrikán, és egy biztos: ha odaér, kő kövön nem marad.„Sophie és Aiden története az első oldaltól kezdve rabul ejtett. Még levegőt is elfelejtettem venni olvasás közben. Denise virtuózan bontja ki az »adj még egy esélyt!« románcot a Könyvesbolt a tengerpartonban. Imádtam! Öt óriási csillag!” - Jenny Hale, USA TODAY bestsellerszerző„Denise Hunter regényei kivétel nélkül mindig megnevettetnek, és reménnyel töltenek el. A Könyvesbolt a tengerparton is ilyen. Szeretetteljes társaság, kis vízparti város, »adj még egy esélyt!« románc, aminek érdemes szorítani. Az ember mást se akar, csak bekuckózni és ezt olvasni.” - Melissa Ferguson, a Dating Charade című regény szerzője
  Show book
 • Jár egy új esély - Romantikus történet Egy ínycsiklandozó fűszeres A Mindig van második esély könyvsorozat 1 része románc - cover

  Jár egy új esély - Romantikus...

  Pat Adeff

  • 0
  • 0
  • 0
  A két lányát egyedül nevelő anya.
   
  Egy rendőrtiszt, aki megrögzött agglegény.
   
  Aztán útjaik keresztezik egymást...
   
  Miután váratlanul érte a férje válókeresete, Grace megfogadja, hogy ettől fogva tizenéves lányai felnevelése az első. Így hát beleveti magát a tanári munkájába, és háttérbe szorítja a romantikát. Annyira, hogy a romantika tulajdonképpen még csak fel sem merül, mint lehetőség - egészen addig, amíg néhány évvel később Doug be nem lép az életébe.
   
  Nappal a helyi agglegény, éjjel pedig hős rendőr. Azon kapja magát, hogy vonzódik a halk szavú, egyedülálló anyához. Grace csendes ereje éppúgy vonzza őt, mint a nő saját szépségével szembeni látszólagos vaksága.
   
  Aztán váratlan körülmények mindkettőjük életében akadályokat gördítenek bimbózó románcuk útjába.
   
  Vajon túl tudnak-e lépni a sérelmeken? Vajon Doug múltja tönkreteszi-e a Grace-szel való jövőbeli esélyeit?
   
  Vajon mernek-e még egy esélyt adni a szerelemnek?
   
  Élvezze ezt a könnyed, fergeteges történetet a szerelemről, a megváltásról és a reményről.
   
  Vásárolja meg a Jár egy új esély-t, hogy  átérezhesse mindazt a boldogságot, amit egy második esély a szerelemre adhat.
   
  Olvasói vélemények:
   
  "Abszolút imádtam olvasni ezt a könyvet! Olyan helyzeteket tartalmaz, amelyekkel az olvasó 100%-ban azonosulni tud. Nem beszélve az eredetiségről és a mélyen érzelmes írói stílusról, valamint a karakterek mélységéről. Őszintén ajánlom mindenkinek, aki szeret olyan életszeleteket vagy romantikus könyveket olvasni, ahol van jellemfejlődés is!" L.M.
   
  "Ez egy nagyon jó olvasmány volt! Ajánlom ezt a könyvet mindenkinek, aki szereti a herceg a fehér lovon típusú romantikát. Sajnáltam, amikor végetért." E.B.
   
  "Ez egy kedves szerelmi történet, lebilincselő cselekményszállal és emlékezetes karakterekkel. Könnyed és élvezetes olvasmány, amely Orange megyében és a dél-kaliforniai Inland Empire városaiban és környékén játszódik." D.S.
   
  "Ha szereted az életszerű, érzelmes, humoros, szívmelengető, erotikus (anélkül, hogy mocskos lenne) történeteket, akkor ez a neked való. Gyönyörűen van megírva. Imádtam!" KCL
   
  A Jár egy új esély egy kortárs, tiszta romantikus történet egy olyan nőről, aki később találja meg a szerelmet egy megrögzött agglegény zsaruban.  Amikor úgy tűnik, hogy a románcuknak vége lehet, mielőtt még esélyük lenne a boldogságra, a család sem hagyhatja annyiban a dolgot. Van egy kis fűszer a románcukban, de semmi korhatáros.
   
  Ha szereted a következő szerzőket: Rachel Hannát, Nicole Ellist, Kay Correllt, Elana Johnsont vagy Hope Hollowayt, akkor a Jár egy új esély tetszeni fog.
  Show book
 • Amikor szerelembe estünk - cover

  Amikor szerelembe estünk

  Victoria Vinuesa

  • 0
  • 0
  • 0
  Mia, ahogy ő maga fogalmaz, rövid lejárati idővel született. A három szívrendellenességgel küzdő fiatal lány bakancslistáján azonban van egy dolog, amire még az ideje lejárta előtt szeretne sort keríteni: felkutatni édesanyját, aki két nappal a születése után lépett le, és azóta sem látta. Tizennyolcadik születésnapja előtt így fogja magát, és irány Spanyolország az óceán másik oldalán, elvégre a szívműtét ráér, nem?Kyle minden móka közepében ott volt, egészen addig, amíg egy általa okozott balesetben életét vesztette legjobb barátja. A fiút bénító bűntudat emészti, és bármit megtenne a menekülésért - akár azt is, hogy véget vet az egésznek.A sors azonban úgy akarja, hogy Mia és Kyle útjai keresztezzék egymást, és együtt induljanak el Spanyolországba. A festői szépségű tájon mind a ketten válaszokra és vigaszra lelnek, de vajon jut nekik kellő idő arra, hogy a halállal szembenézve új életre találjanak?
   
  Victoria Vinuesa szívszorító és életigenlő regényéből nagy sikerű filmadaptáció készült.
  Show book
 • Bármi megtörténhet - cover

  Bármi megtörténhet

  Lucy Diamond

  • 0
  • 0
  • 0
  Sunday Times bestsellerszerzőAz Egy majdnem tökéletes nyaralás szerzőjétőlMindenki megtudta a nagy titkodat. Most mi lesz?Lara és lánya, Eliza mindig is ketten voltak a világ ellen. De aztán Eliza tizennyolc éves lesz, és meg akarja találni az apját. Lara kénytelen elárulni a titkot, amelyet egész életében őrzött a lánya elől.Eliza válaszokat akar – de Lara is éppen így van ezzel. Ahhoz, hogy szert tegyenek az igazságra, útra kell kelniük, vissza kell térniük a kezdetekhez. Talán nem vált valóra az összes álmuk, és néhány lehetőséget el is szalasztottak, de azért tartogat még nekik pár meglepetést az élet...„Pont az a könyv, amire szükségünk van – remek kikapcsolódás, csupa romantika, remény és kedvesség” – Milly Johnson„Csodálatosan romantikus” – The Sun„Nem tudtam letenni” – Jill Mansell„Magával ragadó” – Woman & Home„Gyengéd, keserédes és vicces” – Veronica Henry„Tökéletes” – Prima„Két balsorsú szerelmes története rengeteg szeretettel és humorral” – Fiona Palmer„Csupa meglepő fordulat” – Woman’s Own„Ez a könyv jókedvre derít és felemel”– Shaila O’Flanagan„Tökéletes olvasmány az esős napokra” – Bella„Csupa humor és remény – ebbe a könyvbe öröm belefeledkezni” – Cathy Bramley„Olyan ez a regény, mint egy baráti ölelés” – Irish News„Csodálatos könyv arról, hogy »mi lett volna, ha«, és a veszteségekről” – Laura Kemp„Magával ragadó, humoros és csupa szív történet, amit nem lehet kihagyni”– Heat
  Show book