Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Papa - cover

Papa

Emma Cline

Translator Ferran Ràfols Gesa

Publisher: Editorial Anagrama

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Relats magistrals. Deu mirades despietades sobre l’Amèrica contemporània. 
Deu relats de l’autora de la novel·la Les noies que s’endinsen en les esquerdes més fosques de les relacions familiars, la sexualitat i la cultura de la fama: una aspirant a actriu que treballa com a dependenta en una botiga de roba descobreix una manera alternativa de guanyar-se la vida venent quelcom molt íntim per internet; un pare recull el seu fill de l’escola després d’un incident violent que li pot costar l’expulsió; la mainadera de la família d’un actor famós intenta esquivar la premsa després de veure’s implicada en un escàndol; una dona en rehabilitació es fica en xats d’intercanvi de fotos obscenes a internet; una reunió familiar nadalenca es tensa cada cop més a causa de les ombres del passat; un pare va a l’estrena de la lamentable pel·lícula del seu fill...  
Emma Cline retrata de manera brillant situacions quotidianes de personatges enfrontats als seus dimonis, a situacions que els superen, a realitats que voldrien no haver d’entomar... Aquests relats confirmen l’autora com una veu imprescindible de la literatura nord-americana actual.
Available since: 05/18/2022.
Print length: 240 pages.

Other books that might interest you

 • Esyllt T Lawrence - Una gal·lesa entre dracs - cover

  Esyllt T Lawrence - Una gal·lesa...

  Carme Manuel Cuenca,...

  • 0
  • 0
  • 0
  Esyllt T. Lawrence: una gal·lesa entre dracs es un estudio que pretende recuperar la trayectoria intelectual de la única persona que durante los años de la posguerra española hizo de puente entre el mundo catalán y el galés. Desde sus años de educación universitaria en Cambridge, la estancia en la Universidad de México, sus vínculos con el grupo de exiliados catalanes en este país y el matrimonio con el escritor Lluís Ferran de Pol, hasta los más de cuarenta años entre Arenys de Munt y Arenys de Mar, Esyllt T. Lawrence siempre mostró un interés constante por las letras y por dos lenguas minoritarias, la galesa -la propia- y la catalana -la de adopción.
  Esta dedicación en cuerpo y alma se limitó a dar unos frutos que raramente traspasaron las fronteras del ensayo breve, de la traducción o del artículo periodístico y, por muchas razones que se explican en este volumen, Lawrence nunca vio publicada ninguna investigación más extensa de las que había emprendido con illusión y esfuerzo. El reconocimiento de las instituciones catalanas con la Cruz de Sant Jordi a su trayectoria intelectual sólo es un testimonio de la admiración que esta mujer, que nunca olvidó sus raíces galesas, despertaba en todos aquellos que osaban acercarse a ella, tanto en Catalunya como en el País de Gales. Josep-Vicent Garcia Raffi es profesor de Lengua y Literatura de enseñanza media en la ciudad de Valencia. Es autor de diferentes estudios sobre literatura, sociolingüística y didáctica de la lengua, entre los cuales destacan los publicados sobre el escritor Lluís Ferran de Pol, como Lluís Ferran de Pol i Mèxic: literatura i periodisme (1998), y la recuperación de textos inéditos de este autor, Campo de concentración, 1939 (2002). Carme Manuel Cuenca es profesora de Literatura Norteamericana de la Universitat de València. Además de ser autora de numerosos artículos, libros y ediciones sobre varias obras de la literatura de los Estados Unidos, es directora de la colección Biblioteca Javier Coy de Estudios Norteamericanos (PUV) y codirectora de Biblioteca de Autoras Norteamericanas de Ediciones Ellago (Castellón). Ambos autores empezaron el estudio de las relaciones lingüísticas, culturales y literarias entre el galés y el catalán hace veinte años. Fruto de este interés son los diversos artículos y conferencias que han publicado e impartido, y la primera antología de poesía galesa traducida al catalán, Poesia galesa actual (Valencia, 1992).
  Show book
 • Diabetis i obesitat - El llibre de la Marató - cover

  Diabetis i obesitat - El llibre...

  Martí Gironell, Roser Capdevila,...

  • 0
  • 2
  • 0
  Els que han patit la classe de gimnàstica com una tortura sabran de què parlem... O els que lluiten contra el sobrepès també trobaran la seva història... O les persones que dipositen l'esperança en una lleu punxadeta diària s'hi veuran certament reflectides.
  
  Desfilaran davant els nostres ulls esbatanats Béla Lugosi, Samuel Beckett, Scarlett O'Hara, l'emperador Marc Aureli, Charlton Heston, el vescomte de Riumost, la millor àvia del món, el Killer de l'Hospitalet, la Carolina i tota la plantilla de Boca Juniors...
  
  Perquè escriptors i il•lustradors han creat relats i imatges que descriuen la vida dels afectats per la diabetis i l'obesitat, perquè autores i dibuixants han disposat paraules i traços potser amb un punt de tristor o de tendresa, o amb un pessic d'humor o d'ironia, per fer-nos més propera la situació dels que afronten aquests greus trastorns de la salut.
  
  Relats i imatges, paraules i traços que tal vegada no curen, però que ajuden a trobar dreceres en el sinuós camí de les solucions.
  
  El llibre de la Marató. Diu molt de tu.
  La compra d'aquest llibre ajuda a recaptar fons per investigar la diabetis i l'obesitat.
  Show book
 • Malalties infeccioses la història de la humanitat i els actuals canvis climàtic i global - Lliçó magistral llegida en el solemne acte d'oberture del curs 2017-2018 - cover

  Malalties infeccioses la...

  Santiago Mas Coma

  • 0
  • 0
  • 0
  Lliçó magistral llegida en el solemne acte d'obertura del curs 2017-2018. Santiago Mes-Coma, director de la Unitat de Parasitologia Sanitària (Centre Col·laborador de l'OMS) i catedràtic del Departament de Farmàcia, Tecnologia Farmacèutica i Parasitologia de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València, ha estat l'encarregat de la lliçó magistral llegida en el solemne acte d'obertura del curs 2017-2018 sota el títol «Malalties infeccioses, la història de la humanitat i els actuals canvis climàtic i global», que ara es recull en aquest volum. L'objectiu d'aquesta exposició és recordar les principals malalties infeccioses i centrar-se en les emergents: "Les malalties infeccioses emergents han causat pèrdues de molts bilions de dòlars en els últims 20 anys i els costos no paren de créixer".
  Show book
 • Viatge a Itàlia - cover

  Viatge a Itàlia

  Joan Simó

  • 0
  • 0
  • 0
  Joan Simó (1999) té la diabòlica mania d'escriure, que diria Josep Pla. Els seus articles, esmolats i incisius, deixen entreveure una capacitat per desmuntar tòpics i capgirar sempre la perspectiva més òbvia. Simó té el do de retratar el que veu sense deixar de sortir a la foto, i ho fa sense fer mai ombra al que explica. Simplement hi és i al capdavall és la seva mirada personal el que dota d'interès allò que descriu. La ruta de Simó per Itàlia és civilitzada (encara es pren seriosament el deure de fer les visites culturals que toquen a cada lloc), però oberta a la improvisació. El seu relat, ple d'observacions personals, ens arriba filtrat per la sornegueria i un punt de cansament que no cau mai en el passotisme. Viatge a Itàlia és la incursió d'un jove mediterrani hedonista que no ha perdut la capacitat de sorprendre's mentre visita una cultura germana. Simó travessa Itàlia amb la por de contreure el virus, en un moment, l'estiu de 2021, en què el contagi viu un moment àlgid i un test positiu li hauria impedit tornar a casa.
  Show book
 • Malalties i remeis - La salut en la correspondència de Francesc de Borja - cover

  Malalties i remeis - La salut en...

  Francesc Devesa i Jordà

  • 0
  • 0
  • 0
  A partir de l'estudi exhaustiu de la correspondència epistolar que conté la col·lecció Monumenta Borgia, Francesc Devesa ens ofereix una anàlisi sistemàtica de les notícies sobre malalties ordinàries, epidèmies, lesions per violència, danys per catàstrofes naturals o guerres i un llarg etcètera que inclou els aspectes curatius, amb medicaments i procediments mèdics, o preventius, sense deixar de banda els hospitals i els «agents sanitaris», de metges a barbers. Una panoràmica de la medicina renaixentista que també descriu el punt de vista del pacient o de les persones pròximes, una de les quals és precisament el protagonista principal de la documentació analitzada: Francesc de Borja. El darrer gran personatge de la universal nissaga valenciana conta, en primera persona, les seues vivències. Des de la seua joventut cortesana i des dels llocs de responsabilitat com a lloctinent de Catalunya, duc de Gandia, jesuïta i general de la Companyia, Borja no sols comenta les seues xacres habituals i malalties greus sinó que, per la seua dedicació a la salut dels altres, aporta un testimoni valuós de la sanitat de l'època.
  Show book
 • Desencadenats - Un nou mercat per al llibre independent - cover

  Desencadenats - Un nou mercat...

  Bernat Ruiz Domènech

  • 1
  • 1
  • 0
  Un nou mercat per al llibre independent
  El món canvia i el sector editorial també. L'última crisi econòmica ha transformat el panorama del llibre a escala mundial, en tots els aspectes. En el cas català, s'ha consolidat un model marcat per l'eclosió d'editorials independents i d'una xarxa de llibreries que els han donat cobertura.
  Bernat Ruiz Domènech apropa la lupa a aquest nou escenari per explorar-ne les fortaleses i les debilitats, per proposar un debat inèdit per enfortir l'ecosistema actual, que hauria de passar per la creació del Clúster del Llibre en Català, per guanyar en eficiència.
  Amb l'horitzó posat d'aquí a pocs anys, insisteix a focalitzar la millora en quatre transformacions urgents, lligades a la transparència, l'audiència, l'economia del llibre i la selecció dels punts de venda.
  Desencadenats obre el ball amb la intenció que tots els interessats en l'univers del llibre —els lectors, els editors, els llibreters, els distribuïdors— contestin, a partir de les idees de futur que exposa, la gran pregunta: "Tirem endavant?".
  Show book