Begleiten Sie uns auf eine literarische Weltreise!
Buch zum Bücherregal hinzufügen
Grey
Einen neuen Kommentar schreiben Default profile 50px
Grey
Jetzt das ganze Buch im Abo oder die ersten Seiten gratis lesen!
All characters reduced
İstanbul Kar Altında - cover

İstanbul Kar Altında

Erdal Özkan

Verlag: eKitap Projesi

  • 0
  • 0
  • 0

Beschreibung

  Elinizdeki kitap “İstanbul Polisiyesi” dizisinin 1. Kitabıdır. Kitap olarak da basıldılar. Sırasıyla: “İstanbul Kar Altında.” “İstanbul Sis Altında.” “İstanbul Sır Altında.” Ve “İstanbul Azap Altında.”
 
  Kitaplar memleketin sahipsiz insanlarının, ölü ya da diri olması fark etmez, haklarına sahip çıkan, birkaç polis ile birkaç hırsız ve mafyanın maceralarını anlatıyor.
 
  Alt metinler ise daha can yakıcı. Zorunlu göçler… Din istismarı… Devlet içindeki çeteler… Masumların mallarına çökmeler… Sermaye transferi acıları…
 
  Haklının hakkını, haksızın aklını alacaklar, kimsesizin kimsesi, hakkı yenenin yeteni olacaklar.
Verfügbar seit: 06.02.2025.
Drucklänge: 400 Seiten.

Weitere Bücher, die Sie mögen werden

  • Insanliğin kalbi - 80’lerde bir dava adami - cover

    Insanliğin kalbi - 80’lerde bir...

    HAŞİM KORKMAZ

    • 0
    • 0
    • 0
    “İnsanlığın Kalbi”  
    	80’lerde toplumsal uyanışı, kaçaklığı, direnişi, imkansız aşkı anlatıyor.  
    	Reşat, çocukluğunda annesini döven babasına, 80’lerde mafya babalarına ve babalığını yitiren devlete karşı mücadele eden bir dava adamıdır. Roman Reşat’ın zorluklarla dolu yaşamından kesitler sunuyor.  
    	Reşat’a göre, insanlığın ilk çağlarında sınıf, sınır ve savaş yoktu. Sadece insan ve insanlık vardı. Çok sonraları masum ve özgür olan insan günah ve esaretle tanıştı. Hırsları insanı insanlıktan uzaklaştırdı. İnsanlar ilkel ama birbirlerine karşı vahşi değillerdi. Örneğin, insanın insana işkencesi o çağlarda akla bile gelmezdi. İnsanlığın çocukluk devresi denebilecek çağlarda dünya insanlar için cennetti. Sonra kurtarıcılar geldi ve dünyayı cehenneme çevirdiler. Maalesef, insan kurtarıcılarından kurtulamadı. Türkiye’nin 80’li yıllarda kurtarıcıları da askeri cuntaydı. 
    	Reşat idamdan kurtulmak için Milli İstihbarat Örgütü İl Binasının arkasında farklı bir kimlikle simitçi çırağı olarak çalıştı.2 yıl yakalanmadı. Kişisel güvenliği için ateşli silah yerine jiletsiz usturayı tıraş bıçağı olarak taşıdı. Usturayı kullanmayı öğrenirse bu alet silahtan sayılmıyordu. 
    	Hakkında muhbirler ve bir süre birlikte saklandığı sevgilisinin babası fidye istediğine dair şikayette bulundu. Ulusal basında “örgüt fidye istiyor” haberi manşet olunca Reşat ortaya çıktı. Kaçmaya devam etmesi halinde bütün suçlar üstünde kalacaktı. 
    	Reşat’ın tesadüfen ev arkadaşı olarak karşı siyasi (nasyonal) gurubun lideriyle karşılaşması ve devamındaki olayları heyecanla okuyacaksınız. 
    	Reşat’ın çıktığı serüven dolu yolculuktan yuvaya dönüşünde çok şey değişmişti. 
    	Roman Dünya’yı cehenneme çevirip, cennet özlemlerimizi ise öteki dünyaya öteleyen sistemin aksine, bu dünyayı cennete dönüştürme mücadelesi veren insanların öyküsünü anlatıyor. 
    	“İnsanlığın Kalbi” ne kadar çok insanla buluşursa o kadar insanlık davasına hizmet etmiş olacaktır. 
    	Yazar kitabını, cenneti bu dünyada düşleyenlere armağan ediyor.
    Zum Buch
  • Beni Seç - cover

    Beni Seç

    Tess Gerritsen, Gary Braver

    • 0
    • 0
    • 0
    Tess Gerritsen ve Gray Braver'dan kusursuz bir işbirliği… Geçmişle bugün arasında gidip gelen, ifşalarla dolu, baştan çıkarıcı bir roman.The Wall Street JournalBüyüleyici bir suç romanı. Gerritsen ile Braver'ın usta hikâye anlatıcılığı tüm netliğiyle karşımızda.Karin SlaughterÜniversite son sınıf öğrencisi Taryn Moore'un cesedi yaşadığı apartmanın önünde bulunur. Görünüşe göre, dairesinin balkonundan atlayarak intihar etmiştir. Olay yerine gelen dedektif Frankie Loomis'in içgüdüleri bu genç ve güzel kadının ölümünün ardında başka gerçekler olduğunu söyler. Dedektif Loomis'in soruşturması onu üniversite profesörü Jack Dorian'a ulaştırır. Taryn büyük hayranlık duyduğu hocasıyla bir ilişki mi yaşamıştır? İddialı ve hatta tehditkâr bir genç kadın olan Taryn'in ölümüyle Jack'in ilgisi var mıdır? Frankie art arda sırları ortaya çıkarırken Jack'in bir şeyler sakladığı kesinleşir. Yalan söyleyen Jack aynı zamanda soğukkanlı bir katil midir?
    Zum Buch
  • Insani manifesto - cover

    Insani manifesto

    HAŞİM KORKMAZ

    • 0
    • 0
    • 0
    Bu eser, 
    	Bireysel trajediler ile kolektif umutların iç içe geçtiği bir edebi deneyim olarak, 21. yüzyılın savaş, göç, veri sömürüsü, ekolojik çöküş gibi küresel krizlerini şiirsel bir dil ve dramatik sahnelerle politik bir sahneye taşır.  
    	Gazze'nin yıkıntılarından Göbeklitepe'nin kadim bilgeliğine ve ötesinde yeni bir küresel halklar topluluğuna uzanan bu manifesto, yıkımdan yeniden doğuşa doğru radikal bir yolculuğu anlatıyor. 
    	Marx’ın üretim güçleri ve üretim ilişkileri arasındaki çatışma teorisini dijital çağın görünmez proletaryası üzerinden yeniden yorumlar.  
    	Klasik fabrika işçiliğinden platform ekonomisine, bilişsel ve kültürel emekten algoritmaların gözetiminde çalışan veri proletaryasına uzanan dönüşüm, yeni devrimci öznenin çoğul ve ağsal niteliğini tartışmaya açar.  
    	Eser ulus devletlerin yerine insani toplulukların seçilmiş temsilcileriyle kurulan Global İnsanlık Meclisi, hem edebi bir vizyon hem politik bir çağrı hem de akademik bir analiz olarak insanlığın ortak geleceğini tahayyül eder.  
    	Bu hibrit eser, kuramla kurgu arasında köprü kurar ve çağımızın insani dönüştürücü öznesini estetik, politik ve teorik yoğunlukla yeniden tanımlar. 
    	Haşim Korkmaz, hukuki içgörüyü, tarihsel derinliği ve vizyoner kurguyu, insanlığın kendini yönetmesi için bir çağrıya dönüştürüyor. 
    	Devletler aracılığıyla değil, vicdan aracılığıyla. 
    	Güç aracılığıyla değil, dayanışma aracılığıyla.
    Zum Buch
  • NEM VE BARUT - Kitap 1 - cover

    NEM VE BARUT - Kitap 1

    GUEV DERE

    • 0
    • 0
    • 0
    Nem ve Barut, 90’ların puslu atmosferini, nemli sokakların boğucu havasını ve karanlıkla örülü mahalle yaşamını tüm çıplaklığıyla yansıtan sürükleyici bir roman. 
    Başkarakter Ahmet, geçmişte yaşadığı kayıplardan sonra kendini onarmak ve yeniden başlamak için yabancısı olduğu bir şehre gelir. Fakat burası, zayıfların asla yaşama şansı bulamadığı bir yerdir. Sokakların dili suskun, ama tehlike her köşede kol gezer. Ahmet, çetelerin egemenliği altındaki bu mahallelerde yeni dostlar edinir: yılların tanığı Ali Amca, mücadeleyi bırakmayan Sevim, gözü kara gençler Murat, Selim, Cemil ve Ferhat… Ve kalbinin ritmini değiştiren, doğruyu söylemekten çekinmeyen cesur bir kadın: Elif. 
    Roman, Ahmet’in bir yabancı olarak geldiği bu şehirde nasıl yavaş yavaş kök saldığını, karanlık güçlerle hesaplaşmalarını, halkın güvenini kazanışını ve korkunun hüküm sürdüğü sokaklarda “onurun ve cesaretin sembolüne” dönüşmesini anlatıyor. 
    Nem ve Barut, yalnızca bir hesaplaşma hikâyesi değil; aynı zamanda dayanışmanın, onurun, aşkın ve yeniden doğuşun romanı.
    Zum Buch
  • Yanılsamalar - cover

    Yanılsamalar

    Suleyman Turan

    • 0
    • 0
    • 0
    Yanılsamalar, yazarın diğer eserlerinde olduğu gibi rastlantıların insan hayatındaki etkisi üzerine eğilirken, aynı zamanda gerilim ve psikolojik derinlik içeren bir okuma deneyimi sunuyor. Kitap, beklenmedik sonuçlara yol açan olaylar zinciri üzerinden ilerliyor. Karmaşık ilişkiler, gizemli olaylar ve şüphe uyandıran karakterler, okuyucuyu merak içinde bırakıyor. Yanılsamaların gerçeklik ile iç içe geçtiği bu dünyada, hiçbir şey göründüğü gibi değildir. 
     Kitaptan Kısa Alıntılar: 
     “Bildiğim kadarıyla bu gemiyi Tanrı bile batıramaz sözü, Titanik denize açıldıktan sonra sarf edilmişti. O halde bahsettiğin Amiralin bunu duyması nasıl mümkün olabilirdi? Diye sordu sorgucu. Adamın mantıklı bir açıklama yapamayacağından neredeyse emindi” 
    “Bu olay hukuk tarihine Fehling davası olarak geçti. Birbiriyle hiçbir düşmanlığı olmayan iki insan arasında cereyan eden olayla ilgili olarak Alman kamuoyu ikiye bölündü. Kimilerine göre barmene en üst seviyeden ceza verilmeliydi ve bu herkes için ders olmalıydı. Bazılarıysa mümkün olan en alt sınırdan cezalandırılmasını istiyordu.” 
    “Çünkü Emperyalist ülkeler ve bazı global güç odakları o ülkeye karşı düşmanlıklarını bu yolla tatmin ediyorlardı. Yani o örgüte destek vererek! Bunu bilen Şilili yetkililer belli bir süre daha örgütün varlığını sürdürmesi gerektiği sonucuna vardılar. En azından büyük fırtına olarak nitelendirilen diğer tehdit geçene kadar! Bu sayede daha sınırlı esen fırtına dindiğinde bahçedeki tüm çiçekler dalından kopmamış olacaktı. 
     Kitap Hakkında Okur Yorumları: 
    "Süleyman Turan, bir kez daha okuyucuyu düşündüren ve etkileyen bir kitap yazmış." 
    "Yanılsamalar, sürprizlerle dolu, akıcı bir okuma deneyimi sunuyor." 
    "Kitap beni çok şaşırttı. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim." 
    "Tek kelimeyle sarsıcı, şok edici..." 
    Seslendirme: Nida Demirci
    Zum Buch
  • Kukla Ustasi - cover

    Kukla Ustasi

    May McGoldrick, Jan Coffey

    • 0
    • 0
    • 0
     
    Hızlı, Akıcı Ve İçine Çeken Bir Hikâye..
    -Publishers Weekly-
    Roket Bilimci
    Yeni bir uydu lansmanı arifesinde, NASA'nın proje yöneticisi Alanna Mendes'in nişanlısı, görünüşte bir balık avı kazasında öldürülür... sadece altı ay sonra, Silikon Vadisi'nde ortaya çıkar.
    Bilgisayar Dâhisi
    Nasa'nın ana bilgisayarını hackleyen ve Yurtiçi Güvenlik tarafından yakalanan Jay Alexie, dört yıl sonra hâlâ üst düzey üniversitelerin ve bilgisayar firmalarının kara listelerindeydi. Şimdi tamamen değişen bu adam, ikinci bir şans için umutsuzdu...
    Finansal Büyücü
    Bir zamanların uluslararası bankacılığın başarılı mali işler üst düzey yöneticisi David Collier, bugün kızının nadir görülen böbrek bozukluğu için pahalı tedaviyi göze alamayan üzgün bir adam.
    Teknoloji Kralı
    Sonradan görme zengin olan Steven Galvin'in oğlu bir terörist grup tarafından kaçırıldığında, onun trilyon dolarlarla ölçülen serveti, içine düştüğü kâbus için yardımcı olamıyor.
    Zum Buch