Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Claudius Zeul - cover

Claudius Zeul

Robert Graves

Publisher: Publishdrive

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

CLAUDIUS ZEUL şi soţia sa, Messalina Domnia zbuciumată a lui Tiberius Claudius Cezar, Împăratul Romanilor (născut în anul 10 î.H., mort în anul 54 d.H.), spusă de el însuşi; încă şi uciderea sa de mâinile cunoscutei Agrippina (mama Împăratului Nero) şi zeificarea ce a urmat, spuse de alţii.Claudius a supraviețuit intrigilor criminale ale predecesorilor săi, devenind, fără voie, Împărat. În acest al doilea volum al dipticului său istoric, Robert Graves spune povestea domniei surprinzător de eficiente a lui Claudius: a cultivat loialitatea armatei și a plebei, reparând stricăciunile lui Caligula; a construit o relație de durată cu Irod Agrippa; a invadat Britannia. Însă paranoia născută din puterea absolută și infidelitățile mult mai tinerei sale soții Messalina fac ca soarta să nui surâdă până la capăt. În cea de-a doua parte a autobiografiei ficționalizate, Robert Graves aduce la viață cea mai scandaloasă și violentă perioadă din istoria antică.„Graves a reușit să transforme istoria Romei întro poveste amuzantă și familiară." The Guardian
Available since: 03/29/2023.
Print length: 720 pages.

Other books that might interest you

 • Portretul căsătoriei - cover

  Portretul căsătoriei

  Maggie O’Farrell

  • 0
  • 0
  • 0
  Autoarea bestsellerului Hamnet 
   
  Măritată peste noapte cu Alfonso d’Este, duce de Ferrara, Modena și Reggio, Lucrezia părăsește Florența natală pentru a trăi la o curte străină ale cărei obiceiuri îi par stranii și unde prezența ei nu este tocmai dorită. Chiar și soțul ei pare o enigmă: este fie un estet înconjurat de artiști, fie un despot în fața căruia tremură și propriile-i rude. În timp ce pozează la nesfârșit pentru un portret menit a-i surprinde frumusețea pentru eternitate, Lucrezia înțelege că în ochii curții ea nu îndeplinește decât rolul de mamă a viitoarei dinastii din Ferrara. 
   
  „Nu am putut lăsa din mână această poveste incredibilă și adevărată." Reese Witherspoon 
   
  „Într-o vreme în care s-a tot vorbit despre scriitori care «dau glas» trecutului, O’Farrell are curajul să aducă în prim-plan personajele fără glas ale istoriei." The Scotsman 
   
  „O’Farrell este una dintre cele mai provocatoare romanciere în viață." The Washington Post 
   
  „Această narațiune readuce la viață o adolescentă uitată de istorie." People Magazine 
   
  Prozatoarea irlandeză Maggie O’Farrell (n. 1972) este autoarea a nouă romane. A câștigat prestigioasele Betty Trask Award (pentru romanul After You’d Gone, 2000), Somerset Maugham Award (pentru The Distance Between Us, 2004) și Costa Book Award (pentru The Hand That First Held Mine, 2010). Pentru romanul Hamnet (2020; Pandora M, 2021) a fost recompensată cu National Book Critics Circle Award for Fiction și Women’s Prize for Fiction. Cărțile ei sunt traduse în mai bine de 30 de limbi. Trăiește la Edinburgh, alături de soțul ei, scriitorul William Sutcliffe, și de cei trei copii ai lor. Volumul de memorii I Am, I Am, I Am (2017; Exist, exist, exist, Pandora M, 2022) s-a numărat printre finaliștii la Women's Prize for Fiction.
  Show book
 • Privind înăuntru - cover

  Privind înăuntru

  Petronela Rotar

  • 0
  • 0
  • 0
  Privind înăuntru îi oferă cititorului o descriere a călătoriei lungi și anevoioase, cu suișuri și coborâșuri, cu obstacole și victorii, către acceptarea și împăcarea cu un sine rănit, care a adunat traume de când se știe. Este povestea zbuciumului și zbaterii sinelui care se apără de realitatea poate prea crudă pentru a fi suportată și care recurge la mecanisme de protecție ce­l ajută să supraviețuiască, dar care îl izolează totodată de realitate. Este și povestea luptei — în ani de terapie, individuală și de grup — cu aceste mecanisme, dar și povestea drumului către vindecarea eului rănit și împăcarea dificilă cu sine. 
  O carte care descrie dureros de deschis cele mai profunde traume și care te pune pe gânduri, dar îți oferă și speranță, pentru ca există o cale spre vindecare, cu prețul unui efort remarcabil. 
   
  Petronela Rotar (născută în 1977, Brașov) este scriitoare, psiholog și blogger. A fost jurnalist vreme de 18 ani, lucrând ca reporter, editor și prezentator la ProTV, Antena 1, Realitatea. Blogul ei, petronelarotar.ro, este unul unde spune lucrurilor pe nume, din suflet, cu curaj și fără perdea. Petronela are doi copii și în prezent se pregătește să devina psihoterapeut. A debutat în 2014 cu un volum de poezie, O să mă știi de undeva, și a publicat de atunci încă șase cărți, fie poezie, fie proză scurtă, fie roman, cea mai recentă, Ajută-mă să nu dispar, apărând în 2019. Privind înăuntru a fost publicată prima dată în 2018. Aceasta este ediția a doua, revizuită. La Editura Trei a mai apărut ediția revizuită a romanului Orbi (2021).
  Show book
 • Cablat - cover

  Cablat

  Cristian Hriscu, Lucian Merișca

  • 0
  • 0
  • 0
  Premiul pentru cel mai bun roman al anului 2023 la Convenția Națională a Cluburilor și Autorilor de Science-Fiction din România, RomCon, editia 45, 2024. Un post cyberpunk, tech-noir, science-fantasy, futurism apropiat amestecat cu mistic... Un oraș super-tehnicizat și super-curat în care trăiește eroul, un Programator... Are tot ce-i trebuie, dar vrea, în sinea sa, Libertate. Și un Sens mai profund în viață. Oamenii au căști neurale cu cabluri care atârnă din tavan, peste tot se vad cabluri mai mari sau mai mici, iar niște misterioase și diafane filamente, aproape invizibile, leagă clădirile, oamenii și vehiculele între ele, cam cum era nebunia cu cablurile între blocuri în anii '90... Miza cărții este: s-a mers prea departe cu dependența noastră față de Inchiziția Științei & Tehnologiei, IT&C, Isterie Tehnofilă, rețea globală uniformizatoare... Internetul este văzut în carte ca un monstru ubicuu, dezirabil și distopic. Asistentul Digital Personal - obligatoriu, pentru fiecare dintre noi. Cine nu se supune, este degradat, social. Și - uneori - simțim nevoia unei De-cablări. Asta nu înseamnă că și reușim.CABLAT este o carte importantă, cu dedicaţie exactă pentru timpurile pe care le trăim.O carte formidabilă, literatură adevărată – un roman tech noir. Un exerciţiu de luciditate, într-o lume acaparată tot mai mult de Realitatea Virtuală.>>MIRCEA PLATON, Redactor-şef „Convorbiri literare”
  Show book
 • Balaurul - romana - cover

  Balaurul - romana

  Mybuni

  • 0
  • 0
  • 0
  Lectura dupa basmul de Petre Ispirescu.: A fost odată într-o ţară un balaur mare, care avea nevoie de cap. El avea şapte capete, trăia într-o groapă, şi se hrănea numai cu oameni. Când ieşea el la mâncare, toată lumea fugea, se închidea în case şi sta ascunsă până ce-şi potolea foamea cu vreun drumeţ pe care îl trăgea aţa la moarte. ...
  Show book
 • Fluturi negri - cover

  Fluturi negri

  Silvia Puiu

  • 0
  • 0
  • 0
  Fluturii negri ne bântuie pe toți.... uneori devin albi, apoi se fac iarăși negri... și apoi dispar în același timp cu tine, în timp ce te deplasezi prin viață. 
  Poveștile și versurile din acest volum sunt fluturi negri de acum mai mult de 20 de ani. Astăzi, fluturii au vrut să zboare, chiar și așa negri .... au dorit să simtă soarele arzându-le aripile în ultimul lor zbor.  
  Povestirile sunt o ficțiune împletită cu cioburi din oameni, gânduri, vise și dorințe. Punerea lor pe hârtie sau într-un context creativ este o formă de purificare. Ca gen, aș spune că scriu poezie în proză și proză în poezie.  
  Publicarea acestui volum și împărtășirea fluturilor mei negri cu cei care vor avea răbdarea să citească este, pentru mine, un act de curaj și sper ca, astfel, să îi încurajez și pe alții să se exprime într-un mod sigur: prin artă sau vorbind cu cineva care poate să ajute (profesor, părinte, bunic, psiholog sau alt adult în care ai încredere).
  Show book
 • Palatul de clestar - Audio - cover

  Palatul de clestar - Audio

  Mybuni

  • 0
  • 0
  • 0
  Palatul de cleștar 
    
    
  Albumul conține basmul  Palatul de cleștar, în format audio, în lectura lui Ela MyBuni, dupa Barbu Ștefănescu Delavrancea. Acest album face parte din seria Povești audio editate de Mybuni. 
  Show book