Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Templom - cover

Templom

Tamas Garam

Publisher: Álomgyár Kiadó

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

"Párizs, 1787Claire, a francia apáca éjszakákat virraszt át Istenhez fohászkodva, de úgy tűnik, imái válasz nélkül maradnak. Franciaország a 18. század végén a korábbinál is mélyebb hanyatlás mocsarába süllyed.
 
A legsötétebb órák közepette szó szerint berobban templomuk kriptájába három idegen, akik alaposan megbolygatják az életét. Sophie, az újságíró történész, Gabriel a biológus és Oscar a könyvtárosból lett hajléktalan a huszonegyedik századból csöppennek vissza az 1700-as évekbe egy időkapun át.Érkezésükkel fény derül a templom kriptájában rejtőzködő sötét titokra is... 
 
Claire elkeseredett küzdelembe kezd a közösségüket behálózó Gonosz Erő ellen. Egy titokzatos férfi személyében szövetségesre talál, aki átsegíti a lányt a pokoli nehézségeken, miközben szerelem szövődik közöttük.
 
Sikerül-e az ifjú nővérnek felszabadítania a közösséget a sötétség fogságából? Vajon befolyásolja-e a francia történelmet a lány győzelme a Gonosz felett? Vissza tud-e jutni a három időutazó a saját korába vagy örökre a múltban ragadnak?"
Available since: 10/10/2023.
Print length: 432 pages.

Other books that might interest you

 • Törzsszövetség - cover

  Törzsszövetség

  Lovas Lajos

  • 0
  • 0
  • 0
  Béri ​Balogh András, a Kulturális Minisztérium alkalmazottja számára a nagy kaland egy áramszünettel kezdődik. Aztán kiderül, hogy nemcsak az elektromosság nem jön vissza, de vele együtt eltűnt egy sor más technikai eszköz, elsősorban a motoros járművek. És ami még ennél is különösebb: az emberek nagy része.
  A kormány maradéka azonnal kihirdeti a szükségállapotot, és futárokat küld a szomszédos országok felé, kideríteni, máshol is hasonló-e a helyzet. András és kollégája, Géza a déli irányt nyeri meg, egészen pontosan Horvátországot. Kerékpár nyergébe pattanva indulnak útnak, és sejtelmük sincs róla, hogy ezzel valójában az egész emberiség sorsa került a kezükbe. Mert az idilli, bár a szokásosnál jóval kihaltabb adriai tengerparton egy olyan találkozás vár rájuk, amely fenekestül felforgatja mindazt, amit fajunk egyetemes történelmeként tartunk számon.
  Az apokaliptikus vízió elengedhetetlen velejáróiként olyan információk birtokába juthatunk, mint a sörcsapolás és a halászléfőzés rejtelmei, megtudhatjuk, meddig él egy fa, valamint hogy más szemében könnyebb-e észrevenni a szálkát, vagy a saját hátsónkban. Lovas Lajos, a sci-fibe oltott politikai leleplező-burleszk Zsoldos Péter-díjjal koronázott királya az Agydobás és az N után ismét a hazai viszonyokat állítja pellengérre, az elképzelhető legzöldebb világvégével kombinálva.
  Show book
 • Az Új Világ gyermekei és más történetek - cover

  Az Új Világ gyermekei és más...

  Alexander Weinstein

  • 0
  • 0
  • 0
  Alexander Weinstein elgondolkodtató történeteiben a jövő már megérkezett, olyan technológiai forradalmat és konflikusokat hozva magával, amik jó eséllyel mindannyiunk életében jelen lehetnek majd. A kötetben található tizenhárom novella az embert vizsgálja hétköznapi helyzetekben: az embert, aki látszólag mindig küzd az új világ változásaival és a folyamatosan érkező technológiai csodákkal, de közben a legnagyobb ellensége folyton saját maga lesz. Családok mindennapjaiba nyerhetünk bepillantást egy újabb és minden eddiginél keményebb gazdasági válságban (Hátország), vagy megnézhetjük, hogy egyáltalán mit jelenthet a család fogalma a jövőben (Búcsú Yangtól, Az Új Világ gyermekei), és mit tehetnek az egyénnel a virtuális valóságok (A térképészek, Móksa). Ezek mellett olvashatunk arról is, hogy milyen hatással lehet egész országok életére a menekültkérdés (Vándorlás), illetve több történet foglalkozik a küszöbön álló klímakatasztrófával (Jégkorszak, Zuhanóív).
   
  Az Új Világ gyermekei és más történetek a szépirodalom és a sci-fi eszköztárából építkező, sokszor komor hangulatú gyűjtemény, amiben lépten-nyomon felvillan a remény szikrája, emlékeztetve minket arra, hogy miért vagyunk itt és miért harcolunk. Alexander Weinstein ezekkel a történetekkel hívta fel magára a figyelmet az utóbbi években, ráadásul a Búcsú Yangtól című novellájából Colin Farrell főszereplésével film is készült.
  Show book
 • Állati gonosz - cover

  Állati gonosz

  John Scalzi

  • 0
  • 0
  • 0
  Mi történik akkor, ha egy titkos szupergonosz elhalálozik, és szeretett, ám tudatlan unokaöccsére hagy mindent? Mi lehet sokkolóbb az örökös számára? Szembesülni a ténnyel, hogy az eredetileg parkolómágnásnak hitt nagybácsi valójában a világ egyik leghírhedtebb gonosztevője volt – az az igazi, régi vágású fajta, akit a Bond-filmekben látni, vulkánba vájt főhadiszállással meg mindennel –, vagy, hogy titkos birodalmát értelmes, emberi nyelvet és számítógépet használó macskák irányítják?
   
  És képes-e megbírkózni a hirtelen minden irányból rá leselkedő veszéllyel? Elvégre a végtelen mennyiségű pénz mellé az egész biznisz is jár, amire nem egy üzleti partnernek fáj a foga.
   
  John Scalzi legújabb regénye állati képtelenség, ami humorában sokszor Christopher Moore-t idézi, közben viszont meglehetősen józanul foglalkozik korunk világának legégetőbb problémáival.
  Show book
 • Démonkrácia - A lázadás ára - cover

  Démonkrácia - A lázadás ára

  Zita Demendi

  • 0
  • 0
  • 0
  A sötétségdémon, akinek lételeme a törvény Blacket egy nap az apja ki akarja zökkenteni a barátnője gyászolásából, és magával viszi egy megbízatásra, ahol az egyik régi barátja várja őket. Ám Bajtársból időközben őrült forradalmár lett, aki veszélyes szimulá­cióba kényszeríti őket, hogy végezhessen velük. Black csak a testvéreiben és az angyalok jószívűségében bízhat, ha élve ki akar szabadulni. Az őrült lány, aki túl sok filmet néz Az iskolában deviáns Katarina mindig is arról álmodott, hogy egy­szer ő lesz a kiválasztott. A pubertáskori vágydémonaival való küzdelme után sikerül újra átkelnie az anarchikus Nem Valósvilágba, ahol egy iz­galmas küldetés zúdul a nyakába. Egykori mentorának élete a tét és rá kell jönnie, hogy főszereplőnek lenni nem csak játék és mese, hiszen a merénylő a vérére hajt, és egyre növekszik az ereje. A dorbézoló trónörökös Sólyom, a jóképű tűzdémon mindig is menekült a politika elől, de ami­kor a forradalmi eszmék ismét felütik fejüket a birodalomban, kénytelen belekóstolni a felelősségtudatba. Öccse megmentése során választania kell, hogy melyik oldalon áll egy olyan harcban, ahol nehéz eldönteni, kinek van igaza.
  Show book
 • Eshtar – Második könyv - cover

  Eshtar – Második könyv

  Michael Alden

  • 0
  • 0
  • 0
  A ​történet folytatódik. Inisfael világán lassan szárnyra kap Eshtar vallása, és a háború kimozdul a patthelyzetből. Új korszak kezdődik, bár a királynő nem kerülheti el a vérontást.
  Mikael és Arkady, négyszáz évvel később, más jellegű problémákkal néznek szembe: a politikai elit ellenük fordul, miközben több fronton kénytelenek háborút folytatni. Dareeos titkos flottája délen partra száll, és népirtásba kezd Új-Alexandriában, egy rejtélyes Sötét Apostol vezetésével; északon pedig maga a sötét nagyúr rombolja porig az útjába kerülő városokat.
  Vittoryát útja a Föld múltjába vezeti, ahol segítségére siet Gilgames, Uruk királya, és ketten megdöntik a Férgek földi szolgájának, Aggának zsarnoki uralmát Mezopotámia felett.
  Idővel fény derül rá, hogy minden esemény egyetlen rendszer részét képezi, melyet egy titokzatos időutazó tart a kezében.
  Az SF-et fantasyelemekkel vegyítő ciklus második kötetében a fiatal főhősök nem ismernek határt sem térben, sem időben, mégsem a kalandok a legfontosabbak: a felnőtté érés folyamatának lehetünk tanúi, miközben a szereplők igyekeznek megbirkózni a vallás, a hazafiasság, a háború és az erőszak, valamint a felelősségvállalás és a szerelem problémáival.
  Show book
 • A Halál Angyala - cover

  A Halál Angyala

  Gabriel Woolf

  • 0
  • 0
  • 0
  A Halál Angyala („Lángoló sorok” paranormális thriller sorozat III/2. rész)
  
  Lena Livingstone jó ideig nem értette, hogyan sikerült kinyitnia égő kocsijuk ajtaját, amiben férje bent rekedt. Ilyenkor az óriási hő hatására deformálódik a gépjármű karosszériája, ezért még a tűzoltók is csak feszítő-vágó berendezéssel tudják megbontani a burkolatot, mert emberi erővel már lehetetlen kiszabadítani a beszorult vezetőt. Lena mégis képes volt Stanley lángoló dzsipjének ajtaját egyetlen rántással kitépni, aminek ráadásul vörösen izzott közben a kilincse.
  Lena, az egykori írónő rájön, hogy nemcsak tüzet tud gyújtani gondolatának erejével, valamint szinte teljesen tűzálló is a teste, hanem megmagyarázhatatlan okból emberfeletti fizikai erőre is szert tett. Súlyzós edzésekkel tesztelve magát, kideríti, hogy az, amire izmai képesek, szinte már ellentmond a fizika törvényeinek.
  Livingstone elkezd módszeresen leszámolni az őt korábban zaklató, megalázó, fenyegető internetes trollokkal, akik férje haláláért is felelősek. Olyan hatalommal pedig, ami a birtokában van, elképzelhetetlen pusztításba kezd közöttük. A dolognak hamar híre megy, miszerint egy természetfeletti jelenség tizedeli Livingstone egykori kritikusait, bizonyíték ugyanis sosincs az írónő ellen.
  Csupán egy személy gyanakszik rá: Lisbeth Long, akinek még Livingstone-nál is különlegesebb képességek vannak a birtokában. Long eldönti, hogy leleplezi az önbíráskodót, de nincs könnyű dolga, mert Lena jóval agyafúrtabb, elszántabb és őrültebb, mint azt bárki feltételezné róla.
  Az állandó menekülésben lévő, sorozatgyilkossá vált írónő már éppen azt gondolná, hogy senki sem fogja tudni őt megállítani, egyszer azonban találkozik valakivel, vagy inkább valamivel, amire még ő sem volt felkészülve:
  Egyik este, egy sikátorban bujkálva összetalálkozik azzal, ami állítólag anyósát, majd a férjét is elvitte: a Halál Angyalával.
  Vajon elég-e a tűzgyújtás képessége, a tűzálló test és az emberfeletti erő ahhoz, hogy szembeszálljon egy ilyen lénnyel? Lehet, hogy végül a Halál Angyala lesz az, aki megállítja Livingstone-t az ámokfutásban? Vagy talán még ő sem bír el vele?
  Ha a tűz nem fog Lenán, akkor fog-e majd a halál?
  Show book