Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Porcukor pékség a korzón - cover

Porcukor pékség a korzón

Hidasi Judit

Publisher: Álomgyár Kiadó

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Az Újrakezdők negyedik részében ismét a balatoni kisváros sétányára kalauzol bennünket egy izgalmas történet. Zsuzsa, a Lady Lavender pultja mögött idézi fel múltját, egy elveszett szerelmet, és régóta rejtegetett titkok kerülnek napvilágra.
 
 
 
Ahogy peregnek a napok, az egykori érzelmek más megvilágításba kerülnek, és hősnőnk eltűnődik: talán rossz helyen kereste a boldogságot? A korzón vaníliás sütemények csábítják egy másik élet felé, de lehet, hogy a múltja nem ereszti.
 
 
 
Hidasi Judit regényében a Balaton-part ismét megtelik élettel és izgalommal. A Prosecco Klub tagjai a sétányon élik szinte minden percüket, felbukkan Éva, Nóri és Gabi is. Szerelmi életük pedig természetesen most sem mentes a bonyodalmaktól. A választ sokszor Zsuzsától várják, aki ezúttal azonban saját érzéseivel és döntéseivel kénytelen szembenézni.
 
 
 
„Tele van élettel, jókedvvel és újrakezdéssel!” - DontForgetToSmileAndRead
 
 
 
„Olvasás közben éreztem az illatokat, az ízeket, hallottam a Balaton hullámait.” - Szavak erdeje
 
 
 
„A karakterekkel könnyű azonosulni és megérteni, mi a mozgatórugójuk, mit, miért tesznek.” - ReAd-Blog
Available since: 05/28/2024.
Print length: 298 pages.

Other books that might interest you

 • A lány aki megszökött Auschwitzból - cover

  A lány aki megszökött Auschwitzból

  Ellie Midwood

  • 1
  • 2
  • 0
  „Megrendítő és lebilincselő történet Ellie Midwood briliáns elméjéből.” – The Hist Fic Chickie„Ez a könyv a lelkem minden porcikáját megrázta...” – Literacy Indulgence„Ez egy lenyűgöző regény, amely megdöbbentő történelmi részletességgel tárja elénk a náci megsemmisítő tábort.” – loopyloulaura„Ellie Midwood elhiteti veled, hogy te is ott vagy a táborban Mala és Edek mellett.” – Shaz’s Book Blog
   
   
   
  Több millió embert kényszerítettek arra, hogy besétáljon Auschwitz kapuján, de ő volt az első nő, aki megszökött onnan. Ez a megrázó regény Mala Zimetbaum inspiráló, igaz történetét meséli el, akinek hősiességét sohasem felejtjük el, és akinek sorsa megváltoztatta a történelmet...Auschwitzból senki sem jut ki élve.Mala, a 19880-as számú fogoly abban a pillanatban tudta, hogy a pokol mélyére került, ahogy kilépett a marhavagonból. Az SS tolmácsaként arra használja pozícióját, hogy a lehető legtöbb életet megmentse. Kenyérdarabokat csempész az éhhalál küszöbén állóknak.Edward, az 531-es számú fogoly tábori veterán és politikai rab. Ugyanúgy néz ki, mint mindenki más: borotvált fej és csíkos egyenruha; ő azonban a földalatti ellenállás egyik harcosa. És van egy terve a szökésre.Nem más bűnért zárták be őket, csupán azért, mert léteznek. Amikor azonban megismerkednek, Auschwitz sötét árnyékát halvány reménysugár világítja meg. Edward elhiteti Malával, hogy lehetséges a lehetetlen. Hogy a tábor körül húzódó elektromos kerítés, a végtelen számú őrtoronyban járkáló fegyveres őr és a földet pásztázó reflektorok ellenére meg tudnak szökni ebből a haláltáborból.Ígéretet tesznek, hogy együtt szöknek vagy együtt halnak. Ami ezek után következik, az a történelem egyik legcsodálatosabb szerelmi története...Az auschwitzi tetováló, A döntés és az Árvák vonata rajongói imádni fogják ezt a lélegzetelállítóan gyönyörű mesét a bátorságról a tragédia közepette és a merészségről a félelem dacára. A lány, aki megszökött Auschwitzból igaz történeten alapul, és bebizonyítja, hogy a szerelem lehet fény a sötétben...
  Show book
 • A lelkem Auschwitzban maradt - cover

  A lelkem Auschwitzban maradt

  Ellie Midwood

  • 1
  • 2
  • 0
  „A lelkembe mart, darabokra szaggatott, és összetört.” – Next On Reading List
   
  „Nem lehet letenni.” – Avid Reader
   
  „Elképesztő könyv.” – Nicki’s Book Blog
   
  „Szívbe markoló és könnyfakasztó.” – Tropical Girl Reads
   
  Németország, 1947
   
  Különös eset kerül a Németországban szolgáló dr. Hoffman pszichiáter asztalára az úgynevezett nácitlanító bíróságon.
   
  Beidézik Franz Dahlert, egy korábbi auschwitzi őrt, és ő a legváratlanabb tanú kihallgatását kéri: Helenáét, aki a táborban az őrizetére bízott fogoly volt, majd később a felesége lett.
   
  Andrej Novák, egy újsütetű nácivadász, valamikori auschwitzi rab a vádlott nevét felismerve Dahler bűneinek teljes feltárását követeli, azt állítva, hogy a férfi SS-őrként nemcsak zaklatta Helenát, de most arra használja, hogy megússza a felelősségre vonást.
   
  Helena tipikus áldozatnak tűnik: csendes, elnyomott, látszólag tökéletesen a férjétől függ, inkább a vád tanúja lehetne, mint a védelemé.
   
  Mikor elkezdi a vallomástételt, dr. Hoffman egyre inkább összezavarodik az előtte kibontakozó kép láttán: egy elkövető, aki állítólag megmentő, és a vádló mint bűnös.
   
  Ahogy Hoffman egyre jobban megismeri a szereplőket, kérdésessé válik, hogy épp a legelképzelhetetlenebb szerelmi történetet hallja-e, vagy Helena valami újszerű, névtelen pszichiátriai betegségben szenved, és ez befolyásolja abban, ahogy a múlt történéseit látja.
   
  Ellie Midwood USA Today bestsellerszerző és díjnyertes újságíró részben igaz történeten alapuló, pszichológiai kérdéseket boncolgató, izgalmas regénye Auschwitz borzalmaiba és a háború utáni Németország mindennapjaiba enged betekintést, miközben folyamatos találgatásra késztet, hogy vajon mi mozgathatja az egyik vagy a másik felet.
  Show book