Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
A Vérengző - cover

A Vérengző

Brett O'Conor

Publisher: Publishdrive

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Idaho retteg és a környező államokban sem tanácsos sötétedés után az utcákra lépni. De már az otthonokban sincsenek biztonságban az állampolgárok. Kegyetlen sorozatgyilkos szedi áldozatait és a helyi, illetve állami rendőrök is tehetetlenek. Lenny Maraccio, az FBI vezető különleges ügynöke évek óta a könyörtelen hóhér nyomában van, de a gyilkos mindig egy lépéssel előtte jár. Az államban egyre többen gondolják úgy, hogy jót tenne a vérfrissítés nyomozásnak és Maraccionak félre kellene állnia. Ő azonban nem akar félreállni. Személyes küldetésének tekinti a gyilkos elfogását.
 
Maraccio egyedül dolgozik az ügyön, társai már rég kikoptak mellőle. Mert a vezető ügynök egy kissé nyers. Egy kissé karcos. És egy kissé már ki is égett.
 
A közvélemény nyomására az FBI Maraccio mellé rendeli Jim Donaghue különleges ügynököt, aki nemrég oldott meg egy hasonló ügyet a távoli Delawareben. Eddig Donaghue is egyedül dolgozott. Mert egy kissé nyers. Egy kissé karcos. És egy kissé már ki is égett.
 
A két veterán ügynöknek össze kell csiszolódnia, hogy elkapják a sorozatgyilkost. Amíg a siker érdekében próbálnak egymáshoz idomulni, meg kell vívniuk a szenzációéhes sajtóval, akiket alig érdekelnek az érdemek, ellenben jól felfújnak minden kudarcot. És mindezt úgy tálalják, mintha titokban a Vérengzőnek drukkolnának. Az ügynököknek ki kell kerülniük a gáncsoskodó bürokratákat és politikusokat is, akik egyre hangosabban követelik az eredményeket.
 
Maraccio és Donaghue belevetik magukat a munkába. Éjt nappallá téve dolgoznak, államokon keresztül üldözve láthatatlan ellenfelüket, aki közben sorra szedi áldozatait. A két ügynököt nem érdekli a szenzáció és nem érdeklik a babérkoszorúk. Az öldöklésnek akarnak véget vetni és a gyilkosságok nyomában járó rettegésnek. Egy nem várt fordulat talán a kezükre játszik, hogy elkaphassák hírhedt ellenfelüket.
 
Vajon sikerül nekik? Vagy a Vérengző ismét kicsúszik a kezeik közül?
Available since: 05/04/2024.
Print length: 295 pages.

Other books that might interest you

 • Kirakos - Janteloven-gyilkosságok - cover

  Kirakos - Janteloven-gyilkosságok

  K. A. Varsson

  • 0
  • 0
  • 0
  A Kirakós nem szokványos krimi. A méltán népszer skandináv bnügyi regények mfaját ötvözi az otthon játszható szabadulószoba-könyvek feltörekv trendjével.Tökéletesen élvezhet a hagyományos módon, az olvasó sorról sorra halad, közben találgat és gondolkozik a történetet illeten, amely végül teljes egészében kibontakozik eltte.Lehetség nyílik azonban idrl idre a nyomozók brébe bújni, mivel a könyvben tíz, egyértelmen jelzett eltér bettípussal szedett feladvány található, amelyek megoldásához semmi más nem szükséges, mint az olvasó leleményessége. Ezeknél a pontoknál kicsit megáll az id, és mindenki kedvére kutakodhat a könyvön kívüli világban, késbb pedig ellenrizheti, helyes megoldásra jutott-e.Interaktív krimi a javából, ahol az olvasó okosabb lehet akár a nyomozóknál is!
  Show book
 • A negyedik férfi - Elméletben tökéletesen ismeri a gyilkosok elméjét De mi van akkor ha szemlélőből szemtanú lesz? - cover

  A negyedik férfi - Elméletben...

  Jonas Moström

  • 0
  • 0
  • 0
  A sikeres pszichiáter, bűnügyi profilalkotó, mintafeleség és kétgyermekes családanya, Nathalie Svensson úgy dönt, kilép a házasságából, elválik, és élni kezdi a saját életét. Szórakozni jár, futó kalandokba bonyolódik, és végre ismét szabadnak érzi magát. Az egyik éjszakája azonban rémálomba fordul, amikor a szeme láttára gyilkolják meg alkalmi ismerősét, a híres stockholmi színészt. Az eset ráadásul kísértetiesen emlékeztet Nathalie életének korábbi, nagy traumájára, amikor hasonlóképpen veszítette el a vőlegényét. Van-e összefüggés a két eset között? Ki az a titokzatos alak, aki egyfolytában követi Nathalie-t? Milyen utakra vezet a halott vőlegény, Adam hagyatéka?A svéd Jonas Moström regénysorozatának első kötetével a skandináv krimi egyik legizgalmasabb új hangja mutatkozik be a magyar olvasóknak.
  Show book
 • Várj amíg meghalsz - cover

  Várj amíg meghalsz

  Kness Kimberly

  • 0
  • 0
  • 0
  "A Nap úgy sütött be a kórterem félig nyitott ablakán, ahogy a dizájnerek gondos tervei szerint be kellett sütnie. Ebből a szempontból Dr. Crossnak minden oka megvolt az elégedettségre."
   
  ...Egy budapesti luxusklinikán rejtélyes halálesetek történnek. A klinika amerikai igazgatója, a plasztikai sebésznek középszerű, ám férfiként veszettül vonzó Dr. Cross sikertelenül próbálja az intézmény falai között tartani az ügyet. Az események egyre inkább kicsúsznak a kezei közül. A szépség templomában, ahogyan ő nevezi a klinika amerikai csúcstechnológiával fölszerelt, művészien megtervezett világát, senki sincs biztonságban. Sem a szépülni vágyó paciensek, sem az ápolószemélyzet. A legkevésbé maga Cross... Jól körülbástyázott életét gonosz erő  kezdi irányítani, miközben Budapest, a mesés közép-európai metropolisz éli a maga  21. századi mindennapjait.
  Show book
 • Az ember aki nem is él - cover

  Az ember aki nem is él

  Edgar Wallace

  • 0
  • 0
  • 0
  – Hát most már a tied! És ezek után, hogy tetszik a legény? Augusztus Javot keskeny ajka cinikus mosolyra ferdült, ahogy jobban megnézte a színteret. A kis szalon csupa zűrzavar volt, a bútorokat hátratolták a falhoz, hogy helyet csináljanak a tánco
  Show book
 • Magány - cover

  Magány

  András Berkesi

  • 0
  • 0
  • 0
  „Persze sok mindent nem érthetsz. Ez természetes, hiszen még sok dolog nem világos előtted. Nem is tudom, hol kezdjem a továbbiakat, hogy teljesen érthető legyen a kép. Valószínűleg még azzal sem vagy tisztában, hogy miért lettem Pista felesége, ha Koltai Pétert ennyire szerettem. Nem tagadom, hosszú ideig magam sem tudtam. De már azon a bizonyos májusi beszélgetésen éreztem, hogy Péter iránt érzett szerelmem átalakult, és úgy tűnt fel, hogy az ő érzelmei is megváltoztak. Amikor erről beszélgettünk, furcsa magyarázatot adott. Nagyon szeret, úgy érzi, sohasem fog mást megszeretni, de mivel jövője teljesen bizonytalan, nem akarja sorsomat a magáéhoz kötni. Lehet, hogy nem bírja sokáig azt a lelkiismereti nyomást, amely alatt áll, és jelentkezik. Biztosan börtönbe zárnák. És akkor mi történne velem? Higgyem el, ezért nem vesz el feleségül, és ezt szerelemből teszi. Megnyugtatott, hogy mást sem vesz el, mert nagyon jól tudja, hogy hazugságra nem szabad boldogságot építeni. Vitatkoztam vele.”
  Show book
 • Vértestvérek - cover

  Vértestvérek

  Ania Ahlborn

  • 0
  • 0
  • 0
  Az Appalache-hegység mélyén található egy ház, messze a civilizációtól. A Morrow család lakja, akik magányos, maguknak való emberek. Csak néha mennek be a legközelebbi városba, egyébként senkit nem zavarnak. S épp ezért senki nem megy hozzájuk kérdéseket feltenni, amikor eltűnik egy-egy fiatal lány. Pedig elég lenne csak felásni a környéküket, és Nyugat-Virginia állam legkegyetlenebb gyilkosai lepleződnének le.
  
  A tizenkilenc éves Michael is kötelességtudóan részt vesz családja erőszakos tevékenységében, de sosem lelte örömét benne. A fákon át visszhangzó sikolyoktól sokszor kirázza a hideg. Normális életre vágyik, és bízik benne, hogy egyszer meg is kapja... Mikor a szomszédos kisváros lemezboltjában találkozik Alice-szel, azonnal megigézi valami, és meglátja a kiutat. Egy pillanatra elfelejt minden szörnyűséget, ami az életét kísérte. Azonban a családja rögtön emlékezteti, hogy hol a helye.
  
  Ania Ahlborn regénye pokoli utazás az amerikai vidék kietlen zugaiba, ahol velejéig romlott emberek tesznek kimondhatatlan dolgokat. A Vértestvérek nem csak az utóbbi évek egyik legsokkolóbb horrora, de egyben tanúbizonysága annak is, hogy a műfaj nem csak a férfi szerzőké.
  Show book