Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Vjernost - cover

Vjernost

Marco Missiroli

Publisher: Fraktura

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Carlo i Margherita u sretnom su i stabilnom braku, odnos im je suptilna mreža ljubavi, povjerenja, podrške i razumijevanja. No kada se u njihovu životu pojavi Carlova studentica, samozatajna, talentirana i privlačna Sofia, pokrenut će se potisnute želje i neostvarene ambicije, a međusobna odanost dolazi na kušnju. Tiha snaga njihove povezanosti, čiji je pouzdan oslonac Margheritina majka Anna, mudra, ponosna krojačica koja skriva vlastita razočaranja, širi se koncentričnim krugovima na njima više ili manje bliske ljude u burnom preispitivanju čežnji i neuspjeha, ali i izgleda da se održe zajedno.Međunarodni bestseler Marca Missirolija Vjernost emocionalan je bračni roman čija je radnja smještena u ulice, zgrade, domove današnjeg Milana i koji traži odgovor na univerzalno pitanje: možemo li biti vjerni sebi, a da ne izdamo ljude koje volimo?“Postoje romani koji kao da dolaze iz budućnosti. Romani koji se čine da nam se vraćaju, ovdje i danas, iz vremena u kojem su napokon mnogi problemi riješeni, odnosno vraćeni u svoju izgubljenu, iskonsku prirodnost. Uobičajeno je za ove romane reći da ‘oni čine eru’... Vjernost je jedan od njih. (...) Patnja u ovom romanu slična je bijedi u Célinea: oslobađa, čini da želite živjeti.” – Sandro Veronesi“Upečatljiv roman koji istražuje napetosti u naizgled idiličnom braku, u kojem naslage vlastitih želja i razočaranja iskušavaju par u tridesetima.” – The Financial Times“Moćno, delikatno, iznimno.” – Claudio Magris“Vjernost uspijeva istodobno biti slojevita literatura i neodoljivi trač. Sjajno je to djelo briljantnog pisca.” – Jonathan Safran Foer“Vjernost beskompromisno otkriva osjećaje našega vremena: što smo postali, koje su naše borbe i slobode? Missiroli zasijeca u tamu našeg unutarnjeg života.” – Roberto Saviano“Osjećat ćete se kao da ste se sklonili u stranice ove knjige i kao da ih nikada nećete napustiti.” – La Stampa“Zove se Vjernost, iako ustvari govori o osjećajima koji se kolebaju, o željama koje su opozvane. Kako ne bi izdale...” – Donna Moderna“Majstorski: Missirolijeve riječi su vatra... Završetak – leden – jednako je dobar kao i kraj Joyceovih ‘Mrtvih’.” – Corriere della Sera
Available since: 07/27/2022.
Print length: 232 pages.

Other books that might interest you

 • Čarobni prsten - cover

  Čarobni prsten

  Hedviga Kurc-Maler

  • 0
  • 1
  • 0
  U ovom će romanu spisateljica upotrijebiti čarobni prsten pomoću kojega je moguće otkriti karakter sugovornika. Kamen na prstenu zamagli se svaki put kad se pojavi zla osoba. To će pomoći Geraldu da progleda i da suspregne svoju ljubav prema zloj Beatrix, a zavoli dobru Romanu.
  Romana Nordegg je naslijedila od majke veliki imetak, a njezin otac postavši udovac oženio se udovicom koja će ga upropastiti svojim rastrošnim životom. Za nekoliko godina potpuno će skrahirati, ali to krije pred svojom ženom. Da njegova tvornica ne padne pod stečaj, priskače mu u pomoć kćerka sa svojim imetkom i otkupljuje tvornicu. Sada je ona vlasnica tvornice i kuće u kojoj stanuje s ocem, njegovom ženom i s njeno dvoje djece iz prvoga braka. Otac uskoro umire i sada započinje zaplet.
  U goste dolazi maćehin rođak Gerald koji je dugo boravio u Indiji. Bogat je i gospođa Bylla usmjerava svoju kćerku Beatrix prema bračnoj luci s Geraldom. Ljubav je planula na prvi pogled i da nije bilo prstena i naravno još nekih događaja, Gerald bi se oženio lijepom Beatrix. Progledavši, vidi da je pravi dragulj Romana, a ne Beatrix.
  Napuštena od Geralda, Beatrix otkriva svoje pravo lice, ali to ne može spriječiti sreću Geralda i Romane. Dobra Romana se ne osvećuje, već prašta i dariva Beatrix koja se također udaje, a svojoj maćehi osigurava siguran život. Tako su svi sretni i zadovoljni. Bude li zadovoljan i čitalac, spisateljica je postigla svoj cilj.
  Show book
 • Dugo iščekivanje - cover

  Dugo iščekivanje

  Hedviga Kurc-Maler

  • 0
  • 1
  • 0
  Plodna spisateljica Kurc-Malerova izvezla je još jedan stihovit i zanimljiv vez. U svom romanu Dugo iščekivanje ispričala nam je priču o djevojci koja biva iznenada zaprošena od čovjeka kojeg potajno ljubi. Usprkos tome, ona ulazi u brak jer želi udovoljiti molbi svoje dobre i nježne majke, i jer je na to prisiljava grubi i neumoljivi otac.
  Ona strahuje od ispraznosti bračnog života lišenog uzajamne ljubavi, uvjerena da je zaprošena na preporuku svoje svekrve, a ne iz zaljubljenosti mladog prosca.
  Mladac također pretpostavlja da je Kathe pristala na brak zbog njegova bogatstva, a ne iz simpatija i ljubavi prema njemu, jer on sam to ne osjeća za nju. Brak se očituje u uzajamnim poklonima i pažnjama. No, s vremenom se i kod supruga rađa ljubav i neprestano jača i buja. To mlada supruga ne zapaža i prima hladno sve izljeve ljubavi i strasti. Sve to dovodi do očajanja mladog supruga, ali ni očaj Kathe nije ništa manji. Oboje vide samo svoju ljubav, a kod partnera je ne mogu otkriti.
  Proći će čitava godina dana braka, dok supružnicima postane jasno da se duboko i istinski uzajamno vole. I baš zbog tog dugo očekivanog saznanja, radost i sreća ih preplavljuju.
  Show book
 • Griseldis - cover

  Griseldis

  Hedviga Kurc-Maler

  • 0
  • 1
  • 0
  Posve je sigurno da će čitaoci svesrdno pozdraviti susret s romanom Griseldis jer se on ubraja u naročito uspjele romane popularne spisateljice Hedvige Kurc-Maler.
  Gotovo čitava priča ovog romana odigrava se u starom dvorcu Treuenfels u kome grof Harro s kćerkicom Gildom, kao u nekom izagnanstvu, tužno provodi dane. Njegova žena, s kojom se nije slagao i koja gaje vrijeđala i sramotila umrla je u čudnim okolnostima, pa se nije moglo dokazati je li otrovana ili je izvršila samoubojstvo. Sjena sumnje ležala je na grofu usprkos sudskoj odluci. Tko zna do kada bi grof Harro tako tavorio, da nije donio odluku da dovede svojoj kćerkici odgojiteljicu.
  Pojava odgojiteljice Griseldis unijela je radost u tužni život dvorca. Ponajprije je osvojila malu Gildu, a zatim i grofa. Ljubav između Griseldis i grofa bila je obostrano potiskivana, ali je kod Griseldis rodila želju da dokaže grofovu nevinost. Svakodnevno i mukotrpno, malo-pomalo, sama na svoju ruku, vršila je ispitivanja izlažući se i smrtnoj opasnosti. Otkriće ubojice otklonilo je sve zapreke za ljubav i brak između grofa i Griseldis. Iako naivna, ova priča je protkana dubokim osjećajima i uz to neodoljivo plijeni pažnju čitaoca pružajući mu na kraju veliko zadovoljstvo.
  Show book