Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
100 sande historier om usædvanlige dødsfald - cover

100 sande historier om usædvanlige dødsfald

John Mac, Sandrine Brugot, Marion Ambrosino, Luc Tailleur

Publisher: Studio Minuit

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Kan vi dø spiddet af et halmstrå, dræbt af en snegl, knust af en ko, der faldt ned fra himlen, forgiftet af en gulerod,eller blive kvalt i latteren? NEJ? Ja, det er muligt... Desværre. Du vil opdage de 100 mest absurde og tragiske måder at gøre det på, Det er en påmindelse om livets uudholdelige skrøbelighed og om behovet for at undgå risikabel adfærd. Hver gang er det en påmindelse om tilværelsens uudholdelige skrøbelighed og om behovet for at undgå risikabel adfærd.
Available since: 06/21/2022.
Print length: 102 pages.

Other books that might interest you

 • Den røde løber - Kinas Fremmarch i Europa - cover

  Den røde løber - Kinas Fremmarch...

  Christina Boutrup

  • 0
  • 0
  • 0
  Verdens største pengetank bugner, og kinesere rejser ud og investerer over hele verden. Forretningsfolk og folkevalgte ruller den røde løber ud i håb om vækst og arbejdspladser. I sin nye bog Den røde løber – Kinas fremmarch i Europa rejser Christina Boutrup i kinesernes fodspor og fortæller, hvad der driver deres købelyst. 
  Kinesiske politikere og forretningsfolk er blevet ombejlede gæster på de bonede gulve i hele verden, fordi de har penge på lommen. Ingen bortset fra menneskerettighedsforkæmpere vover at fornærme den kinesiske regering, som med et jerngreb natten over – og uden at begrunde det – kan lukke døren til det attraktive kinesiske marked. 
  Der er i dag en Kina-faktor i alle globale beslutninger – fra vores klima til verdenshandel, menneskerettigheder eller internationale indsatser i Syrien. Det betyder, at vi i stigende grad bliver tvunget til at samarbejde med kineserne, og mange danskere skal i fremtiden vænne sig til at have kinesiske ejere og chefer på arbejdspladsen. 
  Den røde løber handler om Kinas voksende indflydelse i Europa. Det er historien om, hvordan vi forsøger at tiltrække rige kinesere – og hvad der sker, når vi inviterer dem indenfor. Pengene flyder, men ind ad bagdøren kommer også politisk og kulturel indflydelse, korruption og forretninger på kinesiske vilkår. 
  Tag med til Nyborg, hvor politikere lokker kinesere med dansk velfærd. Og til Kalmar, hvor spekulanten Lui Jinxing slog hul i kommunekassen med svindel og luftige løfter og så forduftede. Oplev også Italiens Chinatown, hvor tusinder af illegale kinesiske immigranter knokler på tøjfabrikkerne - og besøg hemmelighedsfulde Huawei, der leverer bredbånd til danskerne. 
  Bogen viser, hvor stærkt Europa er under kinesisk påvirkning i disse år og udfordrer vores selvbillede. 
  Indlæst af Christina Boutrup selv, 2015. 
  Show book
 • Det gennemsnitlige menneske - Om at lede sig selv og andre - cover

  Det gennemsnitlige menneske - Om...

  Morten Albæk, Stig Matthiesen

  • 0
  • 0
  • 0
  “Op igennem 1990’erne og 00’erne har vi skabt en kultur, der alene har opfordret mennesket til at definere sig selv ved sine ambitioner, drømme og fantasier. En kultur, der reproducerer folks manglende evne til nøgternt at vurdere egne evner ved at anspore dem til konsekvent at overvurdere dem”. Så kontant er meldingen fra Morten Albæk her i bogen. 
    
  Albæk gør op med folks indbildte tro på, at deres talent bare skal opdages og langer ud efter den manglende selverkendelse, der nærer X Factor og andre lignende konstruktioner i vores omgivelser. For efter Albæks mening er de fleste af os helt gennemsnitlige, fejlfyldte mennesker, som skal arbejde flittigt og gøre vores bedste hver eneste dag, hvis vi skal opleve succes og bidrage positivt til verden. 
    
  Morten Albæk er Group Senior Vice President i Vestas, anerkendt som en af de mest innovative marketingdirektører i verden og adjungeret professor i Anvendt Filosofi ved Aalborg Universitet. 
    
  I bogen deler han sine tanker om vigtigheden af at være et helt menneske i en moderne og omskiftelig verden. Han forklarer, hvorfor man hverken kan være en god leder, en god medarbejder eller et godt menneske, hvis man ikke er ærlig i omgangen med sig selv og med andre. De kontante refleksioner sættes løbende i relief med Albæks fortælling om sin egen opvækst og sine personlige erfaringer fra ungdoms- og voksenlivet.  
  Lydbogen er indlæst af Peter Carstens.
  Show book
 • Ståsteder - 10 gamle ideer til en ny verden - cover

  Ståsteder - 10 gamle ideer til...

  Svend Brinkmann

  • 0
  • 0
  • 0
  Bogen Stå fast lærte danskerne at tage nej-hatten på og holde op med at mærke så meget efter hele tiden. I bogen fremhævede Brinkmann menneskets forpligtelser som alternativ til den evige kredsen om selvet og dets udvikling. Men hvad har mennesket pligt til? Hvad er værd at stå fast på? I Ståsteder giver Brinkmann svar på disse spørgsmål ved at pege på ti eksistentielle holdepunkter, som kan give vores liv mening – når vi er holdt op med at jage den evindelige udvikling. 
  I Ståsteder er Brinkmanns udgangspunkt, at vi i moderne tid mangler sans og begreber for indhold, mål og formål i vores aktiviteter. I takt med, at vi er blevet rigtig gode til at måle og veje verden, er vi blevet tilsvarende dårligere til at vurdere værdien af det, vi måler og vejer. 
  Bogens ti ideer viser ti veje til selvudsigt. Selvindsigt er ifølge Brinkmann ikke uvigtigt, men betydningen af indsigt kan man kun forstå, hvis man har udsigt til de steder, man skal stå fast.
  Show book
 • Fortidens slagmarker - Krig og konflikt fra stenalder til vikingetid - cover

  Fortidens slagmarker - Krig og...

  Jeanette Varberg

  • 0
  • 0
  • 0
   Krig og ufred har fulgt mennesket siden tidernes morgen, men historiens kilder er tavse om lange perioder af den gamle verdens historie. Til gengæld har fortidens krigere efterladt sig spor i jorden, og Danmark er kendt for helt enestående forhistoriske fund. Våbenudstyr i grave, skeletter mærket af vold, store våbenskatte og overdådige offerfund i gudelunde i den vilde natur er genfundet og gør det muligt at fortælle om fortidens konflikter og kampe. Fortidens Slagmarker løfter en flig af den historie, der før lå hen i fortidens mørke – en populærvidenskabelig og fagligt velfunderet fortælling om krig og kamp fra stenalder til vikingetid, 6500 år.
  Show book
 • Min mosters migræne eller Hvordan jeg blev kvinde - cover

  Min mosters migræne eller...

  Hanne-Vibeke Holst

  • 0
  • 0
  • 0
  Med udgangspunkt i egne erindringer og samtaler med sin mormor, der er født i 1905, tegner Hanne-Vibeke Holst et billede af det tyvende århundredes kvindeliv, længsler, forventninger og krav. Med blikket rettet mod moderne kvinders adfærd og selvopfattelse gør hun status og spørger: "Vreden, gudinde, hvor blev den af?"
  Show book
 • Tidlig middelalder - Danmarks historie fra 1129 til 1221 set gennem fem dronningers øjne - cover

  Tidlig middelalder - Danmarks...

  Birgitte Hammer

  • 0
  • 0
  • 0
  Bogen beskriver udviklingen fra 1229 til 1221 og er inddelt i dronningekapitler – fem dronninger, hvoraf en var dronning i Sverige, de øvrige i Danmark.
  Richeza var i 1129 dronning i Väster Götaland og blev senere dronning i et samlet Sverige.
  Hun var mor til Sophia, gift med Valdemar den Store. En kvinde med indflydelse trods kvindernes underordnede stilling i samfundet .
  Gertrud fulgte Sophia.
  Dagmar og Beringera var begge gift med Valdemar Sejr.
  
  Bogen rummer vigtigt kildemateriale fra perioden.
  Show book