Begleiten Sie uns auf eine literarische Weltreise!
Buch zum Bücherregal hinzufügen
Grey
Einen neuen Kommentar schreiben Default profile 50px
Grey
Jetzt das ganze Buch im Abo oder die ersten Seiten gratis lesen!
All characters reduced
Les estranyes coincidències de la vostra vida Fets curiosos i insòlits Premonicions Telepatia Et passa també a tu? - La física quàntica i la teoria de la sincronicitat de Carl Jung expliquen fenòmens extrasensorials - cover

Les estranyes coincidències de la vostra vida Fets curiosos i insòlits Premonicions Telepatia Et passa també a tu? - La física quàntica i la teoria de la sincronicitat de Carl Jung expliquen fenòmens extrasensorials

Pablo Montaner

Verlag: Bruno Del Medico Editore

  • 0
  • 0
  • 0

Beschreibung

Pàgines 132. Des dels primers desenvolupaments del pensament, la humanitat creia que algunes coincidències importants eren signes amb els quals un nivell superior, filosòfic o diví, volia parlar amb els homes.
En els darrers tres segles, aquestes creences havien estat esborrades per les noves tendències científiques. Els fets extraordinaris van ser considerats casos simples. Qualsevol que volgués interpretar fets extraordinaris com a senyals divins estava destinat a la ironia.
De la mateixa manera, les visions del futur eren considerades il·lusions o fins i tot signes de desequilibri. Això va passar malgrat els testimonis de molta gent.
La ciència va negar l’existència d’una dimensió psíquica oberta al diàleg amb la ment humana. Segons l'opinió comuna, l'única realitat existent està feta d'objectes materials.
No obstant això, el 1980, molts experiments en física quàntica van demostrar que la matèria no és l'únic component de l'univers. Aquest univers conté un nivell en què l’energia i la informació no pateixen els límits d’espai i temps propis de la física clàssica.
Això confirma tots els coneixements adquirits en la història de la humanitat. Entre aquestes visions recordem el concepte d '"Ànima del món" enunciat pel filòsof grec Plató. Més recentment, el psicòleg suís Carl Gustav Jung ha desenvolupat la teoria de l’inconscient col·lectiu.
Aquest llibre evita aprofundir en temes excessivament especialitzats. L’autor acompanya clarament el lector a comprendre els tres nivells que formen una única realitat.
El primer nivell és el físic, que forma part de la nostra experiència diària. El segon nivell és el que descriu la física quàntica, típic de les partícules elementals més petites que els àtoms. El tercer és el nivell psíquic anomenat "no localitat". És el nivell espiritual, que no es pot localitzar físicament enlloc.
Aquest camí del coneixement fa referència als descobriments recents reconeguts per la ciència oficial. Les estranyes coincidències i els fenòmens de la ment esdevenen parts importants d’una nova i sorprenent realitat.
Verfügbar seit: 18.08.2020.

Weitere Bücher, die Sie mögen werden

  • Miguel Abensour: La democràcia contra l'Estat - cover

    Miguel Abensour: La democràcia...

    Jordi Riba

    • 0
    • 0
    • 0
    L'obra d'Abensour mostra la utopia i la democràcia com un element cabdal i d'actualitat, per aproximar-se de manera renovada a la comprensió dels nous moviments socials emergents; que justament es presenten en clau d'irrupció i amb voluntat de permanència. Hi ha en aquests, tal com l'obra abensouriana proposa, una clara politització de la societat civil, que es concreta en la presa de la paraula i l'acció originària. Es pot entreveure d'aquestes la voluntat de construcció de noves institucions que donin resposta clara i eficaç a les noves emergències socials, que sorgeixen permanentment, i que són semblants en la forma i en el fons a les injustícies combatudes pel poble de París al 1793: «Pain et institutions»; i que ara, actualitzades, agafen noms diversos.
    Zum Buch
  • Jacques Derrida: Democràcia i sobirania - cover

    Jacques Derrida: Democràcia i...

    Laura Llevadot

    • 0
    • 0
    • 0
    El pensament polític de Jacques Derrida (1930-2004) s'articula a partir de la noció d'aporia. La seva crítica a la sobirania, a l'estat nació, a la violència fundadora de tota llei, a la comunitat excloent, al logo(falo)centrisme, a la representació... no deriva en un anarquisme ingenu sinó més aviat en una exigència ètico-política. Es tracta de, malgrat viure en els estats que tenim, malgrat no haver superat la democràcia representativa, romandre oberts a l'heterogeneïtat, a tot allò que l'estat i la seva construcció jurídica exclouen.
    Si alguna cosa defineix la democràcia, per Derrida, és el fet de ser l'únic sistema obert, l'únic capaç de permetre el dret a l'alteritat. És aquesta exigència de justícia la que desborda tot dret i tota estructura estatal. La relació entre democràcia i sobirania esdevé doncs aporètica, no té sortida ni resolució, però per a tot estat constituït, per a tot sistema polític que pretén tancar-se en si mateix i legitimar-se a partir d'un principi fundador, la democràcia serà allò tan difícil de realitzar com d'exorcitzar. La resta no és sinó totalitarisme.
    Amb pròleg del filòsof Joan-Carles Mèlich.
    Zum Buch
  • El camí - Una introducció a la filosofia oriental - cover

    El camí - Una introducció a la...

    Michael Puett, Christine Gross-Loh

    • 0
    • 3
    • 0
     
    Una guia sàvia per a la vida bona. 
    El pensament occidental ens ha situat en marcs mentals que no ens porten a la veritable felicitat ni a l'equilibri, sinó que ens empenyen a la recerca sempre de "més" (ja sigui consumir o treballar), i hem oblidat la importància de connectar amb el món i amb nosaltres mateixos. 
    El curs que imparteix Michael Puett, professor d'Història Xinesa a Harvard, és dels més populars, i fins i tot ha guanyat una menció especial per excel·lència en l'ensenyament universitari. Aquest breu llibre és una síntesi amena de les seves classes i un il·lustratiu viatge per la filosofia xinesa. 
    Els petits canvis són el principi d'una gran revolució, com bé saben els filòsofs que Puett analitza en aquest compendi de filosofia i pensament. Des de Confuci a Laozi passant per Menci i altres autors i textos fonamentals de la filosofia xinesa, aquest llibre ens descobreix com la saviesa mil·lenària és avui encara més necessària que mai.
     
    "Puett ens fa mirar la tradició filosòfica occidental d'una manera completament diferent."
    The Sunday Times
    "El coneixement del professor Puett sobre la història i la filosofia xinesa ens ofereixen una manera nova, paradoxalment, de mirar els problemes de la nostra societat occidental."
    Publishers Weekly
    "Un desafiament interessant a les idees modernes occidentals sobre el jo i la societat. Val la pena."
    Financial Times
    "Accessible i amè. Un llibre que realment ens obre la porta a la filosofia i la saviesa xineses."
    The Sentinel
    Zum Buch
  • Diccionari històric del valencià col·loquial - Segles XVII XVIII i XIX - cover

    Diccionari històric del valencià...

    Joaquim Martí Mestre

    • 0
    • 0
    • 0
    Un diccionario histórico ambicioso sobre un aspecto del léxico desatendido hasta ahora: las palabras, las locuciones y las acepciones populares del valenciano, extraídas de textos literarios, a menudo inéditos, de los siglos XVII, XVIII y XIX. Bajo la palabra lema figuran la diversas acepciones y locuciones recogidas; ejemplos documentales ordenados cronológicamente; referencias a la situación de las palabras en los diccionarios históricos, etimológicos y normativo -respeto de los cuales se aportan muchas novedades-; referencias a otros repertorios lexicográficos y a fuentes escritas y orales, y una explicación de los mecanismos y procedimientos de creación léxica. Es un trabajo pionero dentro de la lexicografía catalana, en la cual el autor enmarca el estudio de cada palabra o locución. Joaquim Martí Mestre (Valencia, 1964) es profesor de la Universitat de València. Su actividad docente e investigadora se centra en la historia de la lengua catalana y en la lexicografía histórica. Ha publicado, además de varios artículos de revistas especializadas, El Llibre de Antiquitats de la Seu de València. Estudi i edició (Valencia / Barcelona, 1994) y Literatura de canya i cordell al País Valencià (Valencia, 1997).
    Zum Buch
  • El camp polític - Nous desafiaments a la democràcia al segle XXI - cover

    El camp polític - Nous...

    Pierre Bourdieu

    • 0
    • 0
    • 0
    Es pot callar quan es divisa un perill? La resposta a aquesta pregunta és, certament, moral i política. Tot i això, en la conferència que dictà a Lió l'11 de febrer de 1999 i que constitueix el nucli d'aquesta obra, Pierre Bourdieu la respon, preferentment, en qualitat de sociòleg. 
    
    Centrades en el "camp polític", les seves propostes van perfilant progressivament el significat d'aquesta noció i el que permet copsar, les condicions de dominació política i el que suposa el silenci de les multituds, però també el que es pot aconseguir amb la força crítica de la ciència. Les recerques en què es basa la seva resposta són evocades per Philippe Fritsch en una introducció on es palesen les successives troballes i on és repassada tant la continuïtat com la diversitat d'aquesta problemàtica. 
    
    Aquests treballs d'investigació són evocats, un cop més, al llarg de la transcripció de l'entrevista que, aquell mateix dia, Pierre Bourdieu va concedir a Philippe Fritsch i que va tractar sobre les relacions entre les ciències socials i la política. En darrer lloc, aquests mateixos treballs són directament recordats pels quatre textos inèdits que aplega el volum en la seva part final, i que donen constància d'una preocupació i de la varietat de registres de la seva enunciació.
    Zum Buch
  • El català a l'espai de comunicació - El procés de normalització de la llengua als mèdia (1976-2013) - cover

    El català a l'espai de...

    Josep Gifreu

    • 0
    • 0
    • 0
    Llengua, poder i comunicació conformen la tríada àuria que determina la supervivència i sostenibilitat de les cultures nacionals en un món global. Aquest volum pretén oferir una aproximació històrica al procés general de normalització del català en l'ecosistema comunicatiu de finals del segle XX i començaments del XXI. La tesi bàsica és que l'accés d'una comunitat com la catalana, requereix disposar d'un espai de comunicació propi. Aquest estudi d'història de la llengua pretén precisar la progressió del català en els mitjans tradicionals i en el nou entorn del ciberespai a partir de la Transició espanyola. Té en compte els diferents àmbits d'interès: l'evolució de la recerca, les polítiques de la llengua, la normalització en els grans mitjans, el nou ecosistema dels new media, els progressos en la definició i adopció del català estàndard, i fa un balanç per al final del període.
    Zum Buch