Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
100 истински истории от необичайни смъртни случаи - cover

100 истински истории от необичайни смъртни случаи

John Mac, Sandrine Brugot, Marion Ambrosino, Luc Tailleur

Publisher: Studio Minuit

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Можете ли да умрете, прободени от сламка, убити от охлюв, смазани от крава, паднала от небето, отровени от морков или задушени от смях? НЕ? Ами да, възможно е... За съжаление. Ще откриете 100-те най-абсурдни и трагични, а понякога и смешни начини да умрете, които ще ви накарат да изтръпнете и да се усмихнете едновременно. Всеки от тях напомня за непоносимата крехкост на съществуването и за необходимостта да се избягва рисково поведение.
Available since: 07/19/2022.
Print length: 102 pages.

Other books that might interest you

 • Преместване на Канарските острови - Ръководство за това как да се откажете от всичко и да промените живота си в Тенерифе Гран Канария Фуертевентура Лансароте или на други острови от архипелага - cover

  Преместване на Канарските...

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Колко пъти сте си мислили да се откажете от всичко и да промените живота си? Този наръчник е посветен на всички, които са мислили да го направят, като се преместят на Канарските острови. Вътре ще намерите практическа информация и от реалните отзиви за всички области, които трябва да се знаят, за да се преместите на островите на вечната пролет. От климатичните условия до географските, от стъпките за получаване на жилище до информацията за наемане или закупуване на къща. Разказваме и за това как да си намерите работа, как да започнете бизнес и как да управлявате престоя си по най-добрия възможен начин, с важни съвети, които могат да ви помогнат да спестите хиляди пъти стойността на това ръководство. Ако наистина искате да обмислите преместване на Канарските острови, не губете време и намерете всичко, което трябва да знаете, в това специално подготвено за вас четиво.
  Show book
 • Вяра в зоната на бойните действия - пътешествие на борба постоянство и триумф - cover

  Вяра в зоната на бойните...

  Frank Selden

  • 0
  • 0
  • 0
  Сред хаоса и опасността има светлина, която свети. Това е светлината на вярата, непоклатима и несломима, която поддържа войниците на фронтовата линия. Тя е силата, която подхранва духа им и им дава кураж да се изправят лице в лице с несгодите. Вярата е нишката, която обединява мъжете и жените, които рискуват живота си за своята страна, и тази книга е доказателство за това.Тази книга не е просто поредната книга за войната в Ирак. Тя е историята на пътя на един човек, който е изпълнен с вяра, надежда и упоритост пред лицето на непреодолими предизвикателства. Франк Селдън, писател, адвокат и политик, е изпратен в Ирак като войник от Националната гвардия по време на операция "Иракска свобода II". Това, което вижда там, го променя завинаги.Прочитайки тази книга, вие ще се присъедините към Франк по време на пътуването му през Ирак. Ще видите как вярата е помогнала на Франк да оцелее и да се развива в трудни ситуации. Тази книга е сборник с новини от фронтовата линия, мнения за новините и размисли за това как да разбираме хаоса през очите на вярата.
   
  В разгара на всичко това ще опознаете Франк като човек на вярата, войник, съпруг и баща. Ще почувствате разочарованието, гнева, тъгата и радостта му. Ще видите как преживяванията му в Ирак го предизвикват да преосмисли убежденията си и как излиза от другата страна по-силен във вярата и убежденията си.Тази книга не е лесна за четене, но е необходима. Тя не е само за хората, които подкрепят войната, а за всеки, който иска да разбере какво е да си войник във военна зона. Тя не е само за вярващите хора, а за всеки, който иска да разбере как вярата може да помогне на хората да преодолеят най-големите предизвикателства в живота си.Пътуването на Франк е не само лично. То е пътешествие, което всички ние трябва да извървим, ако искаме да разберем човешкия опит в цялата му сложност. През неговите очи виждаме най-доброто и най-лошото от човечеството, ужаса и красотата на войната и силата на вярата да преодолее всичко това.Това е силна и просветляваща книга, която ще ви предизвика да се замислите дълбоко за собствения си живот, собствените си убеждения и собственото си пътуване. Това е книга, която ще ви вдъхнови да повярвате в нещо по-голямо от вас и да се придържате към тази вяра, независимо от всичко, което се изпречи на пътя ви. Това е книга, която ще остане с вас дълго след като сте я завършили. Така че закопчайте колана, дръжте се здраво и се присъединете към писателя по пътя на неговата борба, упоритост и триумф.
  Show book
 • Koi Predade Levski Narode ???? (Bulgarian) Кой предаде Левски Народе???? - cover

  Koi Predade Levski Narode ????...

  Blago Kirov

  • 0
  • 0
  • 0
  Има един неоспорим факт и ключ към загадката с така нареченото предателство: вместо да избере по-чистия и лек за него път за излизане от България след Арабаконашкия провал, този през Сърбия, Левски влиза в смъртоносния капан на Ловеч, при това добре осведомен за опасностите дебнещи го там.
  Какво го е принудило да заложи живота и делото си срещу архива и парите останали в Ловчанския комитет?
  Във Влашко е била кореспонденцията му с дейците на БРЦК, намираща се тогава у Каравелов. Левски е знаел, чу преписите на повечето му писма са там и е можел да остави своя архив в България.
  Колко много са били тези комитетски пари, събрани в Ловеч и за какво са му били необходими те, освен черновите на изпратените от него писма?
  Какво означава това „Народе????” записано в тефтерчето му малко преди да бъде заловен?
  И предаден ли е в действителност от някой?
  В първата шест глави на книгата се опитвам да отговоря на всеки един от тези въпроси по метода на изключването. В последните две съм използвал съвсем друг метод на синтез, за да очертая картината на голямото предателство към революционната организация на Левски и неговото дело в България.
  Книгата е написана като обобщение на една тема със същото заглавие във Форум „Наука БГ”, която беше прочетена от близо 30 000 читатели и коментирана над 500 пъти в над 800 страници.
  Show book