Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Cartes a la meva mare - Correspondència 1950-1963 Seleccionada i editada amb comentaris per Aurelia Schober Plath - cover

Cartes a la meva mare - Correspondència 1950-1963 Seleccionada i editada amb comentaris per Aurelia Schober Plath

Sylvia Plath

Translator Marta Pera Cucurell

Publisher: Edicions del Periscopi

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Des que va començar els estudis a l'Smith College fins al dia de la seva mort, Sylvia Plath va mantenir una correspondència regular amb la seva mare i els seus éssers més estimats. A les cartes que escrivia hi explicava com vivia les experiències acadèmiques, amoroses, la relació amb el marit, Ted Hughes, i els dubtes que li sorgien com a escriptora i, també, com a mare.
Aquestes cartes mostren la vida de Sylvia Plath des de la seva vessant més personal, amb una prosa lliure i vital que s'enlaira en tota la seva plenitud. Escrites amb la mateixa lucidesa que caracteritza la seva poesia i la seva prosa, ens deixen veure l'escriptora que hi ha darrere de les exigències estilístiques, la por i el neguit de viure.
Available since: 11/08/2023.
Print length: 640 pages.

Other books that might interest you

  • Refer la memòria - Dietaris complets - cover

    Refer la memòria - Dietaris...

    Oriol Bohigas

    • 0
    • 0
    • 0
    Combat d'incerteses (1989), Dit o fet (1992) i Passar comptes (2012) són els tres volums, entre el dietari i les memòries, en què Oriol Bohigas ha desgranat la seva experiència i comentari de l'actualitat al llarg dels anys. Amb l'aparença formal de dietaris, els llibres de Bohigas parteixen de l'apunt de l'actualitat, però sovint reculen a moments i experiències del passat. Així, dels dos primers llibres, escrits als anys vuitanta, Combat d'incerteses se centra en els anys d'infantesa i joventut, i Dit o fet, comprèn l'època de la maduresa. Passar comptes, escrit entre 2007 i el 2012, reprèn l'activitat memorialística de l'autor vint anys després.
    Show book
  • Rosa Parks La meva història - cover

    Rosa Parks La meva història

    Jim Haskins, Rosa Parks

    • 1
    • 1
    • 0
    L'1 de desembre del 1955, Rosa Parks es va negar a cedir el seu seient a un home blanc en un autobús segregat. Això va provocar el boicot als autobusos de Montgomery (Alabama). Al cap d'un any, quan finalment el boicot es va acabar, la segregació als autobusos va ser declarada inconstitucional, el moviment pels drets civils es va convertir en una causa nacional i la Rosa va perdre la feina. En aquesta història, però, hi ha moltes més coses que no coneixem i que van més enllà d'un simple acte de desobediència. Mitjançant un llenguatge senzill i colpidor, Rosa Parks narra el seu paper crucial en la lluita per la igualtat entre la ciutadania nord-americana. La seva dedicació a la causa va ser inspiradora; la lluita, inoblidable.
    Show book
  • #FakeYou - Fake news i desinformació - cover

    #FakeYou - Fake news i...

    Simona Levi

    • 0
    • 0
    • 0
    Les fake news no són un fenomen nou: els governs, els partits polítics, els mitjans de comunicació i les grans corporacions —o els monopolis d'informació equivalents en cada època— sempre n'han fet ús interessat. No és sospitós, doncs, que les polítiques i les reformes normatives que s'estan proposant per combatre-les criminalitzin les noves tecnologies i, en canvi, no facin el mateix amb els que s'han dedicat a produir notícies falses des de sempre? Per què en lloc de tallar el problema d'arrel pretenen imposar als ciutadans retallades de les llibertats d'expressió i informació?
    #FakeYou exposa investigacions que desmunten els mites en els quals es recolza l'onada de legislacions lliberticides que patim en l'actualitat. Aquest llibre es planteja com una eina de defensa contra les retallades de les llibertats fonamentals i una arma contra les noves formes de manipulació, mentida i falsificació.
    Un projecte dirigit per Simona Levi, que ha comptat amb la col·laboració de Xnet i Robert Guixaró, a més de Max Carbonell, Gemma Palau, Elizabeth Bodi i Gemma García, Guillem Martínez, Lorin Decarli i Tatiana Bazzichelli, Emanuele Cozzo i Luce Prignano, i incorpora material il·lustratiu cedit per Mariluz Congosto.
    "El que es necessita per lluitar contra les fake news és més i millor democràcia, i menys tecnofòbia i criminalització de les llibertats; més rendició de comptes i verificació, i menys impunitat, paternalisme desinformat i monopoli dels mitjans i dels recursos informatius."
    Show book
  • Córrer - cover

    Córrer

    Jean Echenoz

    • 0
    • 0
    • 0
    A l'Emil no li agrada l'esport però sempre diu que no amb un somriure. "Vam haver d'insistir perquè l'Emil comencés a córrer. Però quan va començar, ja no es va aturar. No va parar d'accelerar. Vet aquí l'home que va córrer més de pressa sobre la Terra." Aquesta és la història de l'Emil Zatopek, un home que inventarà noves formes d'entrenament per córrer cada cop més de pressa. Primer sorpren Txecoslovàquia amb els seus rècords, després sorprendrà el món. Un parell d'Olimpíades més tard se'l considera invencible. Però en la seva vida, a més d'enfrontar-se amb els rivals a la pista, haurà de lluitar també contra el règim opresor, sigui quin sigui aquest. Amb la seva escriptura plena d'ironia, Echenoz ens relata quaranta anys d'una vida excepcional i, com la de qualsevol de nosaltres, amb un destí marcat pel poder.
    Show book
  • El periodisme després de Twitter - Notes per a repensar l'ofici - cover

    El periodisme després de Twitter...

    Albert Sáez

    • 0
    • 0
    • 0
    El periodisme després de Twitter és una reflexió sobre l'impacte de les xarxes socials i els dispositius mòbils en la gestió de la informació. L'obra parteix de la hipòtesi que el periodisme és una realitat històrica i, com a tal, podria desaparèixer. A partir d'aquí s'analitzen els canvis en el context cultural, econòmic i polític que afavoririen l'extinció del periodisme, a més dels nous hàbits de consum informatiu dels ciutadans. La conclusió apunta a la possibilitat que el nou lloc del periodisme sigui el que tenia inicialment: un espai de conversa entre els membres d'una comunitat social. Per esdevenir-ho, hauria de desprendre's d'algunes adherències pròpies de la seva organització a través dels mitjans de comunicació de massa i reprendre el seu vincle amb el públic i la seva essència narrativa.
    Show book
  • Ruta d'escapada - cover

    Ruta d'escapada

    Philippe Sands

    • 1
    • 1
    • 0
    Sands explora els motius que duen alguns homes a cometre actes inhumans i reconstrueix el passat convuls d’Europa, amb un tempo narratiu de novel·la d’espies.   
    Juliol de 1949. Un home amb una afecció hepàtica greu ingressa en un hospital de Roma. L’hi han dut uns monjos i s’hi registra amb el nom de Reinhardt, una identitat falsa. El visiten un bisbe, un metge i una dama prussiana. El pacient mor i la dama prussiana envia una carta a la família. El veritable nom del malalt misteriós és Otto Wächter, i la carta arribarà a la seva dona, la Charlotte, i després passarà als seus fills. És el fill petit, en Horst, qui dirà anys després a l’autor d’aquest llibre que no és cert que el seu pare morís d’una malaltia. 
    Què és veritat? I sobretot: qui era Otto Wächter? A Ruta d’escapada, Philippe Sands reconstrueix la vida d’aquest individu que va estudiar dret a Viena i després se’n va anar a Berlín per tornar­ne convertit en un jerarca nazi i destituir els professors jueus que havia tingut a la universitat. Durant la Segona Guerra Mundial, va ser destinat a Cracòvia; allà la seva firma surt als documents que van dur milers de persones a la mort. I per què va anar a parar a Roma? Provava de fugir cap a l’Amèrica del Sud, protegit per membres del Vaticà. 
    Amb el tremp narratiu de la millor novel·la d’espies, Sands explora els motius que duen alguns homes a cometre actes inhumans mentre ens submergeix en el passat convuls d’Europa i en la història d’una família incapaç de reconèixer els pecats del pare. 
    Show book