Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Egyszerű megközelítés Freudhoz - Egy útmutató Sigmund Freud felfedezéseinek és a mélylélektan alapelveinek egyszerű magyarázatához - cover

Egyszerű megközelítés Freudhoz - Egy útmutató Sigmund Freud felfedezéseinek és a mélylélektan alapelveinek egyszerű magyarázatához

Stefano Calicchio

Publisher: Stefano Calicchio

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Melyek a pszichoanalízis alapjai? Melyek voltak a tudományág alapját képező ötletek és felfedezések? Hogyan sikerült Freudnak felfedeznie az emberi elme működésének alapelveit?

Ez a könyv azzal a céllal készült, hogy az olvasó számára világos és egyszerű szemléletet nyújtson azokról a felfedezésekről, amelyek a mélylélektan születéséhez vezettek. A könyvben megismerheti a pszichodinamikai elmélet alapelveit. A mélylélektan születésétől a hipnózis alkalmazásával kapcsolatos első klinikai eredményeken át az emberek életét szabályozó tudattalan pszichés mechanizmusokig. A Freud által alkalmazott vizsgálati módszer, amellyel az egyénben jelenlévő különböző pszichés rétegeket összekapcsolja, szintén bemutatásra kerül. Az olvasó így olyan felfedező utat járhat be, amely nemcsak a téma jobb megértését teszi lehetővé, hanem azt is, hogy megkérdőjelezze önmagát és a pszichés életet szabályozó alapvető posztulátumokat. 
Available since: 05/17/2022.

Other books that might interest you

 • Teakönyv - cover

  Teakönyv

  Kakuzo Okakura

  • 0
  • 0
  • 0
  A tea orvosságként kezdte, majd ital lett belőle. A tizennegyedik századi Japánban a teafogyasztás afféle „vájtfülű vallássá” – teaizmussá – nemesedett. A teaizmus a mindennapi élet tisztátalanságai közt megjelenő Szép imádatán alapuló kultusz. Tisztaságot és összhangot, kölcsönös szeretetet, romantikus társadalmi békét sugároz. Valamennyi elkötelezettjét a kifinomult ízlés arisztokratájává emeli…Okakura Kakuzónak a teaszertartásról írt, ma már klasszikusnak számító, örökbecsű művét nyújtjuk át az olvasónak.
  Show book
 • NEUROPSYCHOLÓGIA: a dolog alapjai - cover

  NEUROPSYCHOLÓGIA: a dolog alapjai

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Mi az a neuropszichológia és hogyan működik? Ez az útmutató célja, hogy megismertesse az olvasót a tudományággal, és megpróbálja egyszerű, de nem leegyszerűsítő módon közvetíteni a benne foglalt ismeretanyagot. 
  
  A kézikönyvben a neuropszichológia alapfogalmait találja, amelyek világos és kimerítő módon kerülnek kifejtésre, és amelyek hasznosak az ember főbb kognitív funkcióinak működésének megértéséhez. A könyv kézen fogja az olvasót, és végigkíséri a felfedezés fokozatos lépésein, amelyek rávilágítanak a tudományterület legfontosabb pontjaira. 
  
  Az olvasás során felfedezheti:
  
  - hogy mik a neuropszichológia alapjai;
  - az alkalmazott vizsgálati és kutatási módszereket;
  - az elme kognitív funkcióinak működési mechanizmusát;
  - agnóziát, apraxiát, afáziát, diszlexiát, diszgráfiát, diszkalkuliát;
  - szellemi hanyatlás és neuropszichológiai rehabilitáció.
  
  Pszichológia mindenkinek - A pszichológia tudományos alapjainak megértése még soha nem volt ilyen egyszerű, köszönhetően a gyakorlati kézikönyvek és azonnali konzultációk sorának, amelyek pontosan azt az információt nyújtják az olvasónak, amit keres.
  Show book
 • Te nem lehetsz autista - cover

  Te nem lehetsz autista

  D8rka

  • 0
  • 0
  • 0
  Ajánljuk ezt a könyvet azoknak, akik:... az autizmust értelmi fogyatékosságnak gondolják;... száz százalékig biztosak abban, hogy gond nélkül felis­mernek egy autizmus-spektrumzavarral élő embert;... szeretnének egy kicsit többet megtudni erről a furcsa világról.
  Show book
 • A műfordítás - cover

  A műfordítás

  Ede Szabó

  • 0
  • 0
  • 0
  „Könyvem célja nem a tudományos rendszerezés, nem is a műfordítás történetének vagy elméletének feldolgozása; mindez ugyan hovatovább elodázhatatlan adóssága irodalomtörténetírásunknak, s jó néhány idevágó utalást én sem mellőzhetek, de kísérletem ebből a szempontból legjobb esetben is csak kedvet adó ösztönzés lehet másoknak. S nem is a szakmabeliekre, a műfordítókra gondoltam írás közben; nekik valószínűleg nem sok újat mondhat munkám, hisz elsősorban épp az ő műhelytapasztalataikra támaszkodik. Egyszerűen: az olvasókkal igyekszem megismertetni, megkedveltetni a műfordítást (ugyanúgy, ahogy – Goethe szavaival – a fordítók „ellenállhatatlan vonzalmat ébresztenek az eredeti mű iránt”); őket akarom elkalauzolni a fordítói műhely örömei, gondjai, érdekességei közé, hogy a remélhetőleg szemléletes példák és elemzések segítségével jobban élvezhessék és értékelhessék az anyanyelvünkön megszólaló idegen művekben a fordítói művészet izgalmas szépségeit, buktatóit és remekléseit. Ezzel nemcsak irodalmi élményük gazdagodik, kap új ízeket és színeket, de talán a magyar nyelv – és általában a nyelvek – varázsát is jobban megérzik, megértik majd.”
  Show book
 • Remény - Az öngyilkosság és hatásainak megértése - cover

  Remény - Az öngyilkosság és...

  Frank Selden

  • 0
  • 0
  • 0
  Az öngyilkosság továbbra is széles körben elterjedt probléma az Egyesült Államokban, naponta körülbelül 86 ember vet véget életének. Meglepő módon az öngyilkosság által leginkább érintett csoportok egyike a hadsereg, beleértve a jelenlegi és a volt szolgálati tagokat is. Ennek a statisztikának a csökkentéséhez és az öngyilkossági járvány leküzdéséhez azonban jelentős változásra van szükség a társadalom öngyilkossággal kapcsolatos hozzáállásában és gondolkodásmódjában.
   
  Ez a könyv kísérletet tesz arra, hogy ezt a változást elérje, és hatással legyen azok életére, akiket az öngyilkosság veszélye fenyegethet. Nem az a célja, hogy bárkit is meggyógyítson az öngyilkossági gondolatoktól, hanem inkább az, hogy az olvasók mélyebben megértsék, miért tűnhet egyesek számára az öngyilkosság általi halál az egyetlen járható útnak. A szerző megérti, hogy az öngyilkosság nemcsak a közvetlenül veszélyeztetett embereket érinti, hanem a hozzátartozóikat is, akiknek nehéz lehet megérteniük, hogy valaki, aki fontos számukra, miért választ egy ilyen szélsőséges lehetőséget. Emiatt a könyvnek nem célja, hogy csodaszer legyen az öngyilkosság veszélyének kitett emberek számára. Ehelyett a szerző arra bátorítja az olvasókat, hogy mélyebben értsék meg az öngyilkosságot, és őszinte beszélgetéseket folytassanak szeretteikkel, hogy segítsenek nekik olyan alternatívákat találni, amelyekben hihetnek. A szerző célja végső soron az, hogy az embereknek okot adjon az életre.
   
  Az öngyilkosság tűnhet az egyetlen lehetőségnek azok számára, akiket túlterhelnek a problémáik, és akik küzdenek a kiútkeresésért. E könyv lapjain azonban az olvasók arra kapnak ösztönzést, hogy őszintén tekintsenek rá az életükre, és vizsgálják meg azokat az alternatív megoldásokat, amelyek segíthetnek nekik megtalálni a továbblépéshez vezető utat.
   
  A könyv végére a szerző reméli, hogy az olvasók jobban megértik az öngyilkosságot és annak hatásait, és ezáltal képesek lesznek segíteni maguknak vagy valakinek, aki fontos számukra, hogy reményt és okot találjanak az élet folytatására.
  Show book
 • Kijózanító rózsaszín - cover

  Kijózanító rózsaszín

  Adam Alter

  • 0
  • 0
  • 0
  Miért tudnak jobban olvasni a tizediken lakó gyerekek a földszinten lakóknál?
  Milyen színű mezben játsszunk, ha nyerni akarunk?
  Hogyan érhetjük el, hogy az emberek fizessenek a becsületkasszába?
  Milyen profilképpel leszünk népszerűek a társkereső oldalakon?
  A legtöbben azt hisszük, hogy másoktól szinte teljesen függetlenül gondolkodunk és viselkedünk. Valójában azonban környezetünk elképesztő mértékben befolyásolja döntéseinket és tetteinket. Adam Alter pszichológus és marketingszakember a legújabb pszichológiai kutatások segítségével bemutatja, miként hat ránk a világ: hogyan módosítják viselkedésünket a címkék, a jelképek, a kulturális közeg, vagy éppen az időjárás.
  Show book