Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Под Ѕвездите - cover

Под Ѕвездите

Нина Синичка, Books KidKiddos

Publisher: KidKiddos Books

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Веќе е летен распуст и Марк е возбуден за големата авантура! Но, кога неговите мајка и татко му соопштуваат дека одат на семејно кампување тој почнува да се плаши.Дали Марк ќе го преброди стравот од темнина и ќе може да ужива во патувањето?
Available since: 04/05/2024.
Print length: 34 pages.

Other books that might interest you

 • Под Ѕвездите Under the Stars - cover

  Под Ѕвездите Under the Stars

  Sam Sagolski, Books KidKiddos

  • 0
  • 0
  • 0
  Веќе е летен распуст и Марк е возбуден за големата авантура! Но, кога неговите мајка и татко му соопштуваат дека одат на семејно кампување тој почнува да се плаши.Дали Марк ќе го преброди стравот од темнина и ќе може да ужива во патувањето?
  Show book
 • Сакам да Спијам во Мојот Кревет - cover

  Сакам да Спијам во Мојот Кревет

  Shelley Admont, Books KidKiddos

  • 0
  • 0
  • 0
  Малото зајаче Џими не сака да спие во својот кревет. Секоја ноќ влегува во собата на своите родители и заспива во нивниот кревет. Сѐ додека една ноќ нешто неочекувано ќе се случи... Оваа приказна може да биде идеална за читање на вашите деца пред спиење и пријатна за целото семејство исто така! Соодветна е како книга за читање на глас за деца на претшколска возраст или како книга за самостојно читање за поголеми деца.
  Show book
 • Сакам да Одам во Дневен Престој - cover

  Сакам да Одам во Дневен Престој

  Shelley Admont, Books KidKiddos

  • 0
  • 0
  • 0
  Џими, малото зајаче, е многу вознемирено и нервозно. Утре е неговиот прв ден во дневен престој, но тој само сака да остане дома со својата мајка. Придружете му се на Џими за да дознаете како неговото пријателско плишано мече му помага да се чувствува возбудено.
   
  Оваа детска книга може да им помогне на вашите малечки да ги надминат грижите што ги напуштаат родителите за прв пат, а истовремено да им помогне да се прилагодат на новите промени.
   
  Конечно, Џими открива колку навистина е забавен дневниот престој!
   
  Оваа книга може да биде идеална за читање на вашите деца пред спиење и пријатна за целото семејство исто така!
  Show book
 • Сонот на Аманда Amanda’s Dream - cover

  Сонот на Аманда Amanda’s Dream

  Shelley Admont, Books KidKiddos

  • 0
  • 0
  • 0
  Во оваа детска книга ќе ја запознаете Аманда, мало девојче кое има многу да научи за напорната работа и како да ги оствари своите соништа. Придружете ѝ се на Аманда на нејзиното прекрасно патување и научете со неа како да ја пронајдете својата цел и да ја остварите. Ќе гледате како таа се соочува со предизвици, но никогаш не се откажува на нејзиниот пат кон постигнување на нејзината цел. „Сонот на Аманда“ е мотивациска книга за децата и нивните родители. Ова е прва книга од збирката кратки мотивациски приказни што може да им помогне на вашите деца да ги развијат вештините и принципите за да постигнат среќен, исполнет и успешен живот.
  Show book
 • Тркала Трка на Пријателство - cover

  Тркала Трка на Пријателство

  Inna Nusinsky, Books KidKiddos

  • 0
  • 0
  • 0
  Што е пријателство? Придружете им се на тројцата добри пријатели додека откриваат што значи вистинско пријателство. Тие започнуваат трка, но одлучуваат да ја завршат заеднички, помагајќи му на пријателот кој се најде во неволја. Оваа книга ќе ги научи децата на позитивни вештини на пријателство како што се споделување, поддршка и меѓусебно помагање.
  Show book
 • Сакам да Споделувам - cover

  Сакам да Споделувам

  Shelley Admont, Books KidKiddos

  • 0
  • 0
  • 0
  Џими и неговите братчиња зајачиња сакаат да си играат, а денес е роденден на Џими, па затоа тој има многу играчки. Меѓутоа, тој не сака секогаш да споделува, и поради тоа, тој може да пропушти да се забавува. Да откриеме што значи да се споделува, и зошто тоа нѐ прави да се чувствуваме подобро!Оваа приказна може да биде идеална за читање на вашите деца пред спиење и пријатна и за целото семејство!
  Show book