Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
El cercle de Felanitx - cover

El cercle de Felanitx

Miquel Barceló Perelló

Publisher: Editorial Anagrama

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Memòria i mite de Felanitx en l’obra narrativa completa d’un gran savi mallorquí. 
   
El present volum recull l’obra narrativa completa de l’historiador Miquel Barceló Perelló (Felanitx, 1939-2013), integrada pels reculls de narracions El terme de Manacor (2007) i Trenc d’alba (2009), el text per a una exposició del pintor homònim i convilatà «Miquel Barceló vist per Miquel Barceló» (2010) i la novel·la autobiogràfica L’hivern de 1947, a la vila, «malauradament inconclusa, tot i que no incompleta», com diu Emili Manzano al pròleg. 
Especialista en la societat d’al-Andalus i les conquestes feudals –en alguna ocasió es va definir com a «estudiós d’exterminis»–, en les obres que constitueixen El cercle de Felanitx va rescatar la memòria del seu Felanitx en una Mallorca en plena postguerra. Precís en les descripcions del poble i els seus habitants, determinat a l’hora de fixar els detalls d’una feta, atent a reproduir tant la parla com els silencis del seu temps, Barceló va bastir en una obra tan breu com vibrant tot «un món d’una absorbent complexitat simbòlica, històrica i emotiva», en paraules de Julià Guillamon.
Available since: 11/02/2023.
Print length: 320 pages.

Other books that might interest you

  • La nació literària de Joan Fuster - cover

    La nació literària de Joan Fuster

    Vicent Simbor Roig

    • 0
    • 0
    • 0
    Des que, en l'últim terç del segle XVIII, Johann Gottfried Herder començà a difondre el seu concepte de "volkgeist" o esperit del poble, amb atenció especial a reivindicar la unió indestriable entre nació, llengua i literatura, s'obriren les portes a un replantejament global dels estats territorials europeus que els seus deixebles romàntics confirmarien i divulgarien al llarg del segle XIX, ajudant a la conformació dels estats nació contemporanis. En les terres catalanoparlants, l'anàlisi que en feu Joan Fuster és fonamental: des del seu concepte de nació, entesa com una comunitat unida per l'ús de la mateixa llengua, amb un paper determinant de la literatura, fins a la dissecció rigorosa, amb el seu agut bisturí, dels dèficits inherents a un circuit literari sotmès o simplement tolerat, però desprotegit dels beneficis del suport d'un Estat nació. Una singularitat europea que va merèixer la mirada atenta i apassionada del nostre intel·lectual més influent i que ací s'estudia amb profunditat.
    Show book
  • La guerra no té cara de dona - Un milió de dones russes van lluitar a la Segona Guerra Mundial Aquesta és la història explicada per les dones que la van viure - cover

    La guerra no té cara de dona -...

    Svetlana Aleksiévitx

    • 1
    • 1
    • 0
    Gairebé un milió de dones van combatre a les files de l'Exèrcit Roig durant la Segona Guerra Mundial. Aleksiévitx reuneix en aquest llibre el record i la memòria de centenars d'elles. Dones que no només lluitaven en una guerra, sinó contra un sistema i una manera de fer i de pensar. Dones que van patir també la repressió i la incomprensió dels seus companys i superiors. 
    L'autora descompon el relat de la victòria d'homes que escriuen sobre homes,  i ens ofereix un relat colpidor de les dones que van lluitar a la guerra, i que gràcies a ella, formaran part de la memòria col·lectiva i d'una altra manera de viure el món. "La guerra femenina té uns colors, unes olors, una llum i un espai propis. Té paraules pròpies. No hi ha herois ni gestes increïbles, només hi ha persones que porten a terme una activitat humana que és inhumana." 
    Show book
  • Històries de l'esport - Més enllà dels rècords - cover

    Històries de l'esport - Més...

    César Sánchez, Eugeni Junyent,...

    • 0
    • 0
    • 0
    Quan varen aparèixer els esports que coneixem actualment? Des de quan tenen normes? Quina relació varen tenir el nazisme, els estats soviètics i els occidentals o capitalistes amb l’esport? Des de quan la seguretat a les olimpíades és un maldecap? Per què les masses segueixen els seus equips o ídols arreu on vagin? Des de quan es dopen els esportistes? S’arreglen els resultats de partits i competicions? Aquí hi trobareu la resposta a aquestes i moltes preguntes més.
    
    Aquest llibre, el primer de la col·lecció Història de la Societat, més enllà d’historietes sobre reis i batalletes, vol acostar al lector aspectes que popularment i de forma errònia, no es relacionen amb la matèria històrica fora d’àmbits acadèmics. En aquest cas, tracta la pràctica esportiva, que afecta bona part de la societat. Ens apropem als orígens d’una àmplia diversitat d’esports i als seus significats a través del temps, especialment, l’estreta relació entre la política i l’esport.
    
    Històries de l’esport. Més enllà dels rècords és un recull de textos entretinguts, adaptats a un estil formal amè que, amb les convenients ampliacions de context històric i antropològic, permeten al lector d’encaixar peces al trencaclosques de la Història.
    Show book
  • Vista parcial - cover

    Vista parcial

    Tobies Grimaltos

    • 0
    • 0
    • 0
    De los asuntos que nos importan tenemos una vista meramente parcial, es decir, incompleta e interesada. Quizás una manera de completar nuestra visión es contrastar y compartir perspectivas particulares. Examinarlas unos y otros, para averiguar qué nos acerca y que nos separa, qué habíamos visto ya nosotros y que nos aporta otra perspectiva. Este libro es una compilación de visiones parciales y provisionales, probaturas de acercamiento, a algunos de los temas que nos importan. Son ensayos breves sobre cuestiones cotidianas, o no tan cotidianas, que nos hacen pensar, que nos interrogan y nos sorprenden, que nos cuestionan: la identidad y el paso del tiempo, la lengua y la visión del mundo, la concepción que tenemos de nosotros mismos y el autoengaño, y otras muchas cosas, que son examinadas en cincuenta y tres cápsulas en las cuales se mira la vida con gafas de cerca.
    Show book
  • La Ciutat del Sol - seguida de Qüestió quarta sobre la millor república - cover

    La Ciutat del Sol - seguida de...

    Tommaso Campanella

    • 0
    • 0
    • 0
    Una utopía es una obra de carácter imaginario que comprende la narración de un viaje, la descripción de un país exótico y la exposición de un sistema social no conocido. La Ciudad del Sol es una utopía en sentido estricto, es decir, una propuesta doctrinal relativa a una sociedad ideal. La obra tiene forma de diálogo entre un genovés, antiguo piloto de Colón, y un hospitalario, en el que el primero informa ampliamente sobre su estancia en la Ciudad del Sol, con referencias pormenorizadas a la organización del espacio físico, la estructura social y política, la religión y las formas de convivencia, en las que destaca el igualitarismo, la comunidad de mujeres o el papel de la astronomía y la astrología. La Ciudad del Sol es una utopía pura y seria. Representa una sociedad que se quiere perfecta, una teocracia con un príncipe elegido entre pocos, una comunidad jerarquizada y sujeta a normas, que recuerdan a las órdenes monásticas o las reglas militares. Es también una antítesis, que muestra los abusos y las injusticias de la sociedad real. En definitiva, una crítica de la sociedad existente y el augurio de una nueva edad de oro. Pese a la diferencia de época y contexto intelectual, se puede encontrar denominadores comunes con determinadas propuestas del socialismo utópico, como la igualdad de tipo comunista, la elevación humana a través de la educación, la creación de condiciones para una vida segura y solidaria a través de unos servicios públicos accesibles para todos y de un urbanismo apropiado.
    Show book
  • Retrat d'un magnicidi - Les últimes hores del president Companys - cover

    Retrat d'un magnicidi - Les...

    Jordi Finestres Martínez

    • 0
    • 0
    • 0
    En el 75è aniversari de l’afusellament de Lluís Companys, Jordi Finestres revela un dels grans misteris de la història de Catalunya:
    Qui va posar punt i final a la vida del president Companys al castell de Montjuïc?
    De qui fou el tret de gràcia?
    Una descoberta excepcional que permet a l’historiador seguir les últimes passes del president republicà hora a hora, pràcticament minut a minut, i recrear un dels episodis més obscurs del passat recent del nostre país: la persecució a França del president electe a l’exili, la seva captura i empresonament i la seva vergonyosa execució per part del bàndol franquista insurgent.
    Una documentadíssima investigació, en edició il·lustrada, que es llegeix com una intriga absorbent, de trist i cèlebre final, en la qual ressonen amb emoció les últimes paraules del president: “Per Catalunya!”.
    Show book