Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Les possessions - cover

Les possessions

Llucia Ramis

Publisher: Editorial Anagrama

  • 1
  • 6
  • 0

Summary

Aquest és un relat de fantasmes. Una novel·la que comença amb un retorn i acaba amb un udol. La narradora de Les possessions vola de Barcelona a Palma per posar fre a l’espiral conspiranoica del seu pare, que amb la jubilació ha passat de ser un plàcid professor d’institut a iniciar una batalla legal contra un presumpte delicte urbanístic. Són dies incòmodes, de converses amb un pare de sobte desconegut, una mare que actua com si res, i un antic amant i mentor. Aquestes trobades reobren velles ferides i transporten la protagonista al centre de la història familiar, marcada per un succés ocorregut a Madrid l’any 1993: implicat en martingales econòmiques i veient-se abocat a la ruïna, l’empresari Benito Vasconcelos, exsoci del seu avi, assassina la dona i el fill i posteriorment se suïcida. 
Entre l’elegia, la crònica i el thriller, Llucia Ramis ha escrit una novel·la de múltiples capes que es descabdellen amb lleugeresa i profunditat alhora. Una indagació personalíssima i valenta en el passat d’una família i d’un país; en la naturalesa de les relacions amoroses i els desenganys, de les ambicions i les frustracions; en com construïm la pròpia identitat i ens aferrem a objectes i afectes, conscients que no hi ha res que duri per sempre. Ni tan sols les cases on vam ser feliços, perquè créixer consisteix a no tenir un lloc on tornar.
Available since: 03/07/2018.
Print length: 240 pages.

Other books that might interest you

  • Maria-Mercè Marçal veus entre onades - cover

    Maria-Mercè Marçal veus entre...

    Laia Climent

    • 0
    • 0
    • 0
    Heus ací un llibre de records de gent que va compartir experiències amb la poeta Maria-Mercè Marçal. Les veus de deu persones es teixeixen per tal de construir un univers únic i atapeït de vivències, on el centre neuràlgic és l'escriptora d'Ivars d'Urgell. Amb això, aquest volum permet d'entendre una part del món intel·lectual català dels anys setanta. L'univers del Mall hi és present amb les converses amb Ramon Balasch, Xavier Bru de Sala i Miquel de Palol; l'activitat política del PSAN es rememora amb les entrevistes de Maria Conca, Adela Costa i Teresa Alabèrnia. Finalment, s'hi presenten algunes reflexions sobre la literatura marçaliana dels anys vuitanta amb les veus de Vicent Alonso, Anna Montero, Vicent Salvador i Cinta Massip. S'afegeix un petit regal a l'annex del llibre, on es reprodueix, íntegrament, el llibre Les flors del Mall, signat amb el pseudònim Carles Bau de l'aire. Un gran exemple de les lluites entre poetes.
    Show book
  • Primera sang - cover

    Primera sang

    Amélie Nothomb

    • 1
    • 0
    • 0
    A la primera pàgina d’aquest llibre hi trobem un home davant d’un escamot d’afusellament. Som al Congo, el 1964. Aquest home, segrestat pels rebels juntament amb mil cinc-cents occidentals més, és el jove cònsol belga a Stanleyville. Es diu Patrick Nothomb i és el futur pare de l’escriptora. 
    A partir d’aquesta situació extrema, Amélie Nothomb reconstrueix la vida del seu pare fins a aquest moment. I ho fa donant-li veu. De manera que és el mateix Patrick qui narra les seves peripècies. I així coneixerem el seu pare militar, mort en unes maniobres quan ell era molt petit; la mare distant que l’envia a viure amb els padrins; l’avi poeta i tirànic desconnectat del món; la família aristocràtica, decadent i arruïnada que tenia un castell; la fam i les penúries de la Segona Guerra Mundial.  
    Coneixerem també les seves lectures de Rimbaud i les cartes d’amor que escrivia per a un amic i que responia la germana de la destinatària; la història dels dos veritables artífexs de les cartes, que es van acabar casant…  
    A Primera sang, trentena novel·la de Nothomb, guanyadora del Premi Renaudot 2021, l’autora ret homenatge al pare i alhora reconstrueix els seus orígens, la història de la seva família fins al seu naixement. El resultat és un llibre vivaç i intens, de vegades dramàtic i de vegades divertit. Com la vida mateixa.
    Show book
  • Més que una dona - cover

    Més que una dona

    Caitlin Moran

    • 1
    • 0
    • 0
    La continuació del ja clàssic Cómo ser mujer: Caitlin Moran ens explica què significa arribar als quaranta sense deixar-hi la vida.  
    Qui és que va dir que convertir-se en una dona de mitjana edat seria fàcil? Caitlin Moran, que va arrasar amb aquell divertit i lúcid manifest de feminisme assilvestrat titulat Com es fa una dona, torna amb una seqüela que rebat la teoria que les segones parts mai són bones, perquè aquesta és espectacular. 
    A mig camí entre la crònica personal, el manifest hilarant i la guia per fer-se gran sense morir en l’intent, aquest llibre, ordenat com l’agenda d’un dia qualsevol, aborda temes com la tirania de les llistes de tasques pendents; el sexe de les parelles amb fills i l’anomenat «clauet de manteniment»; el dubte de si una feminista pot posar-se bótox; el tempteig del ioga com a eina de relaxació; el pansiment del cos en observar-se al mirall; les maleïdes tasques domèstiques; les diferències entre homes i dones en els processos i temps per excitar-se sexualment; com bregar amb les crisis de les filles adolescents i amb les xacres d’uns pares ancians... 
    En temps propensos als dogmes, la correcció política i l’autocensura, és meravellós comprovar que la Caitlin Moran de mitjana edat continua tan impertinent, enginyosa, ferotge, intel·ligent i lúcida com sempre, amb el seu feminisme groucho-marxista funcionant a ple rendiment.
    Show book
  • L'art de fer classe - cover

    L'art de fer classe

    Daniel Cassany

    • 0
    • 0
    • 0
    Quin és el secret d’una bona classe? Com s’acon-segueix captar i retenir l’atenció dels alumnes? Com podem gestionar l’estrès com a professors? Com ens hem de relacionar amb els estudiants? Com podem detectar i prevenir les situa-cions conflictives?   
    Aquest llibre contesta aquestes preguntes i d’altres que ens fem els docents cada dia. Fa èmfasi en l’aprenentatge de les llengües –l’espe-cialitat de l’autor– i en l’aprenentatge de qualsevol matèria gràcies a l’eina del llenguatge. Per això, és un volum útil per a qualsevol docent o orador que vulgui fer classes, tallers o seminaris. 
    De manera clara, àgil i didàctica, Daniel Cassany explica com crear dinàmiques de grup, com generar un bon ambient a l’aula, com potenciar el treball en equip, com fer-se entendre, com gestionar el temps, com aplicar les tecnologies digitals i saber-ne valorar els pros i els contres. 
    L’art de fer classe és un manual ple de pistes i claus, que incorpora quadres de síntesi i recursos pràctics i que farà més fàcil la tasca docent.
    Show book
  • Titulars i reserves - Cròniques entre la derrota i la remuntada - cover

    Titulars i reserves - Cròniques...

    Josep Lluís Micó

    • 0
    • 0
    • 0
    El titular és l'element més rellevant de la informació. La reserva és l'actitud de recel o desconfiança davant d'algú; per exemple, un periodista que pretén revelar amb un bon titular allò que els altres volen amagar, perquè és delicte o perquè és dolorós i humiliant.
    Titulars i reserves presenta tres mostres de periodisme literari sobre realitats i vivències que els actors implicats havien mantingut ocultes fins ara. Així, els relats tracten les experiències d'individus que, després de la derrota, van recórrer a solucions extremes —la violència, la prostitució, el narcotràfic— per iniciar la remuntada. Uns ho van aconseguir i d'altres van optar per una solució dràstica.
    La primera narració, "Consells per tallar una ceba sense plorar", se centra en l'assetjament físic i digital que pateix una família de Madrid instal·lada en un poble petit durant la pandèmia. La protagonista de la segona, "Producte interior brut", és una universitària que es converteix en escort de luxe per guanyar els diners que costa el prestigiós màster que vol cursar. La tercera peça, "Gent que passa", és un experiment que fusiona dos gèneres tan allunyats com l'entrevista i la poesia.
    Show book
  • L'home més feliç del món - cover

    L'home més feliç del món

    Eddie Jaku

    • 0
    • 0
    • 0
    Un supervivent de l'Holocaust ens explica com va saber trobar l'esperança i la gratitud en els moments més foscos i tristos de la seva vida.L'Eddie va néixer a Leipzig, Alemanya, en el si d'una família jueva. Només tenia dinou anys quan va veure que el món que sempre havia conegut i en el qual havia crescut desapareixia de la nit al dia. El 9 de novembre va ser apallissat, detingut i portat a un camp de concentració. El destí va voler que l'Eddie visqués més enllà d'aquests anys de gran foscor i tristesa. Ara ret homenatge a aquells que van perdre la seva part d'història, compartint la seva experiència i vivint la seva vida el millor possible. Malgrat tot el que va arribar a patir, ara se sap l'home més afortunat i feliç de la Terra. Amb 100 anys, el seu és un testimoni atemporal, un bri d'esperança i llum en el món actual.Guardonada amb el premi australià d'Australian Book Industry a la biografia de l'any.«Un llibre preciós d'un home realment increïble.» Daily Telegraph«Unes memòries que exalten la força de l'esperança, l'amor i la solidaritat.» The Times«Un recordatori del poder de l'amor, la bondat i l'esperança... Una història que afirma la vida.» Sydney Morning Herald
    Show book