Discover a world full of books!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced

Other books that might interest you

 • Bez daha - cover

  Bez daha

  Lorenco Amuri

  • 0
  • 0
  • 0
  EVROPSKA NAGRADA ZA KNJIŽEVNOST
   
  Licem uronjen u sneg, kao u meku vatu koja mu oduzima dah. Vrtoglavica, osećaj rotacionog kretanja. Samo nekoliko trenutaka ranije Lorenco se skijao s Johanom, svojom verenicom. Jedan od onih bezbrižnih trenutaka, nepovratno izgubljen, kao da je davna prošlost. Potom hitno prebacivanje helikopterom u bolnicu, farmakološka koma i operacija kičmene moždine koja traje devet sati. Od grudnog koša nadole potpuni gubitak osetljivosti i pokretljivosti. Od tog momenta Lorenco i njegovo telo živeće dva odvojena života. Ali jedino što mu je važno, to su ruke, to je nada da će moći da zagrli svoju gitaru, jer muzika je njegov život. Ova ispovest je njegov put od intenzivne nege, dugih meseci rehabilitacije na klinici u Švajcarskoj, do trenutka povratka u život koji više nije njegov. Težak povratak u svet u kome je iznenada sve postalo nedostižno, svi su postali viši, pretvorili se u preteće džinovske figure, ne uvek na njegovoj strani. Hrabro i iskreno, Amuri priča o svom povratku u život. O želji da vidi, da dotakne, da oseti. Da ponovo oseti čar izlaska s prijateljima do kasno u noć, da vodi ljubav sa ženom koju voli i povrati slobodu koja mu je oduzeta. Svaka etapa je spori uspon ka vrhu, ka onome što često ne liči na pobedu, ali za šta se vredi boriti.
  Show book
 • Ogledi o starom Egiptu - cover

  Ogledi o starom Egiptu

  Tamara Babic

  • 0
  • 0
  • 0
  Kniga “Ogledi o Starom Egiptu” predstavlja značajnu studiju posvećenu analizi šireg spektra tema iz oblasti egiptologije koja u velikoj meri doprinosi kritičkom razumevanju različitih aspekata prošlosti staroegipatskog društva, ali i sagledavanju kompleksnih percepcija o Starom Egiptu u različitim vremenskim kontekstima. Autorka je knjigu koncipirala u dve odvojene celine koje se tematski višedimenzionalno prožimaju. 
  Koncipirajući sadržaj knjige u dve odvojene celine, autorka je na specifičan način sažela širok dijapazon različitih, ali međusobno isprepletanih tema koje se ne odnose isključivo na razmatranje različitih segmenata problematike vezane za prošlost staroegipatskog društva, nego i na kompleksnu problematiku vezanu za kreiranje specifičnih percepcija o Starom Egiptu u različitim vremenskim i prostornim kontekstima evropskih društava od antike do danas. Zahvaljujući ovakvom pristupu, knjiga Tamare Babić predstavlja značajno štivo kako za razumevanje konkretnih analiziranih problematika, tako i za egiptologiju u celini. 
  Kristijan Obšust (MA), socijalni antropolog i arheolog
  Show book