Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Leadership și management educațional Teorii și practici actuale - cover

Leadership și management educațional Teorii și practici actuale

Tony Bush

Publisher: Polirom

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

În acest volum devenit clasic, Tony Bush schițează cadrul conceptual de orientare a activității decidenților din educație și analizează șase modele de management pe care le pune în relație cu zece modele de leadership. Noțiunile teoretice sunt ilustrate cu numeroase studii de caz din toate mediile educaționale, de la școala primară la universitate, într-o varietate de contexte internaționale. Printre tematicile specifice abordate se numără centralizarea și descentralizarea în educație, școlile în sistem de management autonom, relația dintre teorie și practică sau natura și caracteristicile managementului educațional. Conceptele-cheie, rezumatele și subiectele de dezbatere incluse în fiecare capitol facilitează utilizarea lucrării și că suport de curs. Leadership și management educațional este un excelent instrument de lucru pentru cei care dețin funcții decizionale în cadrul unităților de învățământ și în sistemul educațional în general.
Available since: 06/14/2016.

Other books that might interest you

 • Invatam Impartasind - Ghid de experiențe scrise de și pentru specialiștii L&D - cover

  Invatam Impartasind - Ghid de...

  Coord. Gabriela Hum

  • 0
  • 0
  • 0
  În anul 2020, odată cu venirea pandemiei, un grup de specialiști în învățare și dezvoltare au început să scrie o carte din experiența personală de training. Deși activează în companii diferite, cei 18 autori au concluzionat că procesele de învățare și dezvoltare, pentru a avea impact, au nevoie să respecte câteva reguli. De la analiza de nevoi la transferul în practică, trainingul este nu doar o intervenție unică, ci un proces ce necesită timp și energie.Pare contra-intuitiv să apară o carte despre trainingul la sală într-o perioadă în care majoritatea activităților noastre profesionale se desfășoară online. Însă ce s-a constatat în perioada aceasta este că regulile unui training de impact sunt aceleași, indiferent dacă el are loc online sau offline.Așadar, Învățăm împărtășind este o carte despre training și regulile prin care procesele de învățare și dezvoltare ajung să fie eficiente. Cu alte cuvinte, ceea ce învățăm să nu rămână doar la nivel de cunoștințe, ci să se evidențieze în abilități și în schimbări la locul de muncă (și nu numai).
  Show book
 • Cernobil - cover

  Cernobil

  Serhii Plokhy

  • 0
  • 0
  • 0
  „O cronică realizată cu o mână de maestru" – New York Review of BooksPremiul Pushkin House pentru Cartea Rusă 2019Premiul Baillie Gifford pentru Non-Ficțiune 2018„O cronică realizată cu o mână de maestru" – New York Review of BooksO relatare tulburătoare, care recreează filmul evenimentelor petrecute la Cernobîl în 1986 în tot dramatismul lor, istorisind poveștile celor care s-au trezit prinși în mijlocul unui Armageddon nuclear și au reușit să facă imposibilul: să stingă incendiul și să „adoarmă" reactorul.Dincolo de narațiunea alertă și palpitantă, cartea semnată de Serhii Plokhy, el însuși supraviețuitor al dezastrului, sondează însă în profunzime și contextul social și politic al vremii, realizând o radiografie a regimului sovietic care avea să se prăbușească peste doar câțiva ani și investigând cauzele mai complexe, de natură structurală, care au dus la producerea catastrofei.„Serhii Plokhy ne aduce istoria definitivă a dezastrului de la Cernobîl și a consecințelor acestuia, abordând cu îndemânare toate unghiurile, inclusiv povestea științifică, costurile umanitare și economice ale operațiunilor de decontaminare, modul în care explozia l-a forțat pe Gorbaciov să grăbească lansarea reformelor perestroikăi și revirimentul naționalismului ucrainean." – Andrew Wilson, University College London„Cea mai cuprinzătoare și convingătoare istorie a Cernobîlului publicată până în prezent." – Financial Times„O lucrare de mare erudiție și puternică forță narativă. Plokhy este maestrul detaliului elocvent." – Sunday Times„Captivantă, meticulos documentată... " – Wall Street JournalÎn dimineața zilei de 26 aprilie 1986, Europa a fost martora celui mai grav dezastru nuclear din istorie: explozia reactorului de la Centrala nucleară Cernobîl din Ucraina sovietică. Zeci de oameni au murit din cauza radiațiilor, jumătate de continent a avut de suferit de pe urma efectelor contaminării și mii de oameni s-au îmbolnăvit.Serhii Plokhy investighează noi surse și arhive devenite recent disponibile pentru a relata poveștile dramatice ale pompierilor, oamenilor de știință și soldaților care au participat cu eroism la stingerea infernului nuclear. El dezvăluie racilele industriei nucleare sovietice, stabilind legătura dintre dezastru și autoritarismul conducerii partidului comunist, controlul exercitat de regim asupra informației științifice și accentul pus pe dezvoltare economică indiferent de costuri.Astăzi, când riscul unui alt Cernobîl se profilează amenințător din cauza managementului defectuos al energiei nucleare în lumea aflată în curs de dezvoltare, Cernobîl se constituie într-un avertisment și un imperios apel la acțiune.
  Show book
 • Tartaria - Orasul Tartar - Romanian - cover

  Tartaria - Orasul Tartar - Romanian

  David Ewing Jr

  • 0
  • 0
  • 0
  Ce este Orașul Tatar?
   
  Unde este Orașul Tatar?
   
  De ce nu a auzit nimeni de Tartar City?
   
   
   
  Această carte va examina istoria căderii și distrugerii Orașul Tatar
   
  Această carte va arăta unele dintre cercetările pe care Anatoly Fomenko și alții le-au făcut cu privire la istoria lumii
   
  Această carte va arăta unele dintre faptele pe care cercetătorii le menționează - și sunt furnizate dovezi foto pentru a vă arăta că David Ewing Jr a făcut cercetări adecvate pentru a verifica ce spun cercetătorii despre această chestiune
  Show book
 • Tartaria - La Matrix - Romanian - cover

  Tartaria - La Matrix - Romanian

  David Ewing Jr

  • 0
  • 0
  • 0
  Trăim noi în Matrix?
   
   
   
  DACĂ ȚI-Aș SPUNE ASTA: -
   
  Totul în lume este o mare minciună
   
   
   
  Mulți cercetători au găsit dovezi, care arată că lumea în care trăim, - a fost invadată și preluată de o putere necunoscută. Această putere necunoscută se ascunde de noi și este o putere foarte secretă - și are mii de oameni care lucrează pentru ea - în toată lumea
   
  Cercetătorii au găsit dovezi care arată că o mare parte din ceea ce se întâmplă în lume - totul a fost planificat de o putere secretă necunoscută cu multe secole în urmă. Dovezile arată că această putere necunoscută a pus stăpânire pe cele mai multe părți ale lumii. Încă nu a dominat complet lumea noastră și face tot ce poate pentru a domina total umanitatea în toate modurile posibile. Războiul încă continuă
  Show book
 • Sub presiune - Cum luptăm cu stresul și anxietatea fetelor - cover

  Sub presiune - Cum luptăm cu...

  Lisa Damour

  • 0
  • 0
  • 0
  Din 2009 până în 2014, numărul fetelor americane afectate de anxietate și stres a crescut cu 50%, în vreme ce numărul băieților copleșiti de îngrijorări și temeri a rămas pe loc. Pornind de la această "epidemie de anxietate" din rândul fetelor și adolescentelor, cartea pune la dispoziția părinților și educatorilor cele mai potrivite mijloace pentru a-și proteja fiicele (sau elevele) de presiunile toxice care pot acționa în familie, la școală, în relațiile cu colegii și colegele, dar și în viața online, tot mai solicitantă pentru tinerele din ziua de azi.Lisa Damour, psihoterapeută specializată în consilierea adolescenților, este directoarea Centrului de Cercetări pentru Psihologia Fetelor din cadrul Liceului "Laurel" din Shaker Heights, Ohio. De aceeași autoare, la Editura Trei, a apărut volumul Căile întortocheate ale adolescenței.
  Show book
 • Tartaria - Marele Potop - Cartea 1 - cover

  Tartaria - Marele Potop - Cartea 1

  David Ewing Jr

  • 0
  • 0
  • 0
  Neste livro, discutiremos muitos fatos importantes sobre o Grande Tataria.
   
  Este livro mostrará algumas das pesquisas feitas por Anatoly Fomenko e outros a respeito da Grand Tataria, e algumas das evidências apontadas pelos cientistas.
   
  O autor David Ewing Jr. viajou por mais de 2.000 cidades e lugares ao redor do mundo e tem feito muitas pesquisas por 20 anos e tem um grande conhecimento sobre o que agora é conhecido como Grande Tatar.
  Show book