Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Despre om și societate - cover

Despre om și societate

Thomas Hobbes

Publisher: ALL

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Thomas Hobbes (1588-1679) este unul dintre părinții liberalismului în gândirea politică. Textele de față reprezintă cel mai important segment din Leviathan - cea mai importantă lucrare a lui Hobbes, scrisă în 1651, care poate fi considerat pe bună dreptate punctul de pornire al trecerii de la sabie la cuvânt ca principală armă în politică. Cititorul poate descoperi în aceste pagini un filosof care s-a aplecat asupra temei societății cum puțini au făcut-o înainte de secolul XX, întrucât acesta este „miezul fierbinte“ al gândirii hobbesiene, pe care arhicunoscutele sintagme „starea de natură“ și bellum omnium contra omnes nu au reușit niciodată să-l scoată la iveală.
Available since: 06/14/2016.

Other books that might interest you

 • Comorile Dharmei - Un curs de meditatie asupra buddhismului tibetan - cover

  Comorile Dharmei - Un curs de...

  Rabten Gheșe

  • 0
  • 0
  • 0
  Comorile Dharmei arată că învățăturile lui Buddha sunt de fapt o
  adevărată avuție. Dacă suntem capabili să vedem sau să recunoaștem
  valoarea lor și să le punem corect în practică, noi ne vom bucura
  nu doar de binefaceri temporare, ci și de o fericire definitivă. Când
  ignoranța, egoismul, cupiditatea, aversiunea, orgoliul și invidia pun
  stăpânire pe fluxul nostru mental, în locul păcii și fericirii la care
  năzuim, ele generează dificultăți și suferințe nesfârșite atât pentru
  noi înșine cât și pentru ceilalți. Când, însă, mulțumirea, mărinimia,
  răbdarea, compasiunea, înțelepciunea sunt puternic înrădăcinate în
  minte, chiar și condițiile potrivnice devin cauze binefăcătoare. În
  măsura în care ele nu fac parte integrantă din natura minții, este cu
  putință să eliminăm în totalitate aceste imperfecțiuni și să dezvoltăm
  aspectele pozitive ale minții noastre prin metode corespunzătoare.
  Aceste metode constituie esența învățăturilor lui Buddha și conținutul
  acestei cărți.
  
  Gheșe Rabten Rinpoce s-a născut în
  Tibet în anul 1920 și a fost un Maestru
  de meditație deplin realizat. În 1964
  devine unul din asistenții de filosofie ai
  S.S. Dalai Lama. A scris un număr mare
  de cărți importante asupra Dharmei și
  a fondat în Europa mai multe centre
  unde se studiază buddhismul tibetan:
  Rabten Choeling în Elveția, Tashi Rabten
  în Austria, Ghe Phel Ling în Italia,
  Centrul Tibetan în Hamburg.
  Show book
 • Deontologia comunicării publice - cover

  Deontologia comunicării publice

  Raluca‑Nicoleta Radu

  • 0
  • 0
  • 0
  „Mulți cred că o carte dedicată deontologiei profesiilor din câmpul comunicării este un proiect utopic. Realitatea din jurul nostru arată totala indiferență a celor mai mulți dintre specialiști față de etica profesională. Dar în urmă cu ceva ani era utopic să te lupți împotriva efectelor nocive ale încălzirii globale, ale E-urilor din alimente sau ale risipirii resurselor naturale. Iar astăzi toate acestea și multe altele sunt preocupări majore ale liderilor politici și ale oamenilor obișnuiți. Cartea de față ne arată cât de importantă este deontologia pentru reușita în afaceri, pentru prestigiul instituțiilor, pentru legitimitatea profesioniștilor. Iar ce poate părea astăzi utopic va fi în curând adevărul trăit și modelul de comportament asumat al celor care vor să rostească cu mândrie numele profesiei lor.“ (Mihai Coman)
  Show book
 • Planul Marshall: Zorii Razboiului Rece - cover

  Planul Marshall: Zorii...

  Benn Steil

  • 0
  • 0
  • 0
  Câștigător în 2019 al New York Historical Society Barbara and David Zalaznick Book Prize in American History
   
  Câștigător în 2018 al American Academy of Diplomacy Douglas Dillon Award
   
  Nominalizat în 2018 la Duff Cooper Prize in Literary Nonfiction
   
  Mențiune de onoare în 2019 la ASEEES Marshall D. Shulman Prize
   
  La finalul celui de-al Doilea Război Mondial, odată cu prăbușirea Imperiului Britanic și ridicarea stelei lui Stalin, oficialii americani, conduși de noul secretar de stat, George C. Marshall, au pornit în misiunea de reconstruire a Europei Occidentale ca pavăză împotriva autoritarismului comunist. Întreprinderea lor masivă, costisitoare și ambițioasă avea să îi pună pe europeni și pe americani în fața unei viziuni adesea în conflict cu istoria lor și concepțiile despre sine. În acest proces, se va ajunge la crearea NATO, a Uniunii Europene și a identității occidentale care continuă să dea formă evenimentelor internaționale.
   
  Concentrându-se pe anii hotărâtori 1947–1949, relatarea lui Benn Steil aduce la viață episoade importante marcând prăbușirea relațiilor SUA–URSS de la finalul războiului și lovitura de stat de la Praga, blocada Berlinului și divizarea Germaniei. În fiecare dintre aceste cazuri, vedem și înțelegem ca niciodată înainte hotărârea lui Stalin de a zdrobi Planul Marshall și de a submina puterea americană în Europa.
   
  Având în vedere ecourile actuale ale Războiului Rece, când Putin și Rusia pun la încercare ordinea mondială, fragilul echilibru de putere și ordinea incertă de la finalul anilor 1940 sunt mai relevante ca oricând. Planul Marshall ne oferă contextul critic pentru a înțelege peisajul internațional de azi. Aducând la lumină materiale noi din arhivele americane, ruse, germane și din alte țări ale Europei, povestea lui Steil va schimba definitiv modul în care percepem Planul Marshall și începutul Războiului Rece. O lucrare rafinată de istorie care va deveni un clasic al literaturii despre Războiul Rece.
   
   
   
  „Benn Steil s-a specializat în explicarea subiectelor complexe. Beneficiind de cunoștințe de diplomație, economie și strategie, Steil stabilește un nou standard pentru înțelegerea noastră nu doar în ceea ce privește Războiul Rece, ci și epoca post-Război Rece, în care viitorul Europei și rolul Statelor Unite sunt puse din nou sub semnul întrebării. O realizare deosebită, care vine la timp.” John Lewis Gaddis, profesor de istorie militară și navală, Universitatea Yale
   
  „În noua sa carte, Benn Steil ne spune o dublă poveste: cea a lansării Planului Marshall, programul american fără precedent de ajutorare a Europei după cel de-al Doilea Război Mondial, dar și a diverselor tentative sovietice de a-l deturna și împiedica. Însuflețită de portrete realizate cu talent, această relatare emoționantă adaugă o nouă perspectivă asupra uneia dintre cele mai grele perioade din istoria lumii.” Liaquat Ahamed, câștigător al Premiului Pulitzer
   
  „Planul Marshall este o lucrare remarcabilă și minunat scrisă de istorie a diplomației și a economiei. Lideri și oameni de rând continuă să susțină nevoia unor noi Planuri Marshall pe tot globul, dar câți dintre ei înțeleg cu adevărat despre ce a fost vorba în cazul planului original, cum a fost creat și ce a realizat? Această carte va deschide ochi și minți.” Alan Greenspan, fost președinte al Rezervei Federale
   
   
   
  BENN STEIL este asociat principal și director de economie internațională în cadrul Consiliului pentru relații internaționale. Este autorul volumului premiat Battle of Bretton Woods: John Maynard Keynes, Harry Dexter White, and the Making of the New World Order. Locuiește în New York împreună cu soția sa și cei doi fii.
  Show book
 • Despre bolile filosofilor Cioran - cover

  Despre bolile filosofilor Cioran

  Marta Petreu

  • 0
  • 0
  • 0
  Volum aparut in coeditare cu Biblioteca Apostrof.„Boala spune Cioran este un rapt care-l «transporta» pe om «intr-o regiune de existenta infinit complicata“: adica in propria lui subiectivitate. Descrierea acestui taram interior este facuta de tanarul autor in termenii contradictorii: «betie interioara» «nebunie» «vartej» «fluiditate interioara» «fluiditate epuizanta» «elan» «flacari» «senzatia groaznica de topire» «groaznice vapai» «groaznice prapastii de intunerec» «vartej abisal» «infinit launtric» «tensiune» «paroxism» «betie totala a fiintei» «exaltare organica» «extaz» «transfigurare» etc.“ (Marta Petreu)
  Show book
 • Visul meu cel mai frumos – Мой самый прекрасный сон (română – rusă) - Carte de copii bilingvă cu audio și video online - cover

  Visul meu cel mai frumos – Мой...

  Cornelia Haas

  • 0
  • 0
  • 0
  Carte de copii bilingvă, de la 2-3 ani (română – rusă), cu audio și video
  Lulu nu poate să adoarmă. Toate animalele ei de pluș visează deja – rechinul, elefantul, șoarecele cel mic, dragonul, cangurul, și puiul de leu. Și ursului aproape că i se închid ochii.
  Ursule, mă iei cu tine în visul tău?
  Așa începe pentru Lulu o călătorie, care o duce prin visele animalelor ei de pluș – și la sfârșit în al ei propriu, cel mai frumos vis.
  ​
  Двуязычная книга для детей (румынский – русский), с аудио и видео
  Лулу не спится. Все её мягкие игрушки уже вuдят cны – акула, слон, маленькая мышка, дракон, кенгуру, рыцарь, обезьяна, пилот. И львёнок. Даже у медвежонка закрываются глаза ...
  Эй, Мишка, возьмёшь меня в cвой сoн?
  Так начинается путешествие Лулу, которое ведёт её через cны её милых игрушек и, в конце, в её собственный самый прекрасный сoн.
  ► С картинками для раскраски! В книге есть ссылка, по которой вы можете загрузить все картинки из книги для раскраски.
  Show book
 • Bastionul cruzimii O istorie a Securitatii (1948-1964) - cover

  Bastionul cruzimii O istorie a...

  Marius Oprea

  • 0
  • 0
  • 0
  O prima monografie a Securitatii in primele ei doua decenii de existenta volumul sintetizeaza cercetarile intreprinse de istoricul Marius Oprea specializat in investigarea activitatii fostei politii politice comuniste din Romania. Bastionul cruzimii prezinta intr-o riguroasa documentare stiintifica adevarata fata a Securitatii: de la organizarea interna la modul de derulare a anchetelor de la legislatia cu caracter represiv la torturile si crimele acesteia fara sa omita locul aparatului represiv in sistemul de putere comunist si faptul ca acesta a jucat rolul de „brat inarmat al partidului in lupta de clasa“. O lectura necesara atat pentru istorici si studentii la facultatile de profil cat si pentru toti cei interesati de istoria recenta a Romaniei.Cuprins:Politia politica – instrument al sovietizarii Romaniei Nasterea Securitatii Securistii lui Dej Bazele „muncii de Securitate“ Partidul si Securitatea Scrupule si epoleti: Securitatea in lupta pentru putere dintre liderii comunisti
  Show book