Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Jurnalul fericirii Manuscrisul de la Rohia - cover

Jurnalul fericirii Manuscrisul de la Rohia

Steinhardt N.

Publisher: Polirom

 • 0
 • 1
 • 0

Summary

Operă de bilanț existențial, Jurnalul fericirii s-a bucurat de un enorm succes după 1989, devenind o carte fundamentală pentru toți cei care au rezonat la mesajul lui Steinhardt de a-și depăși temerile, de a ieși de sub dominația fanatismului, răului și minciunii pentru a îmbrățișa adevărul și a-și descoperi astfel demnitatea umană. În arhivele Mănăstirii „Sfânta Ana“ Rohia se păstrează o dactilogramă incompletă, conținând o variantă a Jurnalului fericirii. În această variantă, publicată acum pentru prima oară, există fragmente care nu se regăsesc în textul tipărit până în prezent, episoadele sunt ordonate diferit, fără respectarea criteriului cronologic, iar multe pasaje sunt formulate diferit.
Available since: 06/14/2016.

Other books that might interest you

 • Daca as fi stiut - cover

  Daca as fi stiut

  Marian Pana

  • 0
  • 0
  • 0
  Am scris aceasta ,,carticica” in urma unei discutii cu copiii mei cei mari, care acum sunt la liceu si la facultate. Mi-am dat seama ca ar fi bine sa afle de cand sunt tineri ceea ce eu am trait/descoperit/aflat/citit in decursul vietii.M-am oprit la anumite teme pe care le consider importante in ,,devenirea” unui om.Daca le-as fi stiut de tanar, eram cu siguranta mai intelept.As fi dorit ca in tinerete cineva sa-mi povesteasca si sa primesc sfaturi despre teme ca: educatie, bogatie, sanatate, alimentatie, tehnologie, educatie financiara, educatie antreprenoriala etc.Multe lucruri nu sunt deloc noi, le cunoasteti, dar este nevoie sa fie repetate. ,,Repetitia e mama invataturii.”Cred cu tarie in educatie. Traseul meu profesional demonstreaza acest aspect: farmacist practician, cadru didactic universitar, antreprenor, responsabil de vanzari, management, comunicare si, poate, din nou antreprenor, dar in alt fel.Am trecut de 50 de ani si am acumulat suficienta experienta. M-am gandit sa ,,cuplez” cateva idei, referitoare la temele sus-mentionate, din experienta personala si sa citez din materialele (carti, programe audio/video) care m-au impresionat.Am scris cat am putut de concentrat si am incercat sa sintetizez in asa fel incat lectura sa fie usoara si placuta.
  Show book
 • Cel mai fericit om de pe pământ - Extraordinara viață a unui supraviețuitor de la Auschwitz - cover

  Cel mai fericit om de pe pământ...

  Eddie Jaku

  • 0
  • 0
  • 0
  Câștigător ABIA Biography Of The Year 2021 / O poveste despre speranță în cele mai întunecate vremuri 
   
  Viața poate fi frumoasă dacă o faci să fie frumoasă. De tine depinde. Eddie Jaku s-a considerat dintotdeauna în primul rând german și abia apoi evreu. Era mândru de țara lui. Însă totul s-a schimbat în noiembrie 1938, când a fost bătut, arestat și internat într-un lagăr de concentrare. În următorii șapte ani, s-a confruntat în fiecare zi cu orori de neînchipuit, întâi la Buchenwald și Auschwitz și apoi într-un „marș al morții" nazist. Pentru că a supraviețuit, Eddie a făcut un jurământ să zâmbească în fiecare zi. Spunând această poveste, le aduce un omagiu celor pierduți, împărtășindu-și înțelepciunea, ducând cea mai bună viață pe care o putea duce și considerându-se „cel mai fericit om de pe pământ". Publicat când autorul a împlinit 100 de ani, acest volum de memorii pline de forță, copleșitoare și aducătoare de speranță ale lui Eddie Jaku arată cum poate fi găsită fericirea chiar și în cele mai întunecate vremuri. 
   
  „Am trăit un secol și știu ce înseamnă să privești răul în ochi." – Eddie Jaku
  Show book
 • Will - cover

  Will

  Will Smith, Mark Manson

  • 0
  • 0
  • 0
  Această carte de memorii este produsul unei călătorii profunde a descoperirii de sine, o confruntare cu tot ceea ce poate voința să împlinească și, în egală măsură, cu acele lucruri pe care voința singură nu le poate împlini. Scrisă cu ajutorul lui Mark Manson, autorul bestsellerului Arta subtilă a nepăsării, cu vânzări de milioane de exemplare, Will este povestea felului în care un om reușește să-și stăpânească propriile emoții, scrisă ca să-i ajute pe cei care caută să realizeze același lucru. Doar câțiva dintre noi vom cunoaște vreodată presiunea interpretării pe cele mai mari scene ale lumii, pentru cele mai mari mize, însă cu toții putem înțelege că uneori e nevoie să renunțăm la carburantul care ne-a adus până într-un punct al evoluției personale, dacă vrem să ne continuăm călătoria. Combinația dintre o perspectivă înțeleaptă asupra valorilor universale și o poveste de viață extraordinar de amuzantă, poate chiar uluitoare, face ca Will să fie, la fel ca autorul său, o lucrare unică.
  Show book
 • Care dintre noi - cover

  Care dintre noi

  Chris Simion

  • 0
  • 0
  • 0
  ”Care dintre noi” este experiența majoră-magică a lui Chris după ce a primit diagnosticul de cancer și, în loc să închidă fereastra, a deschis-o larg. Albumul a început ca o joacă între ea și fotografa Cătălina Flămânzeanu, devenind pe parcurs un joc între ea și toată lumea. Chris vede paharul plin și când acesta e gol și scoate din orice suferință sensul, latura izbăvitoare. 
  „Am ieșit pe plus, acest diagnostic mi-a reamintit ce e esențial. Am primit această «boală» ca pe un dar. Nu ca pe o nenorocire. Și am simțit neîncetat că Dumnezeu e cu mine", spune autoarea, care își dorește ca acest audiobook să însoțească și să aline orice persoană în suferință, dar să fie și companionul ideal pentru albumul foto.
  Show book
 • În căutarea sinelui - De la filosofie la psihanaliză în comunism - cover

  În căutarea sinelui - De la...

  Vasile Dem. Zamfirescu

  • 0
  • 0
  • 0
  Fie că ştim, fie că nu ştim, căutăm cu toţii să ne apropiem de ceea ce Jung numea sine (Selbst) (…) Însemnările din această carte descriu două încercări de atingere a sinelui: una se petrece în universul spiritual al filosofiei, cealaltă, în lumea sufletului subteran dezvăluită de psihanaliză. În ambele am beneficiat de îndrumare. Pentru filosofie, mi-a fost ghid Constantin Noica, pentru actul iniţiatic al coborârii în inconştient, psihologul Eugen Papadima. Demersurile par ireconciliabile. Din punctul de vedere al căutării sinelui, ele sunt compatibile. Arhetipul sinelui nu poate fi realizat fără reunirea contrariilor: divin–omenesc, bine–rău, masculin–feminin, spirit–suflet, conştient–inconştient. 
  Nesfârşit, drumul către sine este dificil şi pentru că eroarea sau eşecul ne întâmpină la tot pasul. M-am străduit să nu mi le ascund. Cel mai greu mi-a fost să comunic experienţa întâlnirii cu propria umbră. Am făcut-o totuşi, ştiind că nu sunt singular (fiecare are inconştient), pentru a le oferi celor neiniţiaţi o imagine a trăirilor şi beneficiilor coborârii în infern. Dacă unii cititori vor fi contrariaţi sau chiar indignaţi şi se vor simţi mai buni în inconştient, să ridice piatra şi să lovească. - Vasile Dem. Zamfirescu
  Show book
 • Barack Obama dezlănțuit complet - cover

  Barack Obama dezlănțuit complet

  Celine Claire

  • 0
  • 0
  • 0
  Barack Hussein Obama s-a născut la data de 4 August 1961 în Honolulu, Hawai. Este un avocat și politician american și cel de-al 44-lea președinte al Statelor Unite ale Americii timp de două mandate între 2009 și 2017. Părinții săi sunt din Kenya și Kansas. Tatăl său, Barack Obama Senior s-a născut în provincia kenyană Nyanza și este de etnie luo.Tatăl lui Obama a copilărit crescând capre în Africa. În cele din urmă, a primit o bursă care i-a permis să plece din Kenya și să își urmeze visul de merge la facultate în Hawai. Mama lui Obama, Ann Dunham, s-a născut într-o bază militară din Wichita, Kansas, în timpul celui de-al doilea război mondial.În timpul studiilor de la Universitatea din Hawai din Manoa, tatăl lui Obama a întâlnit-o pe colega sa Ann Dunham. Cei doi s-au căsătorit la data de 2 februarie 1961, iar Obama junior s-a născut cu șase luni mai târziu. Obama senior a plecat imediat după nașterea acestuia, iar cuplul a divorțat doi ani mai târziu. În 1965, Ann Dunham s-a recăsătorit cu Lolo Soetoro, un student indonezian de la Universitatea din Hawai.Douăsprezece luni mai târziu în 1970, noua familie s-a transferat la Jakarta, Indonezia, unde s-a născut sora vitregă a lui Obama Junior, Maya Soetoro Ng. O succesiune de evenimente din Indonezia au contribuit la nesiguranța lui Ann Dunham în ceea ce privește siguranța și educația lui Obama junior. Astfel, la vârsta de 10 ani, acesta a fost trimis înapoi în Hawai pentru a locui cu bunicii săi materni. Mai târziu, Ann Dunham și sora vitregă a lui Obama, Maya Soetoro Ng li s-au alăturat.
  Show book