Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Motivația - O călătorie în comportamentul motivat de la studiul proceselor interioare până la cele mai recente teorii neuropsihologice - cover

Motivația - O călătorie în comportamentul motivat de la studiul proceselor interioare până la cele mai recente teorii neuropsihologice

Stefano Calicchio

Publisher: Stefano Calicchio

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Descoperirea istoriei psihologiei și a domeniilor sale de aplicare nu a fost niciodată mai ușoară. Acest volum trece în revistă principalele curente de gândire care au caracterizat nașterea și evoluția psihologiei științifice. De la primele laboratoare de psihologie la teoria psihodinamică, de la cognitivism la neuroștiințe, prima parte a acestui ghid vă ia de mână și vă însoțește printre cele mai importante descoperiri ale domeniului. Cea de-a doua parte a volumului este dedicată descoperirilor din psihologia clinică, a muncii, juridică, a dezvoltării și a diferitelor domenii de aplicare a materiei. Toate acestea printr-un stil de discurs simplu, rapid și esențial. Cartea se încheie cu un mic test de autoevaluare care permite cititorului să revadă și să fixeze principalele concepte. Uitați de manualele de psihologie de mii de pagini sau de manualele de psihologie cu prețuri prohibitive și începeți să explorați modul în care funcționează mintea dumneavoastră printr-o serie de ghiduri la prețuri imbatabile.

Other books that might interest you

 • Ortopedie și traumatologie pentru asistenți medicali - cover

  Ortopedie și traumatologie...

  Monica Moldoveanu, Marius Niculescu

  • 0
  • 3
  • 0
  Acest suport de curs este destinat elevilor școlilor postliceale sanitare cât și personalului mediu din sistemul sanitar., respectând programa de pregătire. Este structurat în șase capitole: (1) Simptomatologia afecțiunilor ortopedico-traumatice; (2). Afecțiuni congenitale; (3) Infecții osoase; (4).Osteoporoza; (5) Tumori osoase; (6) Traumatologie. 
  Pentru a detecta corect problemele reale și a decide care este cea mai bună metodă de îngrijire, personalul medical cu pregătire medie trebuie să știe să abordeze principalele afecțiuni ortopedico-traumatice. Cei care își însușesc principiile și normele expuse în acest volum vor fi capabili să identifice și să încadreze corect semnele și simptomele, vor cunoaște principalele investigații recomandate, precum și măsurile de prevenire și tratamentul necesar pentru recuperarea bolnavilor care suferă de aceste afecțiuni.
  Show book
 • Alfred Adler și psihologia individuală în noul mileniu - Strategii principii și modele operaționale care stau la baza gândirii fondatorului psihologiei individuale - cover

  Alfred Adler și psihologia...

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Cine a fost Alfred Adler și de ce studiile sale au fost fundamentale pentru psihologia profundă? Cum a schimbat pentru totdeauna istoria gândirii umane psihologia individuală pe care a teoretizat-o? Care a fost impactul lui Adler asupra lumii?
  Această carte este o călătorie în moștenirea teoriei adleriene și a psihologiei profunde. Ea explorează semnificația psihologiei individuale în societatea trecută și actuală. 
  Călătoria începe cu viața lui Adler și cu rolul pe care l-a jucat în mișcarea psihanalitică și continuă cu principiile de funcționare ale teoriei psihologice adleriane. Vom descoperi impactul și importanța lui Adler în dezvoltarea psihodinamicii și principiile de funcționare ale teoriei adleriene prin intermediul unor concepte-cheie precum sentimentul de inferioritate, nevroza, stilul de viață și dezvoltarea sentimentului social.
  Cartea va evidenția, de asemenea, implicațiile practice ale teoriilor adleriene în societatea actuală, de la pedagogie la sociologie și cultură generală. În cele din urmă, va continua pe calea descoperirii organizațiilor și instituțiilor care au preluat moștenirea adleriană, activând în întreaga lume și răspândind principiile psihologiei individuale.
  Show book
 • Puterea De a Fi Prezent - cover

  Puterea De a Fi Prezent

  Daniel Siegel

  • 0
  • 0
  • 0
  Ce înseamnă să fii un părinte bun? Ce se întâmplă dacă greșim față de copiii noștri? Care este lucrul cel mai important pe care îl putem face pentru copiii noștri, pentru a-i ajuta să reușească în viață? Dr. Daniel Siegel și dr. Tina Payne Bryson transmit un mesaj plin de speranță tuturor părinților care se găsesc în impas: există un singur lucru pe care îl putem face, care nu dă greș niciodată și care asigură dezvoltarea optimă a copiilor noștri – să fim prezenți, adică să fim mereu alături de ei și să îi susținem. Bazată pe ultimele descoperiri în teoria atașamentului, Puterea de a fi prezent prezintă povești, strategii simple și sfaturi pentru a-i ajuta atât pe părinți, cât și pe copii să depășească momentele dificile. Greșelile pe care le facem nu sunt irevocabile și nu e niciodată prea târziu pentru a recăpăta încrederea copiilor și a-i ajuta să ajungă adulții care ne dorim să fie. „Siegel și Bryson ne oferă exemple din lumea reală și […] sfaturi concrete pentru a gestiona dificultățile pe care le întâmpinăm în creșterea copiilor. […] Părinții care caută o lectură accesibilă, bazată pe cercetări științifice, vor descoperi că autorii s-au descurcat de minune.“ Booklist 
  Show book
 • Analiza Financiara pe intelesul tuturor - cover

  Analiza Financiara pe intelesul...

  Cosmin Baiu

  • 0
  • 0
  • 0
  Aceasta carte se adreseaza nu numai specialistilor in economie, ci tuturor celor interesati sa inteleaga filosofia din spatele analizei financiare. Scrisa intr-un limbaj accesibil publicului larg, cartea ofera peste 50 de exemple si studii de caz practice, inspirate din experienta personala a autorului.
   
  Autorul se foloseste de premisa data pentru a face o descriere practica nonconformista a activitatii bancare, dar si a anumitor comportamente antreprenoriale, in scopul educarii si dezvoltarii personale a cititorului. Pentru tinerii absolventi de studii economice, aflati la inceputul carierei, cartea reprezinta un indrumar unic, intr-o piata dominata de scrieri pur teoretice.
   
  Cosmin BAIU are o experienta vasta in domeniul economic. Lucreaza de peste 20 ani in cadrul unor companii bancare de top la nivel european, ocupand multiple pozitii de management executiv, inclusiv membru al mai multor Comitete de Credit. Domnul BAIU are o experienta ce imbina activitatea de analiza a riscului cu activitatea de vanzare retail si corporate, ceea ce ii permite o viziune de ansamblu, unica, a lumii financiar-bancare.
  Show book
 • Marea enciclopedie a elevului - cover

  Marea enciclopedie a elevului

  Group Litera Media

  • 0
  • 0
  • 0
  Dacă îţi place să joci jocuri pe computer, de ce să nu ţi le faci singur? Această carte îţi oferă tot ce ai nevoie pentru a concepe curse palpitante, jocuri de platformă nebuneşti şi puzzle-uri extrem de complicate. Urmează paşii simpli pentru a deveni programator expert folosind popularul limbaj de programare Scratch™.Îmbunătăţeşte-ţi abilităţile de programare şi învaţă să creezi, să remixezi şi să îţi personalizezi jocurile.Împărtăşeşte-ţi jocurile online şi provoacă-ţi prietenii şi familia la întrecere.
  Show book
 • Visul meu cel mai frumos – Мой самый прекрасный сон (română – rusă) - Carte de copii bilingvă cu audio și video online - cover

  Visul meu cel mai frumos – Мой...

  Cornelia Haas

  • 0
  • 0
  • 0
  Carte de copii bilingvă, de la 2-3 ani (română – rusă), cu audio și video
  Lulu nu poate să adoarmă. Toate animalele ei de pluș visează deja – rechinul, elefantul, șoarecele cel mic, dragonul, cangurul, și puiul de leu. Și ursului aproape că i se închid ochii.
  Ursule, mă iei cu tine în visul tău?
  Așa începe pentru Lulu o călătorie, care o duce prin visele animalelor ei de pluș – și la sfârșit în al ei propriu, cel mai frumos vis.
  ​
  Двуязычная книга для детей (румынский – русский), с аудио и видео
  Лулу не спится. Все её мягкие игрушки уже вuдят cны – акула, слон, маленькая мышка, дракон, кенгуру, рыцарь, обезьяна, пилот. И львёнок. Даже у медвежонка закрываются глаза ...
  Эй, Мишка, возьмёшь меня в cвой сoн?
  Так начинается путешествие Лулу, которое ведёт её через cны её милых игрушек и, в конце, в её собственный самый прекрасный сoн.
  ► С картинками для раскраски! В книге есть ссылка, по которой вы можете загрузить все картинки из книги для раскраски.
  Show book