Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
La revedere Columbus - cover

La revedere Columbus

Roth Philip

Publisher: Polirom

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Volumul La revedere Columbus (1959) reprezinta debutul lui Philip Roth unul dintre cei mai importanti autori americani singurul scriitor in viata a carui opera va fi publicata intr-o editie completa si definitiva de Library of America.La revedere Columbus distins cu Houghton Mifflin Literary Fellowship Award cuprinde nuveleta care da si titlul volumului o poveste de dragoste dintre un evreu de douazeci si trei de ani fara prea multi bani si o adolescenta evreica dintr-o familie bogata precum si Convertirea evreilor Aparatorul credintei Epstein Nu poti cunoaste omul dupa cintecul pe care-l cinta si Eli fanatical cinci povestiri despre neintelegerile dintre parinti si copii dar si dintre adultii din diaspora evreiasca din America.„Spre deosebire de noi cei care venim pe lume orbi si dezgoliti domnul Roth ni se prezinta inzestrat cu unghii par si dinti – si cu un limbaj coerent. Este talentat spiritual plin de forta si se desfasoara ca un adevarat virtuoz.“ (Saul Bellow)„La revedere Columbus volum recompensat cu Houghton Mifflin Literary Fellowship Award reprezinta debutul lui Roth – si inca unul impresionant. Gasim aici zbucium si vigoare iubire si ura ironie si compasiune.“ (The New York Times)„Desi toate celelalte cinci povestiri din antologie dovedesc o maiestrie indubitabila piesa de rezistenta a cartii precum si motivul pentru care Philip Roth a primit National Book Award pentru acest debut este desigur La revedere Columbus. Nuveleta are o dimensiune realista clara si scoate in evidenta urechea fina si vederea agera ale lui Roth.“ (Twentieth Century Literature)
Available since: 06/14/2016.

Other books that might interest you

 • Străin în căsnicie - cover

  Străin în căsnicie

  Emir Kusturica

  • 0
  • 0
  • 0
  Având drept fundal Bosnia-Herțegovina anilor ’70, înainte de destrămarea Iugoslaviei, spațiu în care domnește influența partidului, povestirile lui Emir Kusturica descriu viața a trei tineri, Dragan, Aleksa și Kosta. Inspirându-se din realul mărunt, Străin în căsnicie este o colecție de istorii cu teme dintre cele mai obișnuite: povești de familie, în care părinții și copiii intră inevitabil în conflict, povești de dragoste, uneori imposibile, povești în care tinerii se maturizează și încearcă să depășească granițele lumii „de acasă“. De la iubirea adolescentină la cea matură, care conduce spre mariaj, cu dramele și neînțelegerile lui, monografia cuplului se consumă în scurtmetraje pline de umor și de compasiune, iar spectatorii lui Kusturica-regizorul vor recunoaște detalii în care fantezia și întunericul coexistă, într-un decor inspirat din realismul magic.
  Show book
 • Boddah speriat - cover

  Boddah speriat

  Ionuț Chiva

  • 0
  • 0
  • 0
  Cele treisprezece povestiri ale lui Ionuț Chiva aduc la lumină cele mai variate personaje, copii sau adulți, care au în comun nevoia de relații interumane, de evadare din singurătate. Câinele, cel mai loial prieten al omului, este animalul-totem care umple golul lăsat de izolare, însă de multe ori acesta nu poate înlocui apropierea umană. Poveștile care se completează, se modifică și se explică una pe alta în Boddah speriat conturează o carte a regăsirii, a dezgropării dorințelor pierdute și a reevaluărilor personale.
  Show book
 • În punctul lui rebbe G - cover

  În punctul lui rebbe G

  Dan Alexe

  • 0
  • 0
  • 0
  O zi de înregistrări ratate într-un studio din București care ia o turnură apocaliptică, o vizită la un mormânt din Republica Moldova încheiată cu o violentă istorie de seducție neîmplinită, o întâlnire cu o golancă metafizică în Bruxelles, pierderea inocenței unui copil într-un sat de lângă Buzău, incantații magice în jurul unor legionari români pe frontul spaniol din Majadahonda: acestea sunt doar câteva dintre temele celor douăzeci și două de povestiri ale lui Dan Alexe, fiecare corespunzând uneia din arcanele majore ale Tarotului. Alchimia, științele oculte, sexualitatea, Cabala, limbajul sunt liantul poveștilor care se completează reciproc și care pot fi recitite în orice ordine, recompunând de fiecare dată un ansamblu inedit. Învăluit într-o aură mistică, presărat cu picanterii, În punctul lui rebbe G. oferă, picătură cu picătură de licori precum „Scuipat de Lună“ sau „Câine de Armenia“, o nouă viziune asupra lumii de azi și a limbii care ne vorbește.
  Show book
 • Pădurea Fermecată - Fraternizarea - cover

  Pădurea Fermecată - Fraternizarea

  LS Morgan

  • 0
  • 0
  • 0
  O poveste de LS Morgan
  O poveste pentru copii și tineri, despre prietenie și camaraderie. Doi frați se aventurează în marea fermă a mătușii lor și ceea ce vor trăi aceștia este experiența unei zile petrecute într-o pădure fermecată, o zi plină de aventură, magie, râsete și distracție. 
  Clasificare: potrivită pentru toate vârstele
  Show book
 • Greu de gasit un om bun - cover

  Greu de gasit un om bun

  Flannery O`Connor

  • 0
  • 0
  • 0
  Inspirate din tradițiile gotice sudiste, povestirile din volumul Greu de găsit un om bun demonstrează viziunea unică, grotescă a lui Flannery O’Connor asupra vieții, fiind infuzate cu simbolism religios, bântuite de perspective apocaliptice, susținute de tragicomedia comportamentului uman, în confruntarea cu aspirația către mântuire. Umorul sardonic al autoarei se bazează pe disparitatea dintre percepția limitată a unora dintre personaje și peisajul mult mai larg al realităților sociale, economice și spirituale ale Sudului rural. În unele dintre povestiri, O’Connor explorează teme nevralgice dezbătute în epocă: Holocaustul este vizat în „Dezrădăcinatul“; integrarea rasială, în „Negrul artificial“; intersexualitatea, în „Un Templu al Sfântului Duh“. Prin povestirile sale, Flannery O’Connor și-a câștigat un loc privilegiat în inima cititorilor americani, numărându-se printre cei mai originali și provocatori scriitori din generația ei. Multă cruzime, compasiune, mascaradă, artă și adevăr se află în aceste povestiri! Mi-e greu să găsesc un scriitor mai amuzant, dar și mai înfricoșător. Robert Lowell În aceste povestiri, pentru prima dată, Sudul rural este portretizat de o scriitoare a cărei corectitudine este pe măsura talentului său.
  Show book
 • Râsul - cover

  Râsul

  Dorina Rusu

  • 0
  • 0
  • 0
  „Din echipa de aur a Opiniei studenţeşti, revista ieşeană cu faimă naţională după decembrie ’89, făcea parte şi o zgâtie de fată, cam fragilă pentru o meserie practicată în vremuri atât de tulburi. Aparenţele erau înşelătoare. Zgâtia s-a ţinut scai de minerii care plantau flori, cu bâta, în Piaţa Universităţii, fără să ia bătaie. O lună mai târziu se afla în Valea Jiului, înnopta în casa unui miner şi intra în abataj, să vadă cum trăiesc minerii. În gaşca aia de golani, cum ar fi zis Ion Iliescu, toţi talentaţi, inteligenţi şi hotărâţi să termine cu trecutul, scrisul ei avea câteva date clare. Orice temă ar fi abordat, intra în subiect direct, simplu, fără fasoane, fără inhibiţii. Lucru şi mai neobişnuit, punea punct articolelor la fel de brusc, cam pieziş, cam şui, acolo unde considera că orice cuvânt în plus nu-şi avea rostul. Apoi, ştia să facă personaje din oamenii, vestiţi sau iluştri necunoscuţi, despre care vorbea. În fine, mai avea şi darul de a povesti cu umor şi cu olecuţă de autoironie, cât să facă suportabilă viaţa la vreme de restrişte. Toate acestea m-au făcut să-mi zic că în tânăra domniţă doarme un scriitor. Aşa că nu m-am mirat că până la urmă chiar a scris o carte. Asta pe care o aveţi în mână. Şi care, deloc întâmplător, se cheamă Râsul. Cu douăsprezece povestiri rupte din viaţă. Dorina Rusu îmi pare un povestaş plin de farmec. Povestaş în sensul alegoriei prin care Mario Vargas Llosa desemna scriitorul. Adică un om cu darul de a duce şi de a aduce veştile şi poveştile cu oameni şi despre oameni. De citit.” (Neculai Constantin Munteanu)
  Show book