Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Onorabila venețiană - cover

Onorabila venețiană

Rosa Ventrella

Publisher: ALLFA

 • 0
 • 1
 • 0

Summary

Într-o Veneție libertină, dar mereu înspăimântată de spectrul pedepsei divine, Veronica Franco își începe cariera de curtezană. Înzestrată cu o frumusețe și o inteligență ieșite din comun, tânăra pătrunde cu ușurință în cercurile elitei venețiene, subjugând dogi, negustori bogați și chiar și capete încoronate. În scurt timp, devine cea mai cunoscută și mai căutată dintre curtezane, stârnind deopotrivă pasiuni răscolitoare și dușmănii înveninate. Și totuși, vâltoarea întâlnirilor clandestine și a plăcerilor pasagere îi lasă în suflet un gol din ce în ce mai apăsător. Când ciuma lovește Veneția și Inchiziția începe să caute vinovați, faima Veronicăi se întoarce împotriva ei, iar curtezana e nevoită să facă o alegere dificilă, care îi va schimba destinul pentru totdeauna. În această pasionantă reconstituire romanescă a personalității unei mari curtezane și poete a secolului al XVI-lea, Rosa Ventrella ne oferă o frescă deosebit de sugestivă a Renașterii târzii și, în același timp, o poveste nemuritoare despre căutarea sinelui într-o lume dominată de egoism, gelozie, măști și prejudecăți.
Available since: 06/14/2016.

Other books that might interest you

 • Iubirile lui Chico - cover

  Iubirile lui Chico

  Michel Zevaco

  • 0
  • 1
  • 0
  Cavalerii Pardaillan - Vol. 7. Intrigi, comploturi, povești pline de suspans și răsturnări spectaculoase de situație.
   
  Numit ambasador extraordinar al Franței în Spania, Pardaillan se trezește implicat în intrigi și lupte în care se joacă soarta celor două regate. De această dată, cavalerul îi ia sub protecția sa pe frumoasa țigancă Giralda și pe logodnicul ei, don César, nimeni altul decât nepotul secret și persecutat al regelui spaniol.
   
  Astfel ajunge să îi înfrunte din nou pe puternicii săi dușmani: Fausta, Filip al II-lea și Marele Inchizitor Espinosa. Sprijinit de Chico, un pitic cu inimă mare, și de iubita acestuia, micuța hangiță Juana, Pardaillan va dejuca însă toate comploturile, salvând pentru a doua oară coroana regelui Henric al IV-lea.
  Show book
 • Cimitirul din Praga - cover

  Cimitirul din Praga

  Umberto Eco

  • 0
  • 0
  • 0
  Cimitirul din Praga are în centru aventurile misteriosului Simonini, un personaj ciudat, cu lacune de memorie și dublă personalitate. Nu se știe exact cu ce anume se ocupă – cel mai probabil, cu falsificarea de scrisori și acte oficiale, din moment ce guvernanții, poliția și serviciile secrete din multe țări sunt interesate de munca lui și vor să-l angajeze. În documentele sale revine obsesiv celebrul cimitir evreiesc din Praga, cu lespezile sale suprapuse și cu ceasul ale cărui limbi se învârt în sens contrar celui obișnuit.
  Show book
 • Prințesa statornică - cover

  Prințesa statornică

  Philippa Gregory

  • 0
  • 1
  • 0
  E cunoscută drept soția stearpă a unui rege puternic, dar în spatele acestei imagini se ascunde o poveste seducătoare. Katherine de Aragon este Infanta Spaniei, născută din stirpe de războinici, din părinți cu sânge nobil. La nici patru ani ea e făgăduită unui Prinț de Wales, lui Arthur, și crescută ca viitoare Regină a Angliei. Nu are nici o fărâmă de îndoială că soarta o va aduce la curtea unei țări de la capătul lumii, o țară rece și uitată de Dumnezeu. Arthur este încă un copil când se întâlnesc; obiceiurile noii ei lumi sunt aspre, mâncarea e ciudată, ca și oamenii, care o privesc cu răceală. Încet-încet își uită însă temerile, viața devine mai ușoară; dar Arthur moare de timpuriu și Katherine e din nou în voia sorții. Visul ei de a conduce un regat se întunecă iar. Salvarea va veni însă de la Henric, răsfățatul și mai tânărul frate al lui Arthur, cu care Katherine se va căsători. Curtea regală se împotrivește, părinții îi sunt prea puțin de ajutor. Katherine nu-și dezminte însă stirpea războinică: va face orice să-și împlinească visul, va minți dacă va fi nevoie și va muri mințind, dar va fi soția viitorului Henric al VIII-lea și Regina Angliei.
  Show book
 • Misterele Parisului - cover

  Misterele Parisului

  Eugène Sue

  • 0
  • 0
  • 0
  Din saloanele aristocrației pariziene până în cocioabele dezmoșteniților sorții – fresca unei lumi în care conviețuiesc și se înfruntă mizeria morală și cele mai nobile sentimenteApărute inițial în foileton, Misterele Parisului erau atât de palpitante, încât, după cum spunea Théophile Gautier, unii bolnavi au refuzat să moară în așteptarea finalului. A fost un fenomen literar care a bulversat societatea franceză, punând în scenă personaje cu cele mai diverse origini, caractere și situații financiare: prințul care face acte de caritate deghizat în muncitor, prostituata evlavioasă, hoțul cu suflet mare, notarul diabolic sau vicontele escroc.Rodolphe, moștenitorul coroanei unui principat german, încearcă s-o salveze pe Floarea-Mariei, poreclită Gurista, o tânără căreia nici măcar traiul în rândurile pegrei nu i-a distrus candoarea. Pentru asta trebuie să înfrunte o bandă întreagă de tâlhari, tăinuitori și criminali, conduși de un fost ocnaș numit Profesorul și de mâna lui dreaptă, Cucuveaua. La finalul unei intrigi pasionante, cu nenumărate răsturnări de situație, pedeapsa va fi pe măsura faptelor...
  Show book
 • Copiii arborelui de jacaranda - cover

  Copiii arborelui de jacaranda

  Sahar Delijani

  • 0
  • 0
  • 0
  Romanul urmărește destinele a trei generații de iranieni prin prisma arestărilor și încarcerărilor din Teheran, în anii care au urmat Revoluției din 1979 și victoriei fundamentalismului islamic. În acest tablou se disting câteva motive centrale, mereu aceleași: zidurile închisorii Evin, simbol al regimului opresiv, străzile și traficul haotic al Teheranului – spațiu public al fricii și vulnerabilizării, dar și al expresiei politice, sau spațiul intim și sigur al caselor și curților interioare, în care memoria se păstrează la umbra nelipsitelor flori ale arborelui de jacaranda.
  Show book
 • 1913 Vara secolului - cover

  1913 Vara secolului

  Florian Illies

  • 0
  • 0
  • 0
  1913 e anul în care Henry Ford introduce în fabrica sa o linie de asamblare automată, iar Louis Armstrong pune pentru prima oară mâna pe o trompetă – și nu oriunde și oricum, ci într-o școală de corecție, unde fusese închis. Charlie Chaplin semnează contractul pentru cel dintâi film al său, Proust își începe marele ciclu dedicat timpului, Stravinski are premieră la originalul și scandalosul balet Sărbătoarea primăverii, iar prima expoziție Armory Show din New York face cunoscute lumea lui Picasso și universul artei abstracte. E inventat drogul ecstasy, e performat primul looping. Discipolul Carl Gustav Jung se desparte de maestrul său, Sigmund Freud. Tabloul furat al Mona Lisei este găsit și se dovedește că a trecut printr-o adevărată aventură de la furt până la ieșirea la lumină. Robert Musil își începe Omul fără însușiri cu o informație greșită, ițele pasiunii dintre Alma Mahler și Oskar Kokoschka duc până aproape de căsătorie, Rainer Maria Rilke suferă și le scrie iubitelor sale. Toate aceste personaje și evenimente le regăsim în cartea lui Florian Illies, alături de ceilalți eroi (sau monștri): Thomas Mann, Hesse, Rodin, Gottfried Benn, Matisse, dar și Hitler, Stalin și Tito.
  Show book