Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Căpitanul Conan - cover

Căpitanul Conan

Roger Vercel

Publisher: Polirom

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Primul Război Mondial se apropie de sfârșit. Detașamentul locotenentului Conan din Armata franceză de la Dunăre așteaptă într-o pădure de pe malul bulgar al fluviului. Trimiși în România, oamenii lui Conan, frustrați că, după patru ani de război și de acțiuni îndrăznețe, nu mai primesc nici un fel de misiuni de luptă, intră în conflict cu justiția militară. Locotenentul Norbert, prietenul lui Conan, va ancheta, în calitate de comisar raportor, faptele unor militari care nu par dispuși să accepte că violența pe care războiul o justifică se transformă, pe timp de pace, în crimă. Căpitanul Conan a fost distins în 1934 cu prestigiosul premiu Goncourt, iar în 1996 a inspirat filmul cu același titlu regizat de Bertrand Tavernier.
Available since: 06/14/2016.

Other books that might interest you

 • Acest soare care ma orbeste - cover

  Acest soare care ma orbeste

  Sorin Draghici

  • 0
  • 0
  • 0
  Cu o scriitura alerta, rasfatata uneori, cu efecte premeditate a caror combinatorie nu se dezvaluie pana la final, Sorin Draghici ofera in acest roman una dintre ocaziile de neratat de a te bucura de literatura, vara. Provocator, autorul alege sa intre in pielea unei domnisoare, apoi doamne si demonstreaza in felul acesta ca literatura ramane cel mai sustenabil exercitiu de zamislire de forme de viata dintre toate. Aceasta nu este insa decat prima dintre provocarile la care scriitorul isi supune cititorul.Pe relatia Targu-Mures – Atena – Bucuresti – Buenos Aires nu circula niciun avion direct. Ramane sa va imbarcati intr-un roman care promite, de la bun inceput, o croaziera improbabila, geografica dar si istorica. Nu in ultimul rand, romanul lui Draghici ar putea fi premiat nu doar literar, ci si gastronomic.Desi nu exista stele Michelin pentru literatura, initiativa ar trebui formulata. Pentru ca nu doar ca o societate de femei si barbati fascinante si fascinanti se iubesc, admira, calatoresc si dribleaza vitregiile unei istorii nu prea indepartate, dar ele si ei stiu sa se bucure de viata. O viata care se scrie in greaca veche si noua, una in care cultura si natura reprezinta un cuplu atat de sudat, incat nici nu ti-ai putea imagina ca ele ar fi fost, multa vreme, separate de prejudecati si mituri culturale.Cititorul trebuie avertizat ca se poate indragosti de multe dintre personajele care locuiesc in aceasta poveste petrecuta in prima jumatate a secolului trecut; de asemenea, el trebuie sa stie ca povestea in care patrunde nu-l va dezamagi decat din cauza inevitabila a sfarsitului ei. Daca orice minune dureaza trei zile, ei bine, el va petrece cu Eliza si Maria, dar si cu Andreas si Athanasios, trei ore concentrate sau trei dimineti de calistenie a afectelor si a imaginatiei. In sfarsit, e important sa-i spunem cititorului ca, daca faptul ca povestea are un final face parte din nedesavarsirea a tot ce e viu, totusi, finalul povestii va fi unul puternic.
  Show book
 • Fracurile Negre - Brasarda Cu Nestemate Vol 1 - cover

  Fracurile Negre - Brasarda Cu...

  Paul Féval

  • 0
  • 0
  • 0
  Ciclu de opt romane, Fracurile Negre spune povestea organizației criminale cu același nume, condusă de Lecoq, mâna dreaptă a colonelului Bozzo-Corona. Modalitatea de lucru obișnuită a acestei organizații, ai căror membri se caracterizează prin maniere elegante și o aparență de respectabilitate, este jaful și alcătuirea unor planuri complicate care să inducă în eroare justiția și s-o pună pe urmele unor țapi ispășitori.
  Show book
 • Blestemul regelui - cover

  Blestemul regelui

  Philippa Gregory

  • 0
  • 1
  • 0
  Curtea regelui Henric al VII-lea al Angliei este un loc dur, primejdios și nimeni nu știe asta mai bine decât Margaret Pole, tânăra moștenitoare a Plantageneților. Fratele ei a fost întemnițat și executat din porunca monarhului, iar ea s-a căsătorit, împotriva voinței sale, cu un nobil modest, susținător al Tudorilor. Margaret pare sortită să rămână în umbră pentru tot restul vieții, dar întâmplarea o aduce la rangul de protectoare și apoi doamnă de companie a reginei Caterina de Aragon, prima soție a legendarului Henric al VIII-lea. Din această ipostază, Margaret trebuie să înfrunte o triplă provocare: să-și apere regina, căreia îi este loială, să-și protejeze interesele și familia la curtea Angliei și să se ferească de suspiciunea crescândă a unui rege vanitos. Mai mult decât orice, Henric își dorește cu disperare un moștenitor, pe care Caterina pare incapabilă să i-l ofere. Cu cât deznădejdea lui crește, cu atât dușmănia i se îndreaptă mai mult împotriva lui Margaret, de al cărei nume ilustru Henric se simte amenințat.
  Show book
 • Nobila casă - Vol 1 +2 - cover

  Nobila casă - Vol 1 +2

  James Clavell

  • 0
  • 0
  • 0
  vol 1Hong Kong, 1963. Acţiunea din Nobila Casă durează ceva mai mult de o săptămână,dar sunt zile pline de aventură: de la răpiri şi crime la maşinaţii financiare şi catastrofe naturale – incendii, inundaţii, alunecări de teren. Sunt însă şi zile plinede misterul şi romantismul Hong Kongului – inima pulsândă a Asiei –, zile în care totuleste de vânzare... acţiuni, carne vie, opiu, putere...„Cel mai mare triumf al lui Clavell de până acum... o naraţiune plină de vervă... o lectură extraordinară.“Washington Post„Uluitor... doar termeni precum colosal, gigantic, titanic, excepţional, incredibil, gargantuesc îl pot descrie în mod corespunzător... Clavell a reuşit să devinăregele romanelor de superaventură.“Chicago Tribune Book World„O carte plină de dramatism, de strălucirea, aura de mister şi pericolele Orientului… are o asemenea profunzime şi forţă, încât, la final, veţi dori să o citiţi din nou.“Manchester Evening News„Divertisment de înaltă clasă...un adevărat miracol de povestire pură.“Cleveland Plain Dealervol 2A trecut mai mult de o sută de ani de când Dirk Struan a fondat cea mai veche companie din Hong Kong. În prezent însă, Nobila Casă este în pericol. În timp ce Hong Kongul devine locul în care se confruntă CIA, KGB şi Republica Populară Chineză, Tai-Panii rivali,moştenitorii unor veacuri întregi de vrajbă, strâng rândurile căutând răzbunare...„Ficţiune pentru dependenţi… extravagant de romantică... o carte care vă va captiva timp de săptămâni întregi… de o complexitate uluitoare... nu este doar uriaşă,are şi un potenţial extraordinar.“New York Times„Plină de dramă, sex, crime... Clavell este, ca întotdeauna, un povestitor fără pereche.“Cosmopolitan„Clavell scrie despre Orient ca nici un alt autor occidental înaintea sa.“Philadelphia Inquirer„O carte fascinantă... hipnotizantă.“Los Angeles TimesJAMES CLAVELL (1921–1994) s-a născut în Sydney, New South Wales, Australia. A fost scenarist, regizor, producător şi romancier. Deşi a scris scenariile unor filme foarte apreciate, printre care Musca, Marea evadare şi Domnului profesor, cu dragoste,a devenit celebru datorită romanelor din Saga Asiei: Shogun,Tai-Pan, Gai-Jin, Nobila Casă, Changi şi Vârtejul.
  Show book
 • Noduri - cover

  Noduri

  Domenico Starnone

  • 0
  • 0
  • 0
  Dacă tu ai uitat, distinse domn, îți amintesc eu: sunt soția ta.” Astfel începe scrisoarea pe care Vanda i-o scrie soțului ei care a plecat de acasă, lăsând-o pradă unei furtuni de furie neputincioasă și unor întrebări cărora nu le găsește răspuns. S-au căsătorit de tineri la începutul anilor șaizeci, din dorința de a fi independenți, dar apoi lumea din jurul lor s-a schimbat, și faptul că la vârsta de treizeci de ani au o familie de întreținut devine un semn de rămânere în urmă, mai degrabă decât de autonomie. El s-a stabilit acum la Roma, îndrăgostit de grația blândă a unei necunoscute, alături de care zilele sunt mereu vesele, iar ea a rămas în Napoli cu copiii lor, măsurând tăcerile îndelungate și amploarea înstrăinării.Ce suntem dispuși să sacrificăm, ca să nu ne simțim prinși în capcană? Și ce pierdem, când alegem să ne întoarcem? Pentru că nimic nu este mai radical decât abandonul, dar nimic nu rezistă mai bine trecerii timpului decât acele legături invizibile care îi unesc pe oameni. Și uneori un simplu gest este suficient pentru a scoate la iveală ceea ce am încercat să lăsăm deoparte.Domenico Starnone ne oferă o poveste emoționantă și intensă, povestea unei evadări, a unei întoarceri, povestea tuturor eșecurilor, cele care par insurmontabile și cele care ne însoțesc o viață întreagă. Noduri este un roman provocator și fascinant despre căsnicie și familie, scris de unul dintre cei mai de succes autori italieni contemporani.„Noduri este un roman ingenios construit, asemănător unui puzzle.”The New Yorker„O meditație subtilă, uimitoare despre căsnicie, fidelitate, sinceritate și adevăr.”Kirkus Reviews„Noduri este cel mai emoționant roman al lui Domenico Starnone.”The New York Times„Noduri este un studiu plin de măiestrie asupra trecerii timpului.”National Post (Canada)
  Show book
 • Regii blestemați 2 Regina sugrumată - cover

  Regii blestemați 2 Regina sugrumată

  Maurice Druon

  • 0
  • 0
  • 0
  Filip al IV-lea a murit, iar la tron îi urmează un rege slab, Ludovic al X-lea Arțăgosul, a cărui soție este închisă pentru adulter. Ludovic nu are moștenitor și nici nu se poate recăsători atât timp cât Margareta este în viață. În vreme ce creștinătatea așteaptă alegerea unui nou papă, iar poporul moare de foame, rivalitățile, intrigile și comploturile sfâșie curtea Franței și îi conduc pe nobili, prelați, bancheri și pe rege însuși într-un impas din care nu vor putea ieși decât prin crimă…
  Show book