Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Dorință - cover

Dorință

Richard Flanagan

Publisher: Litera Media Group

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Mathinna, o fetiță aborigenă din Van Diemen’s Land, este adoptată de exploratorul Sir John Franklin și de soția sa, Lady Jane. Franklin este încrezător că va reuși să o civilizeze pe Mathinna, dar când acesta moare într-o expediție arctică, Lady Jane îi scrie lui Charles Dickens, cerându-i să-i apere reputația lui Franklin pe fondul zvonurilor că echipajul său a trecut la canibalism. Dickens răspunde prin punerea în scenă a unei piese în care joacă rolul principal – Franklin –, dar se îndrăgostește de o actriță de optsprezece ani. Pe măsură ce rațiunea lasă loc dorinței, granița dintre civilizație și barbarie dispare, iar Mathinna, acum o prostituată adolescentă, dispare într-o noapte fatalăFlanagan combină evenimente istorice parțial cunoscute pentru a crea o ficțiune complexă și captivantă… O demonstrație ingenioasă, profundă și convingătoare a versatilității imaginative a acestui autor pe deplin stăpân pe tehnicile sale narative. Kirkus Reviews O meditație asupra puterii dorinței de a transforma viețile. Proza lui Flanagan este plină de măiestrie, elegantă și uimitoare. Library Journal
Available since: 05/04/2020.
Print length: 272 pages.

Other books that might interest you

 • Acest soare care ma orbeste - cover

  Acest soare care ma orbeste

  Sorin Draghici

  • 0
  • 0
  • 0
  Cu o scriitura alerta, rasfatata uneori, cu efecte premeditate a caror combinatorie nu se dezvaluie pana la final, Sorin Draghici ofera in acest roman una dintre ocaziile de neratat de a te bucura de literatura, vara. Provocator, autorul alege sa intre in pielea unei domnisoare, apoi doamne si demonstreaza in felul acesta ca literatura ramane cel mai sustenabil exercitiu de zamislire de forme de viata dintre toate. Aceasta nu este insa decat prima dintre provocarile la care scriitorul isi supune cititorul.Pe relatia Targu-Mures – Atena – Bucuresti – Buenos Aires nu circula niciun avion direct. Ramane sa va imbarcati intr-un roman care promite, de la bun inceput, o croaziera improbabila, geografica dar si istorica. Nu in ultimul rand, romanul lui Draghici ar putea fi premiat nu doar literar, ci si gastronomic.Desi nu exista stele Michelin pentru literatura, initiativa ar trebui formulata. Pentru ca nu doar ca o societate de femei si barbati fascinante si fascinanti se iubesc, admira, calatoresc si dribleaza vitregiile unei istorii nu prea indepartate, dar ele si ei stiu sa se bucure de viata. O viata care se scrie in greaca veche si noua, una in care cultura si natura reprezinta un cuplu atat de sudat, incat nici nu ti-ai putea imagina ca ele ar fi fost, multa vreme, separate de prejudecati si mituri culturale.Cititorul trebuie avertizat ca se poate indragosti de multe dintre personajele care locuiesc in aceasta poveste petrecuta in prima jumatate a secolului trecut; de asemenea, el trebuie sa stie ca povestea in care patrunde nu-l va dezamagi decat din cauza inevitabila a sfarsitului ei. Daca orice minune dureaza trei zile, ei bine, el va petrece cu Eliza si Maria, dar si cu Andreas si Athanasios, trei ore concentrate sau trei dimineti de calistenie a afectelor si a imaginatiei. In sfarsit, e important sa-i spunem cititorului ca, daca faptul ca povestea are un final face parte din nedesavarsirea a tot ce e viu, totusi, finalul povestii va fi unul puternic.
  Show book
 • Fata cu cercel de perlă - cover

  Fata cu cercel de perlă

  Chevalier Tracy

  • 0
  • 0
  • 0
  Fata cu cercel de perlă (1999), „un fenomen editorial“ (Publisher’s Weekly), a atins în scurt timp cifra record de un milion de exemplare vîndute. 
  Pornind de la celebrul portret al lui Vermeer, Fata cu cercel de perlă, Tracy Chevalier construiește un superb roman istoric, avîndu-l ca personaj central pe cunoscutul pictor olandez. Misteriosul tablou – și nu mai puțin misteriosul autor – capătă viață prin ficțiune, prin inventarea unei povești de dragoste între pictor și tînăra lui servitoare. 
  Roman ecranizat în anul 2003, cu Scarlett Johansson și Colin Firth în rolurile principale.
  Show book
 • Un gentleman de ocazie - cover

  Un gentleman de ocazie

  Sebastian Barry

  • 0
  • 0
  • 0
  Jack McNulty este un „gentleman de ocazie“, un irlandez a cărui înrolare în armata britanică în al Doilea Război Mondial nu a fost niciodată permanentă. Aflat în Accra, Ghana, în 1957, își scriepovestea vieții, trecând în revistă evenimentele extraordinare al căror martor a fost. O viață petrecută în război și în călătorii în jurul lumii – ca soldat în al Doilea Război Mondial, inginer, observator al ONU. Însă amintirea care cântărește cel mai mult în inima lui este cea a frumoasei, dar instabilei Mai Kirwan și a căsniciei lor zbuciumate, care i-a sfâșiat inima. Un gentleman de ocazie, romanul lui Sebastian Barry, de două ori finalist la Premiul Man Booker, este povestea remarcabilă a încercării unui om de a accepta realitățile tragice ale propriului trecut.„Fascinant și emoționant, acest roman este dovada că Sebastian Barry e unul dintre cei mai buni romancieri ai noștri – îndrăzneț, generos și uman.“John Banville„O poveste profund emoționantă despre curaj și fidelitate.“J.M. Coetzee„Acest roman este o elegie – nu pentru un gentleman de ocazie, ci pentru soția sa... Ca și cum o scriere bună ar putea avea forța de a salva o căsnicie sau ar conține secretul fericirii...O carte rară și sfâșietoare.“Observer
  Show book
 • Pe umerii lui Marx O introducere in istoria comunismului romanesc - cover

  Pe umerii lui Marx O introducere...

  Adrian Cioroianu

  • 0
  • 0
  • 0
  „Cu sagacitate, competenta, har al scrisului si curaj conceptual, Adrian Cioroianu reconstruieste si lumineaza aventura politica a stalinismului national in Romania. El ne ofera o lucrare esentiala pentru priceperea tensiunilor launtrice si a ambiguitatilor funciare ale acestui tip de despotism ideocratic.“ – Vladimir Tismaneanu
   
  Dr. Adrian CIOROIANU este profesor universitar si decan al Facultatii de Istorie, Universitatea Bucuresti. Ministru al Afacerilor Externe al Romaniei (2007-2008) si membru al Grupului ALDE din Parlamentul European (2005-2007). Senator de Timis si vicepresedinte al Comisiei de Cultura din Senatul Romaniei (2004-2008). Realizator sau moderator al unor programe de televiziune si redactor, editorialist sau colaborator al unor publicatii precum Dilema veche, Lettre internationale, Istorie si civilizatie, Historia, Scrisul romanesc, Gazeta sporturilor s.a. Specializat in istoria regimurilor comuniste si pasionat de banda desenata si de pop-rock-ul anilor ‘80.
  Show book
 • Viaţa ficţiunii după o revoluţie - cover

  Viaţa ficţiunii după o revoluţie

  Radu Cosaşu

  • 0
  • 0
  • 0
  Sosit în Londra la sfârșit de secol XVII, picaroul-narator originar din Caraibe adeverește teoriile vremii despre „bunul sălbatic“ și se instruiește temeinic, ajungând ca gravor în mediul savanților și filosofilor ce alcătuiau Colegiul Invizibil. Amestecat fără voie în conflicte politice complicate (lupta dintre partidele whig și tory, încercarea de a-i retrage dreptul de succesiune la tron viitorului James al II-lea, alianțele schimbătoare în războaiele pentru colonii dintre Anglia, Olanda, Spania, Franța, inimiciția dintre catolici și protestanți), devine persona non grata în Anglia și-și continuă drumul și meseria în Olanda. Pleacă apoi cu o misiune în Franța, iar când, în sfârșit, încearcă să se întoarcă în ținutul de baștină, se pierde undeva în nordul Spaniei, într-o peșteră dintr-o „vale cu lupi“. Sălbaticul are soarta unui sfânt, în timp ce hăituirea și execuțiile adversarilor politici din lumea zisă civilizată, pline de cruzime, fac un contrast pilduitor cu această transfigurare a Celuilalt detestat. Vineri seara într-o vale cu lupi este un roman captivant și tulburător despre transformarea și încercarea de adaptare a unui om la o civilizație pe care nu o cunoaște. Și de aceea o luptă a sinelui cu propria credință.
  Show book
 • Buddha din podul casei - cover

  Buddha din podul casei

  Julie Otsuka

  • 0
  • 0
  • 0
  Un tulburător roman despre importul masiv de femei japoneze în San Francisco în anii 1920. Tratate ca o marfă, femeile erau comandate prin poștă, în urma unor căsătorii aranjate prin corespondență și bazate doar pe un schimb de fotografii. În urma acestui fenomen a rezultat o întreagă generație de origine niponă care ulterior a căzut victimă vânătorii de vrăjitoare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
  Show book