Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Fracurile Negre - Inima De Otel Vol 2 - cover

Fracurile Negre - Inima De Otel Vol 2

Paul Féval

Publisher: Litera Media Group

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Ciclu de opt romane, Fracurile Negre spune povestea organizației criminale cu același nume, condusă de Lecoq, mâna dreaptă a colonelului Bozzo-Corona. Modalitatea de lucru obișnuită a acestei organizații, ai căror membri se caracterizează prin maniere elegante și o aparență de respectabilitate, este jaful și alcătuirea unor planuri complicate care să inducă în eroare justiția și s-o pună pe urmele unor țapi ispășitori.
Available since: 10/31/2016.
Print length: 416 pages.

Other books that might interest you

 • Acest soare care ma orbeste - cover

  Acest soare care ma orbeste

  Sorin Draghici

  • 0
  • 0
  • 0
  Cu o scriitura alerta, rasfatata uneori, cu efecte premeditate a caror combinatorie nu se dezvaluie pana la final, Sorin Draghici ofera in acest roman una dintre ocaziile de neratat de a te bucura de literatura, vara. Provocator, autorul alege sa intre in pielea unei domnisoare, apoi doamne si demonstreaza in felul acesta ca literatura ramane cel mai sustenabil exercitiu de zamislire de forme de viata dintre toate. Aceasta nu este insa decat prima dintre provocarile la care scriitorul isi supune cititorul.Pe relatia Targu-Mures – Atena – Bucuresti – Buenos Aires nu circula niciun avion direct. Ramane sa va imbarcati intr-un roman care promite, de la bun inceput, o croaziera improbabila, geografica dar si istorica. Nu in ultimul rand, romanul lui Draghici ar putea fi premiat nu doar literar, ci si gastronomic.Desi nu exista stele Michelin pentru literatura, initiativa ar trebui formulata. Pentru ca nu doar ca o societate de femei si barbati fascinante si fascinanti se iubesc, admira, calatoresc si dribleaza vitregiile unei istorii nu prea indepartate, dar ele si ei stiu sa se bucure de viata. O viata care se scrie in greaca veche si noua, una in care cultura si natura reprezinta un cuplu atat de sudat, incat nici nu ti-ai putea imagina ca ele ar fi fost, multa vreme, separate de prejudecati si mituri culturale.Cititorul trebuie avertizat ca se poate indragosti de multe dintre personajele care locuiesc in aceasta poveste petrecuta in prima jumatate a secolului trecut; de asemenea, el trebuie sa stie ca povestea in care patrunde nu-l va dezamagi decat din cauza inevitabila a sfarsitului ei. Daca orice minune dureaza trei zile, ei bine, el va petrece cu Eliza si Maria, dar si cu Andreas si Athanasios, trei ore concentrate sau trei dimineti de calistenie a afectelor si a imaginatiei. In sfarsit, e important sa-i spunem cititorului ca, daca faptul ca povestea are un final face parte din nedesavarsirea a tot ce e viu, totusi, finalul povestii va fi unul puternic.
  Show book
 • Tunurile din Navarone - cover

  Tunurile din Navarone

  Alistair MacLean

  • 0
  • 0
  • 0
  Două sute de soldați britanici sunt izolați pe insula Kheros, de pe coasta turcească, știind că îi așteaptă moartea. Toate aceste vieți ar putea fi salvate dacă tunurile din Navarone, vigilente șicatastrofal de exacte, ar fi reduse la tăcere. Navarone este ea însăși o fortăreață inexpugnabilă, păzită de o garnizoană mixtă de soldați germani și italieni. Căpitanului Keith Mallory, sabotorpriceput și alpinist experimentat, îi revine sarcina de a conduce un mic grup de soldați care urmează să escaladeze uriașul și dificilul versant al insulei Navarone, pentru a arunca în aertunurile ucigașe.„Acțiune neîntreruptă, la cote maxime. Un roman plin de suspans de la început până la sfârșit... o poveste extrem de captivantă.“Scotsman„Forța cărții provine din ritmul alert al narațiunii, din crearea tensiunii și din maniera energică în care este prezentată acțiunea.“Evening Standard„Cu greu ar putea fi imaginată o poveste mai plină de măiestrie.“Sunday TimesRomanul Tunurile din Navarone a beneficiat de o ecranizare celebră, cu Gregory Peck,David Niven și Anthony Quinn în rolurile principale.
  Show book
 • Regii blestemați 5 Lupoaica Franței - cover

  Regii blestemați 5 Lupoaica Franței

  Maurice Druon

  • 0
  • 0
  • 0
  Crime, războaie și trădări, minciuni și senzualitate, prăbușirea unei mari dinastii și intrigile politice care au influențat decisiv istoria Franței. 
  O evadare din Turnul Londrei. O revoltă condusă de o regină pentru a-și alunga de pe tron propriul soț. O crimă atroce săvârșită asupra unui suveran. Întemnițat de Eduard al II-lea al Angliei, Roger Mortimer evadează, găsind adăpost și sprijin în Franța. Isabella, soția regelui, i se alătură, iar povestea de dragoste dintre lupoaica Franței și conducătorul baronilor englezi rebeli va pecetlui soarta acestuia din urmă. Se pare că fiica Regelui de Fier a dus peste Canalul Mânecii blestemul templierilor...
  Show book
 • În numele Tatălui (și al Fiului) - cover

  În numele Tatălui (și al Fiului)

  Immanuel Mifsud

  • 0
  • 0
  • 0
  Întorcându-se de la mormântul tatălui, fiul-narator începe să răsfoiască jurnalul ținut de acesta în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Invalid după un accident de motocicletă, tatăl încercase mereu să-și convingă apropiații că e un om de fier, capabil să înfrunte singur toate greutățile, educându-și fiul – cel de-al optulea copil – să trăiască la fel. Relatat din dublă perspectivă, a tatălui și a fiului, romanul e un amestec de stiluri – de la narațiune dinamică la descrieri pline de tandrețe și poeme emoționante – și de trimiteri politice, religioase, livrești, într-o țesătură narativă care se desfășoară pe mai multe niveluri.
  Show book
 • Cold Mountain - cover

  Cold Mountain

  Charles Frazier

  • 0
  • 0
  • 0
  După patru ani de lupte cumplite în Războiul de Secesiune, un tânăr fermier dezertează din spitalul militar în care era internat și pornește să străbată pe jos lungul drum dintre front și satul de baștină de la poalele masivului Cold Mountain. Aici îl așteaptă femeia iubită, transformată, pe parcursul anilor de privațiuni, dintr-o tânără mondenă într-o fermieră supraviețuitoare.
  Show book
 • Pioniera goala - cover

  Pioniera goala

  Mihail Kononov

  • 0
  • 0
  • 0
  Pioniera goala de Mihail Kononov este unul din acele romane pe care la inceput nu le publica nici rusii, nici americanii, dar despre care se vorbeste intens si aprins, pentru ca manuscrisul circula din mana in mana (pe sub mana... Iar Pioniera goala a aparut doar dupa 10 ani de samizdat).
   
  Un roman a carui actiune are loc in cel de-al II-lea Razboi Mondial, in blocada Leningradului, iar personaj principal e Maria Muhina, o pioniera de 14 ani, ramasa orfana, prin ochii careia se vede acea cumplita perioada istorica. De aceea, desi avem acelasi razboi despre care stie toata lumea, Mihail Kononov ne aduce prin Pioniera goala o alta imagine a razboiului, o alta viziune, o alta stare si atmosfera, ceea ce rezulta fiind o istorie mult mai interesanta si mai proaspata, mai inocenta si mai subiectiva, mai simpla cumva si in acelasi timp mai frustra, mai directa, mai dura si mai cruda, ocheanul fiind in interior, nu in exterior. Masa intelege sa-si slujeasca Patria asa cum a fost invatata in scoala, punand in fata interesele colectivului, respectandu-si superiorii in orice situatie s.a.m.d., rolul ei primordial fiind acela de „femeie“ a ofiterilor, pe care incearca din rasputeri sa-i faca sa nu simta lipsa caldurii feminine... concrete. De la atata „slujba“ se creeaza si un al doilea plan, unul nocturn-imaginar, in care ea crede ca executa o misiune secreta a comandantului Zukov, Muha transformandu-se in Ceaika si, devenind invizibila si acorporala, se lupta cu dusmanii nazisti in zbor, intrand in Leningradul blocat si incercand sa inlature pericolul care vine din aer.
   
  Ambele linii de subiect ii permit lui Mihail Kononov sa experimenteze, sa aduca in subiect scene violente a la Mamleev sau Sorokin, dar si momente impresioniste in stilul lui Venedikt Erofeev, in ambele cazuri depasindu-i prin intensitate pe celebrii lui colegi, scena cu bunicuta din blocada Leningradului fiind poate cea mai dura istorioara din literatura rusa contemporana, tocmai fiindca e realista si s-a putut intampla in acea perioada istorica unica - blocada Leningradului. Pe langa maiestria stilistica, Kononov stie sa faca o constructie interesanta a romanului, sfarsitul fiind la fel de surprinzator pentru cititori ca si scriitura propriu-zisa.
   
  Pioniera goala de Mihail Kononov e un roman original, care se inscrie in linia romanelor scrise de scriitori rusi contemporani care au fost traduse la noi in ultima vreme, un roman care merita citit, analizat si discutat. O feerie belicos-erotica, in care viata si moartea se afla la distanta de un pas, despartite doar de o partida de sex cu o minora, actiune vazuta ca o datorie patriotica, o naratiune cu dragoste curata si sex murdar si cu zboruri nocturn-onirice ale pionierei ABSOLUT goale. Lectura utila!
   
  Muha are cincisprezece ani, este orfana si isi doreste din toata inima sa devina comsomolista. Acesta este telul ei suprem, numai asa lumea in care traieste poate sa aiba sens. Numai pe linia frontului, ca membra a colectivului, se poate cu adevarat considera om. „Muha e o fetita de milioane“se spunea despre ea, ceea ce ii face placere. Si considera ca este de datoria ei sa fie iubita regimentului, contribuind astfel la victoria glorioasei Armate Rosii. Si fiindca a primit de la generalul Zukov o misiune nocturna secreta, sacrificiul ei este mic. Folclor rus, limbaj de lemn, umor negru, scene de sex, calambururi, amestec de realism magic si realism socialist, Pioniera goala este un savuros pamflet impotriva razboiului si a propagandei de orice fel.
   
  Pioniera goala este singurul sau roman si a fost publicat in Rusia in 2001, desi fusese scris inca din perioada perestroikai; a fost tradus in foarte scurt timp si publicat in Occident (in Marea Britanie, Germania, Italia, Franta), unde s-a bucurat deopotriva de aprecierea publicului si a criticilor. In 2005, Teatrul Sovremennik din Moscova a pus in scena o dramatizare a romanului, in regia lui Chiril Serebrennikov, avand-o pe Ciulpan Nailevna Hamatova in rolul principal.
  Show book