Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Virusologie bacteriologie și parazitologie pentru asistenți medicali - cover

Virusologie bacteriologie și parazitologie pentru asistenți medicali

Monica Moldoveanu

Publisher: ALL

 • 0
 • 1
 • 0

Summary

Medicină este un domeniu aflat într-o continuă schimbare, prin experiența clinică și studiile care lărgesc mereu orizontul de cunoaștere. 
Cartea de față îi oferă viitorului asistent medical oportunitatea însușirii unor noțiuni de bază din domeniul medicinii de laborator, la care se adaugă modalitățile de prevenire și combatere a bolilor infecțioase, precum și posibilitățile actuale de tratare a acestora. 
Lucrarea comprimă și integrează informații importante din domeniul virusologiei, bacteriologiei, parazitologiei, micologiei și imunologiei, fiecare dintre aceste ramuri cunoscând o dezvoltare independentă remarcabilă în ultimele decade. 
Întregul material respectă programa de pregătire a asistenților medicali, adresându-se tuturor elevilor școlilor sanitare, indiferent de specialitate.
Available since: 06/14/2016.

Other books that might interest you

 • Ecuația lui Dumnezeu - În căutarea unei teorii a tuturor lucrurilor - cover

  Ecuația lui Dumnezeu - În...

  Michio Kaku

  • 0
  • 0
  • 0
  Când a descoperit legea gravitației, Newton a unificat regulile care guvernează cerurile și Pământul; de-atunci, fizicienii au tot așezat noi forțe în teorii tot mai cuprinzătoare. Însă provocarea supremă este realizarea unei sinteze monumentale a teoriei relativității și teoriei cuantice. Ar fi realizarea de căpătâi a științei, o fuziune profundă a tuturor forțelor naturii într-o singură ecuație minunată, care să descifreze cele mai profunde mistere ale științei: Ce s-a întâmplat înainte de Big Bang? Ce se află de cealaltă parte a unei găuri negre? Există alte universuri și dimensiuni? Este posibilă călătoria în timp? De ce ne aflăm aici? Înconjurată de controverse aprinse, miza este nici mai mult, nici mai puțin decât concepția noastră despre univers. 
   
  „Fascinant! Măiestria lui Kaku de a transpune concepte complexe într-un limbaj accesibil transformă cartea într-o revelație intelectuală." – Publishers Weekly 
   
  „Dacă există cineva care să poată descâlci matematica și fizica ezoterice ale teoriei corzilor, acela este Kaku. Și exact asta și face în această cărticică minunată: explică în termeni simpli și clari progresele conceptuale, fundăturile și întrebările rămase fără răspuns în căutarea unei mari teorii unificate a tuturor lucrurilor." – Wall Street Journal
  Show book
 • O planetă plină de viruși - cover

  O planetă plină de viruși

  Carl Zimmer

  • 0
  • 0
  • 0
  O carte accesibilă și fascinantă în același timp ce ne dezvăluie din secretele lumii nevăzute a virusurilor 
   
  Carl Zimmer prezintă cele mai recente cercetări despre modul în care virușii guvernează întreaga noastră existență, modul în care au contribuit la nașterea primelor forme de viață, cum contribuie la producerea de noi boli, cum putem valorifica virușii pentru propriile noastre scopuri și cum virușii vor continua să influențeze soarta omenirii în anii următori. 
   
  În acest inedit tur de introducere în frontierele biologiei ne vom îmbogăți perspectiva asupra vieții 
   
  Parcurgând această carte, aflăm despre începuturile virusologiei, despre virusurile care provoacă răcelile obișnuite, despre virusul gripei și celebra gripă spaniolă, despre HPV, HIV, ebola, virusul variolei, West Nile, SARS, H5N1, COVID-19 și multe altele. 
   
  Aflăm despre virusuri inofensive pentru animalele purtătoare ce devin mortale la oameni, despre interacțiunea unor virusuri cu bacteriile, suntem imersați în fascinanta lume acvatică a oceanelor cu neînchipuita și uluitoarea lor colecție de virusuri, aflăm despre recent descoperitele virusuri gigant și multe alte informații interesante.
  Show book
 • Tine minte - Stiinta de a memora si arta de a uita - cover

  Tine minte - Stiinta de a memora...

  Lisa Genova

  • 0
  • 0
  • 0
  O explorare fascinantă a modului complex în care ne aducem aminte, a motivelor pentru care uităm și a felului în care ne putem proteja memoriaAi intrat vreodată în panică pentru că nu-ți aminteai numele actorului din filmul văzut doar cu o săptămână înainte? Te-ai dus într-o cameră, dar ai uitat de ce? Dacă ai peste 40 de ani, probabil că nu ți se pare amuzant; poate crezi că sunt semne de Alzheimer sau demență. Însă pentru cei mai mulți dintre noi, este absolut normal. Memoria e departe de a fi perfectă, iar uitarea face parte din natura umană.În Ține minte, Lisa Genova analizează cum se formează amintirile și cum le regăsești, cum le pierzi temporar sau pentru totdeauna și de ce unele sunt create doar pentru câteva clipe, iar altele durează o viață. Vei înțelege limbajul și funcționarea memoriei, punctele ei forte incredibile și slăbiciunile înnebunitoare, vulnerabilitățile naturale și superputerile ei latente. Iar asta îți poate schimba viața.„Un abecedar temeinic despre felul în care funcționează sau nu memoria (…) Acest studiu este un punct de plecare accesibil pentru oricine se întreabă cum și de ce tot uită unde și-a lăsat cheile de la mașină." – Publishers Weekly„Recurgând la experiența de cercetător în neuroștiințe și la darul ei de povestitor, Lisa Genova explică nuanțele memoriei omenești." – Steven Pinker, Universitatea Harvard, autorul volumului Cum funcționează mintea„Numeroasele exemple pe care le dă Genova din viața personală și profesională îl ajută pe cititor să se raporteze la situații similare, iar cunoștințele ei evidente despre memorie și creier au ca rezultat o carte mai profundă decât multe altele pe același subiect. Scriitura alertă și povestirea accesibilă asigură o lectură convingătoare." – Kirkus Reviews
  Show book
 • Cyberbullying - Agresiunea Pe Internet - Când Agresorul Acționează Din Spatele Computerului - cover

  Cyberbullying - Agresiunea Pe...

  Juan Moisés De La Serna

  • 0
  • 0
  • 0
  Cyberbullyingul este o formă modernă de agresiune care poate afecta pe oricine, însă devine îngrijorătoare mai ales când cei afectați sunt minorii.
  Cyberbullyingul este o formă modernă de agresiune care poate afecta pe oricine, însă devine îngrijorătoare mai ales când cei afectați sunt minorii.
  În acest scurt ghid veți găsi răspunsuri la cele mai importante întrebări cu privire la această temă, răspunsuri pe care orice părinte de copii de vârstă școlară ar trebui să le ia în considerare, cum ar fi: Ce este cyberbullyingul? Cum influențează acesta viața celor care îi cad victime? E posibil să prevenim cyberbullyingul? Și, mai ales, ce trebuie să facem când copilul nostru este o victimă a acestuia? Descoperiți toate elementele cheie ale cyberbullyingului, bazate pe rezultatele celor mai recente cercetări efectuate în domeniul psihologiei.
  
  PUBLISHER: TEKTIME
  Show book
 • Somn Sănătos Pentru Un Copil Fericit - cover

  Somn Sănătos Pentru Un Copil...

  Dr. Marc Weissbluth

  • 0
  • 0
  • 0
  Probleme de somn şi soluţii • Somnul, agitaţia extremă/ colicile şi temperamentul • Durata somnului: noaptea şi ziua • Beneficiile unui somn sănătos: tipare de somn, inteligenţa, învăţarea şi performanţele şcolare • Plan de acţiune pentru părinţi extenuaţi
   
  Extenuarea cauzată de un somn neodihnitor îi face pe unii copii să pice laţi de oboseală mai frecvent, să aibă izbucniri nervoase mai des ca alţii şi le poate chiar reduce capacitatea de a fi elevi străluciţi la şcoală. În cele din urmă, copiii care suferă de oboseală cronică devin adulţi care vor suferi de oboseală cronică, fiind afectaţi în diverse moduri: rezistenţă redusă, abilitate redusă de a face faţă stresului, curiozitate şi empatie reduse. Pornind de la numeroase studii de caz şi de la rezultatele celor mai recente cercetări ştiinţifice, autorul vă arată cum puteţi încuraja, amplifica şi menţine un comportament calm în cazul copilului dumneavoastră, dezvoltându-i obiceiuri sănătoase de somn, ca să aveţi un cămin plin de dragoste şi un copil fericit şi odihnit.
   
  Marc Weissbl uth, medic pediatru cu o carieră de treizeci de ani, este şi un cercetător de frunte în domeniul somnului la copii. În 1985 a fondat Centrul pentru Tulburări de Somn din cadrul Children’s Memorial Hospital, Chicago.
  Show book
 • Planetele - Ghid ilustrat complet al sistemului solar - cover

  Planetele - Ghid ilustrat...

  Robert Dinwiddie

  • 0
  • 0
  • 0
  Exploreaza peisajele vulcanice de pe Venus, dunele de pe Marte, necuprinsele adâncuri de pe Jupiter și alte minuni ale sistemului solar.
   
  Imagini de o uimitoare claritate și harți de cea mai mare acuratețe dezvaluie fiecare planeta și fiecare satelit major în detalii fascinante, de la atmosfera la nucleu.
   
  Bazat pe descoperiri și date de la NASA, volumul Planetele te poarta într-o calatorie incredibilă prin lumi care provoacă imaginația.
  Show book