Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Virusologie bacteriologie și parazitologie pentru asistenți medicali - cover

Virusologie bacteriologie și parazitologie pentru asistenți medicali

Monica Moldoveanu

Publisher: ALL

 • 0
 • 1
 • 0

Summary

Medicină este un domeniu aflat într-o continuă schimbare, prin experiența clinică și studiile care lărgesc mereu orizontul de cunoaștere. 
Cartea de față îi oferă viitorului asistent medical oportunitatea însușirii unor noțiuni de bază din domeniul medicinii de laborator, la care se adaugă modalitățile de prevenire și combatere a bolilor infecțioase, precum și posibilitățile actuale de tratare a acestora. 
Lucrarea comprimă și integrează informații importante din domeniul virusologiei, bacteriologiei, parazitologiei, micologiei și imunologiei, fiecare dintre aceste ramuri cunoscând o dezvoltare independentă remarcabilă în ultimele decade. 
Întregul material respectă programa de pregătire a asistenților medicali, adresându-se tuturor elevilor școlilor sanitare, indiferent de specialitate.
Available since: 06/14/2016.

Other books that might interest you

 • National Geographic - De ce? Prima mea carte de intrebari - cover

  National Geographic - De ce?...

  Amy Shields

  • 0
  • 0
  • 0
  DE CE?Iată o întrebare pe care părinţii o aud des din partea copiilor.
   
  Cu DE CE? Prima mea carte de întrebări, părinţii pot găsi răspunsuri directe, adevărate, fascinante şi adecvate vârstei copiilor.
   
  Peste 300 de ilustraţii color sugestive aduc la viaţă universul copiilor, satisfăcându‑le curiozitatea şi simţul umorului. În fiecare capitol, întrebările încurajează lectura interactivă şi aduc noi cunoştinţe.
   
  Şi ce spuneţi despre paginile DE CE NU?
  Show book
 • Enciclopedia cunoașterii: Istorie - cover

  Enciclopedia cunoașterii: Istorie

  Sam Atkinson, Shaila Brown

  • 0
  • 0
  • 0
  O CĂLĂTORIE în timp ca să vânezi mamuți, să mărșăluiești cu soldați romani și să zbori cu frații Wright. Această carte te va purta în cele mai fascinante momente ale istoriei, de la strămoșii noștri timpurii până la viața din zilele noastre. EXPLOREAZĂ cum arată istoria unor popoare, locuri și evenimente cu ajutorul unor imagini spectaculoase generate pe computer. DESCOPERĂ cum era viața de zi cu zi în Evul Mediu și cum anumite invenții, cum ar fi tiparnița, au schimbat fața lumii.
  Show book
 • Ortopedie și traumatologie pentru asistenți medicali - cover

  Ortopedie și traumatologie...

  Monica Moldoveanu, Marius Niculescu

  • 0
  • 3
  • 0
  Acest suport de curs este destinat elevilor școlilor postliceale sanitare cât și personalului mediu din sistemul sanitar., respectând programa de pregătire. Este structurat în șase capitole: (1) Simptomatologia afecțiunilor ortopedico-traumatice; (2). Afecțiuni congenitale; (3) Infecții osoase; (4).Osteoporoza; (5) Tumori osoase; (6) Traumatologie. 
  Pentru a detecta corect problemele reale și a decide care este cea mai bună metodă de îngrijire, personalul medical cu pregătire medie trebuie să știe să abordeze principalele afecțiuni ortopedico-traumatice. Cei care își însușesc principiile și normele expuse în acest volum vor fi capabili să identifice și să încadreze corect semnele și simptomele, vor cunoaște principalele investigații recomandate, precum și măsurile de prevenire și tratamentul necesar pentru recuperarea bolnavilor care suferă de aceste afecțiuni.
  Show book
 • Despre toate pe scurt: de la Big Bang la ADN - cover

  Despre toate pe scurt: de la Big...

  Bill Bryson

  • 0
  • 0
  • 0
  O istorie ingenioasă și antrenantă a universului, Pământului, vieții și omului, o poveste care merge de la Big Bang, când nu eram nimic, până la apariția civilizației și la noi, cei de astăzi. Bill Bryson pleacă de la propria experiență de elev care, intrigat de o imagine a Pământului în secțiune, citește manualul de științe ca să găsească aici un amestec de lucruri de neînțeles – mai puțin răspunsurile la ceea ce îi stârnise curiozitatea, inclusiv cum și de unde știm toate aceste lucruri. Despre toate, pe scurt e rodul acestor căutări, o aventură fascinantă pe tărâmul cunoașterii umane, relatată așa cum numai Bryson știe să o facă și care ne dezvăluie lumea într-un mod în care cei mai mulți dintre noi nu au văzut-o niciodată. Bestseller interna'ional, Despre toate, pe scurt a fost distins cu Aventis Prize și Descartes Science Communication Prize.
  Show book
 • Despre timp și apă - cover

  Despre timp și apă

  Andri Snoer Magnason

  • 0
  • 0
  • 0
  Dacă previziunile oamenilor de ştiinţă cu privire la viitorul ocea¬nelor, al atmosferei, al sistemelor climatice, al gheţarilor şi al eco¬sistemelor din zona litorală se vor dovedi corecte, atunci va trebui să ne întrebăm ce cuvinte ar putea cuprinde aceste probleme de o asemenea amploare? Prin prisma cărei ideologii ar putea fi abordate? Cum să ne stăvilim aceste dorinţe, consumerismul şi materialismul care ameninţă să copleşească biosistemele funda¬mentale ale planetei?
   
  Secolul XXI va fi martorul unor schimbări fundamentale în natura apei de pe planeta noastră. Gheţarii se vor topi. Nivelul oceanului planetar va creşte. Temperatura la nivel global va creşte, ceea ce va aduce secete şi inundaţii. Aciditatea oceanelor va atinge un nivel fără precedent în cincizeci de milioane de ani. Toate acestea în timpul vieţii unei persoane care se naşte acum şi va ajunge la nouăzeci de ani.
   
  Schimbări care se petreceau într-o sută de mii de ani se desf㬺oară acum într-un secol. O asemenea viteză ţine de domeniul mitologiei; influenţează toată viaţa de pe Pământ, rădăcinile a tot ce gândim, alegem, producem şi credem. Are un impact asupra tuturor celor pe care îi cunoaştem şi îi iubim.
  
   
  Sper că toată lumea va citi această carte. (...) Incredibil de bine concepută. (...) Scriitura lui Magnason este limpede ca cristalul. Sverrir Norland, Televiziunea Națională Islandeză 
   
  În această carte Magnason combină istoria personală și mitologia colectivă, reflecția eseistică și explorarea memo¬rialistică, geografia și mediul înconjurător, reușind performanța de a aduce aproape de fiecare dintre noi realita¬tea eluzivă a schimbărilor climatice, deopotrivă dureroase și periculoase. Paolo Giordano, Corriere della Sera
   
  Magnason adună cu spirit poetic emoții profunde stârnite de planeta noastră. Am fost adânc impresionat și inspirat de această carte. Darren Aronofsky 
  
   
  ANDRI SNÆR MAGNASON (n. 1973) este unul dintre cei mai cunoscuți scri¬itori islandezi contemporani. A câștigat Premiul pentru Literatură Islandeză atât pentru ficțiune și ficțiune pentru copii, cât și pentru non-ficțiune. În plus, scrie poezie, piese de teatru, nuvele și eseuri. În 2009 a regizat în colaborare documentarul Dreamland bazat pe cartea sa Dreamland: A Self-Help Manual for a Frightened Nation. În 2010 i s-a decernat Premiul Kairos al Fundației Alfred Toepfel pentru personalități remarcabile în cultura europeană și pentru înțelegere interculturală. A candi dat la alegerile prezidențiale din Islanda în 2006, fiind pe locul trei din nouă participanți. Trăiește la Reykjavík împreună cu soția și cei patru copii.
  Show book
 • Prima mea carte despre cosmos - cover

  Prima mea carte despre cosmos

  National Geographic Kids

  • 0
  • 0
  • 0
  Pătrunde în MINUNATA LUME A COSMOSULUI cu acest ghid frumos ilustrat, care te călăuzeşte prin sistemul nostru solar şi dincolo de el.
   
  Explorează cele 13 planete mari şi pitice, Soarele şi sateliţii naturali ai planetelor, galaxii îndepărtate, comete, asteroizi, meteori şi multe altele.
  Show book