Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Geriatrie și geropatologie pentru asistenți medicali - cover

We are sorry! The publisher (or author) gave us the instruction to take down this book from our catalog. But please don't worry, you still have more than 500,000 other books you can enjoy!

Geriatrie și geropatologie pentru asistenți medicali

Monica Moldoveanu

Publisher: ALL

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Geriatrie și geropatologie pentru asistenți medicali vine în sprijinul elevilor școlilor postliceale sanitare, la baza sa aflându-se nevoia de cunoaștere și perfecționare a viitorului asistent medical. Creșterea demografică a populației vârstnice impune o bună cunoaștere a particularităților vârstei a treia, atât de publicul larg, cât mai ales de personalul sanitar. 
Această lucrare respectă programa de pregătire a asistenților medicali, adăugând și o serie de informații care să confere o perspectivă unitară asupra particularităților fiziologice, patologice și terapeutice ale vârstei a treia. Sunt abordate aspectele medico-sociale complexe ale procesului de îmbătrânire, dar și evenimente cu un important răsunet în viața psiho-afectivă a individului, precum pensionarea sau integrarea vârstnicului în instituții specializate. 
Abordarea medico-psiho-socială a problematicii vârstnicului oferă o viziune integrată a informației, utilă atât elevilor școlilor sanitare, cât și asistenților medicali. Totodată, poate fi considerat un îndrumar util și studenților facultăților de medicină generală și farmacie, asistenților sociali, psihologilor, medicilor de familie sau de alte specialități etc.
Available since: 06/14/2016.
Print length: 121 pages.

Other books that might interest you

  • Ecuația lui Dumnezeu - În căutarea unei teorii a tuturor lucrurilor - cover

    Ecuația lui Dumnezeu - În...

    Michio Kaku

    • 0
    • 0
    • 0
    Când a descoperit legea gravitației, Newton a unificat regulile care guvernează cerurile și Pământul; de-atunci, fizicienii au tot așezat noi forțe în teorii tot mai cuprinzătoare. Însă provocarea supremă este realizarea unei sinteze monumentale a teoriei relativității și teoriei cuantice. Ar fi realizarea de căpătâi a științei, o fuziune profundă a tuturor forțelor naturii într-o singură ecuație minunată, care să descifreze cele mai profunde mistere ale științei: Ce s-a întâmplat înainte de Big Bang? Ce se află de cealaltă parte a unei găuri negre? Există alte universuri și dimensiuni? Este posibilă călătoria în timp? De ce ne aflăm aici? Înconjurată de controverse aprinse, miza este nici mai mult, nici mai puțin decât concepția noastră despre univers. 
     
    „Fascinant! Măiestria lui Kaku de a transpune concepte complexe într-un limbaj accesibil transformă cartea într-o revelație intelectuală." – Publishers Weekly 
     
    „Dacă există cineva care să poată descâlci matematica și fizica ezoterice ale teoriei corzilor, acela este Kaku. Și exact asta și face în această cărticică minunată: explică în termeni simpli și clari progresele conceptuale, fundăturile și întrebările rămase fără răspuns în căutarea unei mari teorii unificate a tuturor lucrurilor." – Wall Street Journal
    Show book
  • O planetă plină de viruși - cover

    O planetă plină de viruși

    Carl Zimmer

    • 0
    • 0
    • 0
    O carte accesibilă și fascinantă în același timp ce ne dezvăluie din secretele lumii nevăzute a virusurilor 
     
    Carl Zimmer prezintă cele mai recente cercetări despre modul în care virușii guvernează întreaga noastră existență, modul în care au contribuit la nașterea primelor forme de viață, cum contribuie la producerea de noi boli, cum putem valorifica virușii pentru propriile noastre scopuri și cum virușii vor continua să influențeze soarta omenirii în anii următori. 
     
    În acest inedit tur de introducere în frontierele biologiei ne vom îmbogăți perspectiva asupra vieții 
     
    Parcurgând această carte, aflăm despre începuturile virusologiei, despre virusurile care provoacă răcelile obișnuite, despre virusul gripei și celebra gripă spaniolă, despre HPV, HIV, ebola, virusul variolei, West Nile, SARS, H5N1, COVID-19 și multe altele. 
     
    Aflăm despre virusuri inofensive pentru animalele purtătoare ce devin mortale la oameni, despre interacțiunea unor virusuri cu bacteriile, suntem imersați în fascinanta lume acvatică a oceanelor cu neînchipuita și uluitoarea lor colecție de virusuri, aflăm despre recent descoperitele virusuri gigant și multe alte informații interesante.
    Show book
  • Remedii Tradiționale Pentru Acasă - Alternative Antice La Medicina Modernă - cover

    Remedii Tradiționale Pentru...

    Owen Jones

    • 0
    • 0
    • 0
    Sper că veți găsi informațiile utile, folositoare și profitabile. 
    Cu mult timp, înainte ca „profesia medicală” să fie pe cât de fiabilă este astăzi, oamenii se bazau în mare parte pe remedii pe bază de plante. Majoritatea oamenilor aveau cunoștințe rudimentare despre capacitățile florei locale, iar femeile mai în vârstă știau adesea mai mult decât majoritatea. Aceste femei erau adesea numite femei înțelepte. De altfel, acestea erau cele care ulterior au fost persecutate ca și vrăjitoare de către biserici. 
    Comunitățile locale depindeau foarte mult de cei care dețineau cunoștințe vaste despre plantele locale, iar cei mai buni dintre cei mai buni foloseau chiar și plante din locuri mai îndepărtate. Aceste cunoștințe nu s-au pierdut, dar mai puțini oameni moderni le dețin decât generațiile părinților și bunicilor lor; așa că s-ar putea spune că aceste cunoștințe erau pe cale de dispariție. 
    Cu toate acestea, a existat o reînviere a interesului pentru remediile vechi, adesea denumite remedii tradiționale, alternative sau naturale. Există multe motive pentru acest lucru. Unul ar putea fi lipsa de încredere în instituții și reclame; costurile tot mai mari ale medicamentelor moderne; dificultatea tot mai mare de a vedea un medic; efectele secundare ale medicamentelor chimice puternice; chiar și o creștere în dorința de a reveni la un mod de viață mai puțin bazat pe substanțe chimice. 
    Oricare ar fi motivul interesului dvs. pentru acest subiect, sper că vă veți bucura de această lectură. 
    Informațiile din această carte electronică despre diferite aspecte ale remedierilor tradiționale la domiciliu și idei conexe sunt organizate în 20 de capitole de aproximativ 500-600 de cuvinte fiecare.
    Show book
  • De ce visăm? - cover

    De ce visăm?

    Alice Robb

    • 0
    • 0
    • 0
    O incursiune fascinantă în noua știință a viselor – cum funcționează acestea, de ce apar visele şi cum putem profita de beneficiile propriei vieţi nocturne.
     
     
     
    În timp ce se afla într-o călătorie de studiu în Peru, jurnalista Alice Robb a fost fascinată de visarea lucidă – fenomenul neobișnuit în care o persoană care doarme își poate da seama că visează și chiar poate controla experiența visată. Găsind aceste incursiuni atât misterioase, cât și entuziasmante, Robb a săpat mai adânc în știința viselor într-un moment extrem de oportun: chiar când cercetătorii au început să înțeleagă de ce există visele. Nu sunt doar evenimente întâmplătoare; au scopuri clare. Ele ne ajută să învățăm și chiar să depășim traumele psihice.
     
    Robb se bazează pe cercetări noi și uitate, precum și pe experiența ei și a altor experți în vise, pentru a arăta de ce visele sunt vitale pentru sănătatea noastră emoțională și fizică. Ea explică cum ne putem aminti mai bine visele – și de ce ar trebui să o facem. Urmărește legăturile com plexe dintre vis și creativitate și chiar oferă sfaturi cu privire la modul în care putem savura aventura intensă a visului lucid.
     
    De ce visăm? este o examinare clară, de ultimă oră, a sensului și scopului viziunilor noastre de noapte și un ghid pentru schimbarea vieții noastre din vis – și pentru a ne face viața de zi cu zi mai bogată, mai sănătoasă și mai fericită.
     
     
     
    Carte ajunsă în topurile Vogue, Elle, Literary Hub, TIME, New York Magazine și The London Evening Standard
     
     
     
    „O carte de top 10 despre insomnie“ The Guardian
     
     
     
    „Studiind importanța istorică și socială a viselor și analizând cele mai recente științe, Robb încearcă să corecteze abordarea greșită a acestei caracteristici a inconștientului nostru. Visele nu fac conversație plictisitoare, susține Robb în această carte convingătoare și plăcută.“ Vogue
     
     
     
    „De ce visăm? este o mustrare spirituală la adresa somnului ca simplă despărțire de conștiință. În explorarea plăcerilor și a utilizărilor viselor, [Alice Robb] încearcă să ne convingă că somnul nu este doar «opusul» trezirii, ci un alt tărâm al ființei, o a doua conștiință, bogată în aventură și înțelepciune... În celebrarea viselor ca artefacte poetice, Robb oferă un antidot binevenit la medicamentul administrat de majoritatea promotorilor somnului.“ New Yorker
     
     
     
    „De ce visăm? este o apărare spirituală și convingătoare a viselor și a povestirii viselor... Poate că nu știm de ce visele «rulează în metafore denaturate și imagini incoerente», dar învățând să le decodăm, putem învăța să ne decodăm pe noi înșine... Tot ce trebuie să facem, vrea Robb să știm, este să fim atenți.“ NPR.org
     
     
     
    „Un argument convingător pentru prețuirea lumilor noastre din vis.“ New York Post
     
     
     
    „Pentru oricine a ținut vreodată un jurnal de vise sau s-a fixat pe ideea visării lucide, o explorare aprofundată din punct de vedere științific a misteriosului fenomen nocturn.“ Elle
     
     
     
    ALICE ROBB este scriitoare și locuiește în Brooklyn. Are o rubrică permanentă la Science of Us din New York și a colaborat cu Elle, New Statesman, Foreign Policy și The New Republic, unde a fost redactor. Înainte de aceasta, a studiat arheologie și antropologie la Oxford.
    Show book
  • Marele roman al matematicii - Din preistorie în zilele noastre - cover

    Marele roman al matematicii -...

    Mickael Launay

    • 0
    • 0
    • 0
    În timpurile străvechi, matematica a fost inventată pentru a fi utilă. Numerele erau folosite pentru a ţine socoteala turmelor, iar geometria ajuta la măsurarea campurilor şi la trasarea drumurilor. Povestea ar fi putut să se oprească aici, dar, de-a lungul secolelor, oamenii au continuat să exploreze cu uimire căile sinuoase ale acestei ştiinţe abstracte.Desigur, istoria matematicii a fost scrisă de genii, însă adevăratele personaje ale acestui „mare roman" sunt ideile. Acele idei care încolţesc într-o bună zi în mintea cuiva, după care se propagă din secol în secol, din continent în continent, cresc şi înfloresc, sfârşind prin a ne ajuta în viaţa de zi cu zi în moduri dintre cele mai surprinzătoare.Mickaël Launay ne arată cât de frumoasă, poetică şi surprinzătoare este, de fapt, matematica, această disciplină aparent aridă, care ascunde comori nebănuite.Numărul π este de-a dreptul fascinant, iar şirul lui Fibonacci şi numărul de aur ne deschid perspective insolite asupra realităţii înconjurătoare. Ecuaţiile sunt adevărate provocări intelectuale, iar infinitul mic ne asaltează mintea cu nenumărate paradoxuri.Dacă n-ai înţeles niciodată nimic din matematică, dacă ţi s-a întâmplat chiar s-o deteşti, ce-ai zice să-i dai o a doua şansă? Vei avea parte de o mare surpriză.
    Show book
  • Puterea De a Fi Prezent - cover

    Puterea De a Fi Prezent

    Daniel Siegel

    • 0
    • 0
    • 0
    Ce înseamnă să fii un părinte bun? Ce se întâmplă dacă greșim față de copiii noștri? Care este lucrul cel mai important pe care îl putem face pentru copiii noștri, pentru a-i ajuta să reușească în viață? Dr. Daniel Siegel și dr. Tina Payne Bryson transmit un mesaj plin de speranță tuturor părinților care se găsesc în impas: există un singur lucru pe care îl putem face, care nu dă greș niciodată și care asigură dezvoltarea optimă a copiilor noștri – să fim prezenți, adică să fim mereu alături de ei și să îi susținem. Bazată pe ultimele descoperiri în teoria atașamentului, Puterea de a fi prezent prezintă povești, strategii simple și sfaturi pentru a-i ajuta atât pe părinți, cât și pe copii să depășească momentele dificile. Greșelile pe care le facem nu sunt irevocabile și nu e niciodată prea târziu pentru a recăpăta încrederea copiilor și a-i ajuta să ajungă adulții care ne dorim să fie. „Siegel și Bryson ne oferă exemple din lumea reală și […] sfaturi concrete pentru a gestiona dificultățile pe care le întâmpinăm în creșterea copiilor. […] Părinții care caută o lectură accesibilă, bazată pe cercetări științifice, vor descoperi că autorii s-au descurcat de minune.“ Booklist 
    Show book