Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Ouale fatale Diavoliada - cover

Ouale fatale Diavoliada

Mihail Bulgakov

Publisher: Polirom

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Lumea descrisa in Diavo­liada si in Ouale fatale este una haotica si halu­cinanta in care umorul ironia sarcasmul si dramatismul alterneaza sau se intrepatrund iar fantasticul fuzioneaza cu realul vazut prin filtrul unei constiinte clare si in­draznete. 
  
In Ouale fatale un profesor nebun inventeaza o raza de lumina „raza vietii“ care printr-un accident aduce lumea intr-un cosmar SF populat de struti gigantici si reptile uriase. In Diavoliada un mediocru angajat al registraturii se trezeste prins ca intr-o poveste kafkiana in itele unui cosmar birocratic. Ambele personaje au in comun lupta acerba cu haosul siste-mului cu un mediu care incet dar sigur denatureaza orice identitate.
Available since: 06/14/2016.

Other books that might interest you

  • Levi și motanii - Povești audio pentru copii - cover

    Levi și motanii - Povești audio...

    Geo Mihalache

    • 0
    • 0
    • 0
    Aventurile găinii Levi împreună cu prietenii ei motanii Pic, Miron și Tărcatul: 
    Levi și motanii - găina Levi, dornică să îi cunoască pe motani și să se împrietenească cu ei, după luni de amânare, își face curaj să le vorbească 
    Proba și Levi în trupa motanilor - pentru a fi acceptată în trupa motanilor, Levi este supusă la o încercare de către aceștia 
    Levi pe acoperiș - Levi pornește în prima sa aventură alături de motani - se urcă pe acoperiș de unde reușeste să îi atragă atenția bunicii cu ispravile sale 
    Levi la șoareci - Levi participa la prima sa vânătoare...mai mult sau mai puțin reușită 
    Ne relaxăm în livadă - Levi învață o nouă activitate din repertoriul motanilor 
    Sus pe cuptor - Levi află unde se ascund motanii cand este frig afară și plouă 
    Iarba mâței - Motanii se comportă ciudat, nu mai sunt ei înșiși iar Levi asistă la un comportament neașteptat din partea lor 
    O bucățică de pește - Tărcatul își pierde cumpătul din cauza unei bucăți de pește și ajunge afară sub privirile lui Levi și ale celorlalți doi motani care îl avertizaseră să stea cuminte 
    Cu motanii după râme - Levi îi învață ea de data aste pe motani să "vâneze"
    Show book
  • Victimele inocente si colaterale ale unui singeros razboi cu Rusia - cover

    Victimele inocente si colaterale...

    Liviu Antonesei

    • 0
    • 0
    • 0
    O carte proaspata placuta la lectura dar in aceeasi masura puternica si profunda. 
    Unsprezece povestiri inedite tratind in special relatia de cuplu dar si o serie de drame mici cotidiene. Desi tarile in care autorul isi poarta personajele sunt diferite (si prin asta se asigura spectaculozitatea „decorului“) preocuparea majora ce leaga textele si creeaza tematica intregului volum este aceea a confruntarii cu propriul destin la o varsta la care iti constientizezi nu doar maturitatea ci si calea ei fireasca spre batranete.
    Show book
  • Poneiul roșu - cover

    Poneiul roșu

    John Steinbeck

    • 0
    • 0
    • 0
    „În Poneiul roșu se remarcă finețea artei lui Steinbeck, iar valoarea cărții sale se datorează în mare măsură și faptului evident că autorul cunoaște în detaliu locul despre care scrie. E un bun cunoscător al cailor, știe toate amănuntele despre ei, știe ce se întâmplă în mintea acestora – și e cu certitudine și un bun cunoscător al copiilor, e încântat de ei, altfel n-ar fi reușit să-l descrie pe Jody așa cum a făcut-o.“ (The New York Sun)
    Show book
  • Povestiri cu Pat Hobby - cover

    Povestiri cu Pat Hobby

    Fitzgerald Francis Scott

    • 0
    • 0
    • 0
    Volumul Povestiri cu Pat Hobby recompune inceputurile cinematografului american inainte sa devina o industrie. 
    Cele saptesprezece Povestiri cu Pat Hobby sunt inspirate din propriile experiente ale F. Scott Fitzgerald de pe vremea cand lucra pentru Universal Studios. Pat Hobby scenarist la Hollywood traieste intr-o saracie lucie in ciuda succesului pe care l-a avut in epoca filmului mut. Viata i se reduce la alcool cinism si o continua preumblare in preajma studiourilor. Majoritatea povestilor il descopera falit mai tot timpul implicat in marunte intrigi financiare sau avand legatura cu mult dorita aparitie pe genericele filmelor. Ineditele intamplari descrise in acest volum sunt pline de umor si de nostalgie fata de inceputurile cinematografului american inainte sa devina o industrie cum sustine cu amaraciune protagonistul.
    Show book
  • Greu de gasit un om bun - cover

    Greu de gasit un om bun

    Flannery O`Connor

    • 0
    • 0
    • 0
    Inspirate din tradițiile gotice sudiste, povestirile din volumul Greu de găsit un om bun demonstrează viziunea unică, grotescă a lui Flannery O’Connor asupra vieții, fiind infuzate cu simbolism religios, bântuite de perspective apocaliptice, susținute de tragicomedia comportamentului uman, în confruntarea cu aspirația către mântuire. Umorul sardonic al autoarei se bazează pe disparitatea dintre percepția limitată a unora dintre personaje și peisajul mult mai larg al realităților sociale, economice și spirituale ale Sudului rural. În unele dintre povestiri, O’Connor explorează teme nevralgice dezbătute în epocă: Holocaustul este vizat în „Dezrădăcinatul“; integrarea rasială, în „Negrul artificial“; intersexualitatea, în „Un Templu al Sfântului Duh“. Prin povestirile sale, Flannery O’Connor și-a câștigat un loc privilegiat în inima cititorilor americani, numărându-se printre cei mai originali și provocatori scriitori din generația ei. Multă cruzime, compasiune, mascaradă, artă și adevăr se află în aceste povestiri! Mi-e greu să găsesc un scriitor mai amuzant, dar și mai înfricoșător. Robert Lowell În aceste povestiri, pentru prima dată, Sudul rural este portretizat de o scriitoare a cărei corectitudine este pe măsura talentului său.
    Show book
  • Kyparissia - cover

    Kyparissia

    Alexandra Niculescu

    • 0
    • 0
    • 0
    Proza scurtă a Alexandrei Niculescu construiește în primul rând senzații și stări. Atmosfera e urbană și de vacanță, cu personaje tinere care experimentează în interiorul relațiilor, călătoresc sau retrăiesc amintiri fermecătoare ale copilăriei. Pe parcursul povestirilor prinde contur Ava, un personaj-liant, o copilă-adolescentă-tânără care se confesează cititorului într-un stil mai degrabă interiorizat, dar lejer și prietenos. Prin aglomerarea de detalii precis asamblate, povestirile compun în mod subtil, pe nesimțite, portretul câte unei stări – intens-pasionate sau, mai adesea, amestecate, de tranziție – privite cu luciditate și mereu cu umorul celui care zâmbește la propriile idealisme.
     
    Alexandra Niculescu (n. 1980, București) a publicat două volume de proză, Săptămâna merelor coapte (2012) și No, Thank You (2014). Scrie în mod frecvent proză scurtă în periodice și în antologii. Alexandra are o specializare în cultură spaniolă și îi plac dulceața de caise, pinii, hamacele și după-amiezile de vară.
    Show book