Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Justine sau nenorocirile virtuții - cover

Justine sau nenorocirile virtuții

Marquis de Sade

Publisher: Trei

 • 0
 • 1
 • 0

Summary

O capodopera de poezie si umor negru.
 
Istoria postuma a lui Sade este la fel de paradoxala pe cat a fost si existenta sa. Patruzeci de ani din viata si i-a petrecut la inchisoare respins si stigmatizat de catre contemporanii sai neavand dreptul sa-si publice nici macar cele mai importante carti ba chiar vazandu-si distruse anumite manuscrise. Cu toate aceste se pare ca el a fost primul si cel mai puternic reper al Secolului Luminilor.
 
Burghezul secol XIX l-a respins. Chateubriand Lamartine Baudelaire si Flaubert ii datoreaza mult desi au evitat sa-i invoce numele. De-abia in secolul XX se poate spune ca suprarealismul i-a reabilitat numele. Voga lui Sade este insa pe cat de mare pe atat de contradictorie chiar si acum la doua secole de la nastere: Sade este deopotriva un mit al revolutionarilor al literatilor al filosofilor dar si al filmelor pornografice.
 
Justine sau Nenorocirile virtutii este prima opera a lui Sade care ajunge sa fie citita de contemporanii sai. Este totodata opera care ii va pune pentru totdeauna marchizului pecetea de infam cu toate ca presimtind parca scandalul pe care avea sa-l declanseze Sade n-o semnase. Respingand teza rousseauista a naturii inocente si bune a omului Sade dezvaluie raul din noi si din viata. Virtuoasa Justine isi marturiseste nenorocirile ramanand o intrupare a virtutii pana chiar si in cele mai scabroase detalii.
 
Apologie a libertatii dar si a cruzimii sensibilitate pe care numai fiintele rafinate o cunosc cartea lui Sade uimeste si scandalizeaza.
 
Opera lui Sade nu pare a fi altceva decat un strigat disperat catre o virginitate inaccesibila strigat invesmantat si invaluit intr-un cantic de blasfemii.
 
Pierre Klossowski
 
Da sunt libertin o marturisesc. Am gandit tot ce se putea gandi de soiul acesta dar n-am facut tot ce am gandit si fara indoiala nici n-am sa fac. Sunt libertin dar nu sunt nici nelegiuit nici ucigas.
 
SADE
Available since: 06/14/2016.
Print length: 432 pages.

Other books that might interest you

 • POEZII PENTRU INIMA TA Vol 3 - cover

  POEZII PENTRU INIMA TA Vol 3

  Stefania Rotariu

  • 0
  • 0
  • 0
  In Iunie 2010 am inceput scrierea primului volum ''POEZII PENTRU INIMA TA ''
  si in 2012 septembrie a fost publicat in America, apoi am scris in continuare
  al doilea si alt treilea volum de poezii pe care le-am pregatit pentru publicare
  in Londra si in acelasi timp a incoltit gandul pentru versiunea in limba engleza ,
  sperand sa duc la capat acest proiect pana in anul 2015
  Show book
 • POEZII PENTRU INIMA TA Vol 2 - cover

  POEZII PENTRU INIMA TA Vol 2

  Stefania Rotariu

  • 0
  • 0
  • 0
  In Iunie 2010 am inceput scrierea primului volum ''POEZII PENTRU INIMA TA ''
  si in 2012 septembrie a fost publicat in America, apoi am scris in continuare
  al doilea si alt treilea volum de poezii pe care le-am pregatit pentru publicare
  in Londra si in acelasi timp a incoltit gandul pentru versiunea in limba engleza ,
  sperand sa duc la capat acest proiect pana in anul 2015
  Show book
 • Găsește-ți visul - cover

  Găsește-ți visul

  Nora Roberts

  • 0
  • 1
  • 0
  Mereu o fire visătoare, Laura Templeton a crescut în mijlocul unei familii înstărite și iubitoare, convinsă că destinul ei este să devină soție și mamă. Poate prea grăbită să transforme în realitate basmele copilăriei, se mărită la numai optsprezece ani, punându-și toate speranțele în Peter Ridgeway, un chipeș și rafinat colaborator al tatălui ei. Însă răceala, nepăsarea și apoi infidelitatea soțului destramă treptat ceea ce ar fi trebuit să fie o viață fericită până la adânci bătrâneți. După zece ani de căsătorie, Laura intentează divorțul, iar Peter pleacă, luând cu sine nu doar visurile ei, ci și aproape toți banii pe care îi aveau. Cu inima frântă și cu o situație financiară dezastruoasă, mândra fiică a familiei Templeton refuză să apeleze la sprijinul material al familiei. Din păcate, orele nenumărate de muncă nu pot să umple un suflet pustiu. Laura își dă seama că trebuie s-o descopere în sfârșit pe femeia din ea, iar apariția unui bărbat frumos ca păcatul și la fel de primejdios, care-i întruchipează visurile cele mai tainice, nu simplifică deloc lucrurile...
  Show book
 • Fascinația - Crossfire - cover

  Fascinația - Crossfire

  Sylvia Day

  • 0
  • 0
  • 0
  Al patrulea roman din seria "Crossfire"
  PATIMĂ… VRAJĂ… FASCINAȚIE
  O RELAȚIE CARE ATINGE NOI CULMI
  ȘI ABISURI CU FIECARE ZI
  Gideon mă numește Îngerașul lui, însă el este cel care reprezintă un miracol pentru viața mea. El este războinicul meu minunat și rănit, atât de hotărât să se lupte cu demonii mei, în vreme ce refuză să și-i înfrunte pe ai lui. Jurămintele pe care le-am schimbat ar fi trebuit să fie legătura care să ne apropie tot mai mult, dar în schimb au deschis răni vechi, au expus dureri și incertitudini adânc îngropate și au atras dușmani aprigi care pândeau din umbră. Am început să simt cum se îndepărtează de mine, și astfel cea mai mare teamă a mea se transformă în realitate; acum dragostea îmi este pusă la încercare în feluri pe care nu sunt sigură că am suficientă putere să le îndur. Când credeam că trăim cele mai luminoase momente ale vieții noastre, întunericul din trecutul lui a început să înconjoare și să amenințe tot ceea ce am construit cu atâta efort. Iar acum, în fața noastră se află o alegere teribil de dificilă: să ne refugiem în siguranța familiară a vieților pe care le avea fiecare înainte sau să luptăm pentru un viitor care brusc a început să pară un vis imposibil și lipsit de speranță…
  „Cel de-al patrulea volum atât de mult așteptat din populara serie Crossfire aduce aproape prea mult dramatism, dar echilibrează balanța prin dozele generoase de romantism dintre Gideon și Eva. Day a construit cu măiestrie o lume cu personaje iubite de cititori, iar fanii vor fi deosebit de încântați să afle mai multe și despre Cary, Ireland, Mark, Megumi în acest volum.“ RT Book Reviews
  Show book
 • Dragoste și abandon - cover

  Dragoste și abandon

  Christina Dodd

  • 1
  • 2
  • 0
  O încleștare a orgoliilor și pasiunii din care dragostea trebuie să iasă învingătoare. 
  Lady Charlotte Dalrumple, Pamela Lockhart și Hannah Setterington sunt hotărâte să-și ia destinul în propriile mâini și să nu mai depindă de o eventuală căsătorie pentru a-și asigura confortul financiar ori împlinirea sufletească. Astfel ia naștere prima Școală a Guvernantelor, o instituție ce își propune să ofere personal calificat părinților din înalta societate, dar și pregătire tinerelor dornice să devină educatoare ale copiilor din lumea bună. 
  Prima potențială clientă, vicontesa Adorna Ruskin, este în căutarea unei guvernante care să-i instruiască pe cei doi nepoți ai ei – o sarcină aparent simplă, însă micuții disprețuiesc conservatorismul britanic și, mai mult, sunt încurajați în comportamentul non-conformist de către tatăl lor, chipeșul viconte Wynter Ruskin. Astfel, Lady Charlotte se trezește nu cu doi, ci cu trei elevi îndărătnici. În plus, tânărul viconte pare mai interesat să studieze secretele frumoasei guvernante decât tainele bunelor maniere. Treptat, lecțiile se transformă într-un joc al pasiunii, dar și într-o luptă de orgolii, căci mândra Lady Charlotte refuză să se lase pradă unei povești de dragoste care i-ar știrbi independența. 
  Curând însă lucrurile scapă de sub control, iar cei doi se trezesc în mijlocul unui adevărat scandal public ce readuce la suprafață greșelile trecutului și redeschide răni vechi. Oare vor reuși Wynter și Charlotte să înfrângă prejudecățile și să descopere iubirea adevărată sau vârtejul bârfelor meschine îi va distruge pentru totdeauna?
  Show book
 • Dulcele păcat al iubirii - cover

  Dulcele păcat al iubirii

  Jo Beverley, Sally MacKenzie,...

  • 1
  • 4
  • 0
  Savurează patru povești în care dragostea și misterul se împletesc în cele mai neașteptate împrejurări... 
  Tânăra Anna Featherstone e încântată să părăsească pentru câteva luni casa de la țară pentru a merge împreună cu famila ei la Londra. Încântarea ei sporește când află că părinții au închiriat o reședință elegantă dintr-un cartier select. Urmează să afle însă că dormitorul ei ascunde o ușă secretă ce devine o poartă spre pericole – și spre romantism! 
  Deși statutul ei de văduvă îndurerată și dragostea pe care încă i-o poartă iubitului ei soț o împiedică să se apropie de un alt bărbat mai mult decât o permit convențiile sociale, Clarissa Middleton nu poate rezista prea mult timp pasiunii pentru căpitanul Christian Archer. Înlănțuiți unul în brațele celuilalt, dragostea și dorința transformă două inimi în una singură… 
  Descoperă și aventurile surprinzătoare prin care trec Josephine Atworthy și Charlotte Wilton ca să-și împlinească dragostea…
  Show book