Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Sunt eu vânzător de iubiri? - cover

We are sorry! The publisher (or author) gave us the instruction to take down this book from our catalog. But please don't worry, you still have more than 500,000 other books you can enjoy!

Sunt eu vânzător de iubiri?

Mara Popescu-Vasilca

Publisher: Publishdrive

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Titlul acestei cărți este o metaforă. După ce a scris șase romane de dragoste, cu aplecare către un erotism moderat, Mara Popescu-Vasilca a adunat, sub umbreluța ei de soare, mai multe mărturii trăite, ale unor personaje, despre anumite momente cheie care au constituit o schimbare în viața lor. E vorba de un fel de mărturii realizate sub formă artistică, literară. Șirul acestor mărturisiri începe cu doamna Elena Grosu care descrie printre altele, momentul hotărâtor al istoriei românilor, din decembrie 1989, care a schimbat regimul totalitar, ducând la o democrație care s-a dovedit, în scurt timp, prost înțeleasă și prost aplicată unui popor care a trăit, jumătate de veac sub teroarea comunismului.
Available since: 04/29/2022.
Print length: 232 pages.

Other books that might interest you

  • Diva - cover

    Diva

    Mihaela Gheorghe

    • 0
    • 0
    • 0
    Bun venit în lumea plină de grație și sensibilitate a audiobook-ului DIVA! Descoperiți o colecție extraordinară de poezii care capturează frumusețea și puterea femeilor! 
    Aceste poezii au fost scrise cu gândul la toate femeile puternice. Ele reflectă emoțiile, visurile și luptele pe care le trăiesc în fiecare zi, celebrând feminintatea în toate formele ei. 
    Colecția de versuri evocă teme precum dragostea, suferința, traumele, dar și vindecările acestora, încrederea în sine, independența și curajul de a-ți urma pasiunile. 
    Ascultând aceste poezii, veți simți cum emoțiile prind viață și cum fiecare cuvânt se transformă într-o melodie a inimii. Fiecare vers este o oglindă a sufletului și o încurajare pentru femei să-și exprime autenticitatea și să se împlinească în totalitate. 
    DIVA este un omagiu adus femeilor și puterii lor. Este un cadou minunat pentru tine însăți, sau pentru o femeie specială din viața ta. 
    Ascultă DIVA și lasă-te purtată în 16 minute într-o călătorie poetică, plină de emoție, empatie și alinare. Descoperă puterea cuvintelor și învăluie-te în versuri care celebrează esența frumuseții, dar și a puterii feminine! 
    PS: Ascultă la căști și bucură-te de experința inedită!
    Show book
  • Versuri din exilul sufletului - Poezie suflet romanesc - cover

    Versuri din exilul sufletului -...

    Laura Schussmann

    • 0
    • 0
    • 0
    Versuri din exilul sufletului... Dacă nu ar fi versul,poate că nici eu nu aș mai fi ce sunt acum, poate că sufletul meu ar fi rămas mereu într-un exil din care nu m-aș mai fi întors.. Dar m-am întors prin poezie. Mă dăruiesc vouă prin cuvânt, ca să ne regăsim împreună răzvrătiții superbi ai unei lumi care are nevoie de iubire să respire pe mai departe speranță.. 107 poezii in peste 260 de pagini in cartea mea tiparita recent . 107 bucatele din sufletul meu, din viata mea , sulfet si viata alunecand lin prin degetele mele prin cuvinte si litere cu focul iubirii spre sufletele voastre. Sa le primiti, asa cum le trimit spre voi, cu multa deschidere spre frumos pasiune, iubire, si cadura sufleteasca.
    Show book
  • Doar trăiri Versuri - cover

    Doar trăiri Versuri

    Adrian Moroșan

    • 0
    • 0
    • 0
    Poezii pentru toți despre sentimente de dragoste, ură, tristețe, vulnerabilitate, patriotism și multe altele. Cel puțin câteva dintre aceste poezii vă vor aminti de emoțiile pe care le-ați simțit cel puțin o dată în viață. Acest volum combină poezii scrise într-un stil clasic cu poezii scrise în stil contemporan și se referă la sentimentele care îi fac pe oameni să gândească într-un anume fel.
    Show book
  • Picaj - cover

    Picaj

    Ioana Miron

    • 0
    • 0
    • 0
    "Volumul Picaj al Ioanei Miron e de fapt un poem amplu scris parcă sub imperiul aceleiași stări, una a dezordinii interioare, a hausului existențial. Poezia încearcă să pună ordine într-o lume dezmembrată și schizoidă. Spațiile psihice sunt în acord cu toate acele lucruri dezlocuite de sens. Cea care a decis să depășească un oarecare prag existențial are nevoie de o propulsare spre altceva cu adevărat autentic și plin de conținut. De aici, un război interior, o tentație a punctului zero, un picaj. Cartea nu descrie traiectoria descendentă a unui spirit din ce în ce mai lucid. Nu e vorba aici de o probușire, după cum ar putea sugera titlul. Confruntarea cu limita (suportabilității?) stimulează înfiriparea unei dimensiuni material-spirituală. Materialitatea dură, abrazivă, tăioasă poate fi înțeleasă în două feluri: ca nevoie de echilibru, de fixitate și, mai plauzibil, ca o îngreunare a spiritului dornic de libertate. Dincolo de toate acestea, timpul cunoaște reprezentări clar delimitate:„ încet încet ne facem loc aici/ o să ne aciuăm mai bine/ cine ne spune cu adevărat cine suntem cine o să ne descopere/ de ce să taci ține-mă bine minte/ împreună am scotocit prin dărmături/ și cu toate astea n-ai dat impresia de nesiguranță/ să-mi povestești ce și când/ cum și de ce se întâmplă să mai şi uităm/ în lipsa concentrării aerul devine îngust/ & străzile cu tot restul/ bitimul cald împăienjenit privirile întinse/ un loc sigur în care te infiltrezi”."
    
     
    (Șerban Axinte)
    
     
    "Poezia Ioanei Miron face chiar lucrurile pe care teoriile literare au încercat mereu fără succes să le explice. Alege diferite scenarii existenţiale şi decupează secvenţele relevante pentru circulaţia unei energii speciale. Face acest lucru chiar şi atunci când reformulează mizele tăcerii: "am învăţat să mimăm tăcerea/ despre noi şi despre alţii am învăţat/ să fim o singură gură din care iese orice imbold orice/ stridenţă". Arta Ioanei Miron ţine mai ales de injectarea cu forţă a unor expresii al căror sunet pare străin de ceea ce ştim deja că este poezie şi totul se întâmplă conturând circuite controlate poetic.
    
     
    Dintre variantele de titlu pe care Ioana Miron mi le-a arătat, "Blocaje tactile" era sintagma care mie mi se părea că sugerează linia investigaţiei poetice din acest volum: "schimbări comune gesturi banale/ facem corp comun cu obiectele/ am stat pe iarbă important e să fim în locuri cunoscute şi/ sigur te-aş convinge/ să ne întâlnim la întâmplare să înlocuim/ aerul cu suflările tale tactile/". S-ar putea să mă fi înşelat, însă picajul este numai cadrul acestui demers în care se încăpăţânează Ioana Miron, în ciuda tuturor celor care ţin să rezume poezia la fluctuaţiile ipocriziei militante."
    
     
    (Răzvan Țupa)
    Show book
  • Pescărușul Unchiul Vanea - cover

    Pescărușul Unchiul Vanea

    Anton Čehov

    • 0
    • 0
    • 0
    „Oare cunoscuții și prietenii mei se poartă cu mine cum s-ar purta cu un om sănătos? «Ce mai scrii?» «Ce ne vei mai dărui?» Mereu aceleași cuvinte, aceleași cuvinte! Și mi se pare că toată atenția cunoscuților, laudele și entuziasmul, toate sunt numai înșelăciune. Mă mint ca pe un bolnav, și uneori mi-e teamă că se vor apropia de mine pe furiș, pe la spate, că mă vor înșfăca și mă vor duce ca pe Poprișcin la balamuc!... Și așa mereu, până la groapă, totul va fi drăguț și scris cu talent; drăguț și scris cu talent și nimic mai mult. Iar când voi muri, cunoscuții mei, trecând pe lângă mormântul meu, vor spune: «Aici odihnește Trigorin. A fost un scriitor bun, dar a scris mai prost decât Turgheniev».“
    Show book
  • Opere 5 Crepusculul civil de dimineaţă - cover

    Opere 5 Crepusculul civil de...

    Brumaru Emil

    • 0
    • 0
    • 0
    Pe parcursul celor trei părți ale cărții, „Rezervația naturală de îngeri“, „Crepusculul civil de dimineață“ și „Istoria parfumului“, Emil Brumaru ne încântă cu poezii mai vechi și mai noi, însoțite de desene. Îngerii, ciupercile, libelulele, fluturii, cafeaua și, mai presus de toate, femeia aduc la viață poeme încărcate uneori de umor, alteori de tristețe și melancolie, de cele mai multe ori de erotism, în celebrul stil brumarian fermecător.
    Show book